Lcd Vs Dlp....

Reaction score
0
ποια τα υπερ ποια τα κατα...

μιλαμε παντα για συγκριση προβολικων ιδιας τιμης :lol:

για παμε παιδες!!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ειναι ενα θεμα που το εχουμε εξαντλησει πολλες φορες.

Ομως ειναι η τιμια συγκριση αναμεσα σε προβολεις ιδιας τιμης η αναλυσης?
Δεδομενου οτι οι DLP ειναι ακριβοτεροι αναποφευκτα θα πρεπει-με το πρωτο σκεπτικο-να συγκρινουμε προβολεις διαφορετικης αναλυσης.
Σε αυτη την περιπτωση , και με την προυποθεση πως ο θεατης θα ασχοληθει με θεασεις DVD και μονο, τα πραγματα θα μπορουσαν να ειναι καπως....fair
Τι γινεται ομως σε περιπτωσεις εικονας υψηλης αναλυσης?

Αρα μηπως η συγκριση πρεπει να εχει κοινο παρονομαστη την αναλυση και οχι την τιμη? :wink:

Reaction score
786
Διαφωνω...

Η τιμη ειναι απο τα πιο βασικα κριτηρια ενος αγοραστη, ανεξαρτητως του ειδους του μηχανηματος.
Ρωταμε δηλαδη "Ανδρεα εχω 1500 €, τι προβολεα να παρω" και οχι "Ανδρεα θελω 1280x720 αναλυση, να δωσω 1500 € για LCD ή 3000 € για DLP"...

Με το ιδιο σκεπτικο γιατι τα περιοδικα αυτοκινητου να συγκρινουν το 1300αρι Mazda RX-8 με την διλιτρη Alfa Romeo GT και οχι με ενα Seat Ibiza ιδιων κυβικων?

:-D

ΥΓ. Μολις ανακαλυψα τον τροπο να γραφω το συμβολο του Ευρω!

Reaction score
50
Πάντως το δίκιο είναι (κατά την άποψή μου) κάπου στη μέση... Ναι μεν ο κύριος παράγοντας αγοράς είναι η τιμή, παρόλαυτά, για κάποιες αποκλίσεις τιμής λογικό είναι να συγκρίνεις LCD και DLP με κριτήριο την ανάλυση (βλέπε BenQ 7700 και τους τελευταίους LCD, Sanyo, Panasonic κτλ.). Ε φυσικά δε θα συγκρίνεις τον Panasonic με τον Marantz ίδιας ανάλυσης, αλλά και πάλι κανείς (ή τουλάχιστον σχεδόν κανείς) δε συγκρίνει τον Panasonic με τον H30A, παρόλο που είναι στην ίδια κατηγορία τιμής.

PS1 επί τη ευκαιρία ειδικά για το RX-8 δεν είναι κριτήριο τα κυβικά, αφού χρησιμοποιεί κινητήρα Wankel. Μάλλον η ιπποδύναμη χρησιμοποιήθηκε ως κριτήριο για τη σύγκριση. Η τιμή κι εδώ έχει να κάνει, αλλά πάλι δε νομίζω να είναι το βασικό κριτήριο... αλλιώς θα σύγκριναν το RX-8 με την 520:)

PS2 πώς γράφεις το σύμβολο του Ευρώ; Το ψάχνω κι εγώ!

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.750
Και να θέσω μια άλλη διάσταση στην σύγκριση: ο λόγος απόδοση προς τιμή. Μάλλον με αυτόν τον τρόπο σκέψης τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, όχι τελείως, και έχουν μια βάση για να ξεκινήσει κάποιος να σκέφτετε και να απορρίπτει σιγά σιγά κάποιους από τους προβολείς ώστε η τελική επιλογή να περιοριστεί σε λίγα ονόματα.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
786
Εγω απλα κανω την σκεψη οτι δεν με νοιαζει τι εχει μεσα το καθε μηχανακι, αλλα τι εικονα βγαζει και αν στα ιδια χρηματα μπορω να παρω καλυτερη. Αν ειναι να δωσω παραπανω χρηματα, θεωρω λογικο το να παρω και καλυτερα αποτελεσματα. Η διαφορα στην τεχνολογια δεν με ενδιαφερει ως θεωρια, αλλα στο τι επιπτωσεις εχει σε αυτο που παιρνεις ως χρηση της. Το αν προτιμα καποιος την εικονα ενος DLP 800x600 απο εναν LCD 1280x720 ειναι υποκειμενικο. Η μονη αντικειμενικοτητα ειναι οτι εχουν παρομοιες τιμες...

LCD και DLP ειναι διαφορετικες προσεγγισεις του ιδιου θεματος, οπως μια διαφορετικη προσεγγιση ειναι και ο wankel κινητηρας στα αυτοκινητα. Το οτι ο περιστροφικος με λιγοτερα κυβικα βγαζει μεγαλυτερη υποδυναμη, μου θυμιζει τους DLP που με μικροτερη αναλυση βγαζουν (για καποιους) καλυτερη εικονα. Προσωπικα θεωρω οτι σε ολα τα διληματα τεχνολογικης φυσεως υπαρχουν υπερ και κατα, τα σταθμιζω με βαση το αποτελεσμα και αποφασιζω με βαση την πορτοφόλα...

ΥΓ: Για το συμβολο του Ευρω, γυρνας σε Ελληνικο πληκτρολογιο και κρατωντας πατημενα τα CTRL και ALT πατας Ε και εισαι €€€€€€€τοίμος!
Δουλευει σε Αγγλικα WinXP SP2, για αλλο setup δεν ξερω...

ΥΥΓ: Γιατι δεν εχουν βγαλει διλιτρο wankel?

Reaction score
786
Και για να γινω λιγο κακος...

...του χρονου τετοια εποχη, που θα εχουμε LCD με πανελ 1920x1080 και τιμη κατω απο δυο χιλιαρικα, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ DLP ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ...?

:twisted: :twisted: :twisted:

Reaction score
50
Θεμιστοκλή ok ουσιαστικά τα ίδια γράφουμε... εν τέλει εκεί καταλήγουμε, στα ίδια λεφτά ποια είναι η καλύτερη εικόνα που παίρνεις. Απλά πολλές φορές έστω και "ψυχολογικά" το καλύτερη εικόνα το συνδέουμε με την ανάλυση. Τέλοσπάντων, έχουμε ξεφύγει λίγο απ' το LCD-DLP θέμα, αν και η κουβέντα έχει ενδιαφέρον έτσι κι αλλιώς...

PS €€€€€

Reaction score
50
Όσον αφορά το αρχικό θέμα, νομίζω πρέπει να ψάξεις παλιότερα posts για να δεις απόψεις... από 'κει και πέρα πρέπει να δεις προβολείς:)

Reaction score
1
Διαφωνω...

Η τιμη ειναι απο τα πιο βασικα κριτηρια ενος αγοραστη, ανεξαρτητως του ειδους του μηχανηματος.
Ρωταμε δηλαδη "Ανδρεα εχω 1500 €, τι προβολεα να παρω" και οχι "Ανδρεα θελω 1280x720 αναλυση, να δωσω 1500 € για LCD ή 3000 € για DLP"...

Συμφωνώ απόλυτα!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν αντιλεγω πως η τιμη ειναι το σπουδαιοτερο κριτηριο αγορας.
Οταν ομως καποιος σου λεει "θελω να ξοδεψω 1500€ για βιντεοπροβολεα" τοτε οι επιλογες που εχεις ειναι αναμεσα σε εναν 1280χ720 LCD και εναν 854χ480 DLP.
Ποσο τιμια μπορει να ειναι μια τετοια συγκριση?
Ανιθετως , εαν αρχιζει και ανεβαινει οικονομικα και φτασει κοντα στα 2000-2500 ευρω τοτε του πετας εναν Panasonic απο την μια και εναν 7700 απο την αλλη , τυφλωνεται απο την διαφορα στο contrast(γιατι εκει ειναι ολα τα λεφτα) παιρνει τον 7700 και φευγει. :lol:

Και εδω θα βρω την ευκαιρια να πω για ακομα μια φορα ποσο θαυμαζω τον Panasonic 900 για το οτι ειναι ισως ο πρωτος LCD που θα μπορουσε να με ξεγελασει σε καποιο τεστ και να μην καταλαβω πως προκειται για προβολεα αυτης της τεχνολογιας με την πρωτη ματια.Ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση πως δεν παιζει ενaς DLP διπλα... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και εδω θα βρω την ευκαιρια να πω για ακομα μια φορα ποσο θαυμαζω τον Panasonic 900 για το οτι ειναι ισως ο πρωτος LCD που θα μπορουσε να με ξεγελασει σε καποιο τεστ και να μην καταλαβω πως προκειται για προβολεα αυτης της τεχνολογιας με την πρωτη ματια.Ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση πως δεν παιζει ενaς DLP διπλα... :wink:
Ρε συ αναρχοντιελπάκια κάντο λίγο πιο λιανά αυτό.
Δηλαδή αν βάλεις δίπλα δίπλα έναν ρυθμισμένο pany κι έναν benq5120 ή έναν 4805, οι dlp θα έχουν καλύτερο μαύρο...? :shock:

I 'm a blind man :lol: :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
I 'm a blind man
Χαιρομαι που εδω στο AVSite εχουμε το θαρρος να ομολογουμε τα οποια ελαττωματα μας.
Και για να μην πειτε πως υστερω....

I' m a deaf man :lol: :lol:

Reaction score
164
Ανιθετως , εαν αρχιζει και ανεβαινει οικονομικα και φτασει κοντα στα 2000-2500 ευρω τοτε του πετας εναν Panasonic απο την μια και εναν 7700 απο την αλλη , τυφλωνεται απο την διαφορα στο contrast(γιατι εκει ειναι ολα τα λεφτα) παιρνει τον 7700 και φευγει. :lol:
Και εγώ ήρθα, κάπου τόσα ήθελα να δώσω, μου έβαλες έναν Ζ3 από τη μία και έναν 7700 από την άλλη, τυφλώθηκα από το rainbow, πήρα έναν Ζ4 και έφυγα :)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.378
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