Klipsch Greek club

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.236
Γεια σας. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Έχω τα Klipsch RP-280F και Cambridge Audio CXA80. Θα άξιζε να πάρω τον Cambridge Audio Azur 851Α? Θα έχω καλύτερη ποιότητα ήχου?
Με τον Αζουρ επαιζε ο αντιπροσωπος τουλαχιστων πριν απο 2 χρονια (και ηταν ο στανταρντ ενισχυτης του για ολα τα ηχεια αυτης της κατηγοριας, και παραπανω), οπου και τον εχω ακουσει (τοσο στην εκθεση, οσο και στον χωρο ακροασης του). Δεν εχω ακουσει ομως τον CXA80.
Τα RP-280F θελουν watt, τα 120 watt vs 80 watt κανουν διαφορα (δεν βρισκω στην Κλιπς απαιτησεις), η τιμη σχετικη ομως οσων αφορα τον Αζουρ, προσωπικα θα αγοραζα κατι αλλο (πχ hegel / m.f. / κατι σε ταξη Δ ) .. οχι οτι θα με χαλαγε και ο Αζουρ. Δεν μπορω να πω αν αξιζει, διαφορα θα δεις και μπορεις να τον ακουσεις κιολας. :)

Reaction score
32
Και εγώ την ίδια άποψη έχω σχηματίσει, πως στο επίπεδα τιμής του 851, υπάρχουν δυνατότεροι "καλύτεροι" ενισχυτές.

Ωστόσο, θα ήθελα να αναφέρω ένα άλλο θέμα που έχω διαπιστώσει στο <30 μέρες διάστημα συνύπαρξης με το συνδυασμό 2xRP280F + Marantz 7010. Ένα φύσημα βουητό από τα ηχεία, κυρίως σε πολύ χαμηλές εντάσεις και ειδικότερα όταν είναι σε λειτουργία ένα Android TV Box που είναι συνδεδεμένο μέσω HDMI που κάνει και audio passthrough. Τι ευθύνεται για αυτό; Το λογισμικό Android 6, το πρόγραμμα Kodi, το καλώδιο HDMI που συμπεριλαμβανόταν στην αρχική συσκευασία του TV box, κάτι άλλο ή όλα μαζί;

Reaction score
4.207
Έχω έναν Denon 1910 και προσανατολίζομαι να κάνω μια αναβάθμιση στο υπάρχον (εντελως entry level) σύστημα που αποτελείται απο το Roister HT3300 σύστημα.

Έχω βάλει στο μάτι τα RP-250F + RP-250C αν και θα ήθελα ώς πιο future proof τα RP-260F + RP-440C.
Αρχικά αυτά και στην πορεία το R-112SW ή 115

Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής:

Ο Denon 1910 ποιο απο τα δυο ζεύγη θα οδηγήσει ικανοποιητικά?

Όλοι γράφεται ότι είναι "ιδιαίτερος" ο ήχος τους, τι εννοείται?
Έχουν πολλές και έντονες ψηλές?

Είναι δύσκολο να τα ακούσω, αφού προσανατολίζομαι να τα πάρω απο Γερμανία, δεν μου κάθεται σωστό να πάω σε ένα κατάστημα να με εξυπηρετήσουν με ακρόαση και να την κάνω λούης να τα πάρω απο αλλού.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
Όλοι γράφεται ότι είναι "ιδιαίτερος" ο ήχος τους, τι εννοείται?
Έχουν πολλές και έντονες ψηλές?
- η ιδιαιτερότητες της κόρνας έγκεινται στις μεσαίες και μεσο-υψηλές ( 1,2k . . . 7k περίπου ) , εκεί είναι υπεραποκαλυπτικές , δηλ. εάν όλα πάνε καλά και ισορροπημένα το αποτέλεσμα είναι μαγεία , διαφορετικά από πολύ μέτρια έως χάλια

- βέβαια στο αμιγώς home-cinema , αυτό δεν πολυπειράζει καθ΄ ότι η προσοχή μας είναι περισσότερο στην εικόνα απ΄ ότι στον ήχο

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
Έχω έναν Denon 1910 και προσανατολίζομαι να κάνω μια αναβάθμιση στο υπάρχον (εντελως entry level) σύστημα που αποτελείται απο το Roister HT3300 σύστημα.

Έχω βάλει στο μάτι τα RP-250F + RP-250C αν και θα ήθελα ώς πιο future proof τα RP-260F + RP-440C.
Αρχικά αυτά και στην πορεία το R-112SW ή 115

Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής:

Ο Denon 1910 ποιο απο τα δυο ζεύγη θα οδηγήσει ικανοποιητικά?
- λογικά λόγω ευαισθησίας με τα klipsch θα τα πάει μιά χαρά ειδικά μετά την προσθήκη sub , θα αποφορτιστούν από το δύσκολο έργο της απόδοσης των χαμηλών συχνοτήτων

Reaction score
4.207
- λογικά λόγω ευαισθησίας με τα klipsch θα τα πάει μιά χαρά ειδικά μετά την προσθήκη sub , θα αποφορτιστούν από το δύσκολο έργο της απόδοσης των χαμηλών συχνοτήτων
Εννοείς και τα RP-260F + RP-440C ?

Γι αυτά με νοιάζει περισσότερο.
Sub θα έχουν και τώρα των roister έως παρω το δικό τους.

Last edited:

Reaction score
325
Καλησπερα στην παρεα.Παρεληφθη σημερα το RP-450C για να πλαισιωσει τα rf-83 αφου μεχρι τωρα κανενα απο τα προηγουμενα κεντρικα που ειχα δεν ειχε καταφερει να σταθει διπλα τους.Εγινε μια προχειρη δοκιμη στο πεντακαναλο πλεον συστημα μου (με τοσα ηχεια θα πορευτω προς το παρον), με ενισχυτη τον RX-A 2050 χωρις να εχει γινει ρυθμιση με το YPAO αλλα καθαρα με χειροκινητη και το αποτελεσμα ηταν ικανοποιητικοτατο.Επειδη ομως ο μοναδικος χωρος τοποθετησης του ογκωδους αυτου κεντρικου ειναι κατω απο την tv (5090 Η) και ακομη ψαχνω για το αν ειναι ασφαλης αυτη η τοποθετηση, θα επανελθω με πιο ξεκαθαρες εντυπωσεις, μολις ολοκληρωθουν ολα τα προαπαιτουμενα για τον σκοπο αυτο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.418
Σιγά σιγά, συμπληρώνεται απίθανο σύστημα.

Ο 2050 θεωρείται κατά την γνώμη μου ιδανικός για παρόμοιο συνδυασμό.

Γνώμη είναι αφού τακτοποιήσεις τα του ypaο, όποτε θα έχεις τακτοποιήσει τις εντάσεις, αποστάσεις, την καλύτερη απόδοση θα την έχεις με την επιλογή pure direct. Είτε σε πολυκάναλο είτε σε stereo. Μόνο τότε δεν θα χάσεις τις γνωστές χροιές της klipsch.

Reaction score
32
καλύτερη απόδοση θα την έχεις με την επιλογή pure direct. Είτε σε πολυκάναλο είτε σε stereo. Μόνο τότε δεν θα χάσεις τις γνωστές χροιές της klipsch.
Με τον Marantz 7010 που έχω εγώ, χρησιμοποιώ το Pure Direct μονάχα όταν παίζω CD από το SA8005. Από USB, ψηφιακά, κτλ, χρησιμοποιώ το D-MAX διότι "βελτιώνει" λίγο τα χαμηλότερης ποιότητας μουσικά αρχεία.

Για τα 2xRP280F που έχω προς το παρόν, αν και έχω κάνει ένα στοιχειώδες manual setup, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να τρέξω το Audyssey, σωστά;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.418
Σχετικά με τον marantz.

Το audyssey το τρέχω μόνο για τα βασικά, δηλαδή έλεγχο των αποστάσεων καθώς και για τις εντάσεις των ηχείων λόγω του ότι μπαίνει στην μέση και τελικός για κάποια κανάλια. Από εκεί και πέρα, αποσυνδέω όλες τις παραμέτρους (τα πάντα δηλαδή στο off). Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα αποκτά ή τέλος πάντων πλησιάζει τον ήχο pure direct, ο οποίος προσωπικά με καλύπτει περισσότερο από τις άλλες επιλογές και είναι και πιο κοντά στον ήχο του στερεοφωνικού προενισχυτή μου. Επίσης με αυτόν τον τρόπο δεν αλλοιώνεται ο ήχος των klipsch.

Ακόμη και τα dsp σε αυτή την περίπτωση βελτιώνονται και έτσι μπορώ να έχω απόδοση πολυκάναλη σε στερεοφωνικά αρχεία (flac κλπ δηλαδή), χωρίς πολλές παραμορφώσεις ή πιο σωστά αλλοιώσεις

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.418
Όσον αφορά το dmax to χρησιμοποιούμε και σε αρχεία dsp, wav κλπ υψηλής ανάλυσης ή μόνο σε mp3 ??

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτήν την παράμετρο.

Reaction score
4.207
Θα έχω θέμα με τα Rp 260F που είναι 8ohm και τα surround από το υπάρχον σετ που είναι 6ohm ?

Ενισχυτής θυμίζω ο Denon 1910

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
πλακα πλακα το εχω σκεφτει και εγω αυτο ως concept... εχετε δει κατι γιαπωνεζικα μπαρ στο youtube με κατι ηχειαρες μεσα? οχι ταβανι...στημενα κορυφη για hi-endαδες... τριγωνο κλπ...

Reaction score
782
Καλήσπερα παιδακια μικρα και μεγαλα λατρεις των klipsch :p
Ρε παιδιά τα φωτα σας γιατι εχω λαλήσει πλεον με τον χωρο μου στο θεμα μπασου.
Στα δια ταυτα οτι ηχειο εχει περασει απο το σαλονι μου υστερεί στο θεμα μπάσο. Το χανω, μονο με sub βλεπω το φως το αληθινό.
Απο τα martin logan odyssey,visaton 890mk3, cerwin vega v12f, neat momentum ισοβαρικα και αλλα πολλα δεν εχουν το μπασο που εχω ακουσει απο τα ιδια ηχεια σε αλλα σπιτια-χώρους.
Τωρα παλι με τα RP280 F το ιδιο θέμα μονο με sub μπορω να ακουσω μουσικη.
Εχω αρχισει και πιστεύω πως το γρανιτοπλακακι που εχω βαλει στο σπίτι για καλο,μαλλον κακο κανει πιθανον να μου αποροφαει το χαμηλο απο τα ηχεια.
Ισχύει αυτο?
Μήπως να βαλω μοκετα η καποιο αλλο υλικο κατω απο το καθε ηχειο?

Απο ενισχυτες δεν πασχω μιας και τωρα παιζω τα klipsch με audia flight one και κάποιες φορες με yamaha as1000.
Βεβαια με τα προιγουμενα ηχεια που θελανε watts-ρευματα ειχα και cary 500 monoblocks και λαμπες 100watts και γενικα ειχα τα γκαζια.
Το χαμηλο ποτε δεν ειχα.
Τι αλλο να κανω ο άμοιρος?

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
[DOUBLEPOST=1486309298][/DOUBLEPOST]
Καλήσπερα παιδακια μικρα και μεγαλα λατρεις των klipsch :p
Ρε παιδιά τα φωτα σας γιατι εχω λαλήσει πλεον με τον χωρο μου στο θεμα μπασου.
Στα δια ταυτα οτι ηχειο εχει περασει απο το σαλονι μου υστερεί στο θεμα μπάσο. Το χανω, μονο με sub βλεπω το φως το αληθινό.
Απο τα martin logan odyssey,visaton 890mk3, cerwin vega v12f, neat momentum ισοβαρικα και αλλα πολλα δεν εχουν το μπασο που εχω ακουσει απο τα ιδια ηχεια σε αλλα σπιτια-χώρους.
Τωρα παλι με τα RP280 F το ιδιο θέμα μονο με sub μπορω να ακουσω μουσικη.
Εχω αρχισει και πιστεύω πως το γρανιτοπλακακι που εχω βαλει στο σπίτι για καλο,μαλλον κακο κανει πιθανον να μου αποροφαει το χαμηλο απο τα ηχεια.
Ισχύει αυτο?
Μήπως να βαλω μοκετα η καποιο αλλο υλικο κατω απο το καθε ηχειο?

Απο ενισχυτες δεν πασχω μιας και τωρα παιζω τα klipsch με audia flight one και κάποιες φορες με yamaha as1000.
Βεβαια με τα προιγουμενα ηχεια που θελανε watts-ρευματα ειχα και cary 500 monoblocks και λαμπες 100watts και γενικα ειχα τα γκαζια.
Το χαμηλο ποτε δεν ειχα.
Τι αλλο να κανω ο άμοιρος?
- πόσα τμ ειναι ; μήπως ο χόρος είναι πολύ ανακλαστικός και βγάζει πολλά μεσο-υψηλά εις βάρος του χαμηλού ;

Last edited:

Reaction score
782
[DOUBLEPOST=1486309298][/DOUBLEPOST]
- πόσα τμ ειναι ; μήπως ο χόρος είναι πολύ ανακλαστικός και βγάζει πολλά μεσο-υψηλά εις βάρος του χαμηλού ;
Σαλονι ειναι ενιαίο με κουζινα.
Το σαλονι μονο του περιπου 30τ.μ σχεδον τετραγωνο μιας και εκει που εχω το δεξι ηχειο ειναι διπλα σε χολ.
Απόσταση ακρόασης 2.80 και μεταξυ τους τα ηχεία αποσταση 2.80
Σκέφτομαι πολυ σοβαρα να τα πουλησω οπως και εβαλα αγγελια και να παω για τα rf7ii αλλα ρισκαρω να μην παιξουν και αυτα οπως τα εχω ακουσει στον κουμπαρο μου.
Εαν παρω και τα 7 και δεν....τελος παραδίδω τα οπλα εκτος και εαν φώναξω ανθρωπου να μου σενιαρει την ακουστικη χωρου μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo