LENCO L78 Idler, με armboard για Linn fit η για SME βραχιονες.

Status
Not open for further replies.

mouseslept

Buckalis Επαγγελματίας
Μηνύματα
425
Reaction score
343
Price: 620 Euros χωρις βραχιονα η,
..............1050 ευρω με βραχιονα απο τιτανιο Αlphason Xenon
To εικονιζομενο, ειναι το πικαπ προς πωληση, εκτος ομως του εικονιζομενου Αudioquest ΡΤ 9.1 extreme βραχιονα, που δεν πωλειται διοτι θα μπει στο νεο Lenco L 78 που ετοιμαζω.

Θα ακολουθησουν φωτογραφιες με τον Alphason Xenon τοποθετημενο σε επομενο post.
_SOT1325.jpg


Πολλοι θα θυμουνται οτι προ λιγων μηνων πουλησα το Thorens TD-124 που ειχα... Ο λογος ηταν οτι ειχα βρει αλλο idler πικαπ που ακουγοταν ακομα καλλυτερα (το Lenco L78)... Τωρα ηρθε η ωρα να αποχωριστω και αυτο, γιατι... ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΚΑΙ 2ο....

TO ΠΙΚΑΠ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ:

1.
Νεο τροχο idler, πολυ καλυτερο απο το original (απο τον "Ιταλο").

2. Νεα μπιλια και βαση πηγαδιου "μηδενικης τριβης", ειδικα σχεδιασμενα για το συγκεκριμενο deck.

3. Διαθετει το (εκ κατασκευης extra) οriginal στροβοσκοπιο με την εξωτερικη λαμπα, για μικρομετρικη ρυθμιση των στροφων απο τον χρηστη.

4. Αφαιρεθηκε ο (πραγματικα αθλιος) original βραχιονας και κατασκευαστηκε με απολυτη ακριβια armboard με δυο ατσαλινες λαμαρινες παχους 1.5mm σε sandwitch με το original (επισης ατσαλινο 2mm) top plate που δεχεται απευθειας Linn mount βραχιονες (mounting distance 211mm), αφου ομως πρωτα δημιουργηθηκε mount για SME βραχιονες στο original board.

5. Αγοραστηκε και τοποθετηθηκε το ειδικο, παχους 5mm "professional mat" της Technics.

6. Kατασκευαστηκε νεο, σκουρο φυμε καπακι, που εκτος απο ανακληση, ειναι εντελως αφαιρουμενο και απανατοποθετειται αμεσα με μια μονον κινηση.

Συγκριση με αλλο idler deck (Garrard 301/401 - Thorens 124) η με Linn + Ittok βραχιονα, οποτε και οπου θελετε... το χανω η χανετε το δικο σας! Δεν αστειευομαι!!!

_SOT1322.jpg


Το ζυγιαμενο εργοστασιακα πολυ βαρυ πλατω του deck...

_SOT1326.jpg


To στροβοσκοπιο με την λαμπα για την μικρομετρικη ρυθμιση των στροφων αφαιρουνται και τοποθετουνται αμεσα.

_SOT1324.jpg


Τα μηχανκα μερη του πικαπ ειναι σαν καινουργια.
_SOT1321.jpg


Παρακαλω να σημειωθει, οτι εξαιτιας της προβλεψης για υπαξη εγκοπης για βραχιονα SME στο main board του deck που εχει γινει, μπορει να τοποθετηθει με απολυτη ακριβια οποισδηποτε βραχιονας με mounting distance ως και 240mm επι του deck (δηλαδη ολοι οι βραχιονες που υπαρχουν)...

Tην τοποθετηση και ολη την ευθυνη για την αψογη προσαρμογη, την αναλαμβανω εγω εντελως δωρεαν με κατασκευη νεου armboard στο μηχανουργιο με το οποιο συνεργαζομαι ως διπλωματουχος Μηχανολογος Μηχανικος με βρετανικο πτυχιο Βachelor of Εngineering.
 

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.339
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top