Klipsch Greek club

Reaction score
59
IMG_2410.JPG
IMG_2413.JPG
Σαν γνήσιος klipschoholic που είμαι ..εκανα μια "μικρη" αναβαθμηση στο setup μου...Πηρα το Sub R-12SW
Δεν το ακουσα σε full load ακομα..αλλα από μερικα τεστ... γκρεμίζει τοίχο νομιζω!
Εχω καποιοθς ενδοιασμους σχετικα με τα settings του ΑVR Onkyo .Eχω βαλει το lpf for lfe στα 120Hz...και τα ηχεια μου full range (RF-82)
την ενταση του sub λιγο κατω από την μεση (10 o'clock) και το cross του sub sta 120Hz....Είναι σωστα??
Anyway ηθελα να μοιραστω με εσας το νέο μου Subwoofer :)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.456
Καλορίζικο!

Ασφαλώς θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το home cinema, φαντάζομαι.
Το 82 δεν έχει ανάγκη από τέτοιες βοήθειες.
Σχετικά με τις ρυθμίσεις όλα καλά. Δοκίμασε αν θέλεις και στα 80hz. Πρόσεξε και την φάση αν έχει τέτοια παράμετρο ο av ή το sub.

Δεν γνωρίζω για τα sub της klipsch αλλά σε αυτά της yamaha προτείνεται η επιλογή rew στον av.

Πάντως από αυτά που διάβασα, το εργαλείο είναι πραγματικά ..... KLIPSCH..... και αυτό τα λέει όλα!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
View attachment 58306 View attachment 58307 Σαν γνήσιος klipschoholic που είμαι ..εκανα μια "μικρη" αναβαθμηση στο setup μου...Πηρα το Sub R-12SW
Δεν το ακουσα σε full load ακομα..αλλα από μερικα τεστ... γκρεμίζει τοίχο νομιζω!
Εχω καποιοθς ενδοιασμους σχετικα με τα settings του ΑVR Onkyo .Eχω βαλει το lpf for lfe στα 120Hz...και τα ηχεια μου full range (RF-82)
την ενταση του sub λιγο κατω από την μεση (10 o'clock) και το cross του sub sta 120Hz....Είναι σωστα??
Anyway ηθελα να μοιραστω με εσας το νέο μου Subwoofer :)
- καλημέρα και καλοκούνητο , θα έλεγα το sub , κάπου στους 60 κύκλους , καθ΄ ότι το ηχείο σου κατεβαίνει άνετα στους 45 κύκλους και με db ,

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
- καλημέρα και καλοκούνητο , θα έλεγα το sub , κάπου στους 60 κύκλους , καθ΄ ότι το ηχείο σου κατεβαίνει άνετα στους 45 κύκλους και με db ,
έχω τα rb81 , και ανεβάζουν τρελές εντάσεις και απαραμόρφωτα , ( εξ άλλου αυτή είναι η δουλειά της κόρνας ) , φαντάζομαι τι λαιβάδικο θα είναι εκεί μέσα .

ΥΓ : κάπως γυμνός μου φαίνεται ο χώρος σου

Reaction score
59
Καλημερα!ναι εχει επιλογη 0-180" δεν καταλαβαινω ακριβως την χρηση της!
Ναι για ταινιες κυριος αν και στην μουσικη δινει αλλο βαθος σε μερικα σημεια κ αναλογος την μουσικη!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
Ναι για ταινιες κυριος αν και στην μουσικη δινει αλλο βαθος σε μερικα σημεια κ αναλογος την μουσικη!
- το 0-180 , αφορά την φάση σε μοίρες , που ούτως ή άλλως σε αυτές τις συχνότητες , δεν ανιχνεύεται εύκολα , ρύθμισέ το με το αυτί σε κάποιο μουσικό κόμματι πού ξέρεις καλά , και με πλούσιο περιεχόμενο χαμηλά ,
και άστο έτσι και στις ταινίες .

tip 1: θα πρέπει το μπάσο να ακούγεται πως έρχεται μέσα από το δωμάτιο , και όχι από έξω μακριά ,

tip 2 : το εκτός φάσης μπάσο ( δηλαδή το λάθος μπάσο ) , ( εάν δεν έχεις δίσκο test ) , ακούγεται ως εξής : σε ταινίες με υποβρύχιά , οι βόμβες που δέχονται αυτά και δεν σκάνε επάνω τους , ακούγονται απόμακρες και χωρικά ακαθόριστες , εάν έχεις το : das boot ή το : the hunt of Red october , είναι έξοχα δείγματα
,
βέβαια στις εν λόγω ταινίες , ορθώς αυτές οι βόμβες είναι εκτός φάσης

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.456
Μάλλον εννοεί αλλαγή φάσης.

Βασική παράμετρος την οποία όμως ακόμη δεν έχεις εντοπίσει.

Πρέπει να βρεις ένα μουσικό (κατά την γνώμη μου ) αρχείο το οποίο να έχει βαθύ χαμηλό, όχι απαραίτητα δυνατό αλλά να κατεβαίνει χαμηλά σε hz. Τότε είναι σίγουρο ότι ή στο 0 ή στο 180 θα υπάρχει βελτίωση, διότι σε μία εκ των 2 περιπτώσεων θα είσαι εκτός φάσης.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
Μάλλον εννοεί αλλαγή φάσης.

Βασική παράμετρος την οποία όμως ακόμη δεν έχεις εντοπίσει.

Πρέπει να βρεις ένα μουσικό (κατά την γνώμη μου ) αρχείο το οποίο να έχει βαθύ χαμηλό, όχι απαραίτητα δυνατό αλλά να κατεβαίνει χαμηλά σε hz. Τότε είναι σίγουρο ότι ή στο 0 ή στο 180 θα υπάρχει βελτίωση.
- γειά σου chief , μαζί το σκεφτήκαμε , τι είμαστε εμείς οι κορνήλιοι !

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.456
Υπάρχει ένα dvd, ένθετο στο πάλε ποτέ hitech το οποίο βοηθά πολύ σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις.
Εκτός των άλλων, υπάρχει και η δυνατότητα να εντοπίσουμε αν το sub μας είναι εκτός φάσης ή όχι.

Αν δεν το βρίσκετε, εδώ είμαστε...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εω οτι

υπαρχουν 4 ειδων φασεις
φαση
1 ειμαι ασχετος λεω οτι θελω (οχι εσυ γενικα μιλαω)
φαση
2 ειμαι μισο ασχετος ισχυει οτι και στην φαση 1 αλλα αισθανομαι οτι κατι ξερω
φαση
3
η φαση που εκει το σαμπ παιζει πιο δυνατα - εκει την αφηνεις- μετριεται με ενα ντεσιμπελομετρο -ευκολα

1- As you can see on the outside of the amplifier we have Phase 0 or 180

2- This is designed to correct the phase, so when you play at 0 and then play at 180, the correct setting is the louder of the two.

3- You really do not have to worry about the inside connection.

Best Regards,

US-SALES www.earthquakesound.com

Email: [email protected]

Και η phase correction που διορθωνει αλλα πραματα - αυτη συνανταται σε σοβαρα σαμπ......
αυτη εχει να κανει με την διορθωση της φασης = παιζει σωστα.....η πρωτη παιζει δυνατα-δυνατοτερα.....

αυτα περι φασεων..........

Reaction score
59
Αυτο το dvd θα ηθελα να το τρεξω για να ακουσω
Μπορουμε να το βρουμε παρακαλω ;;;
[DOUBLEPOST=1460977124][/DOUBLEPOST]Κη φαση....
εω οτι

υπαρχουν 4 ειδων φασεις
φαση
φαση
φαση
3
η φαση που εκει το σαμπ παιζει πιο δυνατα - εκει την αφηνεις- μετριεται με ενα ντεσιμπελομετρο -ευκολα

2- This is designed to correct the phase, so when you play at 0 and then play at 180, the correct setting is the louder of the two.

Best Regards,

Και η phase correction που διορθωνει αλλα πραματα - αυτη συνανταται σε σοβαρα σαμπ......
αυτη εχει να κανει με την διορθωση της φασης = παιζει σωστα.....η πρωτη παιζει δυνατα-δυνατοτερα.....

αυτα περι φασεων.......

Reaction score
59
Καλη
εω οτι

υπαρχουν 4 ειδων φασεις
φαση
φαση
φαση
3

Best Regards,

αυτα περι φασεων..........
καλη
φαση...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Όπως γράφει ο argi. Εκεί που παίζει δυνατότερα.
Πρακτικά, σχεδόν πάντα στο 0 η φάση.

Όταν παίζουμε με AV, πάντα και χωρίς εξαίρεση το cross του sub στο τέρμα (+).

Για το large vs. small, κάντε ό,τι σας φωτίσει. :rolleyes:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.456
Και μια βοήθεια από τον Αγαπητό Φίλο Αργύρη:
Στο παραπάνω sub όπως παρατηρούμε, προτείνεται:

Volume : Περίπου στην μέση,
High Cut: Για μικρά ηχεία, 70hz και για τα μεγαλύτερα, 50hz.

Στον (πρώην) av μου Yamaha 767, αλλά πιστεύω σε όλους τους yamaha τουλάχιστον, κατά την ρύθμιση sub, προτείνεται η ρύθμιση για την εντολή high cut: max (δηλαδή στην φωτογραφία του manual του av όμως - τέρμα δεξιά), που στο sub μου έχει την τιμή 140 (Αν τα γράφω σωστά, λόγω του ότι θα αναλάβει ο av ΠΛΕΟΝ την διαχείριση αυτής της ρύθμισης), είναι σωστό αυτό?
------------------------------------
Πολύ πολύπλοκα ρε παιδιά όλα αυτά...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.456
Όπως γράφει ο argi. Εκεί που παίζει δυνατότερα.
Πρακτικά, σχεδόν πάντα στο 0 η φάση.

Όταν παίζουμε με AV, πάντα και χωρίς εξαίρεση το cross του sub στο τέρμα (+).

Για το large vs. small, κάντε ό,τι σας φωτίσει. :rolleyes:

Δηλαδή στο sub μου (όπως βλέπετε δεν έχει max κλπ αλλά διαβάθμιση) στην τιμή 140 εννοείς!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
- προς τους διαχειριστές :
- δεν θα μπορούσε το εν λόγω tread , να μπει στα sticky ;

ευχαριστώ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
.........για ακομα μια φορα....τα rf7 εχουν 2 10ιντσα γουφερ.....λιγα δεν τα λες
μετρημενα στον χωρο μου γραφουν 25 κυκλους loud and clear
Γνωστος καλιμπρειτορ οταν περασε καποια φορα πριν χρονια ...
- του λεω μεγαλα ? ή μικρα ?
- Μεγαλα μου λεει
- Μετρα τα ετσι και αλλιως.....
------μικρα γραφαν 5 db πιο ψηλα.....
Αν δεν υπαρχει καταλληλο σαμπ να υποστηριξει χαμηλες και εχεις ηχεια που το κανουν
(στο μετρο του δυνατου τους )
βαζεις τα ηχεια να κανουν την δουλεια που επρεπε να κανει το σαμπ.
Αν εχεις σαμπ ή σαμπακια -και ξεφορτωνεις ηχεια- ενισχυτη---και αλοιφεις βουτηρο στο ψωμι του σαμο σου.
Τωρα περι δαιφορων κομβιων επι πλατης των sub
ο πααπτρεχιος σωτηρακης εφαγε τα μουτρα του σε ενα σαμπακιο εδω κοντα....
μαρκας jbl................χρονια πισω.....
Δεν εφταιγε ο σωτηρακης.....απλα δεν δοκιμασε .......επραξε βαση λογικης.....
Και στην πραξη απλα δεν του βγηκε.........
Τελος η ανω απαντηση μου ειχε ερθει απο την earth
οταν αλλαξα καλωδιο απο τον ενισχυτη μεχρι την μοναδα (δεν επαιζα με την τριχα που ειθισται να βαζει ο καθε κατασκευαστης) και μετα εκανα απλα μια ερωτηση.
Η φαση και καθε φαση μετριεται κλειδωνεται και παμε για αλλα....
Αν προκυψει εξ αιτιας της, καποια χρονοκαθυστερηση,
καθε μοντερνος av
ειναι σε θεση να την διαγνωσει και να την διοθρωσει......
αν μετρησουμε σωστα και οχι στον γαμο του πρωταγωνιστη θεατρου σκιων.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.325
Να ρωτήσω τώρα περί φάσης?

Κάποτε είχα διαβάσει ένα άρθρο που εξηγούσε αναλυτικά το θέμα ρύθμισης της φάσης του sub ανάλογα με τι συχνότητα θέλουμε να τονίσουμε και σε ποιο σημείο του δωματίου θέλουμε να ''σκάει'' το χαμηλό.

δεν έτυχε να το δοκιμάσω ποτέ για τον λόγο ότι τα sub που είχα,είχαν επιλογή 0-180 μόνο και όχι ενδιάμεση μικρομετρική.
ισχύει?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis