Lacie 500GB για 169 euros!

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Lacie 500GB για 169 euros!

Μα καλά τι κάνετε και τους γεμίζετε έτσι γρήγορα;;; :) :) :) :) :) :)

γέμισα έναν 750'αρη σε 4 ώρες και ο 500άρης για backup του γέμισε χθες το βράδυ...

Πάω ΠΛΑΙΣΙΟ ξανά για άλλους δύο, είναι ταχύτατοι αν και USB2 και το βασικότατο πανέμορφοι και σαν μικρό βιβλίο... "My little book"...

...αααα και ακόμα σημαντικότερο, ήμουν στο eshop εχθές στον φίλο μου τον χονδρό τον "Νώντα" και του έλεγα για το Lacie και το Mybook ότι έχουν 169 και 179 αντίστοιχα και κόντεψε να αδυνατίσει από την τσαντίλα του.

Περιττό να σας πω ότι έκανε το κατάστημα τους άνω κάτω, μιας και σαν υπεύθυνος είχε άγνοια της ανταγωνιστικής αγοράς... του λέω του "Νώντα" τραγουδιστά... "Άμα θες να μην σου γίνει τσόντα... στο avsite να μπαίνεις Νώντα...!!!!" Είχα και μία κάρτα "πρόχειρη" και του την έδωσα να μπαίνει να μαθαίνει και τίποτις!!!

Το φθηνότερο του eshop σε 500mb ήταν εσωτερικός δίσκος 209 Ευρώ... έπαθε πλάκα ο τύπος...

Reaction score
0
Αγόρασα και εγώ τον Lacie από το Media Markt.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το USB 2.0 στο PC μου, γιατί οι ταχύτητες που παίρνω στο write είναι 5Mb/s (αντί για 60Ms που θα'πρεπε) , που σημαίνει ταινία 8.5GB, αντιγράφεται σε μισή ώρα περίπου.

Κοίταξα τα πάντα και φαίνεται ότι έχω USB 2.0 στο pc μου (windows XP, SP2, updated).
Στο device management βλέπω κανονικά enhanced controller που σημαίνει ότι είναι USB 2.0.

Λέτε να φταίει ο δίσκος (που δεν νομίζω); Καμιά λύση;
Έχει άλλος πρόβλημα με το USB???

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Θέλω μια γνώμη από κάποιους που έχουν δουλέψει τον Lacie, ιδανικά και τον WD. Έχω ήδη έναν WD 250GB και είμαι ικανοποιημένος από ταχύτητα, θερμοκρασία και θόρυβο, όπως επίσης και από τους αυτοματισμούς του κουτιού. Σκεφτόμουν να πάρω και έναν 500άρη, και σίγουρα είναι πλεονέκτημα ότι είναι stackable οι WD.
Από την άλλη, το αλουμινένιο κουτάκι του Lacie με ελκύει λίγο, αλλά δεν ξέρω πόσο ποιοτικό είναι...
Γνώμες?

Reaction score
5
Μια χαρά είναι. Μικρό και συμπαγές. Δεν πολυζεσταίνεται επίσης, κάνε απαγωγή το αλουμίνιο. Απλά το φθηνό είναι USB2.0, αν θες firewire κάνει παραπάνω.

Reaction score
0
Αγόρασα και εγώ τον Lacie από το Media Markt.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το USB 2.0 στο PC μου, γιατί οι ταχύτητες που παίρνω στο write είναι 5Mb/s (αντί για 60Ms που θα'πρεπε) , που σημαίνει ταινία 8.5GB, αντιγράφεται σε μισή ώρα περίπου.

Κοίταξα τα πάντα και φαίνεται ότι έχω USB 2.0 στο pc μου (windows XP, SP2, updated).
Στο device management βλέπω κανονικά enhanced controller που σημαίνει ότι είναι USB 2.0.

Λέτε να φταίει ο δίσκος (που δεν νομίζω); Καμιά λύση;
Έχει άλλος πρόβλημα με το USB???
Το συνήθες τρυκ είναι να κάνεις power up τον δίσκο πριν τον συνδέσεις στο pc... ;-)

Reaction score
14
Μια χαρά είναι. Μικρό και συμπαγές. Δεν πολυζεσταίνεται επίσης, κάνε απαγωγή το αλουμίνιο. Απλά το φθηνό είναι USB2.0, αν θες firewire κάνει παραπάνω.
εδώ υπάρχει αυτή η λύση, ενα παλιό mini tower κουτί με ένα PIII 500 ενα μικρό Linux, ξεχασμένες, sdram, και φτιάχνεις ένα network file storage. το σκέφτομαι σοβαρά όλους τους εξωτερικούς δίσκους που έχω να τους βάλω σε ένα μικρό πισάκι που απλά στο giganet (1000άρι δίκτυο) Θα κάνει file sharing.

Και έτσι και αλλιώτικα, ο Lacie είναι ο φθηνότερος IDE 500άρης δίσκος.

Σε bulk, ΟΕΜ, συσκευασία οι τιμές είναι 209ευρώ ακόμα (εχετε βρεί φθηνότερους?), οπότε συμφέρει με τα "μπούνια" η αγορά του.

Reaction score
14
εδώ υπάρχει αυτή η λύση, ενα παλιό mini tower κουτί με ένα PIII 500 ενα μικρό Linux, ξεχασμένες, sdram, και φτιάχνεις ένα network file storage. το σκέφτομαι σοβαρά όλους τους εξωτερικούς δίσκους που έχω να τους βάλω σε ένα μικρό πισάκι που απλά στο giganet (1000άρι δίκτυο) Θα κάνει file sharing.
Γιάννη δεν είναι κακή ιδέα....

Χρειάζεσαι όμως σίγουρα κάποιον/κάποιους μοντέρνους controllers αν θες να "δεις"
δίσκους πάνω από 80g, ενώ θα πρέπει να υπομένεις τον χαρακτηριστικά
εκνευριστικό θόρυβο ενός αναμμένου pc.

Reaction score
14
Γιάννη δεν είναι κακή ιδέα....

Χρειάζεσαι όμως σίγουρα κάποιον/κάποιους μοντέρνους controllers αν θες να "δεις"
δίσκους πάνω από 80g, ενώ θα πρέπει να υπομένεις τον χαρακτηριστικά
εκνευριστικό θόρυβο ενός αναμμένου pc.
με PIII που δεν σηκώνει θερμοκρασίες και δύο 12ρηδες ανεμιστήρες που δεν κάνουν καθόλου θόρυβο τα decibel θα είναι σαφώς λιγότερα απο τα ανεμιστηράκια των 6 κουτιών που κάνουν σαν συγχορδία...

κάτι άλλο. Οποιος ξέρει?

Μέσα απο Giga δικτυο, Οι ταχύτητες θα είναι καλύτερες απο οτι μέσα απο το firewire ή USB2?

Συζητάμε για 480, 400 και 1000 ή όχι?

Reaction score
0
Πιο γρηγορο ειναι μεσα απο firewire & usb, μην ακους για 1000αρια και λοιπα με test που εκανα με cat6 καλωδια και 3com switch gigabit δεν ειδα πανω απο 400mbps.... :pc:
κανε μονος σου ενα test κατεβασε το dumeter 3.07 (δειχνει real time τι περναει απο οποιο iface του εχεις ορισει) και κανε ενα transfer απο το ενα pc στο αλλο και δες τι ψαρια πιανει το lan σου.

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
[...]
Μέσα απο Giga δικτυο, Οι ταχύτητες θα είναι καλύτερες απο οτι μέσα απο το firewire ή USB2?

Συζητάμε για 480, 400 και 1000 ή όχι?
Καλώς ή κακώς, στο Gbit παίζει μεγάλο ρόλο το υλικό σου...
Τον βασικό ρόλο το ενεργό στοιχείο (router/switch) και στη συνέχεια οι κάρτες δικτύου και τα καλώδια.
Με βελτιστοποιημένο setup έχω πετύχει σταθερό ρυθμό μεταφοράς πάνω από 700Mbit full duplex, αλλά με εξοπλισμό που δεν προορίζεται για σπίτι...
Υπό συνήθεις συνθήκες δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να περιμένεις ~1Gbit half duplex (πχ 300 up, 600 down), αλλά ίσως να πρέπει να χρησιμοποιήσεις jumbo frames -και να τα υποστηρίζει και ο εξοπλισμός σου.

Reaction score
0
Και Ρέντη τίποτα.....Μόνο 320gb στα 109€ & 250gb στα 99€.
Ένας 500αρης Seagate είχε 369€.......

Διαφορά εεεε?

Reaction score
14
στο eshop western digital sata2 500gb 16mb cache 189Euro

Αρχίσανε οι πτώσεις!!!

ΕΥΓΕ!

Μόνο ο δίσκος χωρίς εξ. κουτί. εννοείται

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.673
Members