KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

GOM

Reaction score
43
Καλησπέρα στο φόρουμ. Είναι το πρώτο μου ποστ και κατέληξα στο να ζητήσω την βοήθεια σας γιατί μόνος μου δεν μπορώ να βγάλω άκρη. (άσχετος)

Λόγω της ασχετοσύνης μου, έχω καταλήξει με έναν ενισχυτή της koda av 1068A, τον οποίο σε πολλά site, τον αναφέρουν ως 5,1 ενώ μετά από καιρό κατάλαβα ότι δεν έχει έξοδο για subwoofer.
Τον έχω συνδέσει αναλογικά με την onboard κάρτα ήχου που έχω στην μητρική (abit ab 9) και του έχω βάλει απλά 2 ηχεία βιβλιοθήκης που είχα ήδη 50w και ένα sub αυτοκινήτου παθητικό σε μια από τις 5 εξόδους του για να λέω ότι έχω λίγο μπάσο:119:) Φυσικό είναι το αποτέλεσμα να είναι άθλιο αλλά δεν είχα την δυνατότητα για κάτι καλύτερο.

Για να μην κουράζω θέλω να ρωτήσω το εξής.
Υπάρχει δυνατότητα για σύνδεση sub με 2 αξιόλογα ηχεία βιβλιοθήκης? (δεν υπάρχει χώρος για μεγάλα ηχεία γιατί θα τα έχω πάνω στο γραφείο).
Διαφορετικά σκεφτόμουν κάτι τέτοιο http://www.msystems.gr/index.php?category=2410&product=9959, αλλά εκτός του ότι θα πάει χαμένος ο ενισχυτής δεν ξέρω αν με ένα καλό συνδυασμό sub και ηχείων πετύχω καλύτερο αποτέλεσμα.
Από χρήματα δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 300-400 ευρώ max.

Με ενδιαφέρει απλά μουσική σε desktop pc που το έχω στο σαλόνι (30τμ)
Η onboard κάρτα ήχου έχει τις εξής προδιαγραφές (On board 7.1 CH HD Audio CODEC
Supports auto jack sensing and optical S/PDIF Out)

Κάθε πρότασή σας θα μου ήταν πολύτιμη για να μην την ξαναπατήσω :120:
thx.

Reaction score
313
Απάντηση: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Καλησπέρα!

Πριν σου προτείνουμε οτιδήποτε, ενημέρωσέ μας:

- Ποια ηχεία έχεις συνδέσει;
- Θα τα κρατήσεις ή θέλεις να αλλάξεις ΚΑΙ τα ηχεία;
- Ο χώρος είναι μεγάλος. Θέλεις να τον καλύπτεις όλο με υψηλές εντάσεις ή απλά να "γεμίζει" επαρκώς;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

μπορεις να βαλεις ενα ζευγαρι ενεργα ηχεια σε βασεις, αυτα που σου δειχνω παρακατω ειναι 8ιντσα με εσωτερικη διπλοενισχυση για να χεις και μπασακι στα 30τμ. Αργοτερα αν θες να βελτιωσεις την ποιοτητα ηχου σου και αν εχεις υψηλης ποιοτητας ψηφιακα αρχεια (.flac κλπ), παιρνεις κ ενα DAC.

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30820

O ενισχυτης σου με οποια ηχεια δεν θα δωσει τετοιο αποτελεσμα.

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Κατ'αρχήν καλως ήρθες στο avsite.
Στο θέμα μας τώρα,εάν δεν έχεις απαιτήσεις του τύπου γλυκά ξερά λαμπρά μουντά ηχεία,
πας τα σκας και παίρνεις τα Edifier και πίστεψέ με θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος από το
αποτέλεσμα.Εάν παρόλα αυτά θέλεις να το ψάξεις λίγο παραπάνω έχεις για μένα τις εξής δύο
επιλογές.
1.Κρατάς αυτά που έχεις και παίρνεις μόνο ένα sub σαν και αυτό ας πούμε.Αυτό στο προτείνω γιατί είναι δυνατό,κλειστού
τύπου άρα πιο σωστό στη μουσική και πολύ φτηνό ένεκα προσφοράς.Θα το συνδέσεις
στην κάρτα ήχου και από το ac3 θα επιλέξεις output format 2/0+SW 2.1 stereo.
Φυσικά θα επιλέξεις να φορτώνεται το ac3 κάθε φορά που θα ανοίγει τα πρόγραμμα
αναπαραγωγής μουσικής που χρησιμοποιείς.Βέβαια έτσι θα πρέπει να ρυθμίσεις τα
volume του ενισχυτή και του sub και να δουλεύεις το volume του υπολογιστή.Το
sub αυτό θα σου μείνει και για καλύτερο σύστημα που πιθανόν θα θελήσεις να
φτιάξεις στο μέλλον.
2.Παίρνεις πάλι το ίδιο sub,παίρνεις και ένα ζευγάρι Kefάκια (βολεύει και το
bass reflex που είναι μπροστά αφού θα μπουν σε βιβλιοθήκη) και έφτασες 403€.
Παίρνεις και έναν μεταχειρησμένο av με καμμιά 100στή €,τα ρίχνεις όλα πάνω και
καθάρησες.

Πολύ καλύτερη επιλογή κατ εμέ η δεύτερη αλλά με τα λεφτά σου θα κάνεις κουμάντο εσύ.
Εννοείτε πως επιβάλεται να πας σε ένα κατάστημα όπως Saturn και να ακούσεις διάφορα ηχεία βιβλιοθήκης και να
πάρεις αυτό που θα σου αρέσει εσένα.Μην κολλήσεις στα Kef.Το ίδιο ισχύει και για το sub απλά έγραψα
παραπάνω τους λόγους που το προτείνω.

GOM

Reaction score
43

Καλησπέρα!

Πριν σου προτείνουμε οτιδήποτε, ενημέρωσέ μας:

- Ποια ηχεία έχεις συνδέσει;
- Θα τα κρατήσεις ή θέλεις να αλλάξεις ΚΑΙ τα ηχεία;
- Ο χώρος είναι μεγάλος. Θέλεις να τον καλύπτεις όλο με υψηλές εντάσεις ή απλά να "γεμίζει" επαρκώς;
Καλησπέρα. Τα ηχεία είναι κάτι απλά no name, 50w τα οποία τα είχα ήδη και όχι δεν θα τα κρατήσω, δεν αξίζουν καν, απλά ήταν μια πρόχειρη λύση. Θα τα αλλάξω, απλά θέλω να βρώ πάλι όσο πιο μικρά γίνεται, όπως πχ αυτά
Βασικά με τέτοιο μπάτζετ που διαθέτω, δεν έχω και τρελές απαιτήσεις, απλά να έχω ένα όσο πιο ποιοτικό ήχο γίνεται....

GOM

Reaction score
43

μπορεις να βαλεις ενα ζευγαρι ενεργα ηχεια σε βασεις, αυτα που σου δειχνω παρακατω ειναι 8ιντσα με εσωτερικη διπλοενισχυση για να χεις και μπασακι στα 30τμ. Αργοτερα αν θες να βελτιωσεις την ποιοτητα ηχου σου και αν εχεις υψηλης ποιοτητας ψηφιακα αρχεια (.flac κλπ), παιρνεις κ ενα DAC.

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30820

O ενισχυτης σου με οποια ηχεια δεν θα δωσει τετοιο αποτελεσμα.
Φίλε μου ευχαριστώ για την πρόταση αλλά τα θεωρώ κάπως μεγάλα και ειλικρινά δεν υπάρχει χώρος για κάπου αλλού εκτός από το γραφείο.
Πάντως να σε ρωτήσω, εφόσον έχω ενισχυτή δεν είναι περιττό να έχουν και τα ηχεία?

GOM

Reaction score
43
Απάντηση: Re: Απάντηση: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Κατ'αρχήν καλως ήρθες στο avsite.
Στο θέμα μας τώρα,εάν δεν έχεις απαιτήσεις του τύπου γλυκά ξερά λαμπρά μουντά ηχεία,
πας τα σκας και παίρνεις τα Edifier και πίστεψέ με θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος από το
αποτέλεσμα.Εάν παρόλα αυτά θέλεις να το ψάξεις λίγο παραπάνω έχεις για μένα τις εξής δύο
επιλογές.
1.Κρατάς αυτά που έχεις και παίρνεις μόνο ένα sub σαν και αυτό ας πούμε.Αυτό στο προτείνω γιατί είναι δυνατό,κλειστού
τύπου άρα πιο σωστό στη μουσική και πολύ φτηνό ένεκα προσφοράς.Θα το συνδέσεις
στην κάρτα ήχου και από το ac3 θα επιλέξεις output format 2/0+SW 2.1 stereo.
Φυσικά θα επιλέξεις να φορτώνεται το ac3 κάθε φορά που θα ανοίγει τα πρόγραμμα
αναπαραγωγής μουσικής που χρησιμοποιείς.Βέβαια έτσι θα πρέπει να ρυθμίσεις τα
volume του ενισχυτή και του sub και να δουλεύεις το volume του υπολογιστή.Το
sub αυτό θα σου μείνει και για καλύτερο σύστημα που πιθανόν θα θελήσεις να
φτιάξεις στο μέλλον.
2.Παίρνεις πάλι το ίδιο sub,παίρνεις και ένα ζευγάρι Kefάκια (βολεύει και το
bass reflex που είναι μπροστά αφού θα μπουν σε βιβλιοθήκη) και έφτασες 403€.
Παίρνεις και έναν μεταχειρησμένο av με καμμιά 100στή €,τα ρίχνεις όλα πάνω και
καθάρησες.

Πολύ καλύτερη επιλογή κατ εμέ η δεύτερη αλλά με τα λεφτά σου θα κάνεις κουμάντο εσύ.
Εννοείτε πως επιβάλεται να πας σε ένα κατάστημα όπως Saturn και να ακούσεις διάφορα ηχεία βιβλιοθήκης και να
πάρεις αυτό που θα σου αρέσει εσένα.Μην κολλήσεις στα Kef.Το ίδιο ισχύει και για το sub απλά έγραψα
παραπάνω τους λόγους που το προτείνω.
Βασικά σαν επιλογή θα μου άρεσε η no.1, αλλά επειδή χρειάζονται ιδιαίτερες ρυθμίσεις κ.λπ ίσως καταλήξω όπως λες στα edifier 730. Πιστεύεις πως με την onboard κάρτα ήχου δεν θα έχω πρόβλημα? Η πρέπει να κοιτάω και για κάρτα ώστε να αποδώσουν καλύτερα?
Επίσης, ψάχνοντας γενικότερα στο νετ, είδα και κάποιες προτάσεις για subwoofer με high level output στα οποία συνδέονται πάνω τα ηχεία. Γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό και αν μπορώ να το κάνω στον δικό μου ενισχυτή?
thx

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Φίλε μου ευχαριστώ για την πρόταση αλλά τα θεωρώ κάπως μεγάλα και ειλικρινά δεν υπάρχει χώρος για κάπου αλλού εκτός από το γραφείο.
Πάντως να σε ρωτήσω, εφόσον έχω ενισχυτή δεν είναι περιττό να έχουν και τα ηχεία?
ο ενισχυτης σου υστερει πολυ σε ποιοτητα και οτι και ηχεια να του συνδεσεις πανω δεν θα παρεις αυτο που θες. Το καλο με τα ενεργα ηχεια ειναι οτι εσωκλειουν ενισχυτη optimised για αυτα, και σου γλιτωνουν χρημα κ ρισκο ματσαρισματος ενισχυτη-ηχειων. Τα συγκεκριμμενα ηχεια δεν ειναι μεγαλα για το χωρο σου. Αν μπορεις να τα βαλεις σε βασεις διπλα στο γραφειο θα ειναι οτι πρεπει. Παντως υπαρχουν και μικροτερα ενεργα αν το μεγεθος ειναι το προβλημα σου

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

GOM

Reaction score
43

αν παλι θες οπωσδηποτε να πας σε συνδιασμο μικρων ηχειων-sub για τον Koda, για να παρεις κατι καλο χωρις να δωσεις ενα σκασμο λεφτα :

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=heco+victa+200

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=heco+victa+sub
Αν πάω σε κάτι τέτοιο, συνδέω το sub σε μια έξοδο του ενισχυτή και τα ηχεία πάνω στο sub?
Γενικότερα πιστεύεις ότι θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα π.χ από τα edifier 730 που αναφέρω?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα Heco ειναι ηχεια Hifi και μαλιστα συνδιαζονται σε 5.1 συστηματα. Θα τα προτιμουσα απο edifier κλπ
Το sub αυτο ειναι ενεργο, εχει δικο του ενισχυτη οποτε απο καποια εξοδο γραμμης του ενισχυτη (tape out) το συνδεεις με 1 rca. Δεν ξερω αν υποστηριζει τη συνδεση επανω του των 200 και την αποκοπη απο αυτα των χαμηλων συχνοτητων ετσι ωστε το sub να παιζει τις χαμηλες και τα 200 απο κει κ πανω. Απλα ρωτα εναν εμπορο αφου πρωτα του περιγραψεις τι θες να κανεις.

Reaction score
6
Πιο πριν είπες ότι κατάφερες να συνδέσεις ένα παθητικό sub επάνω στον Koda.

Να υποθέσω ότι μπορείς να έχεις κάποια έξοδο B speakers; Δηλαδή, μπορεί ο Koda να χρησιμοποιήσει π.χ. την έξοδο των surround για να βγάλει από κει το ίδιο με τα μπροστινά; Αν ναι τότε οποιοδήποτε οικονομικό ενεργό sub σου κάνει, αρκεί να έχει hi-level in.
Άλλη περίπτωση θα ήταν ο Koda να έχει έξοδο προενίσχυσης.

Αν τίποτε από αυτά δε συμβαίνει, τότε ακολούθησε μία από τις λύσεις που προτείνουν οι φίλοι.

GOM

Reaction score
43
Απάντηση: Re: KODA AV 1068A ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ PC ΚΑΙ 2,1 ΗΧΕΙΑ.

Πιο πριν είπες ότι κατάφερες να συνδέσεις ένα παθητικό sub επάνω στον Koda.

Να υποθέσω ότι μπορείς να έχεις κάποια έξοδο B speakers; Δηλαδή, μπορεί ο Koda να χρησιμοποιήσει π.χ. την έξοδο των surround για να βγάλει από κει το ίδιο με τα μπροστινά; Αν ναι τότε οποιοδήποτε οικονομικό ενεργό sub σου κάνει, αρκεί να έχει hi-level in.
Άλλη περίπτωση θα ήταν ο Koda να έχει έξοδο προενίσχυσης.

Αν τίποτε από αυτά δε συμβαίνει, τότε ακολούθησε μία από τις λύσεις που προτείνουν οι φίλοι.
Βασικά είναι 5κάναλος. Οπότε αφού έβαλα τα ηχεία σε 2 εξόδους, σε μια που και καλά έχει για surround έβαλα το woofer που είχα από το αυτοκίνητο. Αλλά παίζει και αυτό μαζί με τα ηχεία, δηλαδή, δεν ακούγεται μόνο το μπάσο αλλά όλο το κομμάτι..(τα λόγια κλπ) γι αυτό είπα ότι το αποτέλεσμα είναι άθλιο...
Το πρόβλημα είναι ότι οι έξοδοι surround είναι μικρότερης ισχύος από τις 2 βασικές εξόδους για τα ηχεία...( Μπορεί να λέω και βλακείες, αλλά ετσι λέει...)

(Max Power Output : 2x 165W)
(Rating Power Output: • Front 2 x 55W (THD=2%)
• Surround 2 x 6W
• Center 1 x 6W)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

εαν τα ενεργα ηχεια ειναι εκτος συζητησης, καποια στιγμη θα πηγαινα σε εναν ποιοτικοτερο δικαναλο ενισχυτη με sub-out στα 300 ευρω. Ετσι θα ακουσεις πραγματικα κ τα ηχεια που θα παρεις..

GOM

Reaction score
43

εαν τα ενεργα ηχεια ειναι εκτος συζητησης, καποια στιγμη θα πηγαινα σε εναν ποιοτικοτερο δικαναλο ενισχυτη με sub-out στα 300 ευρω. Ετσι θα ακουσεις πραγματικα κ τα ηχεια που θα παρεις..
Να σου πω την αλήθεια, αν δεν βρω κάποια άκρη θα τα βάλω αγγελία όπως είναι να τα σκοτώσω να μην μου πιάνουν και χώρο.
Το πρόβλημα είναι ότι έχω και έναν παλιό marantz Pm-63 (τον είχα πάρει πανάκριβα τότε) αλλά ούτε αυτός έχει έξοδο sub...

Επ ευκαιρίας αυτές είναι οι έξοδοι του marantz. Βλέπετε κάπου να μπορεί να συνδεθεί ενεργό sub?

Attachments

Reaction score
313

Λοιπόν: κάνε ένα-ένα τα βήματα.

Εκτός από τον μέτριο (Koda), έχεις και έναν καλούτσικο (Marantz) ενισχυτή, αλλά και μέτρια ηχεία.
Ο-ράιτ!

Εάν για οποιονδήποτε λόγο απορρίπτεις την (καλύτερη) επιλογή των ενεργών ηχείων παρέα με ένα υπογούφερ (πουλώντας Koda, Marantz και τωρινά ηχεία), τότε:

1. Προτείνω να...αποσύρεις τον Koda και να συνδέσεις τον Marantz.
2. Προτείνω να αποκτήσεις ένα υπογούφερ (από 200 έως 400 ευρώ) και να το συνδέσεις στην έξοδο υπογούφερ της κάρτας ήχου ή αν δεν...θέλεις (!) εκεί, τότε (αναγκαστικά) σε μία έξοδο εγγραφής (rec out) του Marantz.
3. Προτείνω, εάν...περισσεύουν χρήματα να κινηθείς και σε ένα ζευγάρι ηχείων (από 150 έως 300 ευρώ)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Να σου πω την αλήθεια, αν δεν βρω κάποια άκρη θα τα βάλω αγγελία όπως είναι να τα σκοτώσω να μην μου πιάνουν και χώρο.
Το πρόβλημα είναι ότι έχω και έναν παλιό marantz Pm-63 (τον είχα πάρει πανάκριβα τότε) αλλά ούτε αυτός έχει έξοδο sub...

