Α, ήταν ρητορική η ερώτηση, δεν το κατάλαβαστην καμια δεν ψαχνω επιβεβαωση , ουτε καν δλδ , και για πιο λογο αλλωστε.
Most visitors online was 5672 , on 12 May 2025
Α, ήταν ρητορική η ερώτηση, δεν το κατάλαβαστην καμια δεν ψαχνω επιβεβαωση , ουτε καν δλδ , και για πιο λογο αλλωστε.
Μα τι βλακείες είναι αυτές;Σκέφτομαι και εγώ την αγορά του.
Πάντα είχα αντιρρήσεις σχετικά με τις διαφορές στα καλώδια και ότι έχει σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα...
Σκεπτόμουν πολύ απλά, ότι η καλωδίωση μέχρι και πριν 1 - 2 μέτρα από την σύνδεση με μία συσκευή είναι όπως είναι, τα τελευταία 1-2 μέτρα θα μπορέσουν να την επηρεάσουν? Και όμως, έκανα λάθος!
Πριν 2 ημέρες πήγα να παραλάβω το πικάπ μου dual, που είχα προς επισκευή στην Ακουστική Κρήτης!
Κατά την επίδειξη που μου έκανε ο πολύ αγαπητός και ευγενέστατος κ. Τάσος, μου ανέφερε... το καλώδιο ρεύματος σου είναι χάλια!
Είχα ένα καλώδιο σούκο, από αυτά που συνδέουμε τα τροφοδοτικά των υπολογιστών μας. Μου φάνηκε πραγματικά περίεργο!
Καλώδιο ρεύματος να επηρεάζει τον ήχο, σκέφτηκα! Θέτει λοιπόν το δίσκο στο πλατώ, ανεβάζει λίγο την ένταση, στην αρχή χωρίς να κατέβει η βελόνα και κατόπιν, με ήχο.
Με την αλλαγή με το καλώδιο (ρεύματος) με αυτό που είχε στο δικό του πικαπ:
α. Έφυγε τελείως ένα φύσημα - θόρυβος που ήταν ακουστό φυσικά σε μεσαία, προς μεγάλη ένταση! (Καταπληκτικό)!
και β. Με την έναρξη του μουσικού κομματιού, βελτιώθηκε στο σύνολο η πληροφορία (Λεπτομέρεια, σκηνή, μπάσο κλπ).
Μετά από αυτά, και αφού άκουσα με τα αυτιά μου τις διαφορές, δεν ξανά αναφέρω τίποτα αρνητικό στα αναφερόμενα σας σχετικά με τις οποιεσδήποτε συζητήσεις περί καλωδίων και ότι έχουν σχέση με αυτά.
ωχ θα αρχίσουν οι δοκιμές καλωδίων.... πάει κι ο @Vakis2000 .... έμπλεξε με τα θηρία!Σκέφτομαι και εγώ την αγορά του.
Πάντα είχα αντιρρήσεις σχετικά με τις διαφορές στα καλώδια και ότι έχει σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα...
Σκεπτόμουν πολύ απλά, ότι η καλωδίωση μέχρι και πριν 1 - 2 μέτρα από την σύνδεση με μία συσκευή είναι όπως είναι, τα τελευταία 1-2 μέτρα θα μπορέσουν να την επηρεάσουν? Και όμως, έκανα λάθος!
Πριν 2 ημέρες πήγα να παραλάβω το πικάπ μου dual, που είχα προς επισκευή στην Ακουστική Κρήτης!
Κατά την επίδειξη που μου έκανε ο πολύ αγαπητός και ευγενέστατος κ. Τάσος, μου ανέφερε... το καλώδιο ρεύματος σου είναι χάλια!
Είχα ένα καλώδιο σούκο, από αυτά που συνδέουμε τα τροφοδοτικά των υπολογιστών μας. Μου φάνηκε πραγματικά περίεργο!
Καλώδιο ρεύματος να επηρεάζει τον ήχο, σκέφτηκα! Θέτει λοιπόν το δίσκο στο πλατώ, ανεβάζει λίγο την ένταση, στην αρχή χωρίς να κατέβει η βελόνα και κατόπιν, με ήχο.
Με την αλλαγή με το καλώδιο (ρεύματος) με αυτό που είχε στο δικό του πικαπ:
α. Έφυγε τελείως ένα φύσημα - θόρυβος που ήταν ακουστό φυσικά σε μεσαία, προς μεγάλη ένταση! (Καταπληκτικό)!
και β. Με την έναρξη του μουσικού κομματιού, βελτιώθηκε στο σύνολο η πληροφορία (Λεπτομέρεια, σκηνή, μπάσο κλπ).
Μετά από αυτά, και αφού άκουσα με τα αυτιά μου τις διαφορές, δεν ξανά αναφέρω τίποτα αρνητικό στα αναφερόμενα σας σχετικά με τις οποιεσδήποτε συζητήσεις περί καλωδίων και ότι έχουν σχέση με αυτά.
Παιχνίδια είναι όλα, θέλει καλή συνέργεια μεταξύ συσκευών, καλωδίων για να πάει το αποτέλεσμα προς τον ήχο που θες, απλά χρειάζονται πολλές δοκιμές και είναι λίγο κουραστικό. Αλλά αξίζει τον κόποτα καλωδια , αποψη μου, ειναι ο πιο μεγαλος μπελας στο χομπυ μας............
τα καλωδια , αποψη μου, ειναι ο πιο μεγαλος μπελας στο χομπυ μας............
Μπελάς για ποιον-ποιους;τα καλωδια , αποψη μου, ειναι ο πιο μεγαλος μπελας στο χομπυ μας............
δεν εχω τρελη εμπειρια με καλωδια, αλλα απο την μικρη που εχω, κατεληξα πως , ολα ειναι αλυσιδα και ναι αλλαζουν πολλα.Παιχνίδια είναι όλα, θέλει καλή συνέργεια μεταξύ συσκευών, καλωδίων για να πάει το αποτέλεσμα προς τον ήχο που θες, απλά χρειάζονται πολλές δοκιμές και είναι λίγο κουραστικό. Αλλά αξίζει τον κόπο
Ε ναι, όταν βαριομαστε ένα παιχνίδι, ψάχνουμε για καινούργιο. Ένα όριο είναι το οικονομικό, άλλο η εγκράτεια του καθενός και οι προτεραιότητες στη ζωή.δεν εχω τρελη εμπειρια με καλωδια, αλλα απο την μικρη που εχω, κατεληξα πως , ολα ειναι αλυσιδα και ναι αλλαζουν πολλα.
το θεμα ειναι, πως που ξερεις που θα πεις stop?
καθε φορα θα υπαρχει η απορια , μηπως εκεινο παιζει καλυτερα, μηπως το αλλο.
και ποιος καθοριζει το καλο η το καλυτερο?
Τα αυτια μας θα πουνε καποιοι, αλλα εγω θα πω ο χρονος.
ποσες μα ποσες φορες ειπα ως εδω τερμα, και ποσες φορες ειπα ας δοκιμασω και καποιο αλλο μετα απο καποιο χρονικο διαστημα ?
ευτυχως δεν δοκιμασα η αγορασα πολλα καλωδια .
Μα τι βλακείες κάνετε εσείς οι audio people και κάθεστε και δίνετε πολλά χρήματα σε καλώδια και πολύπριζα.Μα τι βλακείες είναι αυτές;
Κάνε βρε χριστιανέ μου και εσύ μία ισοστάθμιση.
Μπορείς. Κόβει και το φύσημα τελείως.![]()
Αν εννοείς πολύ ακριβότερα πολυπριζα,απλώς δεν τα εισαγει ο αντιπρόσωπος.Το μηχάνημα το συστήνει και ο κ. Τάσος. Χωρίς καν να γνωρίζω το θέμα αυτό, επάνω στην συζήτηση για το καλώδιο, μου ανέφερε τι πολύμπριζο έχω και εγώ ανέφερα, ένα του εμπορίου που απλώς προσφέρει ασφάλεια για την προστασία από τις διακυμάνσεις της γραμμής. Εκεί μου ανέφερε το παραπάνω πολύμπριζο. Η τιμή δε που προσφέρεται (αυτή δηλαδή που αναφέρετε και εδώ) είναι απίθανη για αυτά που προσθέτει στο σύστημα μας!
Χθες λοιπόν κατά τύχη είδα ότι έχει ανοιχθεί και Θέμα στο Site μας!
Αυτός δε, το είχε συνδεδεμένο σε ένα σύστημα (Το σύστημα επίδειξης - δοκιμών), που μόνο τα ηχεία κόστιζαν κοντά στα 30000.... Ενώ υπάρχουν όπως γνωρίζετε στην αγορά, πολύ ακριβότερα.