Klipsch Greek club

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
Όπως ανέφερα παραπάνω, παρέμεινα αρκετό χρονικό διάστημα στην αντιπροσωπεία. Έτσι είχα αρκετό χρόνο στην διάθεσή μου για ερωτήσεις, πληροφορίες κλπ.

Οι τεχνικοί δε ήταν πραγματικά γνώστες του αντικειμένου. Είναι κατηγορηματικώς ΑΡΝΗΤΙΚΟΊ σε οποιαδήποτε επέμβαση εκ των υστέρων στα προϊόντα της klipsch. Ακόμη και με πολύ ακριβότερα υλικά, οποιαδήποτε επέμβαση στο crosover πχ έχει αρνητική επίπτωση στο τελικό αποτέλεσμα! Επίσης το πλαστικό της κόρνας έχει τα απαιτούμενα στοιχεία ποιότητος, αντοχής κλπ υπολογισμένα με ακρίβεια από την εταιρεία κατασκευής και είναι άχρηστη - μάταιη οποιαδήποτε επέμβαση και σε αυτό το κομμάτι. (το αναφέρω διότι είδαν τα δικά μου).
Δεν είναι καμιά τυχαία εταιρεία η klipsch, έχει γράψει μεγάλη ιστορία στο θέμα ηχείο, ούτε θα ρίσκαρε ποτέ το όνομά της διαλέγοντας υλικά αμφιβόλου κατασκευής. Τα πάντα δηλαδή επάνω στα ηχεία της είναι μελετημένα με ακρίβεια και οποιαδήποτε επέμβαση μόνο καλό δεν κάνει. Αυτά μου ανέφεραν, αυτά γράφω!
Ως αναφορά τα δικά μου, ανεξαρτήτως αν με ικανοποιούν ή όχι (που με ικανοποιούν)- θεωρούν με λίγα λόγια ότι απλά δεν έχω klipsch ηχεία...
- όντως , τα ίδια μου είπε εκ των υστέρων και ο Λαίος , αλλά φταίει και η τάση μου να χεριάζω και να πειραματίζομαι , τουλάχιστον τώρα ξέρω

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
Παρεμπιπτόντως τις ημέρες αυτές είχα την τύχη να ακούσω δύο καταξιωμένες εταιρείες ηχείων στον χώρο μου: Τα Chario Syntar 516R καθώς και τα Zingali Zero Bookself. Και τα δύο ακριβότερα παρ όλο ραφιού.

Δεν μπορώ να πω πως δεν μου άρεσαν, ειδικά τα zingali. Όμως εκεί που σε κερδίζει η Klipchείναι η απόδοση, καθαρότητα κλπ σε χαμηλές εντάσεις. Η προβοληκότητα των μεσαίων (φωνές, πνευστά κλπ) (έτσι όπως την έχω συνηθίσει) μου έλειψε και από τα δύο παραπάνω ηχεία…

Λέτε να είναι η ιδέα μου??
- άργησα 2 χρόνια , αλλά ΔΕΝ είναι ιδέα σου , άκου με klipsch δελτίο ειδήσεων , και πρόσεξε τι άλλα γίνονται στα στούντιο , και δεν τα ακούμε

Reaction score
1.187
Οι τεχνικοί δε ήταν πραγματικά γνώστες του αντικειμένου. Είναι κατηγορηματικώς ΑΡΝΗΤΙΚΟΊ σε οποιαδήποτε επέμβαση εκ των υστέρων στα προϊόντα της klipsch. Ακόμη και με πολύ ακριβότερα υλικά, οποιαδήποτε επέμβαση στο crosover πχ έχει αρνητική επίπτωση στο τελικό αποτέλεσμα!
Θα συμφωνήσω απόλυτα!

Reaction score
6.598
Το ντυσιμο απο μεσα αν εννοουμε το ιδιο εχει σκοπο να μεταβαλλει τη συχνοτητα συντονισμου χαμηλοτερα μιας και ειναι ψηλά τωρα και ταυτιζεται με τις επεμπομενες συχνοτητες του μεγαφωνου .

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα να ρωτήσω το έξής :

- πως γίνεται ηχεία με τέτοια ευαισθησία , να έχουν παράλληλα και τόσο μεγάλη απολαβή ισχύος ;

Οδηγώ τα rb81 με δύο adcom , 2 x 125 @ 8 ωμ έκαστος , σε οριζόντια διενύσχηση , οπότε ακούει από 250 watt το καθ΄ ένα ,

σε κάποια κομμάτια σε οριακές καταστάσεις , καταφέρνουν τα klipsch και ψιλοκλιπάρουν τους ενισχυτές ( αναβοσβήνουν τα allert σε κίτρινο χρώμα , μετά σε κόκκινο αλλά παραμένω μόνο στο κίτρινο ) , βέβαια εκείνη την στιγμή το ντεσιμπελόμετρο τερματίζει στα 115db ,

δηλαδή θα άντεχαν και άλλο δύναμη ;
οι γείτονες πάντως όχι

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Ως αναφορά το παραπάνω video σχετικά με την επένδυση,το γνωρίζουν και ανέφεραν ότι ουδέποτε το τουίτερ εκ φύσεως, θα φτάσει στο σημείο να συντονιστεί με την χοάνη. Τώρα τι να πω!