Επ ευκαιρίας αυτές είναι οι έξοδοι του marantz. Βλέπετε κάπου να μπορεί να συνδεθεί ενεργό sub?
φιλε μου, αυτος ηταν ενας πολυ σοβαρος ενισχυτης τοτε και ακομα και τωρα σε σχεση με αυτον που εχεις ειναι φεραρι-τογιοτα. Και δεν καταλαβα γιατι παιζεις με τον Κοda... Μπορεις στον Μαραντζ να συνδεσεις σαμπ οπως σου ειπα παραπανω

GOM

Reaction score
43

Λοιπόν: κάνε ένα-ένα τα βήματα.

Εκτός από τον μέτριο (Koda), έχεις και έναν καλούτσικο (Marantz) ενισχυτή, αλλά και μέτρια ηχεία.
Ο-ράιτ!

Εάν για οποιονδήποτε λόγο απορρίπτεις την (καλύτερη) επιλογή των ενεργών ηχείων παρέα με ένα υπογούφερ (πουλώντας Koda, Marantz και τωρινά ηχεία), τότε:

1. Προτείνω να...αποσύρεις τον Koda και να συνδέσεις τον Marantz.
2. Προτείνω να αποκτήσεις ένα υπογούφερ (από 200 έως 400 ευρώ) και να το συνδέσεις στην έξοδο υπογούφερ της κάρτας ήχου ή αν δεν...θέλεις (!) εκεί, τότε (αναγκαστικά) σε μία έξοδο εγγραφής (rec out) του Marantz.
3. Προτείνω, εάν...περισσεύουν χρήματα να κινηθείς και σε ένα ζευγάρι ηχείων (από 150 έως 300 ευρώ)
Επειδή είμαι και λίγο άσχετος όπως προείπα, για να καταλάβω.
1) Μπορώ να συνδέσω sub κατευθείαν στην έξοδο της κάρτας ήχου χωρίς να παρεμβάλλεται ο ενισχυτής? Αν ναι, ένα οποιοδήποτε sub κάνει?
2) Συνδέω τον marantz με αναλογική έξοδο στο pc και του βάζω 2 καλά ηχεία βιβλιοθήκης (χρειάζεται να έχουν και αυτά ενισχυτή η απλά ηχεία )και είμαι κομπλέ. Αν το κατάλαβα καλά δηλαδή...

GOM

Reaction score
43

φιλε μου, αυτος ηταν ενας πολυ σοβαρος ενισχυτης τοτε και ακομα και τωρα σε σχεση με αυτον που εχεις ειναι φεραρι-τογιοτα. Και δεν καταλαβα γιατι παιζεις με τον Κοda... Μπορεις στον Μαραντζ να συνδεσεις σαμπ οπως σου ειπα παραπανω
tyler, έχω αλλάξει σπίτι και τον έχω αφήσει στη μητέρα μου που δεν τον χρησιμοποιεί καν και τώρα τον σκέφτηκα. Έβαλα μια εικόνα πιο πάνω με ένα σχεδιάγραμμα των εξόδων του marantz. Μπορείς να του ρίξεις μια ματιά να δεις που μπορεί να βγει έξοδο για το sub? thx...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

tyler, έχω αλλάξει σπίτι και τον έχω αφήσει στη μητέρα μου που δεν τον χρησιμοποιεί καν και τώρα τον σκέφτηκα. Έβαλα μια εικόνα πιο πάνω με ένα σχεδιάγραμμα των εξόδων του marantz. Μπορείς να του ρίξεις μια ματιά να δεις που μπορεί να βγει έξοδο για το sub? thx...
απο το tape out οπως ειπα και παραπανω. Το σαμπ παιρνει σταθερο σημα απο εκει και το ενισχυει ο ενισχυτης που υπαρχει μεσα στο σαμπ. Τα ηχεια τα συνδεεις στον Μαραντζ (στις εξοδους ηχειων) και αυτος ειναι ο ενισχυτης που τα οδηγει

Απλα θα πρεπει να δουλευεις με 2 ρυθμιστικα volume. Ενα του Μαραντζ για τα ηχεια, και ενα του σαμπ το οποιο ειναι αυτοενισχυομενο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo