Kάνετε backup?

Reaction score
10
Eπειδή η μουσική στον υπολογιστή αυξάνει με επικίνδυνους ρυθμούς θα ήθελα να σας ρωτήσω τι κάνετε με το θέμα του backup? Tα περνάτε όλα δυο φορές? Κάνετε ένα zip backup ή αφήνετε τη μουσική σας στο έλεος του Θεού? Φοβάμαι τη μέρα που θα ξυπνήσω και δεν θα υπάρχει τίποτα λόγω κάποιου προβλήματος στο σκληρό! :111:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Eπειδή η μουσική στον υπολογιστή αυξάνει με επικίνδυνους ρυθμούς θα ήθελα να σας ρωτήσω τι κάνετε με το θέμα του backup? Tα περνάτε όλα δυο φορές? Κάνετε ένα zip backup ή αφήνετε τη μουσική σας στο έλεος του Θεού? Φοβάμαι τη μέρα που θα ξυπνήσω και δεν θα υπάρχει τίποτα λόγω κάποιου προβλήματος στο σκληρό! :111:
Θίγεις ένα πολύ σημαντικό ζήτημα!
Κατόπιν διαφόρων συζητήσεων, η παρέα των ήδη φορτωμένων με υλικό, αποφάσισε ότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να κρατάμε back up. Φαντάσου ότι πέραν της μουσικής υπάρχουν και ταινίες...

Η λύση είναι μια. Ότι έχεις, το δίνεις και στους φίλους σου. Δεν είναι δυνατόν να σκάσουν όλοι οι δίσκοι μαζί. Έτσι έχεις πάντα όχι ένα, αλλά 10 αντίγραφα ασφαλείας. :126:

...

Reaction score
1
Το καλύτερο backup σε αυτές τις περιπτώσεις (μουσική, ταινίες, κλπ αμετάβλητα αρχεία) είναι το sharing.

Reaction score
1
Φυσικά, σε φωτογραφίες και βίντεο που δεν ανακτούνται. Τα άλλα θα ζήσουμε και με 2-3 cd λιγότερα. (άσε που ότι μου αρέσει το έχω original)

Reaction score
0
Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει οργάνωση στα δεδομένα (μουσική, ταινίες, φωτογραφίες, έγγραφα). Η συγκέντρωση όλων των δεδομένων κάνει την διαχείριση τους και την εφαρμογή οποιοσδήποτε διαδικασίας εξασφάλισης της ακεραιότητας τους πιο εύκολη.
Ευτυχώς έχουμε φτάσει στην εποχή που η τεχνολογίες υψηλής διαθεσιμότητας που στηρίζονται στο hardware είναι προσιτές .

Reaction score
10
Θίγεις ένα πολύ σημαντικό ζήτημα!
Κατόπιν διαφόρων συζητήσεων, η παρέα των ήδη φορτωμένων με υλικό, αποφάσισε ότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να κρατάμε back up. Φαντάσου ότι πέραν της μουσικής υπάρχουν και ταινίες...

Η λύση είναι μια. Ότι έχεις, το δίνεις και στους φίλους σου. Δεν είναι δυνατόν να σκάσουν όλοι οι δίσκοι μαζί. Έτσι έχεις πάντα όχι ένα, αλλά 10 αντίγραφα ασφαλείας. :126:

...
Πολύ σωστός, δεν το ειχα σκεφτει ετσι! Αυτή όντως είναι η καλύτερη λύση!!

Ποιος θα μου δώσει το σκληρό του να του κάνω backup? :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ποιος θα μου δώσει το σκληρό του να του κάνω backup? :137:
Δεν πάει έτσι. :116:
Γεμίζεις, στέλνεις, αδειάζω, γεμίζω, στέλνω πίσω. :136:
Αλλά για σένα άντε να κάνω μια εξαίρεση. Στείλε άδειο. :126:

...

Reaction score
1
Κατά την άποψή μου, αγοράζεις ίσης χωρητικότητας δίσκους με αυτούς που έχεις και κάνεις χειροκίνητο mirror τα περιεχόμενα των αρχικών σου δίσκων. Ανανεώνεις το backup όσο συχνά μπορείς. Οι backup δίσκοι είναι πάντα εκτός σύνδεσης και συνδέονται μόνο για να ενημερωθεί το backup. Οι πιθανότητες να χάσεις όλα (δηλ. να χτυπήσουν και οι 2 δίσκοι συγχρόνως) είναι απειροελάχιστη! Αν θέλεις μεγαλύτερη ασφάλεια, γράψε τα δεδομένα και σε δισκάκια DVD ή ακόμη καλύτερα σε Blueray που χωράνε πιο πολλά.

Όταν ήταν ακριβοί οι δίσκοι, εγώ σε DVD τα έγραφα... τώρα που το 1TB έχει πέσει κάτω από το 90ευρώ και τα 500GB έχουν κάτω από 50 ευρώ, οι δίσκοι συμφέρουν...

Reaction score
4
Απάντηση: Kάνετε backup?

το καλοκαιρι βαρεσε κανονι ενας εξωτερικος WD που ειχα και εχασα πανω απο 300gb μουσικης... και δεν ανακτουντε τα ρημαδια με τπτ, και τι δε δοκιμασα...

ευτυχως που ειχα δωσει καποια στον αδερφο μου και περιπου τα μισα σε ενα φιλο σε βαθος χρονου μεσω γραμμενων dvd... οποτε κατι σωθηκε...

αλλη λυση ειναι κανας λογαριασμος rapidshare που σου δινει χωρο 500gb και παραπανω (αναλογα τι πληρωσεις) σε ονλαϊν σερβερ... αρκει να μη βαριεσαι το upload :119:

Reaction score
164
Η καλύτερη λύση ειπώθηκε!
Εντός των ημερών φίλος από τη Θεσ/κη θα κάνει backup σε εμένα και εγώ σε αυτόν! :142:

Reaction score
4
Απάντηση: Kάνετε backup?

Εγώ δεν ανησυχώ...., έχω τα δισκάκια και τα προσέχω όσο μπορώ.
Σε μερικά (που ακούω περισσότερο) έχω κάνει αντίγραφα (cdr).

Reaction score
1.213

Αν και η λυση του Τσαρου ειναι εξαιρετικη...:138:....ενα backup σε αλλο δισκο αντιστοιχης χωρητικοτητας ειναι απαραιτητο.Βασικα αν υπολογισεις την αξια των περιεχομενων , τον χρονο και πιθανοτατα και το χρημα που ξοδεψες ,τα νοσηλεια του νοσοκομειου μολις χτυπα ξυλο τα χασεις ολα ,το κραξιμο απο το φορουμ μολις μας πεις μετα τον πονο σου ...χαλαρα θα επρεπε να κανεις ενα δευτερο και τριτο backup....:142:

Reaction score
0
Τα περισσότερα τα έχω ήδη δυο φορές.

Όταν αλλάξω υπολογιστή, θα κάνω μια μαζική ταξινόμηση (καθαρές δουλειές, όχι αρπακόλλα) και θα τα κάνω ένα mirror. Οι μουσικές δεν έχουν δα και τον τρελό όγκο των ταινιών...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787
είναι τρελό να πάρω άλλα 8 τέρα να τα έχω στην άκρη για μπακάπ!

Εντάξει, ένα τέρα παίζει για μπακάπ σε φωτός, βίντεο των παιδιών και προγράμματα και λοιπά (πχ έτοιμο ίματζ σκληρών με εγκατεστημένα τα άπαντα).

Αλλά τα 8 τέρα των ταινιών και μουσικής τα κάνω μπακάπ στους σκληρούς του αδερφού μου και στους φίλους.

Reaction score
14
:106:
είναι τρελό να πάρω άλλα 8 τέρα να τα έχω στην άκρη για μπακάπ!

Εντάξει, ένα τέρα παίζει για μπακάπ σε φωτός, βίντεο των παιδιών και προγράμματα και λοιπά (πχ έτοιμο ίματζ σκληρών με εγκατεστημένα τα άπαντα).

Αλλά τα 8 τέρα των ταινιών και μουσικής τα κάνω μπακάπ στους σκληρούς του αδερφού μου και στους φίλους.
Γιατρέ.. μου...

τι να κάνω?

12 τέρα...

2 Χ 1.5
2 Χ 750
1 Χ 640
12 Χ 500
1 Χ 320
1 Χ 150

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??? εχω σε δευτερο υπολογιστή αλλους 5 Χ 500 για σημαντικά αρχεία... φωτό παιδιών και βιντεοπαραγωγές μου... το κακό είναι οτι σκέφτηκα μια μέρα να πάρω αλλους τόσους ίδιους δισκους και να τους αντιγράψω ώς εχουν και τσιγκουνευτηκα ταχ χρήματα και ακόμα δεν το κάνω!!! Αν σκάσει κάτι να δώ την τσιγκουνιά μου!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo