- Reaction score
- 70
βάλε βάλε...(ή στείλε μου σε π.μ να τα δω μόνος μου)
Τα ρέστα μου.(...)
Από την άλλη, η ύπαρξη και μόνο ενός κελαριού και η τιμολόγηση προϊόντων βιοτεχνιούλας στα επίπεδα προϊόντων βαριάς βιομηχανίας (αυτοκινήτων) σημαίνει ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για παραγωγή ανταγωνιστικού προϊόντος, αλλά αντίθετα ο στόχος είναι η εκμετάλλευση μικρού αγοραστικού κοινού με μεγάλη αγοραστική δύναμη στα πλαίσια lifestyle, όπου δεν επικρατεί η λογική της ανταγωνιστικότητας ή της κατασκευαστικής αρτιότητας, οπότε υπάρχει το ελεύθερο να κυκλοφορούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Ξεκούραστοι :137:......
......
Στα υπόλοιπα πως τους βλέπεις σε σχέση με τις "μεγάλες" του χώρου; :143:
Χικ! :114: :114:Τα high end πρόβατα είναι ένα πράγμα. Οι high end εταιρείες είναι κάτι άλλο. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς... εγώ πάντως όταν μεγαλώσω θέλω να πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να έχω τουλάχιστον ένα (1) κελάρι. Αφήνω το R&D και τα τεχνολογικά επιτεύγματα για εσάς. Πάρτε όλη τη δόξα, σας την χαρίζω. :137:
...
...θα δείτε ότι δεν είναι ένα μαγαζάκι της γειτονιάς ούτε ένας DIYer!...
...Τα γραφόμενά σας δείχνουν στοιχειώδη άγνοια περί τιμολόγησης ενός προϊόντος ...
... είστε εντελώς εσφαλμένος όταν αναφέρεστε τόσο ειρωνικά για τα χρόνια δοκιμών και εξελίξεων....
Σχετικά με την τιμολόγηση, έχετε μαύρα μεσάνυχτα! ...
Τα προϊόντα της Ύψιλον δεν διατίθενται αποκλειστικά και μόνον στην ελληνική αγορά 'χέρι-χέρι' αλλά στην παγκόσμια....
Ο κατασκευαστής καθορίζει το export price και ο distributor καθορίζει το MSRP, κοινώς την προτεινόμενη τιμή λιανικής.
...Οι distributors άλλων ηπείρων, εκτός Ευρώπης, που δουλεύουν με δίκτυο λιανεμπόρων σε αυτές τις κατηγορίες χρεώνουν ένα ελάχιστο minimum x2.2 της τιμής αγοράς, συνήθως είναι x2.5 έως και x3. Εγώ θα σας θέσω ένα x2.3 ...
... Άγραφος νόμος σε τέτοιου είδους κατασκευές είναι το ότι εάν το export price δεν είναι τουλάχιστο διπλάσιο του parts cost excluding labour, η προσπάθεια είναι καταδικασμένη εκ των προτέρων σε εμπορική αποτυχια και δεν είναι βιώσιμη....
...Το σύνηθες είναι ένα x5 έως x8 στο κόστος μονάχα των υλικών, με το 4-5πλάσιο πιο σύνηθες....
...Σε αυτά μπαίνει και ο συνέταιρος το κράτος με ένα φορολογικό συντελεστή της τάξης του 35% στα κέρδη για εταιρίες ...
... μέσω του οποίου πρέπει να πληρωθούν οι εργατοώρες των υπαλλήλων (αντε κατι λιγότερο καθώς οι μισθοί μπαίνουν στα έξοδα...), οι συμμετοχές σε εκθεσεις, οι εμπορικές συμφωνίες με αντιπροσώπους για να πάρουν τα μηχανήματα τα περιοδικά και να τα διαβάσετε εσείς, για να εκτονώσετε το μένος σας και την πικρία σας.
Μετά τιμής,
cleverman
Χαχα! Νικόλα, αυτή είναι η αναμφισβήτη "Hi-End" πρόταση στα Tripath:Πάντως η KingRex είναι το HiEnd στα tripath (με βάσει τις τιμές της πάντα)...
Δεν έχει φωτογραφία του τροφοδοτικού ο Ιταλός..Και σας ρωτώ: τι μπορείτε να φτιάξετε με $36???? Σίγουρα πάντως, όχι αυτό.
Και τα δικά μου. Γιατρέ μου έγραψες.Τα ρέστα μου.
+Μια μικρής κλίμακας "βιοτεχνιούλα" (πχ η KingRex) οφείλει να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες υλοποιήσεις (πχ των op-amp της ΤΙ και των διακοπτικών ενισχυτικών βαθμίδων πχ της Tripath ή της Sanyo ή της Philips) ώστε να βγάλει ένα ανταγωνιστικό προϊόν στην αγορά.
Είναι ανοησία να προσπαθήσει να εφεύρει τον τροχό, κι όποιος δήθεν δηλώνει ότι το κάνει, απλά κοροϊδεύει.
Έτσι είναι, αφού από ψάρεμα είσαι σκράπας, τουλάχιστον εκμεταλλεύσου τα ''φύκια''...... Δεν ξέρω τι λέτε εσείς... εγώ πάντως όταν μεγαλώσω θέλω να πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να έχω τουλάχιστον ένα (1) κελάρι...