LED 42''

Reaction score
0
:102: Καλημέρα.
Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου. Σκέφτομαι να πάρω μέχρι τις γιορτές μία τηλεόραση για να αντικαταστήσω (πια) την άνω δεκαετίας CRT 21" που έχω.
Σκέφτομαι για μία LED TV στις 42 (+-) ίντσες. Θέλω να είναι 100Hz (+), όσο γίνεται καλύτερη αντίθεση και όσο γίνεται καλύτερες (και fuτure proof) δυνατότητες σύνδεσης. Καλά, θέλω κι άλλα πολλά, μα αυτά είναι τα βασικότερα. Η προβολή 3D δεν με καίει άμεσα (κυρίως λόγω budjet).
Το θέμα είναι ότι περιορίζομαι από - τι άλλο; - το κόστος. Αυτήν την περίοδο δεν μπορώ να διαθέσω πολύ περισσότερα από +/-500 ευρώ :122:
Έχω δει στο internet κάποια μοντέλα, αλλά μέλλον πελάγωσα παρά διαφωτίστηκα.
Μπορείτε να με βοηθήσετε;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: LED 42''

Καλώς ήρθατε στο AVSite!

Ποιά μοντέλα έχετε δεί;
Για να μην ψάχνουμε στα κουτουρού..

Reaction score
0

Έχω δει διάφορα (στο internet, όχι live) μα δεν έχω καταλήξει πουθενά ακόμη.
Μεταξύ αυτών που είδα (ενδεικτικά) είναι οι:
  • Samsung UE40D5500 40"
  • Panasonic TX-L42E30E 42"
  • LG 42LV4500 42"
  • LG 42LV3550 42"
  • LG 42LE531 42"
  • Sony KDL-42EX410 42"
Ο κατάλογος δεν είναι δεσμευτικός, υπάρχουν πολλά μοντέλα διάφορων εταιρειών στην κατηγορία. Το ένα έχει ένα χαρακτηριστικό, το άλλο έχει κάποιο άλλο, άλλο έχει ελλειπή περιγραφή, κλπ.
Επειδή δεν είμαι έμπειρος στο αντικείμενο, είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση (αιτιολογημένη φυσικά)
Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Παρακαλώ πολύ... ...ΚΟΜΜΕΝΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ!!! :103:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Οκ.
Η σειρά που τις έχεις βάλει είναι και η σειρά κατάταξης που θα έδινα εγώ,πλήν της LE351 την οποία δεν την ξέρω.

Αν η αυξημένη υποστήριξη αρχείων μέσω usb είναι κρίσιμη τότε η Samsung αποτελεί μονόδρομο.Μειονέκτημα της τα υπερκορεσμένα-αφύσικα έντονα χρώματα της όταν είναι ακαλιμπράριστη(βέβαια εσένα μπορεί να σου αρέσουν).
Απ την άλλη το ips panel της Panasonic δείχνει υπέροχο και με εξαιρετική ακρίβεια ακόμα και σε μεγάλες γωνίες θέασης.
Οι LG της σειράς LV είναι η μέση λύση ανάμεσα σε Samsung-Panasonic ενώ η Sony έχει πάρα πολύ καλή native κίνηση και πολύ καλό μαύρο.

Εν κατακλείδι,παίρνεις σβάρνα τα καταστήματα και ζητάς να τις δεις και με τηλεοπτικό σήμα.

Σε plasma θα κοίταζες κάτι;
Γιατί αυτή εχει ΙΜΗΟ πολύ πιό φυσική εικόνα απο όλες τις άνωθεν.

Reaction score
0

Θα κοίταζα, είναι όμως 3 μείον που με προβληματίζουν.
  1. Χαμηλή φωτεινότητα
  2. Αυξημένη κατανάλωση ρεύματος ως προς τις LCD
  3. Φαινόμενο μνήμης του panel σε ακίνητες εικόνες
Από την άλλη, η αντίθεσή τους είναι εκπληκτική.
Σκορ 1-3

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

1.Καμία σχέση με ότι ξέρεις.Βλέπω σε plasma καθημερινώς σε συνθήκες καταστήματος με την ρυθμίση σε νορμαλ.
2.Ανούσια διαφορά πλέον,που βάση της διαφοράς τιμής δεν κάνεις απόσβεση ούτε σε 10 χρόνια.
3.Εδώ θέλει απλά λίγη προσοχή στην αρχή.

Σκόρ 4-3:116:

Η χρήση θα είναι μικτή να υποθέσω.Ποιό ποσοστό σε ποιά χρήση;

Reaction score
0

Η χρήση θα είναι μικτή να υποθέσω.Ποιό ποσοστό σε ποιά χρήση;
Ναι, μικτή. Χοντρικά 50-50 μεταξύ τηλεοπτ. σήματος (κανάλια) και εξωτ. ταινίες (BR, DVD, MKVs). Ίσως και λίγο gaming (μη φανταστείς κάτι υπερβολικό) αν πάρω το PS3.

3.Εδώ θέλει απλά λίγη προσοχή στην αρχή.
Γιατί μόνο "στην αρχή";

Εσύ λες για plasma,ε; Είμαι ανοικτός σε προτάσεις. Εν τω μεταξύ, είδα και την Philips 42PFL4606H και μου φάνηκε καλή. Πού θα την τοποθετούσες στην προηγούμενη λίστα;

Reaction score
0

:113: Τελικά κατέληξα στην Samsung UE40D6000.
40", LED, 100HZ, 3D, καλή αντίθεση, AllshareT DLNA και Wireless LAN Ready, Smart TV.
Την βρήκα με κάτι λιγότερο από 600 €. :109:
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.
Θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Reaction score
0

:114: Παρέλαβα την TV!
Δεν είμαι ακόμη έτοιμος για αναλυτικές εντυπώσεις. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από τη συσκευή, αλλά έχω μια παραξενιά. Κάνοντας την αυτόματη ανίχνευση, η συσκευή πέρασε στα κανάλια αριθμούς με βάση κάποια δική της σειρά, πιθανώς η σειρά με την οποία τα ανίχνευσε.

1. Θέλω τα κανάλια να αντιστοιχούν στους αριθμούς στα οποία τα είχα συνηθίσει (πχ. Mega στο 4, ANT1 στο 5, κλπ.).
  2. Θέλω αν μπορώ να ονοματίσω τα αναλογικά κανάλια και,
  3. Θέλω αν μπορώ να αποκρύψω / αφαιρέσω κάποια κανάλια από τη λίστα.

Πουθενά στο εγχειρίδιο ή στο e-manual δεν βρήκα σχετική οδηγία, ούτε κάποια σχετική επιλογή στο μενού ρυθμίσεων. Γνωρίζει κάποιος αν μπορούν αυτά να γίνουν στο συγκεκριμένο μοντέλο και πώς;

Αν βοηθάει:
  • Κωδ. μοντέλου: UE40D6000TW
  • Έκδ. λογισμικού: T-GA56DEUC-1013.1
  • Αρ. έκδοσης: 03

Είμαι όλος αυτιά!
Ευχαριστώ!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.748

Στη δική μου Samsung (άλλο μοντέλο, αλλά νομίζω ότι είναι η ίδια διαδικασία):

Menu - Κανάλια -(δεξί πλήκτρο) επεξεργασία καναλιών - (δεξί πλήκτρο) Όλα

Εκεί πατάς το πλήκτρο Tools, που σου εμφανίζει μια λίστα επιλογών. Επιλέγεις: "Επεξεργασία αρ. καναλιών" για να αλλάξεις την θέση τους, ή "Διαγραφή" αν θες να το διαγράψεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Λογικά έχεις το παρακάτω τηλεκοντρόλ:

Πατας το κουμπί smart hub και στο μενού επιλέγεις το 2ο απο αριστερά εικονίδιο.
Πηγαίνεις στο εκάστωτε κανάλι που θές(θα σου ανοίξει μια καρτέλα με τους μονούς αριθμούς αριστερά και τους ζυγούς δεξιά) πατάς tools και επεξεργασία καναλιών(ή κάπως έτσι,αν θυμάμαι καλά είναι η 3ή ή 4η επιλογή προς τα κάτω)
Εnter και με το πάνω-κάτω πάς το κανάλι στον αριθμό που θές.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas