Klipsch rp8000f a little help

Reaction score
6.593
:rolleyes: character οπως Ηarley ενα πραμα.. δεν θα επρεπε να φτιαχνουν μηχανες με κραδασμους και μονο για ευθειες?:o
Αντε τωρα δωσε 50%+της αξιας για να το κανεις κατι αλλο...
Και δεν ειναι μονο αυτο...η πολυ κοντινη αποσταση ειναι εγκληματικη για την εικονα ως διδρομου πολλαπλων μεγαφωνων ηχειου.Να πω γιατι και ποση πρεπει να ειναι η αποσταση του τουιτερ απο το επομενο μεγαφωνο στην χ συχνοτητα αποκοπης και τι σημαινει πρακτικα αυτο ...λεπτομεριες ...ειπα απλα να το πεταξω ετσι...:p

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Καλησπέρα στην ομάδα!
Μια ερώτηση αναφορικά με τα sub.
Ειναι καλύτερο να πάρει για παραδειγμα 2 sub ή να πάρει εναν ενισχυτή με περισσότερα ρεύματα ο οποίος να αναδείξει τα ηχεία;
Το λεω γιατί τα ηχεία εχουν απο 2 8-ιντσα το καθένα και μου φαίνεται τουλάχιστον υπερβολικό το sub αν υπάρξουν καλά ενισχυτικά (για μουσική πάντα).
Διορθώστε με αν κατι λέω λάθος!
Ούτε τα sub ούτε ο ενισχυτής θα αλλάξει τον χαρακτήρα των ηχείων.
Έχει δοκιμάσει ήδη και 3-4 ενισχυτές αν διάβασα σωστά.
Αν με eq και φροντίδα χώρου + καλύτερη τοποθέτηση δεν βρεθεί λύση ίσως πρέπει να ψάξει κάτι άλλο..
Τα sub βοηθούν σε διάφορες καταστάσεις γι' αυτό τα προτείνω με ευκολία..

Reaction score
1
Ούτε τα sub ούτε ο ενισχυτής θα αλλάξει τον χαρακτήρα των ηχείων.
Έχει δοκιμάσει ήδη και 3-4 ενισχυτές αν διάβασα σωστά.
Αν με eq και φροντίδα χώρου + καλύτερη τοποθέτηση δεν βρεθεί λύση ίσως πρέπει να ψάξει κάτι άλλο..
Τα sub βοηθούν σε διάφορες καταστάσεις γι' αυτό τα προτείνω με ευκολία..
Και γω το διαβασα οτι εχουν δοκιμαστει 3-4 ενισχυτές αλλά απ οτι κατάλαβα δεν πρέπει να επαρκεί κανένας απ αυτούς. Για τα συγκεκριμένα ηχεία θες τουλάχιστον 80-100 watt ανα channel και προφανώς δεν θα κάνουν match με όλους τους ενισχυτές σε αυτά τα watt. Πόσο μάλλον με ενισχυτή χαμηλότερων ρευμάτων.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι προτιμότερο θα ηταν να ψαχτει σε ενισχυτή χωρίς sub και κάποιος συνδυασμός σίγουρα θα είναι αρκετά κοντά σε αυτο που ψάχνει.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.388
Καλησπέρα στην ομάδα!
Ειναι καλύτερο να πάρει για παραδειγμα 2 sub ή να πάρει εναν ενισχυτή με περισσότερα ρεύματα ο οποίος να αναδείξει τα ηχεία;
Το λέω γιατί τα ηχεία έχουν απο 2 8-ιντσα το καθένα και μου φαίνεται τουλάχιστον υπερβολικό το sub αν υπάρξουν καλά ενισχυτικά (για μουσική πάντα).
Κάνεις λάθος και σε διορθώνω. Πρώτον, τα δικά μου ηχεία έχουν κι αυτά 2*8" woofers και τα δύο (2) subwoofers τα οποία πρόσθεσα, μου έδωσαν τη δυνατότητα να ακούσω τη μουσική μου σωστά. Τα δύο 8" woofers του κάθε ηχείου οδηγούνται από 1000W/8Ohms - αρκετά, δεν νομίζεις; :)

Δεύτερον, δεν υπάρχουν ενισχυτές "για μουσική". Η δουλειά του ενισχυτή είναι η εξής μία: να ενισχύει το σήμα που λαμβάνει στην είσοδο του και να το δίνει στα ηχεία. Αναλόγως χαρακτηριστικών κι υλοποιήσεων, κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους και κάποιοι όχι. Όταν συνδυαστούν με ακατάλληλα - για τα χαρακτηριστικά τους - ηχεία, το όποιο πρόβλημα απλώς μεγενθύνεται.

K

kimon

Guest
Το πρόβλημά σας έχει απασχολήσει την κοινότητα, είναι υπαρκτό κι όχι της ¨φαντασίας" σας, δεν θα έπρεπε να προκύψει από εταιρία που φέρει τέτοιο "βαρύ" όνομα, αλλά το "κακό" έγινε, κι έχουν δοθεί λύσεις που "μεταφορφώνουν-επαναφέρουν" τα RP8000F όπως ακριβώς θα έπρεπε να παράγονται εργοστασιακά.
Ενδεικτικά σας δίνω μία από αυτές:
https://gr-research.com/product/klipsch-rp-8000f-upgrade/
Είναι όμως τρελλό να δίνεται εντολή για παραγωγή ενός ηχείου με αυτήν την απόκριση συχνότητας (τώρα καταλαβαίνω γιατί σε κάποιο τέστ που αναφέρθηκε ήδη έλειπε η μετρηση απόκριση συχνότητας επί του άξονα!).
Προφανώς η καλύτερη λύση είναι η επέμβαση στο κροσσόβερ.
Επόμενο βήμα (αν δεν θέλουμε αλλαγή ηχείου) ίσως κάποια συσκευή σαν αυτή .

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Ενώ αντιλαμβάνομαι τη λογική στο πείραγμα των ηχείων ως αναβάθμιση σε κάποια υλικά - λύση για κάποια προβλήματα, δεν την καταλαβαίνω ακριβώς τουλάχιστον ως λύση για ''αλλαγή χαρακτήρα..''
Τι θα κερδίσει επενδύοντας ένα ποσό (όχι και πολύ μικρό) για αλλαγές στο cross κρατώντας τα ίδια ηχεία?
Γιατί να μην πάει απευθείας σε άλλα?
Μιλάμε για δραστική επέμβαση στον ''χαρακτήρα'' αν κατάλαβα..
Πέρα από το κόστος στα υλικά θα χάσουν και μεταπωλητική αξία (το είπε κι ο ενδιαφερόμενος).
Ειλικρινής είναι η απορία, δεν αμφισβητώ..

K

kimon

Guest
Ας το θέσουμε διαφορετικά: Μια και η τελειότης δεν είναι του κόσμου τούτου, έστω ότι βγαίνει κάτι το οποίο διορθώνει κάποια ψιλοελλατωματάκια του προσώπου που αγαπάμε και μοιραζόμαστε την ζωή μας μαζί του. Πόσοι (-ες) θα έλεγαν " ά μπα, άστο καλύτερα, θα αλλοιωθεί η προσωπικότητά του" ;

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Ας το θέσουμε διαφορετικά: Μια και η τελειότης δεν είναι του κόσμου τούτου, έστω ότι βγαίνει κάτι το οποίο διορθώνει κάποια ψιλοελλατωματάκια του προσώπου που αγαπάμε και μοιραζόμαστε την ζωή μας. Πόσοι (-ες) θα έλεγαν " ά μπα, άστο καλύτερα, θα αλλοιωθεί η προσωπικότητά του" ;
Σκουπίδι μ' έκαμες..
Σκουπίδι..
Έφτυσα και τον καφέ.. :lol:

Reaction score
1.068
Καλησπέρα στην ομάδα!
Το λεω γιατί τα ηχεία εχουν απο 2 8-ιντσα το καθένα και μου φαίνεται τουλάχιστον υπερβολικό το sub αν υπάρξουν καλά ενισχυτικά (για μουσική πάντα).
Ποτέ δεν ειναι υπερβολικά τα σάμπζ. Εχω τα ιδια ηχεία, έχει μεγάλη διαφορά όταν παίζουν μονα τους σε σχέση με όταν παίζουν και τα σαμπζ. Όχι μονο τώρα που έχω τέσσερα αλλά και παλαιότερα που είχα ένα μικρότερο. Το θέμα με τα σάμπζ ειναι να ρυθμιστούν/ενσωματωθούν σωστά. Αν δεν γίνει αυτό, τότε το αποτέλεσμα δεν είναι καλό και συνήθως βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα σαμπζ δεν κανουν για μουσική, μπουμάρουν, βρωμίζουν τον ήχο, είναι μονο για φασαρία και home cinema κοκ.

Οπότε στην περίπτωση σου το ερώτημα ειναι, αν αγοραστούν τα σαμπζ, πως θα τα συνδέσεις/ρυθμίσεις; Τι ενισχυτή χρησιμοποιείς; Έχει έξοδο sub pre out?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Αν τελικά δεν θέλεις να τα αποχωριστείς, μια εύκολη λύση είναι να τα θέσεις παράλληλα μεταξύ τους. Χωρίς κλήση δλδ. Έτσι βελτιώνεται το πρόβλημα και μεγαλώνει επίσης η σκηνική παρουσία. Για δοκίμασε και πες μας..... Πριν τα αλλάξω ,(κλιπσ δεν φεύγει από το σπίτι), με αυτόν τον τρόπο έκανα τις ακροάσεις.

Πάντως χωρίς να θέλω να να σε στεναχωρήσω ο χώρος είναι τελείως ακατάλληλος για τέτοια ηχεία. Πνίγονται.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Αν τελικά δεν θέλεις να τα αποχωριστείς, μια εύκολη λύση είναι να τα θέσεις παράλληλα μεταξύ τους. Χωρίς κλήση δλδ. Έτσι βελτιώνεται το πρόβλημα και μεγαλώνει επίσης η σκηνική παρουσία. Για δοκίμασε και πες μας..... Πριν τα αλλάξω ,(κλιπσ δεν φεύγει από το σπίτι), με αυτόν τον τρόπο έκανα τις ακροάσεις.
Μπορεί να δουλέψει αυτό (ως ένα σημείο) αλλά το βρίσκω απίθανο να μην το έχει ήδη δοκιμάσει..

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Ήμουν σε συζήτηση με τον Λάιο κάποτε... Σε ερώτηση μου αν έκανα καλά που τα ΄΄΄πείραξα΄΄΄μου είπε επί λέξει ! Δεν ξέρω αν έκανες καλά η όχι! Ξέρω όμως ότι πλέον ηχεία κλιπσ .... δεν έχεις!

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Ήμουν σε συζήτηση με τον Λάιο κάποτε... Σε ερώτηση μου αν έκανα καλά που τα ΄΄΄πείραξα΄΄΄μου είπε επί λέξει ! Δεν ξέρω αν έκανες καλά η όχι! Ξέρω όμως ότι πλέον ηχεία κλιπσ .... δεν έχεις!
Η απορία μου παραπάνω αυτό αφορούσε..
Γιατί (αν δεν του αρέσουν πια) να μην πάει σε κάτι διαφορετικό? :idk:

Reaction score
379
Αν θες να παραμείνεις σε klipsch, τα αλλάζεις με τα βάσης RP-600M ii και με 2 σαμπάκια της προκοπής όταν μπορέσεις, και πιστεύω θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.
Φυσικά με τη βοήθεια miniDSP για τα sub και την παρέμβαση ενός επαγγελματία που θα στα ρυθμίσει όλα αυτά όπως πρέπει.
Όλη η καινούργια σειρά δεν έχει ΚΑΜΊΑ σχέση με την προηγούμενη. Και σαν ποιότητα και σαν απόδοση. Ψάξε λίγο στο ίντερνετ και διάβασε σχετικά.
Νομίζω πως τα ηχεία που έχεις είναι πολύ μεγάλα για το χώρο σου.

Αλλιώς αλλάζεις εταιρία. Τα klipsch ή θα τα ερωτευτείς ή θα τα μισήσεις.
Εγώ πάντως τα έχω παντρευτεί... Μετά από 10 χρόνια και 3 διαφορετικές σειρές, δύσκολα θα πάρω διαζύγιο με αυτά. Ειδικά μετά την αλλαγή στην καινούργια σειρά.

Reaction score
7.889
Σαν φανατικός κλιψάκιας που λόγο χρόνου δεν μπαίνω συχνά, με απλές κινήσεις μπορώ να σε βοηθήσω. δες εδώ.

Για αρχή κόλλησέ τα πίσω.

έπειτα δώσε toe in πολύυυυυ να διασταυρώνονται μπροστά από το κεφάλι σου. Να βλέπεις την έξω πλευρά των ηχείων.

Αν μπορείς να βάλεις κάποια απορρόφηση από πίσω θα δεις μεγάλη διαφορά.

Μετά τις κουρτίνες έχουμε νέα τοποθέτηση στα surround και τοποθέτηση πίσω από όλα τα ηχεία και το έπιπλο copopren

View attachment 205968 View attachment 205969 View attachment 205971
View attachment 205972 View attachment 205973 View attachment 205974 View attachment 205975 View attachment 205978 View attachment 205982 View attachment 205981 View attachment 205980 View attachment 205979

Reaction score
15
η πολυ κοντινη αποσταση ειναι εγκληματικη για την εικονα ως διδρομου πολλαπλων μεγαφωνων ηχειου.Να πω γιατι και ποση πρεπει να ειναι η αποσταση του τουιτερ απο το επομενο μεγαφωνο στην χ συχνοτητα αποκοπης και τι σημαινει πρακτικα αυτο ...λεπτομεριες ...ειπα απλα να το πεταξω ετσι
με γρίφους μιλας γέροντα:lolsign:

Οπότε στην περίπτωση σου το ερώτημα ειναι, αν αγοραστούν τα σαμπζ, πως θα τα συνδέσεις/ρυθμίσεις; Τι ενισχυτή χρησιμοποιείς; Έχει έξοδο sub pre out?
με Υ rca cable που φευγει απο τη πηγη, οποτε συνδεεται παράλληλα με τον ενισχυτη. Ετσι συνδεσα το "ψευτο-sub" που εχω, ρυθμισα τη φαση και την ενταση του και το ψευτοεκανα implement..

dedicated sub out δεν εχουν οι ενισχυτές μου.

Δεν αποκλείω τη λυση προσθηκης του sub (ενός, γιατι με το μικρο χωρο που εχω, για συγκεκριμένη θεση ακροασης, δε νομιζω οτι χρειαζομαι 2ο, αλλα αν βαλω 2-3 δεν θα χωραω στο σπιτι) :lolsign:
Επισης σημαντικο δε ξερω ποιο sub "ματσάρεται" ομορφα με τα συγκεκριμένα ηχεια.
Απο μια μικρή ερευνα που εκανα, τα SVS ειναι η 1η μου επιλογη λογω εφαρμογής και ρυθμίσης απο το κινητο.
Τα klipsch βγαινουν ζημιάρικα απ οτι διαβάζω.
Οπότε καποιο SVS που να κατεβαινει χαμηλά 16-17hz

παρολα αυτα η λυση του sub ειναι η 2η κατα σειρα (λογω χώρου κυριως)

Μολις παρέλαβα το umik1 και θα ξεκινησω δοκιμές αυριο μιας και ψιλοσαπισα στα tutorials σημερα για το πως δουλευει το REW τουλαχιστον να συμμορφωσω τις καμπύλες του χωρου με το EQ καθως ειδα οτι μπορεις να κανεις διορθώσεις ακριβέιας μεγαλης ακριβειας, που απο μονος μου πειραζοντας πραγματα κατι φτιάχνει και κατι χαλάει..
Οποτε ας φτιάξω την ακουστικη του χωρου πρωτα να εχω καλη βαση, και το χρωμα σε 2ο χρονο
if those fail τοτε πρασσινο φως για sub.

Reaction score
6.593
Αφήστε εμένα ίσως και ο τρόπος που το διατυπωσα να ήταν λανθασμενος αλλά κανείς σας δεν έκανε τον κόπο να δει το βιντεάκι που ανέβασε ο Stentor...τα λέει στα αγγλικά μήπως τα καταλάβετε καλύτερα :)
Αυτή θα ήταν και εμένα η επιλογή μου, μετατροπή σε 2,5δρομους...άσχετα εάν δεν συμφωνώ με την κίνηση αυτή για τους λόγους που προαναφερα...
Αυτη η μετατροπή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ισοστάθμιση ή την τοποθέτηση των ηχείων ...

Reaction score
1.275
Είναι όμως τρελλό να δίνεται εντολή για παραγωγή ενός ηχείου με αυτήν την απόκριση συχνότητας (τώρα καταλαβαίνω γιατί σε κάποιο τέστ που αναφέρθηκε ήδη έλειπε η μετρηση απόκριση συχνότητας επί του άξονα!).
Προφανώς η καλύτερη λύση είναι η επέμβαση στο κροσσόβερ.
Επόμενο βήμα (αν δεν θέλουμε αλλαγή ηχείου) ίσως κάποια συσκευή σαν αυτή .
Σωστό! Είτε αλλάζουμε ηχείο, είτε το αναβαθμίζουμε με το "σωστό" κροσόβερ είτε επενδύουμε στη συσκευή -εξαιρετική- που αναφέρατε. Και οι τρεις λύσεις είναι στο τραπέζι, με "σοφότερες" -οικονομικά- τις δύο τελευταίες.

Reaction score
1.275
Να πω γιατι και ποση πρεπει να ειναι η αποσταση του τουιτερ απο το επομενο μεγαφωνο στην χ συχνοτητα αποκοπης και τι σημαινει πρακτικα αυτο ...λεπτομεριες ...ειπα απλα να το πεταξω ετσι...
Διαπιστώνεται πως μερίμνησε γι αυτό η εταιρία. Επέλεξε για συχνότητα cross τα 1300Hz (μήκος κύματος ~25εκ), οπότε οι αποστάσεις μεταξύ των κέντρων των μεγαφώνων T-W-W τηρούν την "προδιαγραφή".

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88