LCD 46" - 47" γύρω στα 3000€ ...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: LCD 46" - 47" γύρω στα 3000€ ...

Εδώ και 2 βδομάδες ζαχαρώνω και εγώ τη Samsung LE46F86B αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα, για κάποιο μυστηριώδη λόγο δε μου κάθεται η Sony, παρόλο που την είδα σε HD (τη Samsung δεν την είδα ακόμα σε HD) αλλά και σε σήμα dvd έσκιζε κυρίως για το αξεπέραστο μαύρο, πιο μαύρο και από το φινίρισμα της συσκευής (δε ξέρω τι player είχανε).
Η ουσία είναι πως την τηλεόραση αυτή τη θέλω να για να παίζει και dvd, και σίγουρα θα παίζει πιο πολύ dvd παρά HD signal για τα επόμενα δύο χρόνια, εκτός και αν τα βιντεοκλάμπ αρχίσουν να βγάζουν όλες τις νέες κυκλοφορίες σε blue-ray εντός του έτους.
Ακόμα αναμένω το "κλικ" για να αποφασίσω τελικά.
Κατ' αρχήν καλώς ήλθες στη παρέα μας! :happy_4:

α. και καλά κάνεις..:cool_4:
β. Με ένα καλό DVD player με upscaling στα 1080p έχεις καθαρίσει! (κόστος 150 - 200 ευρώ)

Reaction score
0
ευχαριστώ, έχω ένα NAD με progressive scan (το οποίο ποτέ δε χρησιμοποίησα στην 32άρα CRT) θα του δώσω μια ευκαιρία πριν το παροπλίσω... βέβαια με σύνδεση SCART...

Reaction score
0
Απάντηση: LCD 46" - 47" γύρω στα 3000€ ...

Μπορεί να "ανεβάσει" 1080p; Και μέσω σκαρτ... δεν νομίζω να το πάιρνεις στην οθόνη... μόνο με ΗDMI... (νομίζω..) Ρωτα και στο αντίστοιχο section..

Reaction score
0
Έχω διαβάσει (αλλά δεν θυμάμαι που, ή σε forum ή στον ήχο, πάντως θυμάμαι ότι ήταν έγκυρο) ότι η philips μετρά το χρόνο απόκρισης διαφορετικά και γι' αυτό ανακοινώνει χαμηλότερες τιμές (οπότε ψάξτο!).

Το contrast της f86 έχει μετρηθεί σε test και είναι πολύ καλό όπως και το μαύρο.
Η κίνηση είναι αξιοπρεπής για LCD και σαφώς καλύτερη της philips (όπως και τα άλλα 2).
(συμφωνούν και τα μάτια μου!)

Μένει το ambilight, που όντως είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά, αν χάνει στα υπόλοιπα, τότε μόνο του δεν φτάνει!

Μια που δεν θέλεις plasma, μια που δεν θέλεις sony, πάρε την F86!

Reaction score
0

Η Toshiba XF 355 DG που ειναι και πολυ φθηνοτερη ειναι χειροτερη? Εχω την εντυπωση οτι η διαφορα τους πιθανοτατα ειναι ψυχολογικη (πιο φθηνη αρα...) Καλο θα ηταν οι εχοντες προσωπικη εμπειρια να μας ελεγαν την αποψη τους.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
1. Μέσω scart δεν μπορείς να πάρεις ανάλυση μεγαλύτερη του 576i

2. Αναλύσεις 576p αναλογικά (progressive δηλαδή) μπορείς να πάρεις μέσω σύνδεσης χρωμοδιαφορών (ή συνιστωσών όπως λέγονται αλλιώς...)

3. Για hd αναλύσεις (720p 1080i 1080p) μόνο ψηφιακά (dvi hdmi).

Reaction score
0
Η Toshiba XF 355 DG νομίζω είναι μόνο 40", έχει όμως εξαιρετικό φινίρισμα, βγαίνει και σε wine-red πλαίσιο - αυτά για 1600ευρώ - την εικόνα δεν τη έχω δει, αν κάποιος την έχει ας μας πει δυό λόγια.

Reaction score
0
Τη Philips την είδα σε κατάστημα και μου άρεσε.
Η εικόνα μου φάνηκε πιο φυσική , όχι μόνο από τις sony που "μωβίζουν" για εντυπωσιασμό , αλλά και από τη Samsung.
Θα ψάξω να δω και toshiba , panasonic.

Reaction score
40

Απο εμενα και οι 2 tv ειναι πολυ καλες. Στο χωρο που εργαζομαι υπαρχουν γυρω στα 70 πανελς και αυτες ξεχωριζουν, οχι μονο στην θεωρεια απο τα χαρακτηριστικα τους αλλα και στην πραγματικοτητα. Οτι και να παρεις δεν θα σε απογοητευσει. Αναλογα πως το κρινει το ματι σου θα καταληξεις.

Η Samsung εχει πολυ εντονο χρωμα και αρκετα εντυπωσιακη φωτεινοτητα (backlight), το μαυρο της ειναι επισης πολυ καλο τελος η κινηση της ειναι αξιοπρεπης. Γενικα ομως το αποτελεσμα οσο εντυπωσιακο και να ειναι δεν ειναι αληθοφανες. Παρα ειναι ομως φωτεινη και εντονα κορεσμενη στην χρωματικη παλετα. Οι ελιτ των cinephile δεν θα ικανοποιουταν. Τελος με ενοχλει και το γυαλιστερο πανελ που εχει.

Η philips απο την αλλη εχει πιο pal χρωματα αλλα εξαιρετικα ανωτερη κινηση. Και δεν αναφερομαι στα 100Hz ουτε στα 3ms αλλα γενικα εδω και πολυ καιρο η philips εντυπωσιαζε με την κινηση στις tv της (βλεπε εποχη natural motion) η 9732 σε αυτο τομεα ειναι εξαιρετικη. Η F86 δεν υστερει στην κινηση αλλα η 9732 δινει μια διαφορετικη αισθηση πιο φυσικη. Τελος τα μενου της ειναι πιο φιλικα και θεωρω πολυ σημαντικο που τα ψηφιακα καναλια ειναι στο ιδιο tunner με τα αναλογικα. Δηλαδη δεν χρειαζεται να πατησεις καποιο κουμπι για να κανεις εναλλαγη απο αναλογικο σε ψηφιακο. Μπορει να ακουγεται χαζο επιχείρημα αλλα οταν τα ψηφικα καναλια γινουν περισσοτερα τοτε το ζαπινγ θα ειναι αφανταστα κουραστικο.

Οπως καταλαβες ειμαι υπερ της Philips αλλα και παλι το δικο σου ματι θα αποφασισει τι θελει, εντονα χρωματα η κατι πιο ουδετερο και κοντα στο αληθινο αλλα απο την αλλη να προκαλει λιγοτερο εντυπωσιασμο.

Reaction score
20
Eγώ να προτείνω αυτή που έχω. Sharp 46xl2e που έχει γύρω στα 2000 ευρώ κ τα'χει όλα: FullHD/24p/100hz/10bit/3hdmi/4ms και made in Japan...

Reaction score
0

Reaction score
0
Ετοιμος για αγορα LCD TV 100Hz 46" ............. πλην όμως μπερδεμενος
Οι επιλογές μου :

Sharp Aquos LC-46XL2E
Samsung LE 46F86B
Philips PFL9732D 47"

Η Philips είναι η ταχύτερη με 3ms με φωτεινότητα 550cd/m2 αλλά υστερεί σε dynamic contrast 8000/1 και typical 1200/1
με δέυτερη σε ταχύτητα την Sharp 4ms
dynamic contrast 1/10000 και και typical 2000/1 και φωτεινοτητα 450
ενώ η Samsung έχει dynamic contrast 1/25000 και ταχυτητα 6ms πουθενα δεν αναφερεται το typical contrast της αλλα έχει εγγυηση 3 ετη.

Η Philips που δεν ειναι τοσο ψηλό contrast βραβευεται και απο ότι διαβαζω σε διαφορα reviews είναι αστερι!!!

Η sharp δεν έχει usb αλλά έχει παραδοση στην κατασκευή LCD και είναι kai made in Japan

Μπορει καποιος να βοηθησει να ξεμπερδεψω το κουβαρι στο μυαλό μου; Γιατι στα καταστηματα δεν βγάζει κανεις άκρη

Και μια τελευταια απορια. Ποια η Διαφορα μεταξυ typical και dynamic contrast

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm