kef iq90,audio spectum artemis,klipsch rf-83

Reaction score
0
Καλησπέρα...σε χώρο 3χ5,5 οπου τα ηχεια θα είνα σε αποσταση περίπου 30εκ απο το τοίχο(στο τοιχο με τα 3μετρα)πρέπει να πάρω ηχεια με bassreflex απο μπροστά??
αν ισχύει αυτο τότε απο τα παραπανω βγάζω τα artemis σωστα??
τα klipsch rf-83 μήπως είναι μεγάλα για το χώρο αυτο??και έχουν bassreflex πλαγια αν δεν κάνω καθος

και όσων αφορα τα Kef iq90 πως και δεν βλέπω αγοραστικο κοινο εδω μέσα??δεν σας αρέσουν γιατι απο ήχο και χαρακτηριστικά δεν πανε πισω σε σχεση με τα αλλα...

θα συνδιαστουν με ονκυο τχ-ΝΡ1007 (αν τον βρω στην γερμανια)ή ονκυο ΤΧ-ΝΡ807 (υπαρχει γερμανια με καλη τιμή)

Με βάση ονκυο av ενισχυτη τη θα πέρνατε σε αυτη την περίπτωση απο τα 3???

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.767
Απαντω μονο στο τελευταιο ερωτημα...

για τα δικα μου αυτια και ακουσματα ...Artemis δαγκωτο... εχω ακουσει και τα 3 με διαφορετικους ομως ενισχυτες

τα ειχα με denon 3808 ...

τα εχεις ακουσει και τα 3? αν οχι θα ελεγα να ξεκινησεις ακροασεις...

Reaction score
1.188
Απάντηση: kef iq90,audio spectum artemis,klipsch rf-83

Καλησπέρα...σε χώρο 3χ5,5 οπου τα ηχεια θα είνα σε αποσταση περίπου 30εκ απο το τοίχο(στο τοιχο με τα 3μετρα)πρέπει να πάρω ηχεια με bassreflex απο μπροστά??
αν ισχύει αυτο τότε απο τα παραπανω βγάζω τα artemis σωστα??
Βγάλε τα artemis και εσύ θα χάσεις! :133:

και όσων αφορα τα Kef iq90 πως και δεν βλέπω αγοραστικο κοινο εδω μέσα??δεν σας αρέσουν γιατι απο ήχο και χαρακτηριστικά δεν πανε πισω σε σχεση με τα αλλα...
Καλά είναι αλλά ΟΧΙ στις τιμές που πωλούνται. Αν ήταν 40% κάτω το συζητούσαμε... Τώρα στις τιμές που πωλούνται μπορείς να βρεις πολύ καλύτερα ηχεία.

θα συνδιαστουν με ονκυο τχ-ΝΡ1007 (αν τον βρω στην γερμανια)ή ονκυο ΤΧ-ΝΡ807 (υπαρχει γερμανια με καλη τιμή)

Με βάση ονκυο av ενισχυτη τη θα πέρνατε σε αυτη την περίπτωση απο τα 3???
Artemis δαγκωτό. Η ΑΨΟΓΗ ωμική συμπεριφορά των Artemis δεν ζορίζει τον ενισχυτή και είναι το μοναδικό ηχείο που επιτρέπει στον ΚΑΘΕ ενισχυτή να βγάλει τον καλό εαυτό του. Είτε πρόκειται για έναν μικρό λαμπάτο 30watts, είτε πρόκειται για κάποιον ασθενικό AV, είτε πρόκειται για κάποιο μεγάλο τρανζιστοράτο θηρίο.

Τώρα όσον αφορά την ποιότητα ήχου των Artemis είναι υπεράνω κριτικής. Το ηχείο παίζει ακριβώς ότι του δώσεις χωρίς καθόλου χρωματισμούς και "προσωπική σφραγίδα" και χωρίς καμμία απολύτως προτίμηση σε είδος μουσικής. Θα παίξει άψογα από hard rock, heavy metal, μέχρι jazz και συμφωνική.

Οτιδήποτε άλλο σε αυτά τα λεφτά (και σε πολύ παραπάνω) είναι απλώς ένας άσκοπος συμβιβασμός.

Reaction score
0
τα εχω ακουσει και τα 3...τα klipsch rf-83 έχουν θα ελεγα καπως ιδιαιτερο ακουσμα και εντυπωσιακα για jazz κτλ....και μαλλων σε τοσο μκρο χώρο θα ειχα λαθος αποτελέσματα...νομίζω
τα audio spectum artemis ειναι ουδέτερα σε καθε κομματι....αν τα βαλω 20-30 εκατοστα απο το τοίχο ομως δεν ξερω τη θα ακουγετε είναι και άσχημα(σε σχέση με τα άλλα,όχι οτι με ενδιαφέρει αλλα λεμε τωρα)
τα kef ηταν ευχαριστα-μουσικα ηχεία αλλα τιποτα το εξαιρετικο με καλα specs kai freq responce

Reaction score
0
40% κατω τα kef και το συζητούσαμε...

δηλ απο 1330 (στην ηχοεκφραση)να πάνε στα 798...καλα τοσο χάλια το θεωρεις το ηχείο....δεν νομίζω να ανήκει σε αυτη την κατηγορία ηχείων

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου κοιτα την ολοκαινουρια σειρα της Monitor Audio. Nομιζω οτι αυτο που ζητας ειναι το RX6 k RX8

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Για αρχή θα σου πώ ότι τα ηχεία μου φαίνονται κάπως μεγάλα για δωμάτιο 16τμ.
Ίσως να βόλευε περισσότερο να πάς σε ένα καλό ηχείο βάσης και να το συνδυάσεις με ένα sub σαν και αυτό(εξαιρετικό sub για μουσική).
Πχ το sirene είναι μια εξαιρετική λύση για audio σε δωμάτια μέχρι 16-18 τμ,αλλά δεν ξέρω τι κάνει σε home cinema.
Αν θες να κινηθείς σε δαπέδου το status 8.2 της roister είναι πραγματικά κελεπούρι (και όχι μόνο για τα λευτά τους ).Eδώ υπάρχει και μια παρουσίαση τους απ τον κο Τσαντουλή.
Όσον αφορά τα klipsch είναι(κατ' εμέ) εξαιρετική λύση για home cinema,αλλά στην μουσική-λόγω κόρνας-δεν με πολυενθουσιάζει.Βέβαια αυτό είναι προσωπικό βίτσιο.

Reaction score
0

Αρτεμις και απο εμενα !
Τα ειχα σε τετοια περιπου αποσταση απο τον τοιχο και ουδεποτε δυσαρεστηθηκα (οπως με τον Ερμη), αντιθετα η απολαυση σε μουσικο περιεχομενο ηταν καθημερινο φαινομενο.

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: kef iq90,audio spectum artemis,klipsch rf-83

και για τα 2....τα klipsch rf-83 ειναι στα 1700 απο γερμανια (L/R)
Η τιμή αυτή είναι πολύ καλή για το Klipsch RF-83 που είναι πολύ καλό ηχείο αλλά μάλλον είναι μεγάλο για τον χώρο σου. Σημαντικά μεγαλύτερο από την Αρτεμη. Δες διαστάσεις:

http://www.klipsch.com/na-en/products/rf-83-specifications/

1.26 m. ύψος 52 cm βάθος!!!

Reaction score
0
ok τα artemis ειναι καλα...αλλα πριν τα πάρω θα πάω να ακούσω και τα elac fs 247 και τα monitor audio RX8 (και τα δυο είναι στο τελευταιο τεύχος του hitech...oχι πως το εμπιστευομαι)
τα
elac fs 247

Frequency range 30-50000hz
sensitivity 4Ω
crossover freq 450/2500

Διαβάζω οτι μάλλων δεν θέλουν sub...δεν βλεπω να τα εχει κανενας εδω στο site

Reaction score
1.188

Γιατί τα Artemis νομίζεις πως θέλουν sub;

Reaction score
0
διαβαζα και στο http://www.audiovideo.gr/forum/showthread.php?t=184 ο ενας και μοναδικος νομιζω που τα εχει αυτα τα ηχεια

Specifications
(Specifications and design features are subject to change.)Dimensions H × W × D1,021 × 220 × 320 mmDetailsWeight16 kgPrinciple2½-ways, bass reflexWoofers
Bass Ports2 × 150 mm AS-XR cone, (mag. shielded)1 × 60 mm,
1 × 100 mm (down firing)with Bass Control PlugTweeter1 × JET III, (mag. shielded)Recom. Amplifier Power
at Nominal Impedance30-250 W / channelCrossover Frequencies450 / 2,500 HzSensitivity89 dB / 2.83 V / 1 mNominal Impedance
suitable for amplifiers (from ... to)4 Ω
4 ... 8 ΩMinimum Impedance3.4 Ω at 210 HzFrequency Range
acc. to IEC 268-530 ··· 50,000 HzNominal / Peak Power Handling120 / 160 W

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: kef iq90,audio spectum artemis,klipsch rf-83

βρηκα σε παλαιο τευχος του HITECH
http://www.4pi.gr/hitech//data/xls/Τ136_Speakers.xls

1 ΚEFIQ9
2 B&W 683
3 Opera Grand Mezza
4 Audio Spectrum Artemis
5 Dali Mentor 5
6 Dali Mentor 5
7 ELAC FS 247
Κτλ

καλα 4ο το Artemis και 7ο το ΕLAC 247???
Μα είναι δυνατόν να πιστεύεις αυτά που γράφει το λαμπρακοπεριοδικό; Αν έβγαζε πρώτα τα Artemis το Hitech εγώ τότε θα τα πέταγα. :137:

Για διάβασε και το αντίστοιχο συγκριτικό στο High Fidelity που βγάζει τα Artemis πρώτα και με διαφορά. Και με μετρήσεις, όχι με μαλ....α βαθμολογία 8,9 και 9,2 και παπαριές που γράφει το Hitech.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απόστολε τα σκεφτόμουν αλλά μήπως ξεφεύγει οικονομικά;Από όσο έχω καταλάΒει μάλλον για 1500-2000 ε μιλάμε.Πιθανόν κάτι τέτοιο(2200L-R και 212SB ίσως;)

Reaction score
0
αααχχχ βλεπω να φτανουμε τελικα τα 3500ευρω.θα κανονισω ακροαση για τα FS 247 l/r ,CC 241 και BS 243 της elac

Reaction score
10
Απόστολε τα σκεφτόμουν αλλά μήπως ξεφεύγει οικονομικά;Από όσο έχω καταλάΒει μάλλον για 1500-2000 ε μιλάμε.Πιθανόν κάτι τέτοιο(2200L-R και 212SB ίσως;)
Δεν ξερω αν μιλατε μονο για μπροστινα ηχεια με η χωρις subwoofer η για πληρες συστημα 5.1.
Προφανως η τιμη που ειδες οτι ξεφευγει, ειναι του 5.1, γιατι το ζευγος των μπροστινων ειναι μεσα στο παιχνιδι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale