JVC X3 is off (finally..)

Reaction score
290
και τωρα ζηλεψαμε..... τα καταφερες!!
Απο τη στιγμή που "ζωγραφίζει" στην ταπεινή μου 106'', στο σύστημά σου και ειδικά με την οθόνη σου θα ρίχνει κανονιές.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Πολύ σωστά το παρατήρησες. Θα επανέλθω στο θέμα του Eshift όμως αργότερα.

Κάποιες σκόρπιες εντυπώσεις που μου έρχονται επί τόπου στο μυαλό. Δεν κατέχω τόσο πολύ τα θέματα με ίριδες, βαθμίδες contrast κτλ οπότε θα σας τα αναλύσω όσο πιο απλά μπορώ και βάση όσων γνωρίζω περί βιντεοπροβολής. Βασικά είναι ο δεύτερος μου προβολέας γενικότερα. Ο πρώτος ήταν ο συγχωρεμένος ο X3. Προερχόμενος λοιπόν απο αυτόν τον προβολέα -τον ήδη πολύ καλό- οι συγκρίσεις ήταν αναπόφευκτες. Ξεκινάμε από τα βασικά:

Φωτεινότητα *****
Ο 500άρης φρόντισε να μου δείξει τα δόντια του, τι δόντια δλδ κυνόδοντες λευκού καρχαρία ήτανε, όσον αφορά το φως του απο το ξεκίνημα του κιόλας. Την φωτεινότητα που έχει στο πρώτο άναμμα την έχει ο Χ3 μετά από 1 ώρα λειτουργίας στο high mode.
Δεν υπερβάλλω, έχει πολύ-πολύ φως , "επιτέλους" αναφώνησα όταν το είδα, θα έχω φωτεινή εικόνα με την μία και όχι να περιμένω να ζεσταθεί η λάμπα του. Ο Χ3 μπροστά του είναι καντήλι κυριολεκτικά. Φωτεινότητα λοιπόν άριστα!

Κίνηση *****
Όχι απλά βελτιωμένη ακόμα και σε Low mode, θεωρώ ότι είναι τελειοποιημένη. Παίζω στο High στο CMD, προσωπικά αυτό μου αρέσει περισσότερο απ' όλα. Βασικά είναι το off, το low το High και ένα Inverse Telecine που ούτε καν το ακουμπάω. Το high έχει μια smooth κίνηση, δεν κολλάει πουθενά , ΠΟΥΘΕΝΑ όμως, κίνηση σφαιράτη και ταυτόχρονα τόσο γλυκιά.. Για τεχνουργήματα που διαβάζω δεν έχω προσέξει κάτι, και δεν χάνει καθόλου απο την κινηματογραφική του αίσθηση, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Απο την στιγμή όμως που η επιλογή αυτή είναι και θέμα γούστου για τον καθένα, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Γενικότερη εικόνα contrast-black level κλπ *****

Πάλι μπαίνω σε σύγκριση με τον ήδη εξαιρετικά κοντραστάτο X3 και οι διαφορές είναι χαώδεις. Θέλεις οι επιδερμίδες στα πρόσωπα, θέλεις τα χρώματα , τα χρώματα απίστευτα εξαιρετικά ζωντανά και φυσικά και παίζω σε out of the box ρυθμίσεις στο cinema mode, το χορτάρι στο γήπεδο, το βάθος της εικόνας, δεν υπάρχει ούτε μία ατέλεια , σαν να βλέπεις κινούμενες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Πάντα αναφέρομαι σε Bluray υλικό,και όχι σε δορυφορικό που ακόμα και εκεί στα HD δίνει ρέστα ο συγκεκριμένος. Στο oblivion δεν πρόσεξα τπτ απο την ταινία χάζευα και χαζογελούσα με τα χρώματα τις τέλειες επιδερμίδες, στο Interstellar στα γρήγορα πλάνα του διαστήματος, στο Hobbit την πρώτη ταινία εκεί που έχουν μαζευτεί όλοι στο σπίτι του Bilbo και έχει σκοτεινά πλάνα αναφωνείς και λες WTF!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ.

3D
Δεν μπορώ να βαθμολογήσω στο ακόμα διότι δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Είδα λίγο απο Hugo και μου φάνηκε ένας βελτιωμένος X3 χωρίς το crosstalk και λίγο καλύτερη κίνηση. Η φωτεινότητα πέφτει βέβαια αισθητά ίσως όχι τόσο όσο στον Χ3. Θα κάνω επαναξιολόγηση και σε περισσότερο υλικό αλλά σε γενικές γραμμές ακόμα και έτσι είμαι ευχαριστημένος. Αυτό ήθελα άλλωστε σαν βελτίωση απο τον Χ3, μηδενικό crosstalk και λίγο καλύτερη κίνηση επειδή ακριβώς σου αφήνει ανοιχτή την CMD επιλογή.

Έχει πολύ πράμα να ρυθμίσεις ο συγκεκριμένος και πολλά καλούδια να παίξεις. Θέλω να διερευνήσω μελλοντικά περισσότερο την επιλογή Clear Black, προς το παρόν την έχω στο High. Όσον αφορά το Eshift, δίνει λίγο περισσότερο punch στην εικόνα αλλά δεν είναι και κάτι το συνταρακτικό να σου φύγουν τα σαγόνια. Την μεγαλύτερη διαφορά την είδα στο Oblivion -όπου και η φωτογραφίες- ίσως επειδή είναι 4Κ remaster όπως λένε , δεν ξέρω μπορεί να λέω και χαζομάρες. Επίσης πολύ μικρή διαφορά είδα και στο Interstellar. Αλλά σε ταινίες τύπου Hobbit δεν είδα σχεδόν καμία διαφορά. Γενικά πάντως το Eshift το έχω κλειστό γιατί κάνει και ένα εκνευριστικό θόρυβο που ακούγεται σε αθόρυβες σκηνές. Α, ο προβολέας ήσυχος ,πολύ πιο ήσυχος από τον προηγούμενο και να φανταστείτε οτι τον έχω μισό μέτρο πάνω από το κεφάλι μου πάνω σε βάση.

Αυτά σε γενικές γραμμές και για οποιεσδήποτε ερωτήσεις-διευκρινίσεις θα χαρώ να απαντήσω.
Ο x-3 ήταν όντως καντήλι. Θυμάμαι την διαφορά με τον 30 και έκανε μπαμ. Φαντάσου με τον 500άρη. Συμβουλή. Πάρε ένα φθηνό φωτόμετρο. Κλείσε την ίριδα μέχρι τα 12-14 fl. Αν φτάσεις από -6 και κάτω μην ενεργοποιήσεις δυναμική . Αν πάλι θέλεις ανοιχτή ίριδα επέλεξε auto 2.
Προσωπικά έχω απενεργοποιήσει το e-shift. Έχω ενεργοποιήσει το clear black όμως. Σε ταινίες το cmd είναι κλειστό ή σε κάποιες περιπτώσεις σε θέση low για να κερδίσω σε motion resolution. Σε αθλητικό υλικό (αν το θυμηθώ) μπορεί να βάλω high. Διάβασε αυτό το απόσπασμα ίσως σε βοηθήσει.

Motion

Where [Clear Motion Drive] can help is with video-based sources such as live sports broadcast. JVC’s 2014 frame interpolation system is better than what we saw last year, delivering higher motion resolution, improved stability and fewer artefacts. Using the horizontally scrolling line chart in Chapter 31 of the FPD Benchmark Software test disc as our reference, the DLA-X500′s baseline motion resolution was 300 which is what we’d expect given its LCoS underpinnings. The “Low” and “High” [Clear Motion Drive] settings boosted motion resolution to 600 and 900 lines respectively.

Strangely, engaging [4K e-shift] caused the motion resolution of [Clear Motion Drive] “Low” to drop paradoxically to 250 lines due to the introduction of interference and artefacts. The [Clear Motion Drive] “Off” and “High” positions were unaffected. The takeaway? If you wish to minimise motion blur, go for the “High” setting which not only extracts the highest motion resolution from the projector, but also works well regardless of whether [4K e-shift] is on or off.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.539
Σκέφτεσαι να φέρεις κάποιον να τον ρυθμίσει επαγγελματικά μετά τις πρώτες 100-150 ώρες;

Reaction score
15.548
επειδη το μηχανακι ειναι καλο και πρεπει να παιζει σωστα ωστε να το ευχαριστηθεις περισοτερο (μιας και εισαι μακρυα)θα ελεγα να ασχοληθεις με ρυθμισεις που χαλανε την εικονα μετα απο καποιες ωρες και θελουν διορθωση...

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.892
Σκέφτεσαι να φέρεις κάποιον να τον ρυθμίσει επαγγελματικά μετά τις πρώτες 100-150 ώρες;
Μένω Χίο. Λίγο δύσκολο.
Ο call A' πάει παντού,όπου τον καλεί το καθήκον....Χίο,Ρόδο τα έχει για πλάκα,στην Κρήτη μόνο δυσκολεύεται να έρθει-σιγά μην έχει όρεξη να ρυθμίζει παλιούς ξεπερασμένους μονότσιπους:D...μόλις έγραψες τον τόπο διαμονής σου θυμήθηκα ότι σε είχε επισκεφτεί για καλιμπράρισμα του 'Χ3'

Υ.Γ Μήπως υπάρχει πληροφόρηση-γνωρίζει κάποιος,αν η JVC κυκλοφορήσει native 4K μέχρι τέλος του χρόνου;;;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Ο call A' πάει παντού,όπου τον καλεί το καθήκον....Χίο,Ρόδο τα έχει για πλάκα,στην Κρήτη μόνο δυσκολεύεται να έρθει-σιγά μην έχει όρεξη να ρυθμίζει παλιούς ξεπερασμένους μονότσιπους:D...μόλις έγραψες τον τόπο διαμονής σου θυμήθηκα ότι σε είχε επισκεφτεί για καλιμπράρισμα του 'Χ3'

Υ.Γ Μήπως υπάρχει πληροφόρηση-γνωρίζει κάποιος,αν η JVC κυκλοφορήσει native 4K μέχρι τέλος του χρόνου;;;
Αυτό περιμένουμε όλοι Μανωλιό. Θα ξέρουμε το Σεπτέμβριο. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε μοντέλα 1080p με ουσιαστική διαφοροποίηση το hdmi 2.0 και hdcp 2.2.
Θεωρώ πιο πιθανό να δούμε μια laser υλοποίηση. Λογικά θα υπάρξει και 4k μοντέλο σε premium τιμή.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.892
ετοιμο σε βλεπω :D
.....από καιρό-αν και ο '55' του Zizik ήταν έτσι κι έτσι:tongue:....με έβαλε σε σκέψεις ο Βαγγέλης με τους professionals του....γι αυτό ρωτάω....για λίγους μήνες ακόμα κάνω υπομονή άνετα...άλλωστε ο 'ΙΝ83' είναι προβολάρα:hi:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
.....από καιρό-αν και ο '55' του Zizik ήταν έτσι κι έτσι:tongue:....με έβαλε σε σκέψεις ο Βαγγέλης με τους professionals του....γι αυτό ρωτάω....για λίγους μήνες ακόμα κάνω υπομονή άνετα...άλλωστε ο 'ΙΝ83' είναι προβολάρα:hi:
Ο 55 του zizik είναι μια χαρά. Επειδή τον είδα κι εγώ, ο συνδυασμός υλικού οθόνης και χώρου δεν τον κολακεύει (όχι ότι τον χαντακώνει κιόλας).
Αλλά όταν έχεις τέτοια οθονάρα με αναμορφικό τα ξεχνάς αυτά. Άσε που ο Μήτσος θα είχε φρικάρει με καμιά οθόνη τύπου firehawk.

Reaction score
290
επειδη το μηχανακι ειναι καλο και πρεπει να παιζει σωστα ωστε να το ευχαριστηθεις περισοτερο (μιας και εισαι μακρυα)θα ελεγα να ασχοληθεις με ρυθμισεις που χαλανε την εικονα μετα απο καποιες ωρες και θελουν διορθωση...
Είναι πολύ σωστά αυτά που λες αλλά..
Σε 2 μήνες έχουμε γεννητούρια-κοριτσάκι,πλέον θα είμαι τυχερός αν βρίσκω το χρόνο εγώ και η σύζυγος (λάτρης κι εκείνη της μεγάλης εικόνας) να λέμε απλά ένα "γεια" στον προβολέα :D

Τον Μανώλαρο τον έχω φέρει όχι μία αλλά 3 φορές για ρύθμιση του X3 με εκπληκτικά αποτελέσματα. Άξιζε κάθε φορά που τον έφερνα.Εφεξής όμως μπαίνουν άλλες προτεραιότητες οικονομικές για το επόμενο χρονικό διάστημα, και θεωρώ ήδη πολύ μεγάλη υπέρβαση αυτό που έκανα.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.107
Members
38.652