LCD έως 2000 euro

Reaction score
1
Χαιρετώ την ωραία παρέα σας, μιας και ειναι το πρώτο μου μήνυμα εδώ.

Σαν αρχάριος, θα ήθελα να κάνω μια "αφελή" ερώτηση για αρχή.

Τι διαφορά έχει μια 32' LCD TV των πχ 700ων ευρώ, με μια των 1500?
Ξερω, θα μου πειτε για scalers, state of the art ηλεκτρονικά, ποιοτητα panel κλπ..απλά θέλω να ρωτήσω, δεδομένου ότι έχουν ίδιας ανάλυσης οθόνη, δλδ 1366χ768, δικαιολογούνται τέτοιες διαφορές στην τιμή; Αυτό που βλέπουμε σαν θεατές τελικά έχει τόσο μεγάλη διαφορά που να δικαιολογεί και τη διαφορά στην τιμή; Αν υποθέσουμε ότι κυρίως θέλουμε να βλέπουμε τηλεοπτικό πρόγραμα και dvd, χωρίς απαιτήσεις για high definition κλπ, και με δεδομένο ότι οι εξελίξεις στο χώρο είναι δραματικά γρήγορες και κάθε μήνα βγαίνουν καλύτερα και φτηνότερα μοντέλα, τι είναι πιο φρόνιμο να αγοράσει κανείς; Κατι στα 800, ή στα 1500-2000 ευρώ;

Και τέλος, να ρωτήσω κάτι άλλο..Τι προτείνετε ως αγορά, συγκεκριμένη μάρκα-μοντέλο για lcd 37-42 ιντσών με τιμή το πολύ έως 2000?

Reaction score
14
Κάπως έτσι είχα και εγώ προβληματισμούς πριν απο 3 χρόνια και τελείως τυχαία είδα για πρώτη φορά προβολέα...Εννοείται οτι δεν πήρα ποτέ τηλεόραση...Υπάρχουν πολλοί που θα σου δώσουν τις πληροφορίες που ζητας αλλά όλοι θα σου πούμε επίσης πως αν έχεις 3,5-5 μέτρα απόσταση , μέχρι 2000 ευρώ παίρνεις εκπληκτική εικόνα σε 100 ιντσες ( με οθόνη στην τιμή αυτή)...Δεν συγκρίνεται πιστεύω..

Reaction score
1
Το ξέρω ότι δε συγκρίνονται οι χορταστικές και ποιοτικές ίντσες που μπορεί να σου δώσει ένας προβολέας, αλλά έχει τα δικά του προβλήματα, όπως συνθήκες περιορισμένου φωτισμού, εγκατάσταση, πρακτικότητα, θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων κλπ κλπ..

Δεν είμαι και πολύ φανατικός σε θεάσεις, απλά θέλω κάτι σχετικά καλό και ποιοτικό, να κάνει λίγο απ'ολα (χρήση για θέαση tv-dvd-pc) και το πολύ να ξοδέψω 2000 ευρώ..για...42 ίντσες ;)

Reaction score
0
Χαιρετώ την ωραία παρέα σας, μιας και ειναι το πρώτο μου μήνυμα εδώ.

Σαν αρχάριος, θα ήθελα να κάνω μια "αφελή" ερώτηση για αρχή.

Τι διαφορά έχει μια 32' LCD TV των πχ 700ων ευρώ, με μια των 1500?
Ξερω, θα μου πειτε για scalers, state of the art ηλεκτρονικά, ποιοτητα panel κλπ..απλά θέλω να ρωτήσω, δεδομένου ότι έχουν ίδιας ανάλυσης οθόνη, δλδ 1366χ768, δικαιολογούνται τέτοιες διαφορές στην τιμή; Αυτό που βλέπουμε σαν θεατές τελικά έχει τόσο μεγάλη διαφορά που να δικαιολογεί και τη διαφορά στην τιμή; Αν υποθέσουμε ότι κυρίως θέλουμε να βλέπουμε τηλεοπτικό πρόγραμα και dvd, χωρίς απαιτήσεις για high definition κλπ, και με δεδομένο ότι οι εξελίξεις στο χώρο είναι δραματικά γρήγορες και κάθε μήνα βγαίνουν καλύτερα και φτηνότερα μοντέλα, τι είναι πιο φρόνιμο να αγοράσει κανείς; Κατι στα 800, ή στα 1500-2000 ευρώ;

Και τέλος, να ρωτήσω κάτι άλλο..Τι προτείνετε ως αγορά, συγκεκριμένη μάρκα-μοντέλο για lcd 37-42 ιντσών με τιμή το πολύ έως 2000?
Αυτά που λες θα σου πούν όλοι, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Η γνώμη μου είναι ότι οι παρανοήσεις οφείλονται στην υπερβολική σημασία που έχει δώσει το marketing των εταιρειών στην ανάλυση. Κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι άλλο ευκρίνεια (definition) και άλλο ανάλυση (resolution). Η ευκρίνεια είναι συνισταμένη πάρα πολλών παραγόντων, ένας από τους οποίους είναι και η ανάλυση (ούτε καν ο πιο σημαντικός).
Οπότε το ότι δύο τηλεοράσεις εχουν πάνελ ίδιας ανάλυσης δεν σημαίνει ότι θα δώσουν την ίδια ποιότητα εικόνας, οι διαφορές μεταξύ τους μπορεί να είναι τεράστιες. Επίσης δεν είναι σπάνιο μια τηλεόραση με πάνελ χαμηλότερης ανάλυσης (π.χ. 1366x768) να έχει καλύτερη εικόνα από μια άλλη με ανάλυση 1920x1080.

Κάτι ακόμα: το μετριο τηλεοπτικό σήμα που έχουμε στην Ελλάδα, ακόμα και μέσω Nova, σε συνδυασμό με τις εγγενείς αδυναμίες των LCD (αργός χρόνος απόκρισης, χαμηλή αντίθεση κλπ.) είναι αρκετά πιο δύσκολο να δώσει καλή ποιότητα εικόνας απ' ότι π.χ. το DVD. Οπότε το να λες ότι "δεν με ενδιαφέρει το HD, ζητώ απλά καλό τηλεοπτικό σήμα" όσο και αν σου φαίνεται λογικό δεν ισχύει. Μια οποιαδήποτε LCD θα έχει καλή ποιότητα σε HD (σε αυτήν των 800 ευρώ εννοείται ότι η βελτίωση σε σχέση με το DVD θα είναι πολύ μικρότερη απ' ότι σε αυτήν των 1500). Τα "σκούρα" αυτές οι τηλεοράσεις τα βλέπουν με κακής ποιότητας σήμα όπως αυτό της τηλεόρασης. Οπότε όσο καλύτερα ηλεκτρονικά έχει η τηλεόραση (κατά κανόνα όσο πιο πολλά $$$ ζητάει) τόσο καλύτερο τηλεοπτικό σήμα θα έχει. Θα σου έλεγα να αποφύγεις πάση θυσία τις πολύ φθηνές LCD.

Τέλος, εγώ στην κατηγορία κάτω των 2000 ευρώ θα πήγαινα για Plasma. Θα πάρεις περισσότερες ίντσες, σαφώς καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα και κατά τη γνώμη μου γενικώς καλύτερη εικόνα (πιο ωραία χρώματα, πιο φυσική κίνηση, βαθύτερο μαύρο και πολύ καλή συμπεριφορά στα σκοτεινά πλάνα). Πρώτη επιλογή Panasonic, μετά Hitachi & LG. Η κορυφαία Pioneer δυστυχώς δεν βγάζει μοντέλο σε αυτά τα λεφτά.
Από LCD μου αρέσει η Sony 40V2000 που πια πρέπει να έχει πέσει γυρω στα 2.000.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: LCD έως 2000 euro

Για απλό τηλεοπτικό σήμα σίγουρα μία πλάσμα θα σε ικανοποιήσει περισσότερο.

Αν όμως έχεις σκοπό να αγοράσεις τηλεόραση με προοπτική τουλάχιστον 5ετίας τότε μία LCD 1080p είναι μονόδρομος....

Μέχρι 2.000 Ευρώ υπάρχουν στις 37'' η ΑΜΟΙ και η SHARP που είναι πραγματικά 1080p τηλεοράσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef