KingRex factory tour...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ψάξε διάφορα ονόματα στο google μαζί τον όρο "factory tour" και κάτι θα βρεις.. Ειδικά το SoundStage έχει πάει σε αρκετούς. ;)

Reaction score
70
Να σαι καλά.Πάντως έβαλα στο google factory tour για αυτοκινητοβιομηχανίες και μου βγήκαν τα μάτια έξω.Όχι πως τα βλέπω πρώτη φορά άλλα είναι κάτι που σου προκαλεί ανατριχίλα.Και μετά σου βγαίνουν κάποιοι που "κατασκευάζουν" προιόντα με νοικιασμένο ένα νοικιασμένο διαμέρισμα και σου πουλάνε και μπαρούφες περί R&D....Τουλάχιστον ας είναι ειλικρινής και να πούνε ότι παίρνουν έτοιμα όλα τα υλικά(τα οποία ήδη έχουν αρκετό R&D από το εργοστάσιο που βγήκαν) και απλώς κάνουν μία τίμια υλοποίηση με πολύ καλά υλικά.Δεν είναι όλες οι βιοτεχνίες για τα μπάζα.Υπάρχουν ορισμένα αρκετά τίμια μηχανήματα από βιοτεχνίες άλλα υπάρχουν και πολλοί που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Eντάξει και στο χώρο του HiEnd υπάρχουν μεγάλες εταιρείες..
Κάνε search με τον όρο "factory tour" εδώ στο AVSite να δεις thread που έχω ανοίξει κατά καιρούς..:126:
Δες B&W για παράδειγμα..

Reaction score
70
Ναι βρε το ξέρω για την b&w απλώς δεν είναι αυτό που λέμε γνήσια "hi-endάδική" εταίρια.Είναι εταιρία που έχει και πολύ φθηνές σειρές που πουλάνε αρκετά μαζικά.Απλώς έχει και τα πολύ ακριβά προιόντα ταυτόχρονα.Εγώ μιλάω για εταιρίες που ξεκινούν τον τιμοκατάλογο τους από της 5.000 ευρώ.Πως θα είναι άλλωστε hi-end αν κοστίζουν λιγότερο:138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.813
Απάντηση: KingRex factory tour...

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στην παγκόσμια αγορά, το σε βάθος R&D για μια βιοτεχνία μικρής κλίμακας (Hi-End - έστω και KingRex) είναι ανούσιο, ανύπαρκτο, λάθος επιλογή.

Από μικρές "βιοτεχνιούλες" δε γίνεται να βγει ανταγωνιστικό προϊόν στην δύσκολη αυτή αγορά αν εμπλακούν με σε βάθος R&D, όταν οι κολοσσοί του χώρου (Philips, Panasonic, Sony κλπ) διαθέτουν τεράστια κονδύλια για έρευνα και ανάπτυξη αλλά και ταυτόχρονα οδηγούν την αγορά σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις - εξελίξεις με την άμεση συνεργασία τους με τις κατασκευάστριες εταιρίες των τσιπ (Texas Instruments κλπ) και με βάση αναλύσεις μάρκετινγκ.

Μια μικρής κλίμακας "βιοτεχνιούλα" (πχ η KingRex) οφείλει να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες υλοποιήσεις (πχ των op-amp της ΤΙ και των διακοπτικών ενισχυτικών βαθμίδων πχ της Tripath ή της Sanyo ή της Philips) ώστε να βγάλει ένα ανταγωνιστικό προϊόν στην αγορά.

Είναι ανοησία να προσπαθήσει να εφεύρει τον τροχό, κι όποιος δήθεν δηλώνει ότι το κάνει, απλά κοροϊδεύει.

Η προσωπική "πινελιά" κάθε τέτχιας βιοτεχνίας έγκειται στην ορθή εκμετάλλευση υλικών, υλοποιήσεων και σχεδίων που ήδη υπάρχουν, καθώς και των κατασκευαστών παρελκόμενων (κουτιών, καλωδίων, διακοπτών κλπ κλπ) που ήδη υπάρχουν και είναι ανόητο να προσπαθήσεις να τους ξεπεράσεις (φαντάσου η KingRex να προσπαθούσε να κάνει καλύτερα καλώδια από την Belden ή καλύτερα τσιπάκια από την Tripath)...

Αν τώρα αυτό στο μυαλό σας ορίζεται ως "συναρμολόγηση", απλά κάνετε μεγάλο λάθος. Διότι στόχος της βιοτεχνιούλας είναι ένα πιστοποιημένο (με μετρήσεις και προδιαγραφές) τελικό προϊόν, πράγμα διόλου απλοϊκό. Η παραμικρή λάθος επιλογή ή τοποθέτηση ή συνδυασμός υλικών, μπορεί να καταλήξει σε λάθος συνολικό προϊόν, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο στην κοινότητα των DIY.

Από την άλλη, η ύπαρξη και μόνο ενός κελαριού και η τιμολόγηση προϊόντων βιοτεχνιούλας στα επίπεδα προϊόντων βαριάς βιομηχανίας (αυτοκινήτων) σημαίνει ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για παραγωγή ανταγωνιστικού προϊόντος, αλλά αντίθετα ο στόχος είναι η εκμετάλλευση μικρού αγοραστικού κοινού με μεγάλη αγοραστική δύναμη στα πλαίσια lifestyle, όπου δεν επικρατεί η λογική της ανταγωνιστικότητας ή της κατασκευαστικής αρτιότητας, οπότε υπάρχει το ελεύθερο να κυκλοφορούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

(...)

Από την άλλη, η ύπαρξη και μόνο ενός κελαριού και η τιμολόγηση προϊόντων βιοτεχνιούλας στα επίπεδα προϊόντων βαριάς βιομηχανίας (αυτοκινήτων) σημαίνει ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για παραγωγή ανταγωνιστικού προϊόντος, αλλά αντίθετα ο στόχος είναι η εκμετάλλευση μικρού αγοραστικού κοινού με μεγάλη αγοραστική δύναμη στα πλαίσια lifestyle, όπου δεν επικρατεί η λογική της ανταγωνιστικότητας ή της κατασκευαστικής αρτιότητας, οπότε υπάρχει το ελεύθερο να κυκλοφορούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Τα ρέστα μου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα high end πρόβατα είναι ένα πράγμα. Οι high end εταιρείες είναι κάτι άλλο. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς... εγώ πάντως όταν μεγαλώσω θέλω να πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να έχω τουλάχιστον ένα (1) κελάρι. Αφήνω το R&D και τα τεχνολογικά επιτεύγματα για εσάς. Πάρτε όλη τη δόξα, σας την χαρίζω. :137:

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: KingRex factory tour...

......
......

Στα υπόλοιπα πως τους βλέπεις σε σχέση με τις "μεγάλες" του χώρου; :143:
Ξεκούραστοι :137:
...άσε που κάθονται σε γραφείο.., ούτε ξενύχτια, ούτε ιδρώτας.., πφφ...άσε που είναι γυαλάκιδες + Ασιάτες....:138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Τα high end πρόβατα είναι ένα πράγμα. Οι high end εταιρείες είναι κάτι άλλο. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς... εγώ πάντως όταν μεγαλώσω θέλω να πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να έχω τουλάχιστον ένα (1) κελάρι. Αφήνω το R&D και τα τεχνολογικά επιτεύγματα για εσάς. Πάρτε όλη τη δόξα, σας την χαρίζω. :137:

...
Χικ! :114: :114:

Reaction score
1

Πάντως η KingRex είναι το HiEnd στα tripath (με βάση τις τιμές της πάντα)...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.813

θα ήθελα να συσχετίσω με τα προϊόντα της KingRex την αναφορά του cleverman εδώ στο θρεντ "Ypsilon phono στο Stereophile", που προσπαθούσε να αναλύσει κόστος παραγωγής και τιμή λιανικής, αναφέροντας τα εξής:

...θα δείτε ότι δεν είναι ένα μαγαζάκι της γειτονιάς ούτε ένας DIYer!...

...Τα γραφόμενά σας δείχνουν στοιχειώδη άγνοια περί τιμολόγησης ενός προϊόντος ...

... είστε εντελώς εσφαλμένος όταν αναφέρεστε τόσο ειρωνικά για τα χρόνια δοκιμών και εξελίξεων....

Σχετικά με την τιμολόγηση, έχετε μαύρα μεσάνυχτα! ...

Τα προϊόντα της Ύψιλον δεν διατίθενται αποκλειστικά και μόνον στην ελληνική αγορά 'χέρι-χέρι' αλλά στην παγκόσμια....

Ο κατασκευαστής καθορίζει το export price και ο distributor καθορίζει το MSRP, κοινώς την προτεινόμενη τιμή λιανικής.

...Οι distributors άλλων ηπείρων, εκτός Ευρώπης, που δουλεύουν με δίκτυο λιανεμπόρων σε αυτές τις κατηγορίες χρεώνουν ένα ελάχιστο minimum x2.2 της τιμής αγοράς, συνήθως είναι x2.5 έως και x3. Εγώ θα σας θέσω ένα x2.3 ...

... Άγραφος νόμος σε τέτοιου είδους κατασκευές είναι το ότι εάν το export price δεν είναι τουλάχιστο διπλάσιο του parts cost excluding labour, η προσπάθεια είναι καταδικασμένη εκ των προτέρων σε εμπορική αποτυχια και δεν είναι βιώσιμη....

...Το σύνηθες είναι ένα x5 έως x8 στο κόστος μονάχα των υλικών, με το 4-5πλάσιο πιο σύνηθες....

...Σε αυτά μπαίνει και ο συνέταιρος το κράτος με ένα φορολογικό συντελεστή της τάξης του 35% στα κέρδη για εταιρίες ...

... μέσω του οποίου πρέπει να πληρωθούν οι εργατοώρες των υπαλλήλων (αντε κατι λιγότερο καθώς οι μισθοί μπαίνουν στα έξοδα...), οι συμμετοχές σε εκθεσεις, οι εμπορικές συμφωνίες με αντιπροσώπους για να πάρουν τα μηχανήματα τα περιοδικά και να τα διαβάσετε εσείς, για να εκτονώσετε το μένος σας και την πικρία σας.

Μετά τιμής,
cleverman

Ανάγοντας τα παραπάνω για την KingRex, έχουμε τα εξής:

1. δεν είναι ένα μαγαζάκι της γειτονιάς ούτε ένας DIYer

2. Τα προϊόντα της διατίθενται στην παγκόσμια αγορά

3. πληρώνουν εργατοώρες των υπαλλήλων, συμμετοχές σε εκθεσεις, εμπορικές συμφωνίες με αντιπροσώπους για να πάρουν τα μηχανήματα τα περιοδικά και να τα διαβάσετε εσείς, για να εκτονώσετε το μένος σας και την πικρία σας.

4. Οι distributors άλλων ηπείρων χρεώνουν ένα ελάχιστο minimum x2.2 της τιμής αγοράς, άρα το KingRex T20 Amplifier & PSU που πωλείται τιμή λιανικής $399 η ίδια η KingRex το πουλάει το πολύ $180 στους distributors.

5. Το σύνηθες είναι ένα x5 έως x8 στο κόστος μονάχα των υλικών, άρα τα υλικά για το KingRex T20 Amplifier & PSU κοστίζουν το πολύ $36 στην KingRex.

6. Η KingRex με κέρδος $144 από κάθε KingRex T20 Amplifier & PSU καταφέρνει να πληρώνει εφορία, υπαλλήλους, κτίριο, site, αίθουσα ακροάσεων, εξέλιξη προϊόντων, αποθήκη, δίκτυο αντιπροσώπων, διαφημίσεις, περιοδικά, κλπ κλπ κλπ και βγάζει και κέρδος!

---------------------------------------------------------------

Από μένα, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην KingRex που τα καταφέρνει να έχει κόστος μόλις $36 για κάθε KingRex T20 Amplifier & PSU και επίσης που καταφέρνει να επιβιώσει στη δύσκολη αυτή αγορά και να καλύψει τα έξοδά της με κέρδος ΜΟΝΟ $144 από κάθε KingRex T20 Amplifier & PSU.

Και σας ρωτώ: τι μπορείτε να φτιάξετε με $36???? Σίγουρα πάντως, όχι αυτό.

Δείτε το!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: KingRex factory tour...

Πάντως η KingRex είναι το HiEnd στα tripath (με βάσει τις τιμές της πάντα)...
Χαχα! Νικόλα, αυτή είναι η αναμφισβήτη "Hi-End" πρόταση στα Tripath:
http://www.redwineaudio.com/

Δες κι ένα review, χωρίς να είναι η ακριβότερή τους πρόταση: Click

Διάβασε γενικώς "reviews" για τους Red Wine, δες τιμές και, στην τελική, δες το κρασί πως το έχουν φάτσα-κάρτα ακόμα και στο όνομά τους!! :143:

Υπόψην, την τροφοδοσία με μπαταρία που έχουν ως "τρελό ατού" την προσφέρει η KingRex με το SLAP σε τιμή κάτω από 300 δολλάρια...

Για τα προϊόντα της KingRex θα βρείτε πολλές πληροφορίες συγκεντρωμένες εδώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Δείτε και το "έι-σι πάουερ ντηγκρέηντς σάουντ κουώλιτυ". Ε ρε πίσσα και πούπουλα...

Reaction score
1

Ναι η redwine μου διέφυγε, σίγουρα είναι HiEnd.... πάντως και η kingrex αντίστοιχο προϊόν κάπου τόσο θα το κοστολογούσε.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: KingRex factory tour...

Και σας ρωτώ: τι μπορείτε να φτιάξετε με $36???? Σίγουρα πάντως, όχι αυτό.
Δεν έχει φωτογραφία του τροφοδοτικού ο Ιταλός..

Αυτό:

και αυτό:

Για $36 σύνολο.. :126:

Βγάζει και τον Τ20U με USB στα 245 δολλάρια περίπου:

Reaction score
23

Μια μικρής κλίμακας "βιοτεχνιούλα" (πχ η KingRex) οφείλει να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες υλοποιήσεις (πχ των op-amp της ΤΙ και των διακοπτικών ενισχυτικών βαθμίδων πχ της Tripath ή της Sanyo ή της Philips) ώστε να βγάλει ένα ανταγωνιστικό προϊόν στην αγορά.

Είναι ανοησία να προσπαθήσει να εφεύρει τον τροχό, κι όποιος δήθεν δηλώνει ότι το κάνει, απλά κοροϊδεύει.
+

Reaction score
23

... Δεν ξέρω τι λέτε εσείς... εγώ πάντως όταν μεγαλώσω θέλω να πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να έχω τουλάχιστον ένα (1) κελάρι...
Έτσι είναι, αφού από ψάρεμα είσαι σκράπας, τουλάχιστον εκμεταλλεύσου τα ''φύκια''...

Άντε, να σου βάλω και ένα επίκαιρο λόγω τον ημερών λινκ.
Όχι τίποτε άλλο μπας και αποφασίσεις τι θα βάλεις στην κάλπη…
Κυψέλες καυσίμου. Το υδρογόνο από μπλε-πράσινα φύκια. "Μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στις δυνάμεις της αγοράς, το σχεδιασμό του προϊόντος ..."
http://biotech.sujanani.com/news/?p=22001092&lang=el

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members