laptop με hdmi gia fullHD HTPC

Reaction score
0
Καλημερα,

θελω να αγορασω ενα λαπτοπ που να μπορω να το συνδεω στην toshiba 37z3030dg full high def. tv με version v1.3 Hdmi .
προς το παρον δεν σκεφτομαι να αγορασω πολυκαναλο στεροφωνικο αποκωδικοποιητη (αν και γλυκοκοιταω τον 910 της sony).

επειδη εχω μπερδευτει απο ανουσια ποστ σε φορουμς, ασχετους πωλητες σε καταστηματα και ελλειπη ιστοσελιδες προιοντων στο διαδικτυο μπορειτε ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μου απαντησετε σε καποιες αποριες μου?????

1.Οποιαδηποτε θυρα hdmi μπορει να μεταφερει audio+video στην τηλεοραση?????
1a. ή πρεπει να συνδεω απαραιτητα και την s/pdif (ή μπανανα ή rca) θυρα για να εχω audio????

2.για να δω ταινιες .mkv απο τον σκληρο του λαπτοπ στην τηλεοραση πρεπει και το λαπτοπ και η τηλεοραση να ειναι HDCP enabled>??????

3. τι εκδοση hdmi εχουν τα λαπτοπ v1.1 v1.2 v1.3 κλπ γενικα ή ειδικα για τα παρακατω μοντελλα ή μπορει και να ειναι ακυρη η ερωτηση μου

για λαπτοπ σκεφτομαι.

1.acer 5920g-302g25 (η σειρα 5920g ΜΑΛΛΟΝ υποστηριζει HDCP) με προβληματιζει ποιοτητα κατασκευης και SERVICE http://www.acer.gr/public/page4.do?...txParam=el&ctx3=-1&ctx4=Hellas&crc=2230645377
2.fujitsu-siemens amilo Xi-2428-004 (HDMI Με HDCP) με προβληματιζει το SERVICE http://www.msystems.gr/products/pdf/6307.pdf
3.HP dv6680Ev (δεν λεει πουθενα για hdcp ) με προβληματιζει το οτι δεν γραφει αν ειναι hdcp http://www.msystems.gr/products/pdf/6314.pdf

εχει καποιος δοκιμασει καποιο απο αυτα ή παρεμφερη μοντeλλα ως HTPC???

ευχαριστω
νικος

Reaction score
1
Απάντηση: laptop με hdmi gia fullHD HTPC

1) μόνο από υλοποίηση της ATI ή της Intel ( για την Intel είναι καινούριο φρούτο δεν γνωρίζω πολλά )
1.α) μπορείς να συνδέεις και την Spdif , καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει θύρα HDMI από pc που να μεταφέρει 7.1 κανάλια ... Οτι και να πάρεις , μένεις στα 5.1 κανάλια ηχείου. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για HDMI 1.3 σε laptop ή pc , ενώ η μοναδική λύση μεταφοράς 7.1 είναι ξεχωριστή κάρτα ήχου - αναλογικά 8 κανάλια ( 7.1 ) σε ενισχυτή και 8 κανάλια ( 7.1 ) στα ανάλογα ηχεία ( μπορεί και να κάνω λάθος για το μοναδική )
2)όχι από ότι ξέρω
3) 1.1 ή 1.2 , έχει να κάνει με την παλαιότητα τους , από τον Μάιο και πριν είχαμε μόνο 1.1 , μετά έχουμε και 1.1 και 1.2 ( μόνο ΑΤΙ έχει 1.2 ενώ πρόσφατα ήρθε και το καινούριο φρούτο της Intel αλλά δεν ξέρω τι παίζει )

μια χαρά είναι και τα τρία λαπτοπ , δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι HDCP αφού υπάρχει ξεκλείδωμα από την Slysoft

ΥΓ με το HDMI θα έχεις ένα καλώδιο αντί για 2 μεταξύ λαπτοπ και pc , οπότε κάνεις όπως νομίζεις.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: laptop με hdmi gia fullHD HTPC

1) μόνο από υλοποίηση της ATI ή της Intel ( για την Intel είναι καινούριο φρούτο δεν γνωρίζω πολλά )
1.α) μπορείς να συνδέεις και την Spdif , καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει θύρα HDMI από pc που να μεταφέρει 7.1 κανάλια ... Οτι και να πάρεις , μένεις στα 5.1 κανάλια ηχείου. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για HDMI 1.3 σε laptop ή pc , ενώ η μοναδική λύση μεταφοράς 7.1 είναι ξεχωριστή κάρτα ήχου - αναλογικά 8 κανάλια ( 7.1 ) σε ενισχυτή και 8 κανάλια ( 7.1 ) στα ανάλογα ηχεία ( μπορεί και να κάνω λάθος για το μοναδική )
2)όχι από ότι ξέρω
3) 1.1 ή 1.2 , έχει να κάνει με την παλαιότητα τους , από τον Μάιο και πριν είχαμε μόνο 1.1 , μετά έχουμε και 1.1 και 1.2 ( μόνο ΑΤΙ έχει 1.2 ενώ πρόσφατα ήρθε και το καινούριο φρούτο της Intel αλλά δεν ξέρω τι παίζει )

μια χαρά είναι και τα τρία λαπτοπ , δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι HDCP αφού υπάρχει ξεκλείδωμα από την Slysoft

ΥΓ με το HDMI θα έχεις ένα καλώδιο αντί για 2 μεταξύ λαπτοπ και pc , οπότε κάνεις όπως νομίζεις.

Σε ευχαριστω για την συντομη απαντηση σου.

απ,οτι καταλαβα (επειδη δεν εχω προσ το παρον home theater αποκωδικοποιητη) για να παιξω μια ταινια HD απο το λαπτοπ στην τηλεοραση με απλο στερεοφωνικο ηχο μου αρκει μονο η hdmi μονο αν το λαπτοπ εχει ATI

μελοντικα αν θελω 5.1 ΠΑΛΙ μου φτανει η HDMI και μόνο αυτη.

Αν τωρα μου ερθει "πανω στη τρελα" για 7.1 ψηφιακο ΤΟΤΕ πρεπει να να συνδεσω ΚΑΙ HDMI ΚΑΙ S/PDIF. Δν μου κανει ο HP giati den exei spdif.

Νομιζω πως o fujitsu kai o acer υποστηριζουν 7.1 μεσω spdif και διαθετουν nvidia chipset

Σε παρακαλω διορθωσε με αν καταλαβα λαθος

Reaction score
1

Οχι, το 7.1 της nvidia δεν έχει σχέση με το 7.1 τα κινηματογραφικά από ότι έχω καταλάβει , δλδ έχουμε τα HD Audio Master , PCM κλπ κλπ

Της nvidia είναι pcm pass through δλδ περνάει σε ψηφιακή μορφή , αλλά δεν μπορεί να περάσει τα κινηματογραφικά ψηφιακά , οπότε έχουμε μόνο μία λύση , την αναλογική με 8 καλώδια . Αυτό μπορείς να το κάνεις και με την ενσωματωμένη , αλλά δεν έχει 4 εξόδους όπως έχει το κανονικό pc ώστε να περάσεις 2 κανάλια ανα έξοδο , μπορείς όμως να το κάνεις με εξωτερική κάρτα πάνω στο laptop ( USB ή PCMCIA/Express Card )

Το HDMI αυτή την στιγμή δεν θα περάσει κάτι σε 7.1 , δεν μπορεί να κάνει pass through όπως το spdif όπως και δεν συνεργάζεται με το spdif ...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: laptop με hdmi gia fullHD HTPC

Οχι, το 7.1 της nvidia δεν έχει σχέση με το 7.1 τα κινηματογραφικά από ότι έχω καταλάβει , δλδ έχουμε τα HD Audio Master , PCM κλπ κλπ

Της nvidia είναι pcm pass through δλδ περνάει σε ψηφιακή μορφή , αλλά δεν μπορεί να περάσει τα κινηματογραφικά ψηφιακά , οπότε έχουμε μόνο μία λύση , την αναλογική με 8 καλώδια . Αυτό μπορείς να το κάνεις και με την ενσωματωμένη , αλλά δεν έχει 4 εξόδους όπως έχει το κανονικό pc ώστε να περάσεις 2 κανάλια ανα έξοδο , μπορείς όμως να το κάνεις με εξωτερική κάρτα πάνω στο laptop ( USB ή PCMCIA/Express Card )

Το HDMI αυτή την στιγμή δεν θα περάσει κάτι σε 7.1 , δεν μπορεί να κάνει pass through όπως το spdif όπως και δεν συνεργάζεται με το spdif ...

δηλαδη αν παρω τον αμιλο 2428 που εχει Hdmi πως πρεπει να τον συνδεσω για να δω μια ταινια .mkv απο τον σκληρο στην toshiba 37z3030dg full high def. tv με version v1.3 Hdmi??????

σημειωση οτι το μοντελο αυτο διαθετει και spdif με HD audio (Support of HD audio for SP/DIF output with up to 7.1
channels (up to 24bit /192kHz),)

Reaction score
1

Το support είναι για συγκεκριμένη μορφή , την PCM 7.1 και όχι για τα κινηματογραφικά ... Βέβαια είναι και θέμα drivers ... Αλλιώς θα τα περάσεις αναλογικά δλδ η αποκωδικοποίηση θα γίνεται στο λαπτοπ και με 4 καλώδια που θα μεταφέρουν 2 αναλογικά κανάλια το κάθε καλώδιο ...

Οσον αφορά το αμιλο 2428 ,

Easy to connect
The AMILO X series provides you with great connectivity. Not only S-video to connect your notebook to a TV set or Bluetooth® to synchronize the calendars of your notebook and your mobile phone. With the HDMI port you can connect your notebook to an external display and you only need one cable for visual and audio data. The eSATA port offers you the possibility to connect an external hard disk drive to your notebook for all your music, video and picture files.

Ομως έχουμε NVIDIA® GeForce® 8600M GS η οποία μας λέει ότι δεν περνάει ήχος μέσα από τις θύρες του ... Πιο από τα δύο ισχύει , δεν ξέρω ...

Reaction score
1

Εαν ήταν να διαλέξω κάτι , θα πήγαινα στην ΑΤΙ να δω σε ποιες εταιρίες πάει η 2xxx Mobile , μετά από κει θα έβλεπα ποια έχει καλή υποστήριξη στην Ελλάδα και έτσι θα κατέληγα στο http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=455&catid=80

Reaction score
0

Eίσαι σίγουρος? Mήπως εννοείς την DVI των ΑΤΙ desktop καρτών , που με τον αντάπτορα DVI σε hdmi στις 2χ00 περνάει ΚΑΙ ήχος?

Noμίζω ότι όλες οι hdmi περνάνε ήχο. Δες και εδώ... http://en.wikipedia.org/wiki/Hdmi

Τα mkv είναι εντελώς ξεκλείδωτα, δεν χρειάζεσαι ούτε HDCP, oύτε AnyDVDHD.

Reaction score
1

είτε είναι HDMI είτε DVI , θα πρέπει πρώτα να το υποστηρίζει το hardware ...

στις mobo με onboard x1300 HDMI δεν περνούσε ο ήχος ...

Reaction score
0

To διαφορετικό μεταξύ DVI & HDMI, είναι ότι μεσα στις προδιαγραφές του hdmi υπάγεται και η μεταφορά ήχου, κάτι που απουσιάζει από τις προδιαγραφές του DVI (είναι μόνο για εικόνα).

Reaction score
1

για consumer συσκευές ναι , αυτό δεν ισχύει στους Η/Υ και πρέπει να προσέξεις για αυτό κατά την αγορά του ...

Reaction score
0
τελικα προχωρησα στην αγορα του amilo 2428.

και ενα απο τα πρωτα πραγματα που θα κανω ειναι να το συνδεσω στην τηλεοραση για να παιξω ταινια.

οποτε θα απαντησω στο ερωτημα μου:pc:

και θα σας ενημερωσω :happy_4:

Reaction score
0
λοιπον αφου αγορασα ενα καλωδιο HDMI m-m 3μ απο το πλαισιο εκανα την δοκιμη για να δω audio και video μεσω της hdmi

ευτυχως πετυχε:cool_1: :bravo:
με μια απλη ρυθμιση στο λαπτοπ γυρνωντας τον ηχο απο τα ηχεια σε digital output (το λαπτοπ διαθετει HD Audio της Realtek).

δεν χρειαζονται αλλες καλωδιωσεις :cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.682
Members
38.730
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