Kαινούργιο (δοκιμο) Μελος.

Reaction score
3
Είπαμε η Hi Endο οικογένεια είναι μεγάλη,αλλα είμαστε σκόρπιοι... :lol:

Εχθές οι γνωστοί και κάποιος άγνωστος,επισκευθήκαμε το σπίτι,ή για την ακρίβεια το μουσικό δωμάτιο του καινούργιου -δόκιμου- μέλους, Μιχάλη Κακακάκη.
Εντυπώσεις και απόψεις θα γράψω μετά απο αυτά που θα γράψουν οι γνωστοί και ίσως και ο άγνωστος... :smile:

Γενικά ήταν μια φιλόξενη και ευχάριστη επίσκεψη στο σπίτι του Μιχάλη.
Φυσικά είχαμε και τα μετά,με "νηστήσιμα",ψαρονέφρι,σεφταλιά,χωριάτικο λουκάνικο,πολύχρωμη σαλάτα κλπ. :wink: :lol:
Σπίτι μου γύρισα μετά τις 3 τα μεσάνυχτα... :lol: :mrgreen: ,οι υπόλοιποι δεν γνωρίζω... :mrgreen: :mrgreen:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Εαν ο "αγνωστος" εφαγε περισσοτερο απο ολους καπου μπορει να παει το μυαλο μου :lol:

Τι καλα ακουσατε?

Reaction score
0
Α μπά???

Ήταν που με διαβεβαίωνε ο GKAr πως θα τελείωνε νωρίς...(α καλό έ...)

Για να ακούσουμε λεπτομέρειες, κάποιο πουλάκι μου είπε για τρελλά μηχανάκια...

Reaction score
0
Καλά τι ήπιατε χτες???

Όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι είναι κυριολεκτικά offline απ το πρωί...

Και εμεις αγωνιούμε για ενημέρωση...

Reaction score
498
Δεν πήγα δουλειά σήμερα. Κι εγώ κομμάτια είμαι. Ενημέρωση αργότερα. Ήθελα να

ήξερα ποιανού ιδέα ήτανε να γίνει Δευτέρα...Δεν τα ξανακάνω αυτά..

Reaction score
0
ΜΑΛΛΟΝ Ο ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΤΑ ΕΦΑΓΕ .
ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΑΝΟ ΠΑΙΔΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΚΡΟΑΣΗ .
ΚΑΤΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΕΞΩ ΑΠΕΞΩ [ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ]

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
τελικά κανένας δεν είναι σε κατάσταση να μιλήσει???

τι κάνατε ρε ακρόαση ή ρεσιτάλ καταχρήσεων???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μα τι αλήτες, τι τομάρια, τι παλιοχαρακτήρες!!... :twisted: :lol: :lol:

Περιμένουμε νέα σας σύντομα, (το λέω σε γνωστούς και άγνωστους)... :wink:

Reaction score
3
Δέν μπορώ να καταλάβω και εγώ τι τους πείραξε. :???:
Το σύστημα και γενικότερα ο ήχος? ή το φαγητό ,οι μπύρες και το κρασί που καταναλώθηκαν σε μεγάλες ποσότητες. :wink: :roll: :smile:
Λευτέρη δεν ήταν μόνο τα μηχανήματα,ήταν και το δέσιμο μεταξύ τους. :smile:
Εσύ δεν τα κατάφερες τελικά με την δίωρη άδεια έτσι?... :smile:

Reaction score
498
Χτες το βράδυ επισκεφτήκαμε το καινούργιο μέλος μας Μιχάλη Κανακάκη. Παρόντες

η γνωστή οικογένεια πατέρας,υιός,θείος, ο Γιώργος ο MAC κι ένας άγνωστος :wink: .

Η φιλοξενία καταπληκτική. Τα εδέσματα του σπιτιού ομοίως και το ίδιο θα έλεγα για

τα εκτός σπιτιού... :mrgreen:

Αντρέα τελικά άλλος έχει το όνομα κι άλλος την χάρη γιατί αρίστευσα σε επιδόσεις

για άλλη μια φορά. Είμαι σε καλό δρόμο όπως είπε και ο θείος..

Το σύστημα του Μιχάλη αποτελείται από καταπληκτικές μονάδες που θα προτιμούσα

να τις αναφέρει ο ίδιος εάν θελει και παρόλο τον χώρο του που ήτανε ένα κυβικό

δωμάτιο με σχεδόν ίσες αποστάσεις σε όλες τις πλευρές, δηλαδή ότι χειρότερο το

σύστημα έπαιξε πάρα πολύ καλά με έντονα στοιχεία μόνιτορ και αχρωμάτιστου ήχου.

Η ρεαλιστικότητα ήτανε σε τρομακτικά επίπεδα και εντυπωσιάστηκα ειδικά στην ροκ

μουσική με τον καθαρό και δυναμικό ήχο του συστήματος.Αν και όλοι ξέρουν πως

δεν είμαι της μόνιτορ σχολής πραγματικά το σύστημα μου άρεσε πολύ.Τώρα εάν

θέλετε να ακούτε βιολιά ξέρετε τον μονόδρομο... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Μιχάλη σου εύχομαι καλές ακροάσεις με την συστηματάρα σου και με λίγο

πειραματισμό και fine tuning θα φέρεις τον ήχο ακριβώς στα μέτρα σου. Απλά

ακολούθησε τις γενικότερες συμβουλές που πήρες χτες.. :wink:

Υ.Γ: Ρε σεις, αφού σας έχω πει με αλκοόλ καθημερινή βράδυ έχω πρόβλημα.Είμαι και

μικρό παιδί, αμούστακο.. :oops: Δεν με προσέχετε.Αυτά γίνονται ΠΣΚ...!

Reaction score
2
xexexe.....kai egw den phga douleia pantws...
ta parakaname....:):)xaxa
paidia perasame kataplhktika elpizw na to epanalavoume syntoma.....
to systhma etsi kai alliws einai kai se allo thread..
kharma 3.2 speakers
gryphon diablo amp
resolution audio opus 21 cd player
valhalla i/c & s/k
acoustic zen tsunami plus powercords

mixalis

Reaction score
3.497
Καλημέρα σε όλους σας και ειδικά σε όσους μας διαβάζουν και δεν γράφουν σε αυτό το φόρουμ. Τους τελευταίους θα τους εντοπίσω σύντομα γιατί διαρκώς λουφάρουν, δεν γράφουν, δεν έρχονται στις κοινές ακροάσεις μας και δεν μεταφέρουν με το φορείο όσους πάνε σε αυτές.

Ειδικά προχθές το βράδυ η διάθεση για παρέα, διάλογο και χιούμορ ήταν τόσο μεγάλη που πέρασε η ώρα χωρίς να το καταλάβουμε πως πέρασε.
Επέστρεψα στο σπίτι πολύ νωρίς, όπως είχα πει και στον Λευτέρη, κατά τις 3:30 δηλαδή το πρωί. Ευτυχώς που με έφερε στο σπίτι ο Γ.Κοψ με το αυτοκίνητό του. Τον ευχαριστώ πολύ.
Το πρωί εγώ πήγα στη δουλειά, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να συνέλθουν από την κρεπάλη της προηγούμενης νύχτας παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Κάποιοι έπρεπε να πάνε στη δουλειά.

Λευτέρη έχασες. Σου είχα πει ότι θα τελειώναμε νωρίς. Δική σου ιδέα ήταν η συνάντηση να γίνει τη Δευτέρα και τελικά εσύ την έκανες με ελαφρά πηδηματάκια .... .
Προτίμησες να μείνεις σπίτι να πηδάς τον παθητικό προενισχυτή μου και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, την ώρα που εμάς μας πηδούσε ο διάβολος της Gryphon στο σπίτι του Μιχάλη.

Ο διάβολος της Gryphon, o Γρυπαετός, ήταν για μένα το μηχάνημα που θα με έκανε να ζητήσω από το τζίνι να με κάνει ηχείο δαπέδου για μια νύχτα. Τα watts που βγάζει αυτός ο ενισχυτής δεν πρέπει να είναι ίδια με τα watts που βγάζουν οι άλλοι ενισχυτές. Τα watts του Diablo της Gryphon έρχονται κατ' ευθείαν από την κόλαση, μία κόλαση που δεν μοιάζει καθόλου με την κόλαση όπως την φανταζόμαστε.

Τα ηχεία της Kharma, συγκριτικά με τον Diablo, βρίσκονται ακόμα στη φάση του προπατορικού αμαρτήματος. Είναι τόσο όμορφα που σε κάνουν να αμαρτήσεις με την Εύα ή με οποιαδήποτε άλλη (πάντα αλλοδαπή) που θα τύχει να βρίσκεται δίπλα σου την ώρα που εσύ θα ακούς μουσική. Δεν θα καταφέρεις να ακούσεις όλο το κομμάτι κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα χαμηλώσεις την ένταση και θα σου έρθει η επιθυμία να αγαπήσεις ή να αγαπηθείς.
Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. Με αυτούς που είχα δίπλα μου κατά την ώρα της ακρόασης δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι.

Το σύνολο με ικανοποίησε έως ένα βαθμό. Πάντα έλειπε αυτό το κάτι που σε φέρνει σε πλήρη μουσικό οργασμό με φυσικό τρόπο. Πείτε το έντονη προσωπικότητα σε κάθε μία συσκευή του συστήματος ξεχωριστά, πείτε το διαμάχη για το ποιο τελικά από τα μηχανήματα της αλυσίδας θα επικρατήσει σαν προσωπικότητα, πείτε το υπερβολική καθαρότητα, πείτε το πρωτόγνωρο άκουσμα κάτι δηλαδή που δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τα συστήματά μας, πείτε το όπως θέλετε.
Το σύστημα του Μιχάλη απαρτίζεται από κορυφαία μηχανήματα και από κορυφαίες καλωδιώσεις που για πολλούς από εμάς είναι απλά ένα άπιαστο όνειρο.
Δεν είμαι επομένως σε θέση να βαθμολογήσω αυτό το σύστημα μόνο και μόνο βασιζόμενος στην προηγούμενη εμπειρία μου. Αδυνατώ να κρίνω ένα σύστημα όταν δεν έχω ζήσει αρκετό χρόνο μαζί του. Θα μπορέσω να το κρίνω μόνο σαν ένας απλός ακροατής που αρέσκεται να ακούει τους φυσικούς ήχους που παράγονται από τα φυσικά χειροποίητα μουσικά όργανα, τις ανθρώπινες φωνές και τους ήχους της φύσης.
Τα μοναδικά εργαλεία που έχω για να κρίνω ένα τέτοιο σύστημα συνολικής αξίας 35.000 ευρώ είναι μόνο τα εργαλεία που μου έδωσε ο ίδιος ο Δημιουργός μου. Τα αυτιά και η καρδιά μου είναι τα δύο βασικά εργαλεία που πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιήσω για να μπορέσω με κάποια αξιοπιστία να κρίνω το σύστημα του Μιχάλη.

Το φαινόμενο της περιορισμένης ακουστικής μνήμης, που έχουμε σαν άνθρωποι, λειτουργεί είτε προς όφελος είτε εις βάρος του συναισθήματος. Τώρα που έφτασε η ώρα να γράψω τι ένιωσα όταν άκουσα για πρώτη φορά το σύστημα του Μιχάλη το μοναδικό εργαλείο που διατηρείται ακόμα ζωντανό είναι η καρδιά μου.
Επομένως, και πάντα βασιζόμενος στα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια, το σύστημα του Μιχάλη ενώ είναι άριστο τεχνικά, δεν κατάφερε όμως να μου δώσει αυτό που περίμενα από ένα σύστημα αυτής της υψηλής κατηγορίας τιμής. Θα έλεγα ότι ορισμένες φορές το σύστημα με κούρασε με τον τρόπο που παρουσίαζε τις χροιές των φυσικών εγχόρδων οργάνων και ίσως και τις φωνές των μουσικών. Απ' την άλλη, σε ροκ μουσική και Metallica το σύστημα του Μιχάλη δύσκολα θα βρει ανταγωνιστή ακόμα και σε υψηλότερη κατηγορία τιμής. Τα δυναμικά, η καθαρότητα ο παλμός και το συναίσθημα που δημιουργεί με αυτά τα είδη της μοντέρνας μουσικής βρίσκονται υπεράνω οποιασδήποτε κριτικής.

Πιστεύω πως με κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές, που ήδη προτείναμε στον Μιχάλη, το σύστημά θα μπορέσει να πλησιάσει πιο κοντά σε αυτό που θεωρώ εγώ τουλάχιστον ιδανικό για μια ξεκούραστη και αβίαστη ακρόαση της κλασικής και jazz μουσικής.

Συμπερασματικά οι αλλαγές που προτείναμε να γίνουν είναι :

1. Dedicated line ( ανεξάρτητη γραμμή τροφοδοσίας) από τον πίνακα προς την παροχή του συστήματος που θα υλοποιηθεί με καλώδιο υψηλής καθαρότητας χαλκού ικανής διατομής.

2. Αλλαγή του τρόπου στήριξης των μηχανημάτων στο rack ή/και αντικατάσταση του rack με ένα που θα παρέχει καλύτερη απομόνωση των συσκευών από τον περιβάλλοντα χώρο.

3. Καλύτερη στήριξη των ηχείων στις υπάρχουσες μαρμάρινες βάσεις τους.

Αυτά προς το παρόν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Μιχάλη που μας φιλοξένησε στο σπίτι του και κατόπιν μας έκανε την τιμή να έρθει μαζι μας στην ταβέρνα. Περάσαμε πολύ όμορφα και πραγματικά θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο ότι ο Μιχάλης είναι ένα πολύ αξιόλογο άτομο με αναζητήσεις και προτερήματα που σπάνια συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή.

Ότι έγραψα το έγραψα γιατί πιστεύω ότι ο Μιχάλης είναι ικανός να δεχτεί κριτική, αρκεί αυτή να γίνεται καλοπροαίρετα.
Του αξίζουν συγχαρητήρια για το επίπεδο γνώσης που ήδη κατέχει, παρά το νεαρό της ηλικίας του.
Μιχάλη, ελπίζω να ξανασυναντηθούμε σύντομα.

Reaction score
2
:)
pantws to rack exei paragelthei hdh kai o hlektrologos einai kathodon....
giwrgo eisai tromeros tupos kai to ksereis oti eimai anoixtos se ola ta sxolia xwris na ta pareksigw...:):)
xrhsto tha ta poume soon elpizw kai me ta upoloipa paidia....
kyrie anamourlidh akoume......;)
pou einai oi ypoloipoi???????/
mixalis

Reaction score
3.497
Πολύ βιαστικός είσαι Μιχάλη. Είπες στον ηλεκτρολόγο να έρθει πετώντας ?

Κι όπως είπαμε και στην συνάντηση : Πάντα να αφήνεις μία δίοδο επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση, όπου αυτό είναι βέβαια εφικτό.

Mε το συγκεκριμένο ας πούμε άθλημα ποτέ δεν ξέρεις τι αποτελέσματα θα πάρεις ακόμα και με μία αλλαγή που φαίνεται ότι έχει κάθε λόγο να δουλέψει. Ο τελικός κριτής είσαι εσύ κι εσύ μετά πρέπει να βγείς και να φωνάξεις πόσο λάθος είμασταν όλοι εμείς που σου προτειναμε να κάνεις αυτές τις αλλαγές. Το ίδιο πρέπει να κάνεις αν τελικά οι αλλαγές δουλέψουν προς το καλύτερο.
Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε το σύστημά μας να ακούγεται συνολικά καλύτερο και ποτέ χειρότερα. Αυτό, όσο απλό και να ακούγεται, ελάχιστοι το έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα. Συνήθως μετά από κάθε αλλαγή που κάνουμε στο σύστημα κάτι θα κερδίσουμε αλλά και κάτι θα χάσουμε. Αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν όλα όπως τα θέλουμε.
Γι αυτό πρέπει στο τέλος να κάνουμε έναν συνολικό απολογισμό.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Το φαγητό έπεσε βαρύ και με μετέτρεψε σε βόα χθες, ευτυχώς με σαλατούλα και μπριάμ ανέκαμψα.......

Το σύστημα του Μιχάλη απαρτίζεται από κορυφαία επι μέρους μηχανήματα και έτσι απλά στημένο ξεπερνά πολλά συστήματα σε απόδοση που προσπαθούν χρόνια να φτιαχτούν από υποδεέστερες μηχανές. Νομίζω ότι η πρώτη αυτή ακρόαση ήταν αναγνωριστική. Το σύστημα λόγω και αδικίας από το χώρο δεν έχει δώσει όλα όσα μπορεί. Πλην όμως όπως λέει και ο g.KAr έχει ταχύτητα, παλμό, αμεσότητα και χροιές. Ο Gryphon είναι απίστευτο μηχάνημα και είναι μία εταιρεία που συγκαταλέγεται στις 2-3 αγαπημένες μου από τρανζίστορ, επιβεβαίωσε άλλη μια φορά τις γλυκές μεστές χροιές και το άριστο drive, όσο και αν δυναμώναμε δεν "Ίδρωνε το αυτί του" ενώ σε βάζει σε σκέψεις γιατί προ-τελικό και όχι έναν τέτοιο ολκληρωμένο, αλλά τι ολοκληρωμένος ίσως ο καλύτερος αφού ο μόνος ανταγωνισμός του είναι από τον ASR EmiterII exclusive και από τον επερχόμενο Krell FBI.

Ήταν μια υπέροχη ακρόαση με τον πολύ φιλόξενο Μιχάλη που είχε πρώτο μέλημα να μας περιποιηθεί και να απολαύσει μουσική μαζί μας μέχρι πολύ αργά και σε εντάσεις "ικανές". Οι Metallica γύρω στις 11 το βράδυ έσκιζαν τη σιωπή του Αμαρουσίου με εκωφαντική βαρβατίλα.
Σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες επισκέψεις μετά την τοποθέτηση του ρακ και επανάληψη δοκιμών σε κάποιες λεπτομέρειες.
Βέβαια χρειάζεται δουλειά για μεγαλύτερη απόδοση το σύστημα και κυρίως ένα καλύτερο χώρο αλλά προς το παρόν θα παλέψουμε με το θηρίο ως έχει.
Η παρέα όλη ήταν φανταστική και σε γνώριμα υψηλά επίπεδα και ευτυχώς ο ανηψιός καθάρισε ότι κουνιόταν....βέβαια χθες είμαστε όλη μέρα κουδούνι..αλλά έτσι είναι τα high-end πας μέχρι τέλους....

Πάντως η δυνατότητα χώνεψης του Αναμουρλίδη είναι παροιμιώδης.....

Μιχάλη στο επανειδίν και επανακούειν και που'σαι γράψε και με Ελληνικούς χαρακτήρες μην στραβωθούμε...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Πολύ βιαστικός είσαι Μιχάλη. Είπες στον ηλεκτρολόγο να έρθει πετώντας ?

Κι όπως είπαμε και στην συνάντηση : Πάντα να αφήνεις μία δίοδο επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση, όπου αυτό είναι βέβαια εφικτό.

Mε το συγκεκριμένο ας πούμε άθλημα ποτέ δεν ξέρεις τι αποτελέσματα θα πάρεις ακόμα και με μία αλλαγή που φαίνεται ότι έχει κάθε λόγο να δουλέψει. Ο τελικός κριτής είσαι εσύ κι εσύ μετά πρέπει να βγείς και να φωνάξεις πόσο λάθος είμασταν όλοι εμείς που σου προτειναμε να κάνεις αυτές τις αλλαγές. Το ίδιο πρέπει να κάνεις αν τελικά οι αλλαγές δουλέψουν προς το καλύτερο.
Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε το σύστημά μας να ακούγεται συνολικά καλύτερο και ποτέ χειρότερα. Αυτό, όσο απλό και να ακούγεται, ελάχιστοι το έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα. Συνήθως μετά από κάθε αλλαγή που κάνουμε στο σύστημα κάτι θα κερδίσουμε αλλά και κάτι θα χάσουμε. Αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν όλα όπως τα θέλουμε.
Γι αυτό πρέπει στο τέλος να κάνουμε έναν συνολικό απολογισμό.
g.Kar μετά μία πρόσφατη πιστοποίηση με το ρακ, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι "δεν παίζεται" κάθε μέρα με δικαιώνει και περισσότερο.

Reaction score
3.497
Γ.Κοψ, αυτά που έγραψα είναι γενικές οδηγίες και δεν αφορούν την πρότασή σου για αλλαγή του ρακ με τον τύπο ρακ που πρότεινες στον Μιχάλη.
Είμαι σχεδόν βεβαιος ότι η λύση του νέου ρακ δεν έχει λόγο να μην δουλέψει και στην περίπτωση του συστήματος του Μιχάλη. Απλά πάντα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και κάποια side effects που μπορεί να μην προβλέψαμε ούτε να περιμέναμε.

Πόσο αλλάζει η ηχητική συμπεριφορά του Diablo ή το Resolution CD με την στήριξη δεν μπορώ να το γνωρίζω από πριν γιατί ποτέ δεν τα ακούσαμε επάνω σε ένα τέτοιο ρακ.

Εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν και στην επόμενη ακρόαση να μπορούμε να πούμε τι ακριβώς άλλαξε μετά την τοποθετηση του νέου rack.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo