LEE “SCRATCH” PERRY &THE ROBOTIKS στη Θεσσαλονίκη

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
LEE “SCRATCH” PERRY &THE ROBOTIKS




Ο «πατέρας» της reggae έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

-ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ-

DOORS OPEN : 21.30


support : ATIKO MINUS (Athens)

After show party : MAD PROFESSOR serious dub selecting


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : RASTAVIBE





LEE “SCRATCH” PERRY








Ακόμα και από την νεαρή ηλικία του η ζωή του Perry αντικατοπτρίζει την εξέλιξη πολλών μουσικών αστέρων της τζαμαϊκανής μουσικής.

Γεννημένος σε ένα μικρό χωριό και από φτωχή οικογένεια, αρχίζει να κερδίζει μουσικές εμπειρίες από το Kingston, τη δεκαετία του ‘50, και παράλληλα να αποκτά φήμη ως ολοκληρωμένη μουσική προσωπικότητα. Η πρώτη του επαγγελματική δραστηριότητα πραγματοποιείται με τον πρωτοπόρο, για την εποχή του, μουσικό παραγωγό Clement “Coxsone” Dodd, ο οποίος σύντομα θα ίδρυε το θρυλικό “StudioOne”. Ο Perry κυκλοφορεί το 1959 τον πρώτο του δίσκο “OldforNew”, με το “ChickenScratch” να γίνεται το πρώτο του μεγάλο hit το 1965.

Το 1966 ο Perry λήγει τη συνεργασία του με το “StudioOne”. Το 1967 αναλαμβάνει να διευθύνει την παραγωγή “Amalgamated” που ανήκει στο JoeGibbs. Αμέσως με μεγάλο καλλιτεχνικό οίστρο ο Perry αρχίζει να κυκλοφορεί μια σειρά από επιτυχίες για τον Gibbs, συμπεριλαμβανομένου και του ThePioneers:“LongShot”, το οποίο ήταν και το πρώτο τραγούδι που είχε τη χρήση ενός νέου μουσικού ρυθμού στην Τζαμαϊκανική μουσική. Μετά από ένα χρόνο κάποιος ονόμασε αυτό το ρυθμό που εισήγαγε ο Perry, “Reggae”.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, και άλλα έργα του αποτελούν τεκμήρια για εκείνους που λένε πως ο Perry πράγματι εφηύρε την Reggae μουσική, ανεβάζοντας κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια τις μετοχές της μουσικής του αξίας μέσα από τις παραγωγές του. Μέχρι το 1968, ο Perry βλέποντας ότι δεν είναι εφικτό να συνεργαστεί με άλλους παραγωγούς, αποφασίζει να κάνει μόνος του τις παραγωγές. Ονομάζει το συγκρότημά του και τη νέα του δισκογραφική εταιρία theUpsetters.




Μετά από καταπληκτικές παραγωγές με φωνητικές συμμετοχές από κορυφαίους τραγουδιστές της Τζαμάϊκα όπως τον DavidIsaacs, τους Silverstones και τον SlimSmith, ο Perry πρωτοπορεί ξανά κάνοντας την πρώτη μουσική περιοδεία reggae συγκροτήματος στη Βρετανία. Μετά από μια έξοχη πορεία, ο φιλόδοξος Perry ανοίγει το δικό του μουσικό κατάστημα, το «TheUpsetteRecordShop”. Το κατάστημά του, έπαιζε στρατηγικό ρόλο στην εξάπλωση των μουσικών ακουσμάτων του Perry και των Upsetters.



Η αυξημένη δημοτικότητα που κέρδισαν οι μουσικές παραγωγές του Perry τον βοήθησαν στο να χρηματοδοτεί ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα και στο ραδιοφωνικό σταθμό JBC με τον DjWinston “TheWip” Williams να παίζει όλες τις νέες κυκλοφορίες. Ούτε ο BobMarley έμεινε ασυγκίνητος από την έκρηξη δημιουργίας του LeePerry και συμφώνησε μαζί του. Η συμφωνία αυτή οδήγησε τον Perry στην παραγωγή των “SoulRebel”, και “SoulRevolution”, δυο δίσκων τουΒobMarley που έχουν την πινελιά του προσωπικού ύφους του Perry.



Εισιτήρια 26 € προπωλούνται στα κεντρικά δισκοπωλεία

STEREODISC & ΛΩΤΟΣ. Συναυλιακό εισιτήριο 30 €.

Πληροφορίες : 2310 265601 [email protected]
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Να και μερικοί δίσκοι του:



Lee Scratch Perry
Panic In Babylon


TRACKLISTE

1. Rastafari
2. Purity Rock
3. Pussy Man
4. Fight ToThe Finish
5. Voodoo
6. Panic In Babylon
7. Perry's Ballad
8. I Am A Psychiatrist
9. Inspector Gadget 2004
10. Are You Coming Home ?
11. Baby Krishna
12. Greetings
13. Devil Dead



Lee 'Scratch' Perry
Jamaican E.T.

TRACKLISTE

1. 10 Commandments
2. I'll Take You There
3. Message From The Black Ark Studios
4. Holyness, Righteousness, Light
5. Babylon Fall
6. Mr Dino Koosh Rock
7. Hip Hop Reggae
8. Evil Brain Rejector
9. Jah Rastafari, Jungle Safari
10. Love Sunshine, Blue Sky
11. Clear The Way
12. Congratulations
13. Shocks Of Mighty
14. Jamaican E.T.
15. Telepathic Jah A Rize






Lee Scratch [deluxe] Perry
Return Of The Super Ape
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.616
Μηνύματα
2.868.160
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top