Kαλύτερη φωνή και συγκρότημα των 80's.

V

VIDEOMIX

Guest
Η εποχή με τις πολλές ποιοτικές φωνές, με τα υπέροχα και πολλά συγκροτήματα,ειναι η δεκαετία του 80.
Πολλές φωνές με άγγιξαν την τότε εποχή.
Ανδρικές.
Paul McCartney
Michael Jackson
Elton John

Γυναικείες.
Whitney Houston
Donna Summer
Bonnie Tyler

Συγκροτήματα.
DURAN-DURAN
PET SHOP BOYS
WHAM

Πρέπει να τονίσω πως δυσκολεύτηκα να επιλέξω μόνο 3 ανα κατηγορία.
Εσείς τι λέτε λοιπόν; :wink:

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

Reaction score
51
Απ'οτι βλέπω οι επιλογές είναι POP!!!
Φυσικά από τους παρατιθέμενους συμφωνώ, αν και Paul MacCartney και Elton John είναι 70ies!!!κλασσικά και ο Michael ήταν μικρούλης στα 70ies αλλά στους Jackson Five έσκιζε!!! :mrgreen:
Μια και μιλάμε όμως για eighties για τους άντρες προτείνω ανεπιφύλακτα
Ian Anderson η μαγική φωνή των Yes!!! που συνεχίζει solo καριέρα!!!
U2 συγκρότημα For ever!!!

Από τις γυναίκες πράγματι η Whitney Houston είναι εξαιρετική και Celin Dion!!!
Αλλά η [blur]Mariah Carey [/blur]θεωρείται η καλύτερη γυναικεία φωνή που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια!!! (Παρουσιάζει το μεγαλύτερο εύρος φωνής -5 Οκτάβες και η μόνη που καταφέρνει να φτάσει το Highest pitch στα ψηλά)!!!! :wink:

Reaction score
2
Καλό μεσημέρι,

Συμφωνώ με τον κο sambalis, οι Paul MacCartney και Elton John είναι 70ies. Επίσης και η Donna Summer.
Προσωπικά, κατόπιν δύσκολης επιλογής, θα επέλεγα από άνδρες που δεν ήρθαν από διάσπαση ενός μουσικού σχήματος. όπως π.χ ο Roger Hodson από Supertramp στη solo καριέρα και με κύριο όγκο δισκογραφίας εκείνη τη περίοδο

David Sylvian
Chris Isaak
Black

Από γυναίκες, με τα παραπάνω δεδομένα

Whitney Houston
Bonnie Tayler
Madonna μετά τα δύο πρώτα άλμπουμ.

Από συγκροτήματα

Depeche Mode
U 2
Pet Shop Boys

Είναι φοβερά δύσκολο να επιλέξεις τελικά, τι, ποιός, γιατί και με ποιά κριτήρια θα μπει στη λίστα των προτιμήσεών σου όταν "βλέπεις" στο τεράστιο παράθυρο που λέγεται μουσική.

V

VIDEOMIX

Guest
Παιδιά, μια διευκρίνηση διοτι επαναλήφθηκε απ'ότι βλέπω κάποιο σχόλιο.
Ξέρω πολύ καλά οτι οι καλλιτέχνες όπως o Elton John ξεκίνησαν πριν την δεκαετία του 80.
Εμένα όμως οι συγκεκριμένοι (και πολλοί αλλοι)μου άρεσαν μέσα απο τα τραγούδια της εποχής των 80'ς. Διοτι για παράδειγμα,εαν μου άρεσε ο Paul McCartney πρίν απο τα τραγούδια της εποχής μου οπου και τον γνώρισα, θα έλεγα οτι μου αρέσουν οι BEATLES.
Τέλος πάντων. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Reaction score
2
Προσωπικά πιστεύω ότι κάποια δημόσια? πρόσωπα θα πρέπει να κρίνονται από το έργο τους και όχι από τις προτιμήσεις τους στο κρεβάτι.
Αν τώρα οι επιλογές θυμίζουν καταστάσεις άλλες, δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά οι μουσική που έγραψαν/ερμήνευσαν αυτοί οι κύριοι/κυρίες... όπως θέλετε αποκαλέστε τους.
Το γεγονός ότι όλοι κάποια στιγμή έχουμε διασκεδάσει με τη μουσική τους, είναι ενα μεγάλο ηθικό κέρδος για αυτούς από τη στιγμή που δεν αποδεχόμεθα την ιδιαιτερότητά τους στο κρεβάτι.
Πάντως για τον Μπόνο δεν γνώριζα ότι κινείται σε αυτές τις προτιμήσεις.

Κε VIDEOMIX, το σχόλιο είχε σχέση με τη δυσκολία να ξεχωρίσεις, μέσα από πληθώρα καλών καλλιτεχνών, κάποιους.
Μειώνεις δραστικά τη λίστα, αν σκεφτείς ποιοί έρχοντε από τα 70΄ς, ποιοι από συγκροτήματα και αποτελλεί ένα καλό άλλοθι για να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου 3 μόνο επιλογές!

Reaction score
51
Προσωπικά πιστεύω ότι η πρόθεση του φίλου Videomix είναι να παρουσιάσει τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός ανάλογα με την μουσική που ο καθένας επηρεάστηκε είτε συναισθηματικά είτε "κοινωνικά", από την συγκεκριμένη μουσική παρουσία των εκάστοτε μουσικών ή συγκροτημάτων!

Πράγματι οι Beatles μπορεί να συγκινούσαν πιό πολύ εμένα στα 70ies ή και στα 60ies απ'οτι ο Paul την δεκαετία 80!
Οι Led πιό πολύ το 70 παρά ο Plant το 80! (βλέπε Big Log!!!)
Ο Mercury!!!!! αυτός που κατατάσσεται ??? στα 70ies ή στα 80ies???
Εγώ τον πρωτάκουσα το 76 με το Night at the opera και το Bohemian Rhapsody, το I want to break free το 84 και το Innuendo το 1991!!! :?: 3 δεκαετίες!! Ομως γιά μένα τα 70ies είναι αξεπέραστα, αυτό όμως αφορά την δική μου ηλικία και τις δικές μου αναφορές!!! :wink:

(Ο Freddie ήταν Gay!!! Ολοι τον ακούμε!! :mrgreen: Δεν είμαστε όλοι gay!!! 8) Είμαστε??? :wink: :wink: :wink: )

Reaction score
2
lol sorry φυσικά και δεν εννουσα τους U2... για να γίνω ποιο σαφής:

Ανδρικές.
Paul McCartney = ο μόνος που την γλυτώνει (αν και καθότι άγγλος όλο και κάτι θα έκανε κιαυτός χαχα)
Michael Jackson = πήδαγε παιδάκια, αν και μάλλον προς αδερφή το πηγαίνει
Elton John = ίσως η ποιο ξεφωνημένη απ'όλες

Γυναικείες.
Whitney Houston = οκ παω πασο εδώ και φωνάρα η κυρία
Donna Summer = δεν γνωρίζω/δεν απαντώ
Bonnie Tyler = ΓΥΝΑΙΚΑ? ΛΟΛ

Συγκροτήματα.
DURAN-DURAN = Κουνάν-Κουνάν (τον κώλο τους!) θα επρεπε να τους λένε
PET SHOP BOYS = Μια απο τα ίδια και χειρότερα ήτανε και ζευγαράκι αχ καλέ!
WHAM = Κοίτα μαλλάκι και νάζι ο Μιχαλάκης στην φοτό... φτού φτού

πάντως όποιος θεωρεί την POP (Popular) ποιοτική μουσική έχει βαθυά μεσάνυχτα για το τι σημαίνει μουσική... όσο για τις προτιμήσεις στο κρεβάτι περί ορέξεως κολο(χμμ)κυθόπιτα αλλά μακρυά από μας! πως λέμε απο μακρυά κιαγαπημένοι....

