LCD ή PLASMA???

Reaction score
4
Απάντηση: LCD ή PLASMA???

τι να κάνω... έχω οικολογική συνείδηση...
(και με κυνηγάει η ΔΕΗ με δίκανο)
Τι να κάνετε και εσείς οι hi-end-άδες... καίνε πολύ οι γλόμποι βλέπεις.... :137:

Reaction score
0
http://www.plasma-lcd-facts.eu/myths/response/

πλασμα ανωτερες σε ολα τα επιπεδα δεν χρειαζοτανε το site οσοι εχουν στην κατοχη τους οποιδηποτε μοντελο Kuro το εχουν διαπυστωσει , οπως επισης και κατοχοι panosonic , οι πλασμα εχουν δαιμονοποιηθει απο τα media και απο τα πολυκαταστηματα ,οι Lcd πουλανε λογω διαφημισεων μαρκετιγκ και φυσικα αγνοιας του κοσμου ..
Οι lcd μονο σε ενα πραγμα υπερτερουν στην καταναλωση στα υπολοιπα ειναι χειροτερες , σιγα την διαφορα μια μεση καταναλωση ενος πλασμα πανελ 42 οπως πχ80 ειναι μεταξυ 170 w και 190 w η αντιστοιχη lcd φτανει στα 90 με 100 ενα κοστος καπου 60 ευρω το χρονο , βεβαια η διαφημιση το εχει φουσκωσει και αυτο τον τομεα ακομα ...

Reaction score
19
Καλό το λινκ αλλά όχι και ότι αντικειμενικότερο (της Pioneer και Panasonic είναι, που ασχολούνται κυρίως με plasma).

Ας πούμε παραλείπουν να αναφέρουν το "πρόβλημα" του trailing (για όσους το παρατηρούν, όπως το rainbow των dlp) που παρατηρείται πιο εύκολα σε σκηνές με έντονη αντίθεση.

http://www.youtube.com/watch?v=lVw_VvFcV1U
http://www.youtube.com/watch?v=tm3Px1EQUts
http://www.youtube.com/watch?v=3kyllx3VaI8
http://www.youtube.com/watch?v=VLdVI31KU8w

http://www.avforums.com/forums/plas...oes-your-plasma-suffer-phosphor-trailing.html

Reaction score
0
Καλό το λινκ αλλά όχι και ότι αντικειμενικότερο (της Pioneer και Panasonic είναι, που ασχολούνται κυρίως με plasma).

Ας πούμε παραλείπουν να αναφέρουν το "πρόβλημα" του trailing (για όσους το παρατηρούν, όπως το rainbow των dlp) που παρατηρείται πιο εύκολα σε σκηνές με έντονη αντίθεση.

http://www.youtube.com/watch?v=lVw_VvFcV1U
http://www.youtube.com/watch?v=tm3Px1EQUts
http://www.youtube.com/watch?v=3kyllx3VaI8
http://www.youtube.com/watch?v=VLdVI31KU8w

http://www.avforums.com/forums/plas...oes-your-plasma-suffer-phosphor-trailing.html

Σιγουρα αλλα αν βαλουμε τα ελαττωματα των lcd ειναι περισσοτερα , γενικοτερα την ποιοτητα μιας καλης πλασμα οθονης Panasonic- kuro δεν την φτανει καμια lcd, σε ποιοτητα μαυρου , βαθος χρωματων και ειδικοτερα σε sharpness - οξυτητα εικονας ολες οι Lcd χαρακτηριζονται απο blur εικονα και ξεπλημενα εντονα πλαστικα χρωματα καμια αισθηση ρεαλιστικης - κινηματογραφικης εικονας αν κλεισεις δε και τα φωτα δηλαδη σε σκοτεινο δωματιο βγαζει ακομα χειροτερο αποτελεσμα η Lcd , οπως επισης και στα αναλογικα καναλια φαινεται το blur των lcd πολυ ασχημα , πολλοι μαλιστα αναρωτιουνται πως γινεται η παλια τους crt να ειναι καλυτερη.
Oi lcd πουλιουνται ακριβοτερα λογω διαφημισης και πωλησεων δεν ειναι αλλωστε τυχαιο ,πως φτινιαρικες πλασμα , <φτηνιαρικες μονο στα λεφτα> οπως px80 εχουν ποιοτητα εικονας σκαλες πανω απο lcd των 1500 η και 2000 ευρω , αν δε βαλουμε και pionner kuro η μπαλα χανεται...

Reaction score
164

Οι Kuro δεν έχουν θέση πλέον στη συζήτηση, μιας και έχουν σταματήσει να παράγονται.
Όλα τα άλλα τα βρίσκω εξαιρετικά υπερβολικά. Είναι καλύτερες οι Plasma σε γενικές γραμμές. Όχι τόσο υπερβολικά όσο παρουσιάζονται. Αν ήταν έτσι, δεν θα αγόραζε κανένας LCD.
Ούτε σε οξύτητα χάνουν, ούτε σε χρώματα τόσο όσο παρουσιάζονται. Σαφές προβάδισμα δίνω στις Plasma μόνο στο τηλεοπτικό sd σήμα. Όλα τα άλλα, έρχονται και είναι και θέμα γούστου σε μεγάλο βαθμό.
Οι Plasma είχαν μείνει πίσω στο, κυρίως ψυχολογικό, θέμα της ανάλυσης, και μόλις πρόσφατα είχαμε προσιτά 1080p μοντέλα, ενώ από την άλλη οι καλές LCD έχουν μειώσει την τιμή τους σχεδόν στο μισό. Το μέλλον αναμένεται ενδιαφέρον.
Μην αφορίζουμε τις τεχνολογίες με τόση ευκολία.

Reaction score
4

Οι Kuro δεν έχουν θέση πλέον στη συζήτηση, μιας και έχουν σταματήσει να παράγονται.
Όλα τα άλλα τα βρίσκω εξαιρετικά υπερβολικά. Είναι καλύτερες οι Plasma σε γενικές γραμμές. Όχι τόσο υπερβολικά όσο παρουσιάζονται. Αν ήταν έτσι, δεν θα αγόραζε κανένας LCD.
Ούτε σε οξύτητα χάνουν, ούτε σε χρώματα τόσο όσο παρουσιάζονται. Σαφές προβάδισμα δίνω στις Plasma μόνο στο τηλεοπτικό sd σήμα. Όλα τα άλλα, έρχονται και είναι και θέμα γούστου σε μεγάλο βαθμό.
Οι Plasma είχαν μείνει πίσω στο, κυρίως ψυχολογικό, θέμα της ανάλυσης, και μόλις πρόσφατα είχαμε προσιτά 1080p μοντέλα, ενώ από την άλλη οι καλές LCD έχουν μειώσει την τιμή τους σχεδόν στο μισό. Το μέλλον αναμένεται ενδιαφέρον.
Μην αφορίζουμε τις τεχνολογίες με τόση ευκολία.
Βασίλη.... εεεε, ξέχασες και το σαφές προβάδισμα στο ...μαύρο...
Επίσης οι Kuro μπορεί να σταμάτησαν την παραγωγή τους όμως συνεχίζουν να είναι διαθέσιμες μέχρι το 2010, οπότε νομίζω ότι θα πρέπει να είνια μέσα; στις επιλογές υποψήφιου αγοραστή. Αλλωστε πόσο κρατούν τα μοντέλα μέχρι να καταργηθούν? 1, 2 χρόνια το πολύ... Μετά ξέρεις ότι έχεις παλιό καταργημένο και μικρότερων δυνατοτήτων μοντέλο απο κάποιο σημερινό φτηνότερο... Δεν βλέπω καμμια διαφορά...
Αν ΣΗΜΕΡΑ βγει καλύτερη τηλεόραση απο την Kuro τότε ναι, βγαίνει εκτός των επιλογών (και πάλι με βάση την τιμη)... Απο όσα γνωρίζω όμως, μέχρι σήμερα ..δεν.....

Reaction score
2.206
Re: Απάντηση: LCD ή PLASMA???

Παιδιά από όσα λέτε καταλαβαίνω οτι οι πλασμα των panasonic-pioneer είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο ποιοτικά. Οι της LG τι λένε από ποιότητα, επεξεργαστές εικόνας κτλ; Γιατί από ότι βλέπω στον σκρουτζ είναι σε τιμές χώμα , 1085 ευρώ οι 50'' και 2265 ευρώ οι 60'' της σειράς 7000. Επίσης με το burn in τι πάιζει; Πρέπει να είσαι με την ψυχή στο στόμα μην μείνει κανένα φωτεινό λογότυπο τύπου alpha η μαύρες μπάρες στην οθόνη για πάντα ή πλέον όλα είναι άνετα; Πχ τον υπολογιστή μπορείς να τον συνδέεις πάνω στην τηλεόραση η θα βλεπεις για παντα την επιφάνεια εργασίας που είχες τον καιρό που πήρες τηλεόραση; Τέλος υπάρχουν παράγοντες που κάνουν μια τηλεόραση ή μια τεχνολογία τηλεόρασης καλύτερες από τις άλλες σε ότι αφορά την σύνδεση σε αυτήν υπολογιστή είτε για χάζεμα στον υπολογιστή είτε για παιχνίδια;

Reaction score
6

Μετά από ένα ολόκληρο ΣΚ παρέα με την νέα μου αγαπημένη (Panasonic 46G10 plasma), μπορώ να σας πω τα εξής:
Μαύρο....
Μαύρο.......
Μαύρο.........

Eικόνα από HD , απλά ...απίστευτη....!!!!! βέβαια , είναι και η μετάβαση από τις 32" στις 46" που χορταίνει το μάτι, αλλά αυτή η τηλεόραση ακόμα και "αρύθμιστη" παίζει εκπληκτικά...!!!!
Στα αναλογικά κανάλια είναι επίσης πολύ καλή, δεν έχει σχέση με την εικόνα της προηγούμενης μου Philips lcd - σαν χρώμα και ευκρίνεια (ας είναι καλά το Pixelplus 2), είναι όμως πολύ πιο φυσική, σε επίπεδο που να μου θυμίζει την παλιά μου crt!
Βέβαια ακόμα είμαι στο στρώσιμο, με συντηρητικά settings και τις γνωστές εικόνες να παίζουν στην κάθε ευκαιρία από την καρτούλα sd, αυτή η τηλεόραση όμως με έχει ήδη κερδίσει.... (καθώς και όποιον την βλέπει και δεν πιστεύει στα μάτια του, ότι μια "πλάσμα" μπορεί να είναι καλύτερη από lcd ! -)

Reaction score
1.844

Να τη 'φχαριστηθείς την αγορά σου! :107:

Φυσικά παίζει σοβαρό ρόλο το back stage της εταιρίας, που και lcd να κατασκευάσει θα είναι σούπερ. Άλλο η Panasonic και άλλο η :409: . Δε λέω όνομα γιατί έχουν ψωνίσει αρκετοί από δω μέσα μοντέλα της και δεν θέλω αντιπαραθέσεις.

Reaction score
0

Το θέμα του Burn in είναι όντως σοβαρό. Εξακολουθεί όντως να υφίσταται αυτό?

Reaction score
6

Στις νέες γενιές plasma (12η της Panasonic) πρέπει να προσπαθήσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για καταφέρεις να "κάψεις" την οθόνη με Burn-in.... Άλλο πράγμα το burn-in, άλλο πράγμα το image retention !
Λίγο προσοχή στην αρχή θέλει που είναι φρέσκος ο φώσφορος... Και εννοούμε θέαση σε full 16:9 (και όχι σε 4:3 με μπάρες δεξιά-αριστερά, ούτε πολλές ταινίες με μαύρο πάνω-κάτω), με "μέτριες" ρυθμίσεις (όχι το contrast στο full!), και με εναλλαγή καναλιών κάθε μια-δυο ώρες...
Αν πάλι θέλει κάποιος να τρέξει και το burn-in δισκάκι, ακόμα καλύτερα, κακό δεν θα κάνει στην οθόνη, ίσα-ίσα θα την "στρώσει" πιο ομοιόμορφα!
Όλα αυτά για τις πρώτες 100-120 ώρες (ούτε δύο εβδομάδες με συνήθη χρήση δεν είναι..!)
Ακόμα και αν εμφανιστεί image retension (πχ το σήμα του Mega να παραμένει αχνό στην οθόνη ενώ αλλάξαμε κανάλι) , αυτό κρατάει πολύ λίγο και διορθώνεται άμεσα βάζοντας πχ ένα dvd να παίξει full screen για λίγη ώρα!

Reaction score
4

ναι image retention υπαρχει απλετο για να μην εθελοτυφλουμε, αλλα δεν ειναι και ποτε ορατο παρα μονο αν μαυρισει η εικονα για μερικα δευτερολεπτα και ειναι μαυρο σκοταδι στο δωματιο, επισης οπως λεει και ο προλαλησαντας με 5 λεπτακια σε πληρη κινουμενη εικονα ολα εφυγαν.

εχω την panasonic th42pz80 και ειμαι φουλ ευχαριστημενος απο την αποδοση της, ειδικα σε τηλεοπτικο σημα πεταει χωρις χαζα πιξελιασματα

Reaction score
2.206
Τι είναι το burn-in δισκάκι; Το κατεβάζουμε η το αγοράζουμε; Δηλαδή αν κατάλαβα καλά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απλά το πάμε χαλαρά τις πρώτες δυο τρεις εβδομάδες και μετά όλα μέλι γάλα; Αν μας πάρει πχ ο ύπνος με την επιφάνεια εργασίας στην τηλεόραση δεν θα έχουμε πρόβλημα; Για τις LG τι γνώμη έχετε; αξίζουν τα λίγα λεφτά τους, ή η διαφορά με Panasonic είναι τόσο μεγάλη; Τις lcd των χρημάτων τους τις ξεπερνούν σε ποιότητα; Πχ με τα ίδια λεφτά καλύτερα 50άρα πλάσμα LG ή 46άρα lcd Samsung ή Philips; Ή 42άρα panasonic; Γιατί αν είδα καλά στο σκρουτζ οι αντιστοιχίες τιμών είναι περίπου αυτές

Reaction score
6

Break-in DVD λέγεται για την ακρίβεια.... Πρόκειται για ένα dvd που αλλάζει χρώματα από το λευκό προς το μαύρο, μπλε, κόκκινο κλπ, ώστε να "στρώσεις" ομαλά την τηλεόραση όταν ο φώσφορος είναι φρέσκος....
Υπάρχει επίσης και σε μορφή .jpg αρχείων (να μην κάψεις και το dvd τόσες ώρες!) τα οποία αντιγράφεις σε SD καρτούλα και απλά τα παίζεις με slideshow στην τηλεόραση (η Panasonic το κάνει αυτό!)
Εδώ για περισσότερα (είναι δωρεάν):
http://www.eaprogramming.com/

Reaction score
424

Και πόσες ώρες πρέπει να παίζεις το δισκάκι?

Reaction score
6

Γύρω στις 200...
Για την νέα γενιά της Panasonic (X10, G10 κλπ), 100-120 ώρες είναι αρκετές...

Από το Σάββατο που έχω την τηλεόραση , μπροώ να πω ότι κάθε απόγευμα που γυρίζω σπίτι, η εικόνα της Panasonic 46G10 μου φαίνεται και καλύτερη....(βέβαια φροντίζει η σύζυγος να την "στρώνει" τις ώρες που λείπω.... ;-) )
Τα χρώματά της έρχονται και "δένουν", γίνονται πιο "μεστά" θα έλεγα (πάντα για αναλογική τηλεόραση μιλάμε όπου φαίνεται και η μεγάλη διαφορά!)
Η εικόνα της μέρα με την μέρα αλλάζει προς το καλύτερο (χωρίς να έχω αλλάξει ρυθμίσεις - παίζω με "μεσαίες" ρυθμίσεις σε contrast, φωτεινότητα και χρώμα στο Normal)...
Στο δορυφορικό HD που είδα χθες (ποδόσφαιρο στο Canal+ HD Sport), απλά ζωγραφίζει....νομίζεις ότι θα ανοίξεις ένα παράθυρο και θα μπεις μέσα στο γήπεδο...!!!

Reaction score
424

Δεν είναι λίγο υπερβολικό όμως, μόλις να έχεις πάρει την tv και να την έχεις να παίζει μία εβδομάδα συνέχεια;
Όσοι έχετε πλάσμα το έχετε κάνει;

Reaction score
0

Σε σχέση με της νέες LED οι Plasma πώς στέκονται????
Δείχνουνε εντυπωσιακές είναι η αλήθεια.

Reaction score
5

Nα αναφερω και εγω τις εντυπωσεις μου:

Ολα αυτα τα χρονια ειχα μια CRT Sony 29'' και δεν αγοραζα flat TV γιατι την τηλεοραση την χρησιμοποιω συνηθως για τηλεοπτικο σημα αφου για DVD και HD υλικο (απο TviX 4100) χρησιμοποιω προτζεκτορα.

Αφου λοιπον το τηλεοπτικο σημα ειναι καλυτερο στις CRT γιατι να παρω μια π.χ. plasma που και χειροτερα θα το δειχνει και επιπλεον χρησιμοποιωντας αυτες τις ηλιθιες προσαρμογες εικονας 4:3 se 16:9 τυπου smart, θα εχω και παραμορφωμενη εικονα;

Παρολα αυτα μπηκα στο τριπακι του εκσυγχρονισμου και αγορασα την Panasonic 42G10..

Πρωτη εντυπωση: η αποδοση της σε τηλεοπτικο δεν εχει (κατα την γνωμη μου ) καμμια σχεση με LCD (που οι φατσες φαινονται σαν να ειναι απο πλαστελινη...) Νομιζω οτι το σημα ειναι ιδιο (μπορει και καλυτερο απο της CRT)!!!

Τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα δεν μπορω να πω οτι ειμαι αντικειμενικος κριτης αφου ειναι η πρωτη μου flat TV, αλλα σε καθε περιπτωση η ειονα σε HD μου φαινεται εξαιρετικη παροτι δεν εχω κανει ακομα καμμια ρυθμιση (το αντιθετο μαλιστα εχω χαμηλωσει φωτεινοτητα και contrast για στρωσιμο).

Συμπερασμα: Εκανα πολυ καλα που την πηρα!!!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88