Klipsch Greek club

Reaction score
406
παίδες klipsch/άκιδες,

ας μην ανοίγουμε θέματάκια για "τραγούδια για test ηχείων" ( θεέ μου σχώραμε ) ή για photo stages...
αυτά υπάρχουν σε πολλά άλλα νήματα ήδη απαντημένα και συζητήμένα....
πές μας γιατί cornwall?
που τα είχες ακούσει?
πώς τα είχες ακούσει?
με τί τα είχες ακούσει?
δεν τα ακούσες από πρίν? ( γαρ σαν εμένα !!!!!! )
εντύπώσεις .......
Δυστυχώς δεν τα είχα ακουσει πουθενά,απλά διαβαζα καλά λόγια και έτσι τα αγόρασα!!!

Reaction score
396
Dire Straits Money for Nothing
αλλά εσύ τί μουσική ακούς που δεν μπορείς να ακούσεις τις δυνατότητες των ηχείων σου..Καραΐνδρου?
HARD ROCK δεκαετιας 70-80 κυριως.Scorpions-deep purple-black sabbath-led zeppelin ......
[DOUBLEPOST=1505487923][/DOUBLEPOST]
παίδες klipsch/άκιδες,

ας μην ανοίγουμε θέματάκια για "τραγούδια για test ηχείων" ( θεέ μου σχώραμε ) ή για photo stages...
πές μας γιατί cornwall?
που τα είχες ακούσει?
πώς τα είχες ακούσει?
με τί τα είχες ακούσει?
εντύπώσεις .......
Ok ok.πηρα τις απαντησεις μου.Σας ευχαριστω πολυ.Ωρα για ακροασεις.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.385
παίδες klipsch/άκιδες,

πές μας γιατί cornwall?
που τα είχες ακούσει?
πώς τα είχες ακούσει?
με τί τα είχες ακούσει?
εντύπώσεις .......
Έτσι την έπαθα και εγώ, πήγα για το dune (νάναι καλά οι άνθρωποι στον Πειραιά) και μαζί κουβάλησα και τα rf 62 II και τρόμαξαν στο σπίτι. Όμως εγώ για πρώτη φορά στην ζωή μου, και ύστερα από ψάξιμο 3 -4 δεκαετιών, επί τέλους, βρήκα την νιρβάνα μου! Από τότε όλα πια βαίνουν καλώς με το σύστημα και προσθέτω μόνο μικροβελτιώσεις.

Reaction score
406
- τότε μπορείς να βρείς μτχ audio research , και να το ταιριάξεις με τον Ref 1

- το ξύλινο δάπεδο είναι σε άμεση επαφή με το μπετό ή παρεμβάλλονται άλλα ξύλα . . . δηλ κάνει αντηχείο ;
To ξύλινο δάπεδο είναι μασίφ απευθείας κολλημένο σε ισιωμένο τσιμέντο!

Reaction score
101
Καλησπέρα Αριστείδη,

Στον κύριο χώρο έχω τα rf 62II τα οποία είναι ηχεία που πιάνουν όλο το ηχητικό φάσμα. Όταν χρειαστεί θα κατέβουν ακόμη και στα 30-35 hz. Επίσης έχουν μεγάλη ανάλυση και σε συνδυασμό με τα ενισχυτικά μου, με καλύπτουν πλήρως.

Το θέμα έχει όμως να κάνει: α με την εμφάνιση, πχ για τον χώρο μου , ογκώδη. Έτσι αγόρασα τα 160 ύστερα από αρκετό ψάξιμο και συγκρίσεις, (μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα delpfinous). Όμως σε άμεση σύγκριση με τα 62 , τα 160, είναι αρκετά έως πολύ, υποδεέστερα ηχητικά. Τουλάχιστον στα αυτιά μου. Για να είμαι όμως ειλικρινείς αλλά και πιο αντικειμενικός το σωστό θα ήταν να τα δοκίμαζα στον χώρο μου (για τα chario αναφέρομαι) και β. με την αδυναμία μου στα προϊόντα της chario τουλάχιστον εμφανισιακά...

Ευχαρίστως λοιπόν, αν είσαι κοντά μου, (Νέα Σμύρνη) να κανονίζαμε συνάντηση στον χώρο μου με τα δικά σου στο χέρι - μεταφέρονται εύκολα, ώστε να κάνουμε παρέα την σχετική σύγκριση. Εντάξει για το χαμηλό που φυσικά δεν είναι συγκρίσιμο, είναι όμως ευκαιρία να συγκρίνουμε τις υπόλοιπες παραμέτρους.

(Είμαι και εγώ φανατικά κατά των sub).
Γειας σας κύριε Βακη,μακάρι να γινότανε μια αμφίδρομη ακρόαση των ηχείων αλλά βρίσκομαι βορεια Ελλαδα και ειναι δυσκολο,σας ευχαριστω πάντως για την πρόσκληση.
Όσον αφορά τα sub,θελω να το αποφύγω αλλα σε έναν μικρο χώρο 12τμ τι επιλογές εχεις?Εσεις τα rf-62 σε τι χώρο τα ακούγατε?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.385
Γειας σας κύριε Βακη,μακάρι να γινότανε μια αμφίδρομη ακρόαση των ηχείων αλλά βρίσκομαι βορεια Ελλαδα και ειναι δυσκολο,σας ευχαριστω πάντως για την πρόσκληση.
Όσον αφορά τα sub,θελω να το αποφύγω αλλα σε έναν μικρο χώρο 12τμ τι επιλογές εχεις?Εσεις τα rf-62 σε τι χώρο τα ακούγατε?
Και εγώ σε μικρό σχετικά χώρο τα έχω.

Πρόσεξε όμως χαρακτηριστικά για τα rf 62 στα χαμηλά: +- 3db φτάνουν περίπου στα 35hz και πράγματι αυτό συμβαίνει. Τουλάχιστον με τα δικά μου, (βέβαια υπάρχει τελικός στο σύστημα, - συμβάλει και αυτός) . http://images.klipsch.com/RF62IIcutsheet_635042119199010000.pdf , Έτσι καθίσταται περιττό το sub και με τουλάχιστον χαμηλής κατηγορίας subs, δηλαδή κάτω των 700-800 ευρώ υπερέχουν (τα rf) σε ποιότητα χαμηλού, αλλά και σε δύναμη.

Το δικό μου sub χρησιμοποιείται μόνο σαν +1 και φυσικά μόνο κατά την θέαση ταινίας.

Σχετικά με τα chario τώρα. Επαναλαμβάνω ότι τα delphinous τα οποία είναι πράγματι ακόμη και σήμερα στα αγαπημένα μου, δεν με κάλυψαν σε απ ευθείας ακρόαση, η οποία έγινε με προσοχή και για αρκετό χρόνο ακρόασης, με φυσικά δικό μου cd. Δεν θυμάμαι τα ενησχυτικά όμως τα οποία δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Έτσι το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο κάτοχος klipsch εθίζεται με τον ήχο τους και κατόπιν πολύ δύσκολα ξεφεύγει από αυτήν την εταιρεία. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω. Φυσικά και δεν ισχυρίζομαι ότι είναι τα καλύτερα ηχεία αλλά, είναι σίγουρα ιδιαίτερα.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.385
Σχετικά με τον χώρο σου, σε επιλογή klipsch εγώ θα ήμουν ανάμεσα στα http://www.klipsch.com/products/reference-premiere-floorstanding-speakers?model=rp-250f και http://www.klipsch.com/products/reference-premiere-floorstanding-speakers?model=rp-260f προσπάθησε να βρεις χώρο για ακρόαση όμως, (στο αναφέρω επειδή έχεις chario φυσικά) και δυστυχώς υπάρχει διαφορά στο κόστος Ελλάδας - Εξωτερικό.

Reaction score
1.042
Καλοακουστο κι απο μενα το κεντρικο, που παρομοιως επεκτησα κι εγω τελευταια.Οντως εξαιρετικο.Απλα θελει τον χωρο του, λογω μεγεθους.Μια απορια μονο.Δεν ειναι μαυρο???
[DOUBLEPOST=1487178619][/DOUBLEPOST]Και το δικο μου!!
Μαυρο ειναι

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.385
Κατ αρχάς πραγματικά υπέροχη φωτογραφία....Από εμφάνιση σκίζει το σύστημα!

Δεν γνωρίζω την φιλοσοφία των ηχείων. Αν δεν είναι ανάγκη οι κόρνες να ευρίσκονται στο ύψος του αυτιού θα προτιμούσα γρανίτη.
Από ότι όμως πρόσεξα, τα ηχεία έχουν αρκετό ύψος αν και δεν φαίνεται από τις φωτο. Περίπου δηλαδή τα 90cm. Άρα εύκολα συνδυάζεται το ύψος τους με πολυθρόνα, ακόμη και χωρίς βάση....

Άλλη λύση, ποιοτική ξύλινη βάση!.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αμα εισαι νοτια....ελα να σου δωσω κατι να ακουσεις.......
αποφυγε τις παλαιες μεθοδους....
απλα χανεις χρονο...εκτος βεβαια και αν θες να παιζεις με ορυκτα τζελ ακιδες.....και τοσα αλλα ωραια παιχνιδια

Reaction score
406
αμα εισαι νοτια....ελα να σου δωσω κατι να ακουσεις.......
αποφυγε τις παλαιες μεθοδους....
απλα χανεις χρονο...εκτος βεβαια και αν θες να παιζεις με ορυκτα τζελ ακιδες.....και τοσα αλλα ωραια παιχνιδια
Γλυφάδα κάνει; Απλά δώσε καμμιά λεπτομέρεια!

Reaction score
406
Το θέμα μου δεν είναι το ύψος των ηχείων που είναι περίπου 0,95μ αλλά ίσως το μπουμάρισμα(αν μπορώ να το εκφράσω έτσι) ή συντονισμός! Δλδ προσδοκώ σε ηχητική βελτίωση!επίση θα ήθελα αν ξέρει κάποιος αν βοηθήσει κάποια κλίση στο ηχείο όπως για παράδειγμα τα μικρότερα heresey που "κοιτούν πρός τα πάνω"!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.385
a. Συμβουλέψου τον Αργύρη (argi) ! Γνωρίζει σε βάθος το θέμα klipsch όσο δεν φαντάζεσαι!
b. Η Κλήση κάνει δουλειά σίγουρα. Πχ τα δικά μου που έχουν ύψος 101 cm και η κόρνα βρίσκεται αρκετά ψηλότερα από το αυτί μου σε συνδυασμό με την θέση ακρόασης, έχω τις ακίδες πίσω ψηλότερα απο τις εμπρός, με αποτέλεσμα αντίθετη κλήση. Όμως διορθώνεται επιτυχώς το πρόβλημα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.385
Το θέμα μου δεν είναι το ύψος των ηχείων που είναι περίπου 0,95μ αλλά ίσως το μπουμάρισμα(αν μπορώ να το εκφράσω έτσι) ή συντονισμός! Δλδ προσδοκώ σε ηχητική βελτίωση!επίση θα ήθελα αν ξέρει κάποιος αν βοηθήσει κάποια κλίση στο ηχείο όπως για παράδειγμα τα μικρότερα heresey που "κοιτούν πρός τα πάνω"!
Ο συντονισμός έχει να κάνει και με την διαμόρφωση του χώρου.Βέβαια αν είχαν οπή πίσω θα σε συμβούλευα τάπωμα (έτσι χαλιναγώγησα τα rf , λόγω του μικρού μου χώρου σε σχέση με τις προδιαγραφές τους).

φαντάζομαι όμως ότι το πρόβλημα θα παρουσιάζεται μόνο σε νεότερες - ηλεκτρονικού περιεχομένου εγγραφές.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.385
Αν το σύστημα δεν θα αλλάξει χώρο, θα προτιμούσα τα heresy, ποιοτικότατος ήχος και εκεί με καλύτερη όμως διαχείριση του χαμηλού για περιπτώσεις χώρου σαν τον δικό σου, αν συμφωνείς μήνυμα στο Παύλο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.727
Members
38.485
Νεότερο μέλος
Tsimis