Πάντως εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή τους και δεν περνά από το μυαλό κάποια αλλαγή, είτε της ίδιας εταιρείας, είτε κάποιας άλλης!

Reaction score
1.187
Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα να ρωτήσω το έξής :

- πως γίνεται ηχεία με τέτοια ευαισθησία , να έχουν παράλληλα και τόσο μεγάλη απολαβή ισχύος ;
Μα αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των Klipsch. Σε αντίθεση με άλλα ηχεία υψηλής ευαισθησίας που είναι φτιαγμένα για να παίζουν μόνο με λίγα watts από λαμπάτους set ενισχυτές και άν τα συνδέσεις σε τρανζίστορ με πολλά watts είναι πλήρης αποτυχία, τα Klipsch μπορούν να παίξουν είτε με tripath 10 watts, είτε με λάμπα 10 watts είτε με τρανζιστοράτα «κτήνη» εκατοντάδων watts.

Reaction score
2.316
Θα συμφωνησω με αυτό που λεει ο φιλος komhst. Με τρια διαφορετικα ενισχυτικα που εχω παιζει και με τα τρια .Διαφορετικα μεν αλλα από καλα εως πολύ καλα.Παντως με επεμβαση στο crossover ειδα βελτιωση, μαλλον αρκετη σε καποια σημεια.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Τελικά λίγο - πολύ εδώ μέσα όλοι τα έχομε σκαλίσει! Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι υπάρχει βελτίωση στα ηχεία μου, ακόμη και σε άμεση αντιπαραβολή με τα premiere που διαθέτω!

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
και δεν περνά από το μυαλό κάποια αλλαγή, είτε της ίδιας εταιρείας, είτε κάποιας άλλης!
Τελικά λίγο - πολύ εδώ μέσα όλοι τα έχομε σκαλίσει! Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι υπάρχει βελτίωση στα ηχεία μου, ακόμη και σε άμεση αντιπαραβολή με τα premiere!
:lolsign:
Mε πρόλαβες, φίλε Vakis τα δικά σου τα έχεις βελτιώσει στου argi ε;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Μάλιστα.!!!!!!
[DOUBLEPOST=1457516878][/DOUBLEPOST]Σχετικά με το premiere, πολύ καλό ηχείο και αυτό, με όλες τις ιδιότητες- χροιές της klipsch φυσικά, λόγω του ότι μετακόμισαν πλέον στην Αίγινα, παρέα με έναν C.A. 740, θεώρησα προς το παρόν περιττή κάποια επέμβαση σε αυτά.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Μα αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των Klipsch. Σε αντίθεση με άλλα ηχεία υψηλής ευαισθησίας που είναι φτιαγμένα για να παίζουν μόνο με λίγα watts από λαμπάτους set ενισχυτές και άν τα συνδέσεις σε τρανζίστορ με πολλά watts είναι πλήρης αποτυχία, τα Klipsch μπορούν να παίξουν είτε με tripath 10 watts, είτε με λάμπα 10 watts είτε με τρανζιστοράτα «κτήνη» εκατοντάδων watts.
Kαι ποιο ηχείο δεν θα πεί οχι σε πολλά watts,το ρεύμα ουδείς εμίσησε και τα υψηλής ευαισθησίας ηχεία για να αποδώσουν σωστά τις χαμηλές θέλουν ρεύμα.

Reaction score
6.598
Yψηλης ευαισθησιας και να κατεβαινει χαμηλα δε παιζει , δε γινεται .η το ενα η το αλλο συμβαινει.
Υψηλης ευαισθησιας δε σημαινει απαρατητα και ευκολο φορτιο , ουτε και απαραιτητα μεγαλη προσληψη ισχυος.
Αυτα δες τε χαραχτηριστικα μεγαφωνων και θα καταλαβετε τι εννοω.
Βρειτε μια εταιρια που να παραδεχεται οτι δεν εχει τελεια ηχεια και οτι οποια βελτιωση μονο κακο θα κανει .

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Δημήτρη, γενικά αναφέρομαι... προς Θεού.. με τα ηλεκτρονικά όλα είναι δυνατά και πιστεύω σε αυτά που αναφέρεις.
Απλώς με τα παραπάνω θέλω να τονίσω την αγάπη μας προς το θέμα:Ήχος & Μουσική .
Η τρέλα δεν πάει στα βουνά!

Όπως γνωρίζετε τώρα τελευταία είχα μια περιπέτεια με το τουιτερ του ενός klipsch (κατά την επέμβαση στην αλλαγή καλωδίωσης κατάφερα και προκάλεσα ζημιά με το κολλητήρι). Έτσι έγινε αντικατάσταση του. Λόγω λοιπόν του ότι δεν γνώριζα αν θα υπάρχει ανταλλακτικό άμεσα από την αντιπροσωπεία, έβγαλα τα ηχεία από την θέση τους και τοποθέτησα ένα σετ της M.A. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα της αντικατάστασης με τα klipsch τοποθέτησα τα ηχεία σε αντίθετη θέση από αυτήν που ήταν πριν, δηλαδή αυτό που είχα πριν αριστερά, το έβαλα δεξιά και το αντίθετο!
Πρόσεξα λοιπόν ότι το σετ έχασε την ευθυγράμμισή του! Με λίγα λόγια, για να έρθει πχ η φωνή στο κέντρο όπως ήταν πριν, έπρεπε να μεσολαβήσει η εντολή balance. Θεώρησα λοιπόν ότι θα έπρεπε να αντικαταστήσω και στο άλλο ηχείο το τουίτερ ώστε να υπάρχει ομοιομορφία. Όμως πριν από αυτήν την κίνηση, αλλάζω τα ηχεία και τα θέτω όπως τα είχα πριν από τις επεμβάσεις. Όλα τώρα τακτοποιήθηκαν και πλέον υπάρχει τέλεια ακρίβεια ως προς την θέση ακρόασης.
Υπάρχει κάποια εξήγηση ή είναι η ιδέα μου??

Reaction score
1.019
Λεμε συχνα οτι τα υψηλης ευαισθησιας ηχεια δεν κατεβαινουν πολυ,σε οικιακο περιβαλλον και καθαρα για μουσικη ( οχι home cinema )
ποσο δηλαδη ειναι το ιδανικο?θεωρω οτι κατω απο τους 50-45 κυκλους,ενα καθαρο αληθινο μπασο (χωρις την βοηθεια του χωρου...) θα συντονιζουν τα παντα η θα ακουγεται χαλια ,εκτος αν εισαι σε στουντιο,φριντισμενο χωρο.....
Τωρα απο την αλλη θα μου πεις γουστα ειναι αυτα....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Γενικά μπάσο & χώρος = πρόβλημα! Και όχι μόνο, γενικά ο χώρος είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που αλλοιώνει το συνολικό αποτέλεσμα.Όσο δεν ανεβαίνει η ένταση, τόσο εντονότερη η παρουσία του. Για αυτό τον λόγο τα monitor ηχεία βάσης έχουν λιγότερα προβλήματα, υπολείπονται σε χαμηλό (ή μάλλον δεν κατεβαίνουν τόσο χαμηλά)!

Πολλές δε εταιρείες, εσκεμμένα φαντάζομαι, κρατάνε τις συχνότητες, ακόμη και σε ηχεία δαπέδου, τις συχνότητες πάνω από τα 45 - 50 hz.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
παραπάνω η σωστή έκφραση είναι: όσο δε ανεβαίνει.... και όχι όσο δεν ανεβαίνει....

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
Ωχ, έχω είδη παραπάνω από τις προτιμήσεις μου!
Ευχαριστώ !!!

Αν υπάρχει κάποιο καλώδιο το οποίο να έχει περίπου την ίδια απόδοση με το kimper στις ανώτερες συχνότητες αλλά λιγότερα μπάσα, θα το προτιμούσα.
καλησπέρα ,
οτιδήποτε μονόκλωνο , σφίγγει το χαμηλό , οπότε υποκειμενικά το ακούς σαν λιγότερο , η πλάκα όμως είναι πως μόλις γνωρίσεις το σφικτό/ρυθμικό μπάσο . . . θέλεις περισσότερο

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
H διπλοκαλωδίωση γενικώς είναι πεταμένα λεφτά. Το μόνο που κάνει είναι να διπλάσιάζει την συνολική διατομή των αγωγών. Με δυσανάλογο όμως κόστος για να χαίρονται και αυτοί που τα πουλάνε. Αντί για διπλοκαλωδίωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις αγωγούς μεγαλύτερης διατομής. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Εξάλλου αν έχεις προσέξει πολλά από τα σημερινά ηχεία πλέον (και όχι μόνο τα φθηνά) έχουν απλές μπόρνες που δεν δέχονται διπλοκαλωδίωση.
- κάνει και κάτι άλλο ακόμη : τα μικρορεύματα που δημιουργούνται από την παθητική επιστροφή των μεγάφωνων στην θέση ισορροπίας , μεταφέρονται στην έξοδο του ενισχυτή και δεν αλληλοεπιδρούν άμεσα στους βραχυκυκλωτήρες , που πλέον δεν υπάρχουν

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster