Kεραια εξωτερικου χωρου

Reaction score
43
Πηρα μια κεραια εξωτερικου χωρου, συγκεκριμενα αυτή, και μου την εγκατέστησαν στη βεραντα. Δινει κανονικα σημα στη μια τηλεοραση, όχι ομως και στη δευτερη που εχω.

Αυτες οι κεραιες μπορουν να καλυψουν δυο τηλειρασεις? Αν ναι, τοτε φταιει το "Τ" που κανει τη διακλαδωση?
Δηλ. δε ξερω τι να παρω τωρα, ένα "Τ" ή μια δευτερη κεραια?

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Κάπου δεν θα κάνεις καλή σύνδεση.
Η κεραία σου είναι 75 Ω με αρσενικό βύσμα τύπου F.

Αν στην περιοχή σου το σήμα είναι καλό και δεν απαιτείται ενισχυτής τότε αγόρασε ένα

TV Splitter που είναι και η σωστή λύση

Αν όμως το σήμα στην περιοχή σου δεν είναι καλό τότε το TV Splitter θα το ρίχνει περισσότερο.

Η άποψη μου αν το σήμα είναι καλό μπορείς να παραλληλίσεις άλλο ένα καλώδιο για την άλλη TV με απλή σφιχτή σύνδεση με πένσα τα καλώδια και μονωτική ταινία.
Παρ’ όλο που θα ρίξεις την αντίσταση (μη προσαρμογή) θα λειτουργήσουν άψογα όχι μόνο 2 αλλά και περισσότερες TV (μεσοβέζικη λύση - πιθανόν να δημιουργεί είδωλα στην εικόνα - αλλά πρακτική και μόνο αν το σήμα είναι δυνατό)

Last edited:

Reaction score
43
Το σπλιτερ το εχω, το ονομασα "Τ" στο προηγουμενο ποστ μου.
Επειδή η δευτερη τηλεοραση δεν πιανει απολυτως τιποτα(αν συνδεθουν χωριστα δεν υπαρχει πρόβλημα) αναρωτηθηκα αν το σπλιτερ είναι χαλασμενο, ή αν η κεραια δε μπορει να καλυψει δευτερη τηλεοραση.

Απ οτο καταλάβα μου λες ότι η κεραια μπορει να καλυψει δευτερη τηλεοραση.
Συνεπως πρεπει να παρω άλλο σπλιτερ?

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.122
Το σπλιτερ το εχω, το ονομασα "Τ" στο προηγουμενο ποστ μου.
Επειδή η δευτερη τηλεοραση δεν πιανει απολυτως τιποτα(αν συνδεθουν χωριστα δεν υπαρχει πρόβλημα) αναρωτηθηκα αν το σπλιτερ είναι χαλασμενο, ή αν η κεραια δε μπορει να καλυψει δευτερη τηλεοραση.

Απ οτο καταλάβα μου λες ότι η κεραια μπορει να καλυψει δευτερη τηλεοραση.
Συνεπως πρεπει να παρω άλλο σπλιτερ?
Άλλαξε τα καλώδια στο σπλίτερ και βάλε πχ αυτό που πήγαινε στην ΤV1 να πάει τώρα στην TV2 να δεις τη γίνεται.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Αφού δεν βλέπεις τίποτα σίγουρα φταίει το Τ ή το δεύτερο καλώδιο. Κάνε το τεστ που είπε ο alexis.

Το slitter (υπάρχουν διάφοροι τύποι με φερίτη και με τυπωμένο κύκλωμα – για θέματα προσαρμογής τουλάχιστον πλησίον των 75Ω και στις 2 εξόδους) με 2 εξόδους κάνει εξασθένηση 3db (στέλνει τη μισή ισχύ του σήματος στην μια έξοδο και την άλλη μισή στην άλλη).
Λόγω αυτής της πτώσης + κάποιο μικρό Insertion Loss χρησιμοποιούνται με ενισχυτή κεραίας ή αν το σήμα στην περιοχή σας είναι δυνατό.
Το Τ ( δυστυχώς το λένε και splitter ενώ κάνει απλά παραλληλισμό χωρίς φερίτη...) και όπως σου είπα είναι καλύτερα να τον κάνεις με γύμνωμα του υφιστάμενου καλωδίου και σύνδεση δεύτερου καλωδίου με πένσα για σφίξιμο και μόνωση με ταινία και να αποφύγεις το Τ.

Reaction score
43
Άλλαξε τα καλώδια στο σπλίτερ και βάλε πχ αυτό που πήγαινε στην ΤV1 να πάει τώρα στην TV2 να δεις τη γίνεται.
Koιταξε, αν οι τηλεορασεις συνδεθουν χωριστα(η κάθε μια μονη της με τη κεραια) παιζουν μια χαρα.
Αν συνδεθουν μαζι δεν παιζουν, ή παιζει μόνο η μια, δε θυμαμαι ακριβως.

Το Τ ( δυστυχώς το λένε και splitter ενώ κάνει απλά παραλληλισμό χωρίς φερίτη...) και όπως σου είπα είναι καλύτερα να τον κάνεις με γύμνωμα του υφιστάμενου καλωδίου και σύνδεση δεύτερου καλωδίου με πένσα για σφίξιμο και μόνωση με ταινία και να αποφύγεις το Τ.
Δηλαδη μπορει να γινει η συνδεση των δυο τηλεοράσεων χωρις σπλιτερ?

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Koιταξε, αν οι τηλεορασεις συνδεθουν χωριστα(η κάθε μια μονη της με τη κεραια) παιζουν μια χαρα.
Αν συνδεθουν μαζι δεν παιζουν, ή παιζει μόνο η μια, δε θυμαμαι ακριβως.

Δηλαδη μπορει να γινει η συνδεση των δυο τηλεοράσεων χωρις σπλιτερ?
NAI με τον τρόπο που περιέγραψα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead