Laptop

Reaction score
3
Λογω του ότι ταξιδεύω τακτικά,θα ήθελα να πάρω έναν φορητό υπολογιστή,με σκοπό να κρατάω κάποιες σημειώσεις,να μπορώ να βλέπω και γιατί όχι να αντιγράφω κανένα dvd,να μπορώ να περνάω φωτογραφίες απο το κινητό,ή αργότερα και απο κάμερα.

Σαν τιμή προσανατολίζομαι μέχρι τα 1200 ευρώ.
Εχω ακούσει για αυτούς που δουλεύουν με ΑΜD,καλά το λέω?,INTEL,CENTRINO,κλπ.

Εσείς τι έχετε να προτείνεται?
Ψιτ να μπορώ να βλέπω και Hi Def....

Reaction score
7
Ρε Γιωργο 3.5 κιλα δεν ειναι φορητο.... Αφορητο ειναι!!

Επειδη λογω δουλειας εχω δει αρκετα θα σου προτεινα εκτος απο τις προδιαγραφες του να το δεις και απο κοντα. Να δεις αν σε βολευει το πληκτρολογιο οταν γραφεις (ναι, για το σχεδιασμο των πληκτρων λεω), η οθονη του, η αυτονομια του, η συνδεσιμοτητα του, η θερμοκρασια....

Εχουμε το κακο οταν μιλαμε για laptop να κοιταμε μονο τα χαρακτηριστικα του. Τι επεξεργαστη εχει, τι μνημη κλπ... και ξεχναμε καποιες αλλες λεπτομεριες "ασημαντες" που ειναι σημαντικες κατα τη χρηση...

Μπορω να σου προτεινω καποια, αλλα πρεπει να τα δεις και απο μονος σου... Μια καλη λυση ειναι να πας στο Fnac-Πλαισιο που τα εχουν στη σειρα και να παιξεις... Και να δεις και τι θερμοκρασια ανεβαζουν και τι θορυβο κανουν (αν και τωρα πια ειναι αρκετα αθορυβα, ακομα και για τους HiEndαδες!!!).

tip... Ενας καλος τροπος να ακουσεις το θορυβο του ανεμιστηρα ενος laptop (επειδη ξεκινα να ανεβαζει στροφες "προληπτικα", αναλογα με τη χρηση του επεξεργαστη, δεν περιμενει να ζεσταθει πρωτα ο επεξεργαστης για να ανεβασει στροφες) ειναι το εξης...

Ανοιγετε το calculator των Win στο επιστημονικο interface,
πατατε 999999
και μετα το n! ....
(π.χ. το n! για το 5 σημαινει 1x2x3x4x5=120 , δηλαδη πολλαπλασιασμος μεταξυ τους ολων των αριθμων απο το 1 ως το 5...)

Επειδη λοιπον το n! του 999.999 ειναι ενα ατελειωτο νουμερο (999.999 πολλαπλασιασμοι) ο επεξεργαστης (ολοι, οχι μονο για τα φορητα) ξεκιναει να λειτουργει στο 100% οπως και ο ανεμιστηρας για να προλαβει την υπερθερμανση...

btw...ειναι το πιο σιγουρο τεστ χρησης του επεξεργαστη στο 100% του...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Τα 1200€ περιορίζουν τις δυνατότητες σε HD και ειδικότερα σε Η264(μέλλον). Για MPEG2 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αν προσέξεις λίγο τον επεξεργαστή (Intel M740+ ή AMD Turion ML-34+) και την κάρτα γραφικών (nVidia go6600+ ή ATI X700+).

V

VIDEOMIX

Guest
Τα πολύ καλύτερα Apple της Macintosh σε ενδιαφέρουν η θα μπερδευτείς με το λειτουργικό τους;
Ειναι βέβαια, κομψοτεχνήματα και φυσικά, άριστα μηχανήματα.

mrw

Reaction score
0
Aν σε ενδιαφέρουν τα 64μπιτα λειτουργικά, AMD Turion

Αν όχι, Intel Centrino Duo...

Ακουσα πως τα πρώτα φορτία Duo που ήρθαν μεταπωλήθηκαν απο την αλυσίδα σε ανταγωνιστές, σε φουσκωμένες φυσικά τιμές...αθάνατη Ελλάδα...

To φτηνότερο Centrino Duo που έχω δεί μέχρι τώρα -- Acer Aspire 5622WLMi, στα 1320 E

Εξω βρίσκεις και "φτηνά" Σόνυ, αλλά αμφιβάλλω αν η Σόνυ Ελλας (γκουχ-γκουχ) πουλήσει σε τέτοιες τιμές...

Εναλλακτικά - λόγω του ότι τα Centrino Duo έχουν πολύ καλό εξοπλισμό για την τιμή τους, πέφτουν πολύ οι τιμές των non-Duo μοντέλων - δηλ λάπτοπ των 1500 Ε θα το βρίσκεις 1200Ε ...

πχ στα 1200 E έχουμε:

σε 15" --- Acer Aspire 1652ZWLMi

σε 17" -- Acer Aspire 9502WSMi/sharedVGA

Αν τώρα θες HD / Η.264 playback, ουσιαστικά η λύση είναι μία, στη χαμηλή κατηγορία τιμής - οτιδήποτε με Nvidia 7300 (πχ Asus)

Υπάρχει το ASUS A6KM με Τurion και 7300 στα ~ 1200 Ε

Φυσικά δεν κάνει για όλους, αλλά ο συνδυασμός χαρακτηριστικών μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους...

H εποχή δεν είναι κατάλληλη για αγορές - τα περισσότερα νέα μοντέλα θα εμφανιστούν στην Ελλάδα πρός τα τέλη Μαρτίου...

Reaction score
3
Εχω ακούσει απο φίλους,για την κακή ποιότητα της εταιρείας ΑCER,καθώς και το απαράδεκτο σέρβις.

Για την ASUS,καθώς και τα TURBO-X,λόγω του ότι κατασκευάζονται (συναρμολογούνται ) στήν Ελλάδα,έχουν πολλές "παιδικές ασθένειες".

Εάν αλλάζουμε κατηγορία, μπορώ να ανεβάσω τον πήχη στα 1.500 ευρώ.
Ακόμη θέλω να υπάρχει οπωσδήποτε εκτός απο τουλάχιστον 15" οθόνη και 2ΜΒ case.

Reaction score
164
Τα πολύ καλύτερα Apple της Macintosh σε ενδιαφέρουν η θα μπερδευτείς με το λειτουργικό τους;
Βρε, τα Macinotsh είναι της Apple, όχι το αντίστροφο... :)
Και το κατά πόσο είναι καλύτερα σηκώνει ΠΟΛΛΕΣ ενστάσεις. (Τόσο καιρό μας είχαν πρήξει με τα πόσο καλύτεροι είναι οι G και τώρα που βάλανε Intel χαίρονται γιατί θα έχουν καλύτερους επεξεργαστές. :lol: ). Αλλά μην ξεφύγουμε...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Λόγω αλλαγης πλατφόρμας από centrino σε centrino2 πολλές αλυσίδες πουλάνε σε χαμηλώτερες τιμές notebooks με cenrino. Προχθές είδα Sony Vaio με 20% έκπτωση...

Reaction score
7
Τα Toshiba φτιαχνονται εδω, απο τον εδω αντιπροσωπο...

Τα Vaio στο εξειδικευμενο επισκευαστικο κεντρο της Ευρωπης. Εσυ κανεις μονο ενα τηλεφωνο και αναφερεις τη βλαβη. Την επομενη ερχεται courier και το παιρνει...

Απο βλαβες... απλα καθημερινα κομπιουτεριστικα πραγματα!!

Παντως αν υπαρχει πακετο επεκτασης της εγγυησης να το προτιμησεις (τουλαχιστο για επεκταση +1 χρονο)...

mrw

Reaction score
0
Καλά ρε παιδιά, αν θέλετε Σόνυ, κανένα πρόβλημα

Η νέα σειρά SZ μάλιστα είναι πάρα πολύ καλή, αλλά απο τη στιγμή που φεύγουν κατευθείαν Βέλγιο για σέρβις (Η Acer έχει τουλάχιστο στοιχειώδες τοπικό σέρβις, και βρίσκεται πλέον στη τέταρτη θέση παγκοσμίως έχοντας ξεπεράσει τη Toshiba - η δε Αsus έχει ανέβει στη ένατη θέση, τα λάπτοπ προιόντα της εισάγονται ως έχουν και καμία σχέση δεν έχουν με διάφορα Turbo-Y κλπ) δεν πρόκειται να πάρω απο Ελλάδα και τοπικούς ντήλερς - θα ψωνίσω απ' έξω...

Καλύτερα να μήν αναφέρω τα απαράδεκτα που έχουν γίνει προσφατα με το γνωστό φορητό των 2,599 Ευρώ, που αν γίνονταν σε άλλη χώρα, η τοπική Σόνυ θα είχε μπει στη μαύρη λίστα των καταναλωτικών οργανώσεων...

Reaction score
3
Ολοι δυστυχώς γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά απο μιά βλάβη.
Εδώ σημαντικότατο ρόλο παίζει η ποιότητα κατασκευής του μηχανήματος και η σωστή αντιπροσώπευση.

Θα ήθελα την γνώμη σας επ'αυτού,καθώς ακόμη γνωρίζοντας ότι μετά απο ένα εξάμηνο,άντε μετά απο ένα χρόνο αλλάζοντας τα πράγματα,να μην θεωρηθεί μουσιακό κομμάτι... :!: :!: :!:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παίδες όλα τα μηχανήματα κάποτε χαλάνε. Το θέμα δεν είναι τι θα πάθεις τότε γιατί σε κάθε περίπτωση η δουλειά είναι βρώμα, που σημαίνει ότι θα κάνεις καιρό να δεις το φορητό σου...

Το σημαντικό είναι να πας εξ αρχής σε μια εταιρία με χαμηλό failure rate. Αυτό βέβαια είναι απλά ένα στατιστικό και ως γνωστόν ο διάολος εύκολα σπάει το ποδάρι του, απλά λες ας κάνω την προσπάθεια. Καλώς ή κακώς στην παγκόσμια αγορά σε bussines models η κατάταξη παίζεται μεταξύ, Hewlett Packard, DELL, IBM, Fujitsu Siemens. Η sony έχει καλά φορητά με πολλά "περίεργα" όμως, υψηλές τιμές και φυσικά πολύ μικρό μερίδιο, όπως και η toshiba. Και λέω bussines models γιατί κάποια ονόματα που νομίζετε ότι είναι κορυφαία δεν βγάζουν καν bussines models αλλά μόνο κονσουμεράδικα φορητά με πολλά μπιχλιμπίδια, λιγότερο προσεγμένα σε επιπέδο ποιότητας κατασκευής...

Λόγω δουλειάς έχω έρθει σε επαφή με σχεδόν όλες τις σειρές από τα παραπάνω φορητά εκτός των sony, τα οποία αν και τα έχω δει, δεν έχω σωστή άποψη αφού δεν τα έχω δουλέψει (ή πουλήσει) για να ξέρω συχνότητα βλαβών και ποιότητα.

Προσωπική άποψη σε σειρά προτίμησης είναι (δίνω και σειρές - μοντέλα) :
1. ΙΒΜ (Ζ60)
2. ΗΡ (ΝΧ8220)
3. Siemens (Lifebook S ή Ε, Amilo3438)

- Με εξαίρεση το 3438 που το θεωρώ καλό κονσουμεράδικο, όλα είναι αμιγώς bussines models, χωρίς φρού φρού αλλά με ουσία... :wink:
- Κυκλοφορούν σε διάφορες εκδόσεις με διάφορες cpu (πάντα intel), οπότε θα βρείς αρκετά μεγάλο range τιμών.

V

VIDEOMIX

Guest
Και το κατά πόσο είναι καλύτερα σηκώνει ΠΟΛΛΕΣ ενστάσεις. (Τόσο καιρό μας είχαν πρήξει με τα πόσο καλύτεροι είναι οι G και τώρα που βάλανε Intel χαίρονται γιατί θα έχουν καλύτερους επεξεργαστές. :lol: ). Αλλά μην ξεφύγουμε...
Και τα παλαιά και τα νέα που έρχωνται ειναι μια χαρά. Υψηλής ποιότητος. Εγώ έχω και κανονικό pc αλλα και Apple. :cool:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.559
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος