laid back....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Να το λυσουμε λιγο το θεμα????
Εχει λεει το ακουσμα μου λιγο laid back....
Ο ηχος μου λεει ακουγεται με λιγο laid back.....
Η ταδε εταιρεια στα μηχανηματα τις εχει κατα την ακροαση λιγο laid back...ετσι της αρεσει.......τι να πω.....

Τελικα τι γινεται,ετσι πρεπει να ειναι?
Ειναι ορθοτερο να ακουμε τις μεσαιες λιγο ποιο πισω η ειναι λαθος σχεδιασεις?

Για πειτε και σεις βρε λεβεντες καμια αποψη μπας και το λυσουμε και αυτο το θεμα!!!!!!!!!!

Reaction score
140
Αν το setup έχει λάμπα κάπου σίγουρα έχει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα
Περί ορέξεως

Reaction score
1
Απάντηση: laid back....

Μπααα.. εμένα μου αρέσει να είναι μπροστά και να τα τρώω όλα στα μούτρα. Να το λύσουμε το θέμα.. αποκλείεται μιας και είναι γούστα αυτά, στα ίδια συστήματα, άλλοι κουράζονται, άλλοι πορώνονται και άλλοι ακούν αδιάφοροι. Προσωπικά πιστεύω πως είναι γούστα του καθενός και ευτυχώς υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις για να καλύπτουν όλα τα γούστα. Το πρόβλημα θα ήταν αν δεν υπήρχαν και έπρεπε να πείσουμε κατασκευαστές να δημιουργήσουν. Φαντάζεσαι να αποφασίζαμε όλοι δημοκρατικά και με επιχειρήματα πως πρέπει να είναι η τέλεια γυναίκα και την άλλη μέρα να ήταν όλες ίδιες με την τέλεια; Αυτοκτονείς ή όχι vlasi;

ΥΓ. Το μήνυμα σου είναι σε πολύ "σοβαρό" στυλ, δεν πιστεύω να σε επηρέασαν οι απόψεις για το "ιδανικό τρόπο συμπεριφοράς μέλους του avsite" και έχασες το μοναδικό και ανεπανάληπτο στυλ σου..

Reaction score
140
Και το λέω το περί ορέξεως γιατί ισχύει και σε μένα
Έχω ένα Cary 308t που όταν παίζει εύχεσαι τα cd να είχαν διάρκεια 6 ώρες
Όταν μπαίνει όμως ο Weiss στήνεις αυτί
Κάπως έτσι είναι φαντάζομαι ο προβληματισμός σου ?

Reaction score
28
Αν το setup έχει λάμπα κάπου σίγουρα έχει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα
Περί ορέξεως
προσωπικα πιστευω οτι οι περισσοτεροι κατασκευαστες επιλεγουν το laid back λογω του οτι ειναι ευκολοτερος και <φθηνοτερος> τροπος κατασκευαστικα ,τι θελω να πω οτι ειναι πολυ πιο δυσκολο και επιπονο κατασκευαστικα να <βγει> εξισσοροπημενος ηχος φατσα ολα και σε ενα επιπεδο ποιοτικο .Εχοντας κατα καποιο τροπο τις μεσσαιες λιγο η πολυ πιο πισω εχουμε μια αποδεκτη αποδοση -αναλυση-περιγραφη χωρις να διακυνδινευεται η ολη εικονα του μουσικου σηματος ,λιγο πολυ ολοι μας αι ειδικα στα εισαγωγικα αρχικα μας συστηματα θα το εχουμε διαπιστωσει ,λιγο laid back λιγο περισσοτερο μπασο και καποια τσιμπημενα πριμα και εχουμε μια συνταγη του χρυσου μεσου ορου ,για προσπαθηστε ομως να τα φερετε ολα σε ενα ισσοροπημενο επιπεδο με τη σωστη δοση εντασεως σε ολο το φασμα τοτε διαπιστωνουμε προσπαθωντας να ανεβασουμε λιγο το volume οτι ανθρακες ο θησαυρος και τοτε αρχιζει εκ νεου το ψαξιμο και αντε αναβαθμιση και αντε το νεο μπατζετ και τα λοιπα ,παντως το θεμα που ανοιξες φιλε μου σηκωνει πολυ συζητηση .!!!!!

Reaction score
28
προσωπικα πιστευω οτι το συγκεκριμενο θεμα ειναι απο τα πιο σοβαρα στο hi fi- high end και γενικα στην ολη υποθεση αναπαραγωγη μουσικης .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτά τα θέματα είναι λίγο άτοπα αν δεν ξέρουμε τι ήθελε να πει ο ποιητής που ηχογράφησε αλλά σε γενικές γραμμές... τι "laid back" βρε τρελοπαντιέρα; Στα μούτρα όλα και οι μποτιές στο στομάχι να σε κοπανάνε να νιώθεις τα πάντα.

Υπάρχει ποτέ περίπτωση ένα live να είναι "laid back"; :126:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νταξ όχι ψεύτικες υπερβολές. Αν καθίσει κανείς μπροστά από ντράμς, τα τρώει στα μούτρα και με το παραπάνω.

...

Reaction score
10
Ηχεία με laid back ήχο είναι όλα τα ηχεία με drivers της Audio Technologies (Rockport, Verity, Sonus Faber, Peak Consult etc)

Ηχεία χωρίς laid back ήχο είναι τα ηχεία με κεραμικά μεγάφωνα και γενικώς τα αμερικάνικα ηχεία. (Tidal, Kharma, Marten, Hansen, Von πως τον λεν etc.)

Το ένα σε μεταφέρει στο χώρο της εγγραφής το άλλο φέρνει το χώρο της εγγραφής σπίτι σου.

Στο ένα πρέπει να το παλέψεις για να στήσεις σύστημα στο άλλο είναι λίγο πιο εύκολο να έχεις αποδεκτό ήχο.

Δεν προτιμώ το ένα ή το άλλο πάντως νομίζω ότι είναι λάθος κάτι να ακούγεται laid back.

Τα παραπάνω για το πως έχω καταλάβει εγώ το laid back, μπορεί να κάνω και λάθος - γενικώς σε κάτι τέτοιους όρους στο high-end ο καθένας νομίζει τα δικά του...:142:

Reaction score
28
Ηχεία με laid back ήχο είναι όλα τα ηχεία με drivers της Audio Technologies (Rockport, Verity, Sonus Faber, Peak Consult etc)

Ηχεία χωρίς laid back ήχο είναι τα ηχεία με κεραμικά μεγάφωνα και γενικώς τα αμερικάνικα ηχεία. (Tidal, Kharma, Marten, Hansen, Von πως τον λεν etc.)

Το ένα σε μεταφέρει στο χώρο της εγγραφής το άλλο φέρνει το χώρο της εγγραφής σπίτι σου.

Στο ένα πρέπει να το παλέψεις για να στήσεις σύστημα στο άλλο είναι λίγο πιο εύκολο να έχεις αποδεκτό ήχο.

Δεν προτιμώ το ένα ή το άλλο πάντως νομίζω ότι είναι λάθος κάτι να ακούγεται laid back.

Τα παραπάνω για το πως έχω καταλάβει εγώ το laid back, μπορεί να κάνω και λάθος - γενικώς σε κάτι τέτοιους όρους στο high-end ο καθένας νομίζει τα δικά του...:142:
πολυ σωστος ειδικα σε οτι αφορα τα αμερικανικα ηχεια καθοτι τυγχανω και παλαιος χρηστης τετοιων ηχειων οπως infinity ,klh,advent,ar κτλ.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

ΥΓ. Το μήνυμα σου είναι σε πολύ "σοβαρό" στυλ, δεν πιστεύω να σε επηρέασαν οι απόψεις για το "ιδανικό τρόπο συμπεριφοράς μέλους του avsite" και έχασες το μοναδικό και ανεπανάληπτο στυλ σου..[/QUOTE]

Να ρε......να μαθεις αλλη φορα!!!!!!!!!

Reaction score
10
Η αλήθεια βέβαια είναι (τώρα που το ξανασκέφτομαι :116:) ότι από τις εμπειρίες μου σε αίθουσες κλασσικής, όπερας κτλ (και από πρώτες θέσεις) μάλλον προς το laid back γέρνουν τα συγκεκριμένα live ακούσματα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Κατα τη γνωμη μου το ακουσμα καποιων ειδων μουσικης ειναι εκ φυσεως πιο laid back κ ετσι ειναι πιο ευκολο ν ακουστουν κ ευχαριστα, δημιουργειται κ μια απλωμεεενη σκηνη με μεγααλη στερεοφωνικη εικονα.οι φωνες ακουγονται κατα η γνωμη μου πιο φυσικα κ οχι in your face. Θα με κουραζε σε πολυωρη ακροαση.

Κανεις κι ενα '' lay back '' το ανακλιντρο κι απολαμβανεις···

παντως δυσκολα θα βρεθει πραγματικη λυση σ αυτο το θεμα μια κ οι αποψεις διυστανται

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Λοιπον για να πω και εγω κατι .....εχει λοιπον τυχει φιλοι μου καλοι να βρεθω απεναντι απο καποιο συστημα με καποια cdακια μου ανα χειρας που τα εχω ως τεστ κατα τις διαφορες ακροαματικες διαδικασιες και να ακουω εντονα αυτο που λεμε laid back...δηλαδη ενας φιλαρακος παιζει με ενα cd της Acoustic Arts ,ηχεια τα Blumenhofer δυο δρομων και ενισχυτη 2χ45 watt(ΛΑΜΠΑΤΟς )της Ιαπωνεζικης Mactone ..συστημα αρκετα ακριβο για πολλους και αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν το τοσο εντονο laid back που κυριαρχουσε στον χωρο.
Δηλαδη αισθανομουν αρκετα δυνατα τα drums σχεδον μπροστα μου και τα φωνητικα του Bluesιστα 10 μετρα στο βαθος....δεν μπορει λεω,η αρχισα να βαριακουω η ετσι ειναι γραμμενη η συγκεκριμενη ηχογραφηση...

Αλλαζω cdακι και βαζω ενα οπου ενας αρτιστας τραδουδαει ενα ασμα αργο και τον συνοδευει ενας μπασιστας ....οπου και εδω μια απο τα ιδια...το μπασο σχεδον το αγγιζα και τα φωνητικα 2 μετρα πισω απο τα ηχεια.......

Θεση ακροασης 3,5 η πολυθρονα απο τα ηχεια και δωματιο περιπου 7χ4 μετρα.

Το συζηταμε για αυτο το θεμα του laid back και μου ειπε οτι ετσι θελει να παιζει μουσικη ο Ιαπωνας κατασκευαστης....εδω απλα ακουω και μπερδευομαι σκεπτομενος αν εχω χασει τιποτις καινουρια χαι εντ επεισοδια....

Εγω να πω την αληθεια τα θελω ολα στην μαπα με τις ρημαδες τις μποτιες να μου ξεριζωνουν τα εσω παιδια και να μου αλλαζουν τον ρουν των στομαχικων μου υγρων!!!!!!

Τελικα υπαρχει περιπτωση οντως να υπαρχουν σχεδιασεις αναλογες ωστε να υφισταται θεμα laid back απο τον κατασκευαστη?

Και να πω και το αλλο...οταν στηνεται μια ορχηστρα σε ενα studio oπου υπαρχει μια πενταμελης μπαντα οπου εχουμε τον η την που κανει φωνητικα,τον μπασιστα,τον drummer,μια κιθαρα και ενα πιανο πες,συνηθως δεν στηνετε ο τυπας που τραγουδαει ποιο μπροστα?
Ξερω οτι αυτο δεν ειναι standar ομως νομιζω οτι ετσι ακουμε τις περισσοτερες εγγραφες ειτε στον χωρο μας ,ειτε αλλου.
Ακομα και σε Jazz live(πανε κατι χρονια στο Jazz bar Mellodie στο Παρισι) που εχω βρεθει οπου επαιζε ο Hector Mallone (vocals)και τον συνοδευε ο γνωστος Ray Brown με το απιστευτο παιξιμο του στο κοντρα μπασο οπου τραβαγε τις χορδες και ανατριχιαζες απο τις βυθησεις που ακουγες,ακομα και εκει ακουγες ποιο μπροστα τα φωνητικα και λιγο ποιο πισω τον μπασιστα χωρις φυσικα να χανει σε δυναμικα.....

Τελικα μηπως απλα σε καποιους κατασκευαστες αρεσει να στηνουν τις μηχανες τους με αυτον τον τροπο ,δηλαδη με λιγο laid back στην μεσαια περιοχη?
Πιστευετε οτι υπαρχει λογος?
Υπαρχει περιπτωση με αυτον τον τροπο να καλυπτοντε διαφορα λαθη της σχεδιασης του μηχνηματος??

Reaction score
141
Νομιζω laid back ειναι οταν η μουσικη ειναι πιο μπροστα απο τη φωνη.
Σε συστημα οταν θες να προσεξεις την φωνη αυξανοντας ενταση,δεν γινεται τιποτα.Σε live ,οπου κι αν ητανε,δεν μου εχει τυχει ποτε.
Για τα μεγαφωνα πιστευω δεν ειναι κανονας,τωρα εαν καταφερει καποιος να φτιαξει ηχειο με Lowther και να ακουγεται laid back πρεπει να ειναι μεγαλος επιστημονας.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: laid back....

Στα μούτρα όλα και οι μποτιές στο στομάχι να σε κοπανάνε να νιώθεις τα πάντα.

Υπάρχει ποτέ περίπτωση ένα live να είναι "laid back"; :126:

...[/QUOTE]

Αχ Νικο μου ...ειπες μποτιες και βραχηκα...η καψερη!!!!!!!
Και αυτες τις μερες τα Ναυτιλια τα εχω ξεκωλι....σει στα χτυπηματα.....νομιζω οτι οι γαζες απο τις γυψοσανιδες αρχισαν να ανοιγουν κομματακι......

Reaction score
10
Εγώ θα έλεγα ότι δεν το εντοπίζω στις φωνές, όταν ένα σύστημα είναι laid back είναι laid back γενικώς.

Τέλος πιστεύω, ότι όλα αυτά ισχύουν για μέτριες σχεδιάσεις - στις καλές δεν υπάρχει laid back και up front, ακούς απλά τη μουσική όπως ηχογραφήθηκε.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: laid back....

Όπως στο live? :136:
Ενα πουλακι μου ειπε οτι καπου στο Μαρουσι μετα απο καμια βδομαδα θα ξεφορτωσουν κατι TIDAL......ΣΕ ΣΕΝΑ ερχοντε μωρη γαλιαντρα????

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON