JVC DLA-RS400, RS500

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Καλα ρε σεις; Εγω γιατι δεν το ήξερα ότι είχε event? Επειδη εμείς τον ψωνίσαμε πιο πριν, δεν έχουμε ψυχή; Αντε ρε...
Unlike
Εσύ στον epson! Τον jvc ton έχεις και δε γράφεις τίποτα!:D

Πέρα απ' την πλάκα νομίζω ότι οφείλουμε εδώ μια εξήγηση στα μέλη. Η κλασική μέθοδος είναι να ανοίξουμε ένα thread στο οποίο γίνεται προαναγγελία της παρουσίασης και δηλώνουμε συμμετοχή .
Η διαφοροποίηση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο αριθμός αυτός ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος (λιγότερα από 10 άτομα) .
Αριθμός που δε θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των μελών φυσικά.
Αποφασίστηκε λοιπόν να παραβρεθεί η συντονιστική ομάδα, έχοντας την υποχρέωση να μεταφέρει τις εντυπώσεις της στα μέλη .
Επειδή στην πορεία υπήρξαν κάποιες απώλειες, προσκαλέσαμε τα μέλη με τα οποία έτυχε να έχουμε επικοινωνία (εκτός site) εκείνη την μέρα.
Μελλοντικά θα μπορούσαμε να κάνουμε μια mix grill...:D

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.174
unlike και εγω ! :p
Τι "unlike" βρε; Για να κάνετε unlike, πρέπει πρώτα να έχετε κάνει like! :p

Edit: ο Συντονιστής της κατηγορίας εξηγεί παραπάνω το σκεπτικό αυτής της παρουσίασης (για όσους τυχόν δε γράψουν με τη δική σου χιουμοριστική διάθεση), οπότε πάταξον μεν... διάβασον δε!

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
οσον αφορα τα προβολια δεν μου αρεσε ο 500 οπως επαιζε....μαλλον εφταιγε η δυναμικη ιριδα
.......αλλα αξιζει το καθε ευρω που ζηταει παραπανω απο τον μικρο...
Τώρα την πάτησες! :roflmao:
Πες μας τι ακριβώς δε σου άρεσε και ποιος ήταν αυτός που σου απαγόρευσε να απενεργοποιήσεις τη δυναμική ίριδα!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.882
Τιτουπεεεεεεεεεε...:)

Reaction score
15.548
Τώρα την πάτησες! :roflmao:
Πες μας τι ακριβώς δε σου άρεσε και ποιος ήταν αυτός που σου απαγόρευσε να απενεργοποιήσεις τη δυναμική ίριδα!
στο πρωτο κομματι μου βαζεις δυσκολα.....

στο δευτερο.......
....κανενας δεν μου απαγορευσε την απενεργοποιηση της......
αν το εκανα !

τωρα την πατησες εσυ :D
.......ποιος ο λογος να παιζει ο τζιβι με δυναμικη ιριδα ;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
τωρα την πατησες εσυ :D
.......ποιος ο λογος να παιζει ο τζιβι με δυναμικη ιριδα ;
Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε contrast όταν παίζεις με τη λάμπα στο low και την ίριδα μισόκλειστη, απ' το να παίζεις στο όριο όπως στην περίπτωση μας (λάμπα στο high και ίριδα τέρμα ανοιχτή).
Ούτε εγώ λατρεύω τους "κατουρημένους" υπότιτλους και κάποια pumps σε πολύ συγκεκριμένες σκηνές, αλλά σε τέτοιες συγκεκριμένες περιπτώσεις προτιμώ τη δυναμική ίριδα. Έχει να προσφέρει περισσότερα απ' αυτά που αφαιρεί.

Reaction score
15.548
Σημασια εχει οτι ενα τετοιο προβολι το κανεις να βλεπεις οπως θες και αυτο ειναι το ζητουμενο...

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Επειδή στην πορεία υπήρξαν κάποιες απώλειες, προσκαλέσαμε τα μέλη με τα οποία έτυχε να έχουμε επικοινωνία (εκτός site) εκείνη την μέρα.
Πήρα τηλέφωνο δύο μέλη που μένουν κοντά και μπορούσαν να έρθουν, τον stampol και τον profi. ;)

Reaction score
2.482
Ας μας πει ο καθένας τις εντυπώσεις του καλέ! Εμενα πάντως με εντυπωσιάζει και ο συνδυασμός Firehawk με τον JVC.

Όσον αφορά στην δυναμική ίριδα, θεωρώ πώς αν δεν εβλεπα ταινίες με υπότιτλους, θα την είχα μάλλον ανοιχτη στο Auto 2.
Αλλά μια χαρά βλέπω με manual και ίριδα στο -5 Low Lamp.

Reaction score
2.482
Τι "unlike" βρε; Για να κάνετε unlike, πρέπει πρώτα να έχετε κάνει like! :p

Edit: ο Συντονιστής της κατηγορίας εξηγεί παραπάνω το σκεπτικό αυτής της παρουσίασης (για όσους τυχόν δε γράψουν με τη δική σου χιουμοριστική διάθεση), οπότε πάταξον μεν... διάβασον δε!
Να κεράσουμε ένα dislike τότε (για να μπορώ να πω ότι χρησιμοποιήσα σωστα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κι εγω!) :D

Πάντως είμαι σίγουρος πώς όσοι ήταν εκει θα ευχαριστήθηκαν το θέαμα!
Άντε καλές αγορές σε όλους!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Πήγαμε στο Βαγγέλη μετά απο πολύ καιρό, στρωθήκαμε κι αρχίσαμε τις θεωρίες όπως πάντα. :D

Προσωπικά έμεινα με τον μεγάλο που τα έχει όλα και πολύ, μαύρο, φως και χρώματα και πολύ χαμηλότερη τιμή απο παλιότερα.
Ο Μανώλης Καστρουνής μας(μου) έκανε όλα τα χατίρια και εξήγησε τα πάντα με ακρίβεια. :hi::hi:
Ο RS500 είναι ένα τρομερά ευέλικτο μηχανάκι, ικανό να παίξει σε οποιοδήποτε σχεδόν χώρο και σε διάφορες συνθήκες.

Οι δύο ίριδες είναι όπλο που μπορεί εγώ ή άλλοι :rolleyes: να μη χρησιμοποιήσουν, αλλά είναι καλό να υπάρχει. Δε χρησιμοποιούν όλοι υπότιτλους, ούτε φτιάχτηκαν οι προβολείς γι' αυτούς που χρησιμοποιούν. ;)

Eυχαριστούμε πολύ Βαγγέλη! :hi:

Reaction score
5.997
Εντελώς τυχαία βρέθηκα και εγω εκει για αλλο λόγο , οποτε νομίζω οτι μπορω να εκφέρω αποψη...
Βασικά εγω ζήλεψα την οθονη !
Δυστηχως όνειρο απατηλό οποτε δεν αναφέρω περισσότερα καθαρα λόγω τιμής...

Για τους jvc τώρα ...
Έχουν φως .
Έχουν ρύθμιση για τα πάντα .
Έχουν καλη τιμη εξαιτίας του φίλου μου του Βαγγέλη.
Έδωσα μεγάλη σημασία στον μικρό που δεν ηταν ρυθμισμένος . Σε ενα μη εκπαιδευμένο μάτι λες οτι δεν αξίζει να δωσεις την διαφορα για να πάρεις το ακριβοτερο μοντελο.

Νομίζω οτι εχει κανει κινηση ματ φέτος η jvc ...

Βέβαια θα ηθελα να τους δω σε έναν κανονικό χώρο και όχι στον σχεδόν τέλειο χώρο του Βαγγέλη.

Ψιλά γράμματα όμως διότι οποίος μπορεί να αγοράσει ενα απο τα 2 μοντέλα δεν θα το μετανιώσει ...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.539
Οφείλω μια συγγνώμη που άνοιξα το thread και δεν έγραψα τίποτα στη συνέχεια, αλλά προέκυψαν κάποια προβλήματα που δεν με άφησαν να το κάνω.

Τώρα λοιπόν που βρήκα λίγο χρόνο, ας αρχίσω με τις ευχαριστίες:
- στον Βαγγέλη Λάμπρου που μας άνοιξε τον φιλόξενο χώρο της PSA και μας έδωσε την ευκαιρία να χαζέψουμε τις δυνατότητες των νέων JVC
- στον loggeo που ανέλαβε τον συντονισμό από τη Ρόδο και φρόντισε να είναι εδώ και στην παρουσίαση
- στους φίλους που βρέθηκαν στην παρουσίαση
- στον Δημήτρη (MaxHeadroom) που ανέλαβε την φωτογραφική κάλυψη του event

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.539
Για όσους γνωρίζουν τον χώρο της PSA καταλαβαίνουν ότι είναι πρακτικά αδύνατο να φιλοξενηθούν πάνω από 10 άτομα, κι αυτά με πολύ...αισιόδοξο υπολογισμό. Ιδανικά θα έπρεπε να είμαστε 5-6.

Έτσι δεν έγινε παρουσίαση των νέων JVC όπως σας έχουμε συνηθίσει στο AVSite με δημόσια ανακοίνωση.

Τώρα, τι να πεις για τους JVC? Πολύ φως, πολλές δυνατότητες, πολύ μαύρο. Όλα "πολύ", όπως έγραψε κι ο Zizik.

Ελλείψει χρόνου, αυτά τα ολίγα.

Βαγγέλη, να κανονίσουμε και για τον Epson LS10000? :D

abcd

Super Moderator
Reaction score
110.882
Συγχαρητήρια στη JVC!
Προσωπικά δεν βρήκα κάποιο μείον και στα δύο μηχανήματα, και αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους!

Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη που μας άνοιξε το μαγαζί του, αλλά και γιατί μας ανέχτηκε.

Συγχαρητήρια στον Δημητράκη τον φωτογράφο!

Συγχαρητήρια στα παιδιά για το γέλιο που ρίξαμε.

Συγχαρητήρια στον Κεφάλα που ήρθε! :)

Συγχαρητήρια και στον ιδρυτή για το υπέροχο σάιτ που μου κάνει παρέα, κι όχι μόνο, τα τελευταία 8 χρόνια!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους σας για τα καλά σας λόγια.

Η αλήθεια είναι ότι τα μηχανήματα αγγίζουν –ίσως- για ένα σύντομο χρονικό διάστημα την αιχμή της τεχνολογίας, αλλά οι σχέσεις πολλών εδώ μέσα αντέχουν Reference καταστάσεις, για πολύ παραπάνω!

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η JVC σκέφτηκε με ωριμότητα που δεν τη συναντάς συχνά σε εταιρία consumer. Το απέδειξε με το πιο δυναμικό τρόπο στη νέα γενιά DLA-RS 400/500/600, παρέχοντας σε ένα ολοκληρωμένο μηχάνημα τη πινελιά που έλειπε για να αγγίξει τα σύνορα της καλύτερης εικόνας που έχω δει από εταιρία mass production.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αποδεκτό από όλους, αφού άφησε τους απανταχού "μηχανάκηδες" ανικανοποίητους.

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα ηταν λίγοι όσοι θα είχαν λάβει θέση ακρόασης για την "απόλυτη ανακοίνωση όλων των εποχών", αντ΄ αυτού πήραν τη πιο minimal προσέγγιση αναβάθμισης μοντέλου που μοιάζει τόσο πολύ με αυτές που έχω συνηθίσει από τις μεγάλες HiEnd εταιρίες προβολέων του χώρου.

Και αφού ελάχιστοι έχουμε συνηθίσει να αξιολογούμε όταν καταλαγιάζει η σκόνη του καλπασμού, η μάζωξη του avsite συνετέλεσε απόλυτα σε αυτό το σκοπό.

Προσωπικά καλωσορίζω της JVC στη ζώνη ώρας του Tennessee.
Εκεί βρίσκεται το αποστακτήριο του Jack Daniels, σωστά;
Εκεί δεν είναι που ο χρόνος έχει άλλη μονάδα μέτρησης;

Έτσι λοιπόν και η JVC μετά από δύο γεμάτα χρόνια έρευνας και εξέλιξης ανακοινώνει λιτά: Αύξηση της Φωτεινότητας

Μπορεί αυτή η ανακοίνωση να θυμίζει γιατροσόφι Ταϊλανδέζικης ομοιοπαθητικής: Οινόπνευμα πάνω σε ανοικτή πληγή, αλλά σας το γράφω με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα και ας μοιάζει ότι το Cloud Atlas μας εκδικείτε.

Έγκυρα περιοδικά έγραφαν με σιγουριά από inside news, οτι η νέα σειρά θα διέθετε νέα πηγή φωτισμού με Laser.
Και η ανάλυση θα ήταν σίγουρα native panel 4k.
Ποιος να τους ρίξει άδικο. Διαθέτει 4kpanelεδώ και πολλά χρόνια. Η επαγγελματική σειρά της διαθέτει μηχανήματα με Laserπηγή φωτισμού.

Ποιός λοιπόν δεν θα ρίξει πρώτος το ανάθεμα;

Αν δεν υπήρχε αυτή η πολυεπίπεδη και πολύπλευρη ενημέρωση που μας βάλλει απανταχώθεν, δεν θα ξεχνάγαμε ότι η JVC δεν έκανε ποτέ βιαστικά βήματα. Δεν ήταν ποτέ η εταιρία που θα έτρεχε τη κούρσα της πρώιμης τεχνολογίας.
Πάντα κράταγε βέλη στη φαρέτρα της, αφήνοντας απλά την αιχμή τους καλογυαλισμένη στο φως ώστε να προϊδεάζει για το μέλλον.

Προφανώς θα γνωρίζει όμως ότι για να μπείς στην αρένα, να σταθείς όρθιος και να στεφθείς νικητής πρέπει να εισέλθεις τη κατάλληλη στιγμή και με όλες σου τις δυνάμεις ακόμη και αν αυτό έχει κόστος.

Μήπως θυμάστε πότε εισήγαγε το 1080p/24/50/60 panel της;
Τελευταία.
Εξαιρούμενου του JVC DLP-HD2K των 30.000€, που περισσότερο έμοιαζε με πειραματικό μοντέλο όσων θα επακολουθούσαν, οι Ιάπωνες της JVC διέθεταν πάντα την αρετής της υπομονής.

Το 4kείναι ακόμη και τώρα είναι στη συζήτηση. Ποιός ο λόγος να βιαστούν;
Και ποιό Native4k να υλοποιήσουν όταν ακόμη και σήμερα είμαστε χωρίς playerκαι δισκάκια;

Μη ξεχνάτε ότι οι συγκεκριμένοι προβολείς που είναι τα ολοκαίνουργια μοντέλα της έχουν σχεδιαστεί 5 με 8 μήνες πριν από την έναρξη της παραγωγής τους που ξεκίνησε τον Οκτώβριο!

Με ρωτάνε πολλοί: “γιατί να μην το έχω (το 4k) ώστε μόλις έρθει με το καλό να είμαι έτοιμος….;”.
Και απαντώ: ας κρατήσουμε λοιπόν ενός λεπτού σιγή για τους early adopters.
Τους beta testers των εταιριών.

Ίσως οι παλιοί εδώ μέσα θα θυμάστε ότι σε όλα τα πρώιμα μοντέλα τεχνολογίας ρέει πολύ αίμα και πόνος.
Στον Qualia των 30.000€+ παρακαλώ η Sony έβγαλε μετά από 2 χρόνια Upgrade (με τη ΠΟΛΥ φθηνή κάρτα των 3000€) για να μπορούν να δεχθούν…..1080pαφού απείλησαν οι κάτοχοι τους στις ΗΠΑ ότι θα τα γύρναγαν πίσω με δικαστική μάχη.

Αλήθεια έχετε δει κλιπ 4k ακόμη και με τα προηγούμενα Eshift;
Εγώ που είδα καθαρό υλικό 4kμε Red player στην ISE του Amsterdam με τον JVC και άλλα κλιπ σε άλλους προβολείς native panel έτριβα τα μάτια μου. Δεν συγκρίνεται η εικόνα του, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σύγκριση.

Τι έλειπε λοιπόν από ένα μοντέλο που έχει σχεδόν τα πάντα; Η δύναμη, το φως.

Η καύσιμη ύλη που χρειάζονταν η παλαιά γενιά για να απογειωθεί.
ΠΟΛΥ περισσότερο punchστην ίδια οθόνη που διαθέτουμε.
Αλλά ακόμη καλύτερα να αλλάξουμε την οθόνη μας βάζοντας μια ακόμη μεγαλύτερη.

Ο κινηματογράφος θέλει ΜΕΓΑΛΗ εικόνα και με την ευκρίνεια των νέων αναλύσεων μπορούμε να πλησιάσουμε τον θεατή πάρα πολύ κοντά γεμίζοντας το οπτικό του πεδίο. Αν πάμε και σε cinemascope, μπορούμε άνετα να κυκλώσουμε τον θεατή με προβαλλόμενη εικόνα.

Φυσικά μη πιστέψετε ότι οι νέοι JVC είναι και τέλειοι….
Έχω κάποιες σοβαρές ενστάσεις που θα ήθελα να τις συζητήσουμε όταν δούμε και τον EpsonEH-LS10000 στο demo room μας.

Πολλοί νομίζουν ότι ο Epsonείναι εύκολο φαγητό για το JVC; Piece of cake…
Χα,χά ελάτε χορτασμένοι και ετοιμαστείτε για εκπλήξεις.
Ο Μανώλης έχει κάνει ΜΑΓΙΚΑ πάνω του και στη Stewart CineCurve με Firehawk η εικόνα του είναι κάτι που θα συζητηθεί πολύ περισσότερο από όσο των JVC.

Σκέφτομαι την επόμενη φορά να βάλουμε και τους Datasat να συνοδεύσουν με τα James.

Mr. Loggeo R U Ready?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους σας για τα καλά σας λόγια.

Η αλήθεια είναι ότι τα μηχανήματα αγγίζουν –ίσως- για ένα σύντομο χρονικό διάστημα την αιχμή της τεχνολογίας, αλλά οι σχέσεις πολλών εδώ μέσα αντέχουν Reference καταστάσεις, για πολύ παραπάνω!

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η JVC σκέφτηκε με ωριμότητα που δεν τη συναντάς συχνά σε εταιρία consumer. Το απέδειξε με το πιο δυναμικό τρόπο στη νέα γενιά DLA-RS 400/500/600, παρέχοντας σε ένα ολοκληρωμένο μηχάνημα τη πινελιά που έλειπε για να αγγίξει τα σύνορα της καλύτερης εικόνας που έχω δει από εταιρία mass production.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αποδεκτό από όλους, αφού άφησε τους απανταχού "μηχανάκηδες" ανικανοποίητους.

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα ηταν λίγοι όσοι θα είχαν λάβει θέση ακρόασης για την "απόλυτη ανακοίνωση όλων των εποχών", αντ΄ αυτού πήραν τη πιο minimal προσέγγιση αναβάθμισης μοντέλου που μοιάζει τόσο πολύ με αυτές που έχω συνηθίσει από τις μεγάλες HiEnd εταιρίες προβολέων του χώρου.

Και αφού ελάχιστοι έχουμε συνηθίσει να αξιολογούμε όταν καταλαγιάζει η σκόνη του καλπασμού, η μάζωξη του avsite συνετέλεσε απόλυτα σε αυτό το σκοπό.

Προσωπικά καλωσορίζω της JVC στη ζώνη ώρας του Tennessee.
Εκεί βρίσκεται το αποστακτήριο του Jack Daniels, σωστά;
Εκεί δεν είναι που ο χρόνος έχει άλλη μονάδα μέτρησης;

Έτσι λοιπόν και η JVC μετά από δύο γεμάτα χρόνια έρευνας και εξέλιξης ανακοινώνει λιτά: Αύξηση της Φωτεινότητας

Μπορεί αυτή η ανακοίνωση να θυμίζει γιατροσόφι Ταϊλανδέζικης ομοιοπαθητικής: Οινόπνευμα πάνω σε ανοικτή πληγή, αλλά σας το γράφω με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα και ας μοιάζει ότι το Cloud Atlas μας εκδικείτε.

Έγκυρα περιοδικά έγραφαν με σιγουριά από inside news, οτι η νέα σειρά θα διέθετε νέα πηγή φωτισμού με Laser.
Και η ανάλυση θα ήταν σίγουρα native panel 4k.
Ποιος να τους ρίξει άδικο. Διαθέτει 4kpanelεδώ και πολλά χρόνια. Η επαγγελματική σειρά της διαθέτει μηχανήματα με Laserπηγή φωτισμού.

Ποιός λοιπόν δεν θα ρίξει πρώτος το ανάθεμα;

Αν δεν υπήρχε αυτή η πολυεπίπεδη και πολύπλευρη ενημέρωση που μας βάλλει απανταχώθεν, δεν θα ξεχνάγαμε ότι η JVC δεν έκανε ποτέ βιαστικά βήματα. Δεν ήταν ποτέ η εταιρία που θα έτρεχε τη κούρσα της πρώιμης τεχνολογίας.
Πάντα κράταγε βέλη στη φαρέτρα της, αφήνοντας απλά την αιχμή τους καλογυαλισμένη στο φως ώστε να προϊδεάζει για το μέλλον.

Προφανώς θα γνωρίζει όμως ότι για να μπείς στην αρένα, να σταθείς όρθιος και να στεφθείς νικητής πρέπει να εισέλθεις τη κατάλληλη στιγμή και με όλες σου τις δυνάμεις ακόμη και αν αυτό έχει κόστος.

Μήπως θυμάστε πότε εισήγαγε το 1080p/24/50/60 panel της;
Τελευταία.
Εξαιρούμενου του JVC DLP-HD2K των 30.000€, που περισσότερο έμοιαζε με πειραματικό μοντέλο όσων θα επακολουθούσαν, οι Ιάπωνες της JVC διέθεταν πάντα την αρετής της υπομονής.

Το 4kείναι ακόμη και τώρα είναι στη συζήτηση. Ποιός ο λόγος να βιαστούν;
Και ποιό Native4k να υλοποιήσουν όταν ακόμη και σήμερα είμαστε χωρίς playerκαι δισκάκια;

Μη ξεχνάτε ότι οι συγκεκριμένοι προβολείς που είναι τα ολοκαίνουργια μοντέλα της έχουν σχεδιαστεί 5 με 8 μήνες πριν από την έναρξη της παραγωγής τους που ξεκίνησε τον Οκτώβριο!

Με ρωτάνε πολλοί: “γιατί να μην το έχω (το 4k) ώστε μόλις έρθει με το καλό να είμαι έτοιμος….;”.
Και απαντώ: ας κρατήσουμε λοιπόν ενός λεπτού σιγή για τους early adopters.
Τους beta testers των εταιριών.

Ίσως οι παλιοί εδώ μέσα θα θυμάστε ότι σε όλα τα πρώιμα μοντέλα τεχνολογίας ρέει πολύ αίμα και πόνος.
Στον Qualia των 30.000€+ παρακαλώ η Sony έβγαλε μετά από 2 χρόνια Upgrade (με τη ΠΟΛΥ φθηνή κάρτα των 3000€) για να μπορούν να δεχθούν…..1080pαφού απείλησαν οι κάτοχοι τους στις ΗΠΑ ότι θα τα γύρναγαν πίσω με δικαστική μάχη.

Αλήθεια έχετε δει κλιπ 4k ακόμη και με τα προηγούμενα Eshift;
Εγώ που είδα καθαρό υλικό 4kμε Red player στην ISE του Amsterdam με τον JVC και άλλα κλιπ σε άλλους προβολείς native panel έτριβα τα μάτια μου. Δεν συγκρίνεται η εικόνα του, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σύγκριση.

Τι έλειπε λοιπόν από ένα μοντέλο που έχει σχεδόν τα πάντα; Η δύναμη, το φως.

Η καύσιμη ύλη που χρειάζονταν η παλαιά γενιά για να απογειωθεί.
ΠΟΛΥ περισσότερο punchστην ίδια οθόνη που διαθέτουμε.
Αλλά ακόμη καλύτερα να αλλάξουμε την οθόνη μας βάζοντας μια ακόμη μεγαλύτερη.

Ο κινηματογράφος θέλει ΜΕΓΑΛΗ εικόνα και με την ευκρίνεια των νέων αναλύσεων μπορούμε να πλησιάσουμε τον θεατή πάρα πολύ κοντά γεμίζοντας το οπτικό του πεδίο. Αν πάμε και σε cinemascope, μπορούμε άνετα να κυκλώσουμε τον θεατή με προβαλλόμενη εικόνα.

Φυσικά μη πιστέψετε ότι οι νέοι JVC είναι και τέλειοι….
Έχω κάποιες σοβαρές ενστάσεις που θα ήθελα να τις συζητήσουμε όταν δούμε και τον EpsonEH-LS10000 στο demo room μας.

Πολλοί νομίζουν ότι ο Epsonείναι εύκολο φαγητό για το JVC; Piece of cake…
Χα,χά ελάτε χορτασμένοι και ετοιμαστείτε για εκπλήξεις.
Ο Μανώλης έχει κάνει ΜΑΓΙΚΑ πάνω του και στη Stewart CineCurve με Firehawk η εικόνα του είναι κάτι που θα συζητηθεί πολύ περισσότερο από όσο των JVC.

Σκέφτομαι την επόμενη φορά να βάλουμε και τους Datasat να συνοδεύσουν με τα James.

Mr. Loggeo R U Ready?
Θα με κάνετε να μετακομίσω Αθήνα μου φαίνεται.:D
Εγώ κρατάω στο μυαλό μου μια σειρά από γεγονότα και προσπαθώ να ερμηνεύσω τις νέες τάσεις της τεχνολογίας.
Έχω και μια τιμή που σκέφτομαι. 30 fl.
Σε τέτοια περίπου φωτεινότητα παίζουν οι προβολείς στις καινούριες αίθουσες dolby cinema (4k και hdr) ανά τον κόσμο.
Κάπου πολύ μακρυά απ' το Ελλαδιστάν. Αυτή θεωρώ ότι θα είναι η ιδανική τιμή και για τους consumer προβολείς (πως έχουμε τα 14fl σε υλικό hd;)
Προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούν πλέον όλοι. Έτσι ερμηνεύω την κίνηση της JVC να κάνει φέτος επιτέλους το μετέωρο βήμα.
Βέβαια εδώ υπάρχει ένα οξύμωρο σχήμα. Η jvc αρνείται πεισματικά να μας δώσει native 4k panels και laser πηγές, αλλά την ίδια στιγμή βάζει φίλτρα dci στους προβολείς της, τους προμηθεύει με τσιπάκια hdmi 2.0a στα 18gbps, αυξάνει τα lumens, έχει ειδικό gamma curve για hdr, προσφέρει firmware updates για το UHD.
Ψάξε βρες...

Reaction score
15.548
ο epsonας που λεει ο Βαγγελης μου εκανε εντυπωση σε καποια πραγματα αλλα δεν εδωσα πολυ σημασια

......αν μπορεσω και ερθω παλι στην συγκεντρωση να τον δω πιο σωστα θα εχω καλυτερη αποψη...

Για τα 30fl Γιωργο μου κανε υπομονη γιατι θελει τρομερη επεξεργασια η εικονα ωστε να μπορεις να παρεις αυτο που θελουν...δλδ το ξεπεταγμα της εικονας.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Για τα 30fl Γιωργο μου κανε υπομονη γιατι θελει τρομερη επεξεργασια η εικονα ωστε να μπορεις να παρεις αυτο που θελουν...δλδ το ξεπεταγμα της εικονας.
Προφανώς Κώστα τα 30fl αντιπροσωπεύουν την μέγιστη φωτεινότητα μαζί με το headroom για κάποιες σκηνές. Το μεγαλύτερο μέρος του mastering θα αντιστοιχεί σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Αναφορικά με την επεξεργασία εικόνας, όπως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα έχουν ως εξής:

1. Το μεγάλο πλεονέκτημα του dolby vision είναι ότι άσχετα με το σε πόσες χιλιάδες lumens έχει γίνει το mastering του uhd υλικού, το DV αναλαμβάνει να κάνει το remap καρέ καρέ προσαρμόζοντας το στις δυνατότητες του προβολικού. Υπάρχει δηλαδή δυναμική προσαρμογή. Οι συσκευές που υποστηρίζουν dolby vision φοράνε και το ανάλογο hardware που θα κάνει τη δουλειά. Η επεξεργασία υποτίθεται ότι είναι στα 12bit, αλλά βλέπουμε για παράδειγμα τις φετινές lg oled με dolby vision να φοράνε 10bit panel. Η θύρα hdmi 2.0a του φτάνει και του περισσεύει.
  2. Το hdr 10 απ' την άλλη κάνει στατική προσαρμογή στα 10bit...για την ώρα. Μη φοβάστε όμως! Το hdmi 2.1 θα είναι σύντομα κοντά μας ! :roflmao: Είναι άγνωστο αν η αναβάθμιση σε hdmi 2.1 θα απαιτεί νέο hardware.
Όπως καταλαβαίνεις η επεξεργασία δε θα είναι τόσο πολύ το πρόβλημα, όσο το να κατασκευαστούν panel που να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις πχ να μην παρουσιάζουν dithering κλπ.
Οι jvc φοράνε 12bit panel πάντως.
Κάποια στιγμή θα πούμε και τι ετοιμάζει η lumagen μέσα στις επόμενες μέρες, αν δεν πάει το μυαλό σας απ' αυτά που διαβάσατε παραπάνω.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.107
Members
38.652