Reaction score
51
Βαθειά μεσάνυχτα!!!??
Γιά να δούμε!!!
Εχει κι αυτή η POP την ιστορία της!
Οταν τελείωνε η φάση του rock'nroll στα 60ies και ξεπήδαγε το rock με οποιαδήποτε μορφή, χρειάστηκε μία πιό συντηρητική και ρομαντική μουσική αν το θέλετε να αντικαταστήσει τη μουσική στην γενιά των teenagers του rock'n roll, μία εναλλακτική μορφή μουσικής που έβγαλε ή βασίστηκε σε μουσικούς που νομίζω πως στήριξαν και ανέπτυξαν την μουσική γενικώτερα!!!
Μουσικοί τέτοιου είδους είναι:
The Association 60s, 70s
Burt Bacharach 60s-90s
The Beach Boys 60s-90s
The Beatles 60s, 70s

The Box Tops 60s
The Carpenters 60s-80s
Neil Diamond 60s-00s
The Four Seasons 60s-90s
The Hollies 60s-80s
The Left Banke 60s, 70s
The Lovin' Spoonful 60s, 70s, 90s
The Monkees 60s-90s
Phil Spector 60s, 70s
The Turtles 60s
The Zombies 60s
Herb Alpert 60s-00s
The Angels 60s
Paul Anka 50s-00s
Frankie Avalon 50s-70s
The Beau Brummels 60s, 70s
Curt Boettcher 60s, 70s
The Buckinghams 60s, 90s
Tony Burrows 70s
Chad & Jeremy 60s, 80s
Cher 60s-00s
The Chiffons 60s, 70s
Petula Clark 50s-00s
The Cowsills 60s, 70s, 90s
The Everly Brothers 50s-90s
The 5th Dimension 60s, 70s, 90s
Lesley Gore 60s, 70s, 00s
The Grass Roots 60s, 70s
Herman's Hermits 60s, 70s
Mary Hopkin 60s, 70s
Tommy James & the Shondells 60s, 70s
Tommy James 60s-00s
Jan & Dean 50s, 60s, 80s, 90s
Tom Jones 60s-00s
Gary Lewis 60s
Lulu 60s-00s
The Mamas & the Papas 60s
Joe Meek 60s
The Merry-Go-Round 60s
The Millennium 60s
Harry Nilsson 60s-90s
Laura Nyro 60s-90s
Roy Orbison 50s-80s
Gilbert O'Sullivan 70s-00s
Peter & Gordon 60s
Gene Pitney 60s-80s
Brian Poole & the Tremeloes 50s-80s
Elvis Presley 50s-70s
The Rascals 60s, 70s
The Righteous Brothers 60s-90s
Johnny Rivers 60s-00s
Sagittarius 60s
Neil Sedaka 50s-90s
The Seekers 60s, 70s, 90s
Del Shannon 60s-80s
Sandie Shaw 60s-80s
Simon & Garfunkel 60s-80s
Nancy Sinatra 60s, 70s, 90s, 00s
P.F. Sloan 60s-90s
Sonny & Cher 60s, 70s
Cat Stevens 60s-00s
Stone Poneys 60s, 70s
Barbra Streisand 60s-00s Vocal
The Walker Brothers 60s, 70s
Scott Walker 60s-90s
Dionne Warwick 60s-00s R&B
The Youngbloods 60s, 70s
Alathea 00s Country
Cilla Black 60s-90s
Glen Campbell 60s-00s Country
Lou Christie 60s, 70s, 90s, 00s
Bobby Darin 50s-70s
Skeeter Davis 60s-90s Country
Dick & Dee Dee 60s
Dolenz, Jones, Boyce & Hart 70s
The Easybeats 60s-80s
The First Class 70s
The Fleetwoods 50s, 60s R&B
Bobbie Gentry 60s, 70s Country
Barry Gibb 80s, 90s
Bobby Goldsboro 60s, 70s, 90s
Françoise Hardy 60s-00s
Harpers Bizarre 60s, 70s
Richard Harris 60s, 70s Vocal
Tony Hatch 60s, 70s
The Honeys 60s, 80s, 90s
Brenda Lee 50s-90s
Bob Lind 60s
Lobo 60s-90s
Trini Lopez 60s-00s
Melanie 60s-00s
Sergio Mendes 60s-00s
New Vaudeville Band 60s
Randy Newman 60s-00s
Tony Orlando 60s-00s
Paul Revere & the Raiders 60s-90s
Cliff Richard 50s-00s
The Royal Teens 50s
Sandy Salisbury 60s
Frank Sinatra 30s-90s Vocal
Terry Stafford 60s-80s
Joey Stec 70s
Nino Tempo & April Stevens 60s R&B
Bobby Vee 50s-90s
The Vogues 60s, 70s
Jimmy Webb 60s-00s
Glenn Yarbrough 50s-00s
Yellow Balloon 60s
Timi Yuro 60s, 70s
Πηγή allmusic.com!!!
Με Bold οι σημαντικώτεροι!!! :wink:

Πραγματικά περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
2
Δηλαδή για να καταλάβω μου συγκρίνεις τους Beach Boys, τον Elvis και την γενιά του Rockabily με τους WHAM και τo Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα του 80's????

ΗΜΑΡΤΟΝ!

Εαν είναι κατι το οποίο σημάδεψε τα 80's είναι η Disco, σαν συνέχεια της Funk των 70's..

Πάντως και γω 70'ας είμαι, αυτή η δεκαετία έβγαλε όλα τα μεγάλα αστέρια της Rock... όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες!

άκου εκεί Duran-Duran LOL άντε βγάλτε την περούκα από το κεφάλι ρεεεεεε

V

VIDEOMIX

Guest
lol sorry φυσικά και δεν εννουσα τους U2... για να γίνω ποιο σαφής:

Ανδρικές.
Paul McCartney = ο μόνος που την γλυτώνει (αν και καθότι άγγλος όλο και κάτι θα έκανε κιαυτός χαχα)
Michael Jackson = πήδαγε παιδάκια, αν και μάλλον προς αδερφή το πηγαίνει
Elton John = ίσως η ποιο ξεφωνημένη απ'όλες

Γυναικείες.
Whitney Houston = οκ παω πασο εδώ και φωνάρα η κυρία
Donna Summer = δεν γνωρίζω/δεν απαντώ
Bonnie Tyler = ΓΥΝΑΙΚΑ? ΛΟΛ

Συγκροτήματα.
DURAN-DURAN = Κουνάν-Κουνάν (τον κώλο τους!) θα επρεπε να τους λένε
PET SHOP BOYS = Μια απο τα ίδια και χειρότερα ήτανε και ζευγαράκι αχ καλέ!
WHAM = Κοίτα μαλλάκι και νάζι ο Μιχαλάκης στην φοτό... φτού φτού

πάντως όποιος θεωρεί την POP (Popular) ποιοτική μουσική έχει βαθυά μεσάνυχτα για το τι σημαίνει μουσική... όσο για τις προτιμήσεις στο κρεβάτι περί ορέξεως κολο(χμμ)κυθόπιτα αλλά μακρυά από μας! πως λέμε απο μακρυά κιαγαπημένοι....
Φίλε μου,πρώτ'απ'όλα,να σέβεσαι τις προτιμήσεις του άλλου και να προσπαθείς να εισαι λιγώτερο χλευαστικός.
Απο εκεί και πέρα,όσον αφορά τους duran2 που τους κράζεις, ο SIMON LEBON(τραγουδιστής των D-D) έχει μια υπέροχη οικογένεια με μια κόρη φτυστή ο πατέρας της, το ίδιο και οι ROGER TAYLOR,ANDY TAYLOR. Εαν ειναι αμφί,δεν με νοιάζει καθόλου διοτι δεν βγαίνουν να το διατυμπανίσουν και να γίνουν αρνητικά πρότυπα. Οπότε το σχόλιό σου μάλλον άσχετο το βλέπω.
Για τους υπόλοιπους, ναι σωστά ειναι τα σχόλια. (για τους pet,george,elton)

Reaction score
51
.......πάντως όποιος θεωρεί την POP (Popular) ποιοτική μουσική έχει βαθυά μεσάνυχτα για το τι σημαίνει μουσική....
Απάντησα σ'αυτήν την πρόταση και Μόνο!! νομίζω ήμουνα σαφής!!!
-Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω άν ο Elton John είναι gay, και αν τον κρίνω δεν αφορά αυτό το forum!! πρώτον, δεύτερον όμως ο δημιουργός του Goodbye Yellow Brick... ανήκει και στα 70ies και στα 80ies και παντού!!!
Το ίδιο και ο Paul , το ίδιο και ο Jackson!!!
-Δεν θα κρίνω πάλι εγώ τις προτιμήσεις του φίλου μου Videomix για τους Duran Duran και δεν θα λογοκρίνω!!, γιατί πάλι ξεφεύγει από την αρχή του forum!!!

Και φυσικά δεν συγκρίνω τους rockers των 70ies με τους pops των 80ies!!!
Οπως για παράδειγμα David Bowie!!! :wink: :wink: :wink: μη μου πείς έ!!!! :mrgreen:

P.S (πάντως το κομμάτι Ordinary World των Duran... το θεωρώ εξαιρετικό!!!!) :mrgreen:

Reaction score
2
Καλό απόγευμα,

Dead can dance, Immortal Coil, James, Midnight Oil, Marillion, Talk Talk, Depeche Mode, Ultravox, New Order, Alison Moyet, Guns & Roses, Happy Mondays, REM, INXS, Sade και ένα σωρό άλλοι καλλιτέχνες ξεκίνησαν την καριέρα τους το 80.
Αυτοί όλοι θα πρέπει να στιγματιστούν με τραγουδάκια τύπου Τάρζαν Μπόι και Γουντπέκερ φρομ σπέις ή με την ιταλοποπ τύπου γουέαρ αρ γιού (φυσικά υπήρχε και ο Gazebo, άλλη ιστορία)?

Μήπως δεν χορεύετε ακόμα με τραγούδια όπως Ain’t nobody, La isla bonita, Paris Latino, Come into my life, Talking in your sleep, In jeopardy, Imagination, Self Control, Kiss κ.α. χωρίς να χρειαστεί πρώτα να πιείτε μισό μπουκάλι ουίσκι?

Μήπως με το Careless whisper του Μιχαλάκη, δεν σας δόθηκε σε κάποιο πάρτυ η ευκαιρία να ζητήσετε από την κοπέλα που σας ενδιέφερε να χορέψετε? Το ίδιο και με το Total eclipse of the heart της Tayler ή το Nikita του Elton?
Μήπως δεν έχουμε τραγουδήσει όλοι με τον Freddie το I want to break free ή You don’t fool me ή με τον D.Bowie ή με τους Communards ή με τους Bronski beat ή με τους Smiths χωρίς να κρίνουμε τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις?
Ή μήπως τότε δεν μας ενδιέφερε ποιος ήταν τι και δεν αφήναμε την κρίση μας να επηρεαστεί από παράγοντες εκτός μουσικής, λόγω ηλικίας και ανοικτού πνεύματος?

Τελειώνοντας η κάθε εποχή έχει τη δική της μουσική ιστορία και είναι κρίμα σε ένα τόσο τεράστιο παράθυρο να κλείνουμε τα μάτια μας, χωρίς να τα αφήσουμε να απολαύσουν το θέαμα.

Καλό Σ/Κ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll