KEF 105.2 θα ηθελα μια βοήθεια

Μηνύματα
9
Reaction score
8
Καλησπέρα μου χαρίζουν αυτά τα ηχεία κ θα ήθελα να μου πει κάποιος δυο τρία πραγματα καθώς δεν ξέρω και πολλα (δεν είμαι κ εντελώς άσχετος) σε σχέση με παρα πολλους εδώ στο φόρουμ
Μιλάμε για τα KEF 105.2 high fidelity
1) Mε ποιο ενισχυτή προτείνετε
2) Μετά από χρόνια μη λειτουργίας αλλάζουμε - κάτι μέσα στο κουτί
3) τι καλώδια να αγοράσω
4) Εχω ενισχυτή ΝΑD 3020!
Ρώτησα σε δυο καταστήματα και μου είπαν πως θέλει ακριβό ενισχυτή. Ισχύει? Εχω επίσης και μια κονσόλα αν βοηθάει ως προ για τελικό.
Αξίζει να τα κρατήσω ή να τα πουλησω κ να παρω ενεργά?
Screenshot_2021-05-03-19-45-46-831_com.mi.globalbrowser.jpg
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.151
Reaction score
93.263
Είναι ηχεία περίπου 40 ετών. Κάνε έναν έλεγχο στα μεγάφωνα πρώτα.
 

Μηνύματα
9
Reaction score
8
Είναι ηχεία περίπου 40 ετών. Κάνε έναν έλεγχο στα μεγάφωνα πρώτα.
Είναι σχεδόν αχρησιμοποίητα, αλλά τεχνικά θέματα κ ελέγχους δεν γνωρίζω . Με φίλο θα τα παμε σε ειδικό να τα ελέγξει
 



gid

Μηνύματα
7.315
Reaction score
8.540
Αν τα μεγάφωνα και το κρος είναι σε καλή κατάσταση θα τα κρατούσα αφού στην εποχή τους ήταν σοβαρά ηχεία, αλλά θα τα οδηγούσα με κάτι αρκετά ισχυρότερο από αυτό που διαθέτεις προς το παρόν καθώς είναι αναίσθητα....
 


Μηνύματα
13.609
Reaction score
6.564
Oχι απλά τα κρατάς,ανάβεις και μια λαμπάδα για αυτόν που στα χαρίζει. Αλλά θα χρειαστείς ενισχυτή για να τα κουνήσει.Μια λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τον 3020 σαν προενισχυτή και να αγοράσεις ένα τελικό (τουλάχιστον 2Χ100 αλλά και κάτι αξιόλογο).Πο προσιτή επιλογή θα ήταν κάποιος class d ενισχυτής.
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.622
Reaction score
12.187
Είναι σχεδόν αχρησιμοποίητα, αλλά τεχνικά θέματα κ ελέγχους δεν γνωρίζω . Με φίλο θα τα παμε σε ειδικό να τα ελέγξει
Το ότι ένα ηχείο τέτοιας ηλικίας δεν έχει χρησιμοποιηθεί πολύ δεν σημαίνει κάτι. Παράγοντες όπως η οξείδωση, η αλλοίωση των υλικών που αποτελούν τις μονάδες του ή η λειτουργική κατάσταση των παθητικών του εξαρτημάτων είναι κάποια σημεία που πρέπει να δοθεί προσοχή.
Ένας απλός έλεγχος με το αυτί ή ένα πολύμετρο, για την χοντρική μέτρηση της Re του μεγαφώνου, δεν θα αποκαλύψουν πολλά.

Οι σχεδιάσεις του τότε, όπου κύρια πηγή ακρόασης ήταν το πικάπ, διαφέρουν από τις σημερινές ανάγκες. Σαν ηχείο είναι σχετικά αναίσθητο, οπότε ένας ενισχυτής με πυγμή θα βοηθήσει. Ο 3020 δεν είναι τέτοιος.
 


K

kimon

Guest
Τα μεγάφωνα της KEF ήταν άριστης κατασκευαστικής ποιότητας (για τα τότε δεδομένα) και με με πολύ μεγάλο χρόνο ζωής των αναρτήσεων των κώνων στα μεγάφωνα, δηλαδή πολύ ανθεκτικά στην γήρανση. Μιλάω εκ πείρας ως κάτοχος των ηχείων JR 149 του Jim Rogers με μεγάφωνα της KEF, τα οποία παίζουν μια χαρά ακόμη και τώρα (είναι λίγο παλαιότερα από τα δικά σου). Σημείο προσοχής το κροσσόβερ: οι μη πολωμένοι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές πυκνωτές Elcap, κοινοί τότε στα αγγλικά ηχεία ποιότητας (και το δικό σου μάλλον αυτούς θα φοράει), σίγουρα θα είναι μακριά από τις ονομαστικές τιμές τους και θα θέλουν αλλαγή (δες και εδώ ) . Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η KEF , κατά τα λεγόμενα στην δοκιμή του ηχείου στον "Ήχο" το 1979 από τον Θόδωρο Σπίνουλα, επειδή χρησιμοποιούσε (πρωτοπόρα διεθνώς τότε) σχεδίαση με την βοήθεια υπολογιστή, αξιοποιούσε (τον πανάκριβο, πάλι για τότε) υπολογιστή και στην οργάνωση της παραγωγής ως εξής: μετρούσε τις τιμές κάθε εξαρτήματος του κροσσόβερ, τα κατέτασσε σε δέκα ομάδες και τα τοποθετούσε σε δέκα διαφορετικές (αλλά όμοιες τοπολογικά) πλακέτες κροσσόβερ, κρατώντας αρχείο για το ποιά πλακέτα έχει μπεί σε ποιό ηχείο, αναλόγως του αριθμού παραγωγής (αυτό το έκανε για εκμηδενίσει την επίδραση των ανοχών των εξαρτημάτων στην απόδοση του κροσόβερ). Για το τι συμβαίνει σήμερα με το συγκεκριμένο ηχείο, θα πρέπει να ψάξεις στο Δίκτυο.

ΥΓ.
Τα ηχεία σου είναι ιστορικά και, αν θες να τα πουλήσεις, θα βρεθούν σίγουρα αρκετοί αγοραστές!
 

K

kimon

Guest
Σχετικά με την οδήγηση, οπωσδήποτε θα χρειαστείς ένα καλό τελικό ενισχυτή. Η καμπίνα του γούφερ είναι κλειστού τύπου, δηλαδή πιο "αναίσθητη" από τα συνήθη μπας-ρεφλέξ, χρειάζεται δηλαδή περισσότερη ισχύς. Το πόση εξαρτάται από τον χώρο και την ένταση στην οποία ακούς.
Δοκίμασε πάντως και τον NAD (για αρχή), αν ακούς σε χαμηλές στάθμες.
ΥΓ.
Τυχεράκια!
ΥΓ. 2
Αυτά τα ηχεία δεν χρειάζονται ακριβά καλώδια! ;)
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.043
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top