LG 37LB1R

Reaction score
0
Έχει αγοράσει κανείς αυτή την τηλεόραση;
Τι εντυπώσεις υπάρχουν;

Ψάχνω για μια 37' LCD με καλή τιμή (μέχρι 2000€)
Αρχικά μου μπήκε στο μάτι η TOSHIBA 37WL66 αλλά έχουν αναφερθεί πολλά προβλήματα με την γωνία θέασης στα ξένα forums και επιπλέον έχει πολύ κακή συνδεσιμότητα με PC, αν και δεν σκοπεύω να συνδέσω PC άμεσα.

Διάβασα κάπου πολύ καλά λόγια για την LG LB1R και βρήκα την 37άρα με 1700€ στο www.technixx.gr (είναι και Θεσ/νίκη όπως και εγώ). Επίσης διάβασα μέσα σε αυτό το forum ότι η LG έχει πολύ καλό service στην Ελλάδα και αυτό είναι νομίζω βασικό.

Άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες! Θα βλέπω κυρίως δορυφορική και DVD.

ΥΓ. Δεν με ενδιαφέρει η ΑΜΟΙ καθώς είναι πολύ ακριβή, κακή out of the box και δεν νοιάζομαι για 1080ρ. Το λέω γιατί έχω την εντύπωση ότι πολλοί θα σπεύσουν να την προτείνουν χεχε. Αν είχε πιο λογική τιμή τότε ίσως :)

Reaction score
164
Ε, μη ζητάμε και πιο λογική τιμή για την κινεζούλα! :)
Να υποθέσω ότι σε ενδιαφέρει κυρίως η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων; Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει τώρα τα 1080, αλλά σε 2-3 χρόνια, και πολλά λέω, θα σε ενδιαφέρει. Και δεν νομίζω ότι έχεις σκοπό να κρατήσεις την τηλεόραση για τόσο λίγο.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
H LG έχει καλό service. Την συγκεκριμένη τηλεόραση δεν την έχω δει... αλλά πρόσεξε ότι το συγκεκριμένο site την εισάγει από Γερμανία και δεν ξέρω αν θα σε καλύψει η LG στην Ελλάδα... ίσως χρειαστεί να την ξαναστείλεις Γερμανία για service...

Αν δεν θέλεις να πας στην ΑΜΟΙ πάντως δεν είναι καθόλου κακή out of the box, είναι σε μέσα επίπεδα και απογειώνεται με τις ρυθμίσεις του Λάμπρου τις οποίες θα βρεις στο αντίστοιχο θέμα...

Reaction score
14
Σουμαχερίδη... οράιο nickname, καλώς ήλθες στην παρέα μας.

Η LG είναι όντως πολύ καλές σε όλα. Εχουν πολύ καλή παρουσία στην Ελλάδα. Είναι όλη η δομή τους τέτοια που ξεκινάνε απο καλά προιόντα, εχουν καλό μανατζμεντ στην χώρα μας και φυσικά αρκετά καλό και σοβαρό σερβις.

Είμαι κάτοχος LG 48άρας, το service δεν το εχω χρειαστεί ακόμα αλλά εχω εικόνα καθαρή ότι δεν θα συναντήσεις κανενα προβλημα. αλλωστε και εδω μεσα ενα παιδί με καμμενο πανελ σε πλασμα του το αλλαξαν αν και ηταν δικό του σφαλμα που δεν ακολούθησε τις οδηγίες πιστά. Αυτό δείχνει σιγουρα την καλή διαθεση που εχουν να ανεβουν ψηλά στην ελληνική αγορα.

Και η ΑΜΟΙ είναι αξιοπρεπεστατη και θα την χαρακτηριζα σαν καλίτερη επένδυση για το μελλον λόγω 1920χ1080 που θα σε καλύψει για όλες τις μελλοντικές εκπομπές.

Reaction score
0
Να χαιρετίσω και εγώ το Forum από την πλευρά μου.

Την συγκεκριμένη τηλεόραση την αγόρασα μετά από αρκετούς μήνες αναζήτηση πριν 2 εβδομάδες. Η τιμή της 1690 ευρώ από γνωστό ελληνικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Η αρχική τιμή ήταν 1980 αλλά αν τους πεις ότι την βρήκες 1700 την κατεβάζουν.

Η τηλεόραση είναι πάρα πολύ καλή. Το τηλεοπτικό σήμα πολύ καλύτερο από ότι περίμενα. Αν γυρίσω το κάδρο σε 4:3 η εικόνα είναι άριστη στα μάτια μου. Το xbox360 με σύνδεση component στα 720p είναι εμπειρία...
Η δορυφορική εικόνα στα σοβαρά κανάλια (δηλαδή όχι σε Nova) όπως το ZDF είναι άψογη ειδικά όταν το σήμα είναι 16:9 (δέκτης kaon 570h με σύνδεση scart rgb). Στα ψηφιακά της ΕΡΤ η εικόνα είναι καλή αλλά και εκεί παίζει ρόλο και ο δέκτης. Το DVD (μοντέλο GVG420 των 39 ευρώ) το έχω συνδέσει με απλό RCA και ειλικρινά, η εικόνα δεν έχει ουσιαστική διαφορά από την σύνδεσή του με scart (rgb).

Με λίγα λόγια η τηλεόραση είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Όσον αφορά το service της LG, είμαι κάτοχος οθόνης της στον υπολογιστή μου (1980Q) και έτυχε να μου εμφανίσει 2 καμμένα πίξελς. Με ένα τηλέφωνο και αποστολή με email της απόδειξης, σε 3 ημέρες είχα στο σπίτι μου με courrier δίχως καμία επιβάρυνση νέα οθόνη (αντικατάσταση της παλαιάς) δίχως καμία άλλη ερώτηση. Στην επιλογή μου για την τηλεόραση ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ρόλο έπαιξε και η εμπειρία μου αυτή με το service της LG.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα το μοντέλο αυτό, ειδικά σε άτομα που δεν "τρώγονται με τα ρούχα τους" :lol:

Reaction score
14
να σε χαιρετήσω και εσένα φίλε kanenas (άλλος με όμροφο nick!!) και να σου ευχηθώ καλές και εποικοδομητικές περιπλανήσεις στο φορουμ μας!!

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, αν και γενικά ήμουν "θαμώνας" τους τελευταίους μήνες διαβάζοντας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις του χώρου.

Τώρα για το nick, μπορείς να με λες και Οδυσσέα :lol:

Reaction score
0
na po kai ego an kai den exo to modelo auto alla thn lz55 h opoia akomh einai se prosfora sta 1600.
ego paidia xreiastika to service ths kai antapokrithikan mia xara..se mia wra htan spiti mou thn peirane kai se 48h thn ferane xana.ayto pou mou arese htan oti apanthsan se oles tis erwthseis mou xoris na enoxlithoun akomh kai apo tis pio ypervolikes.
oson afora to panel.den xero thn diafora ths me thn lb1r alla toso sta analogika oso kai sta doryforika h eikona ths htan poly kalh..kai leo htan giati pleon synergazete me humax 2000 kai se allo post exo anafero ta provlhmata..pantos san HD paizei para poly kala.

Reaction score
0
kompaiasi said:
na po kai ego an kai den exo to modelo auto alla thn lz55 h opoia akomh einai se prosfora sta 1600.
Ήταν σε προσφορά στα 1600. Τώρα είναι στα 1390!!!

Φιλικά,
Αντρέας

Reaction score
0
thn paraskevh pou peiga na doso thn dosh htan 1600 se prosfora sthn expert..isos na allaxe h isos na milas gia allo magazi den xero

Reaction score
0
kompaiasi said:
thn paraskevh pou peiga na doso thn dosh htan 1600 se prosfora sthn expert..isos na allaxe h isos na milas gia allo magazi den xero
Το είδα χτες σε φυλλάδιο της ηλεκτρονικής μέσα σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Φιλικά,
Αντρέας

Reaction score
0
Στο site shop21.gr/product/product.hel.asp?pfid=24669&prid=25038 έχουν την 37LB2R 1350e!! Τι διαφορά έχει από την 1R? Μπορείς να δεις μήπως δύο διαφορατικά κανάλια μαζί :? ? Έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη? Γιατί νομίζω ότι κάποιο μοντέλο της LG έχει :)

Reaction score
0
Εγραψα την κριτική μου σε άλλο post αλλά την αντιγράφω και εδώ για όσους ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο μοντέλο :

Καλησπέρα και από εμένα, μόλις αγόρασα και εγώ την 37LB1R και μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από το σαββατοκυριακάτικο crash test :

SD :
Το χάλι μας το μαύρο, κάτι πρέπει να παίζει και με την κεραία αλλά δεν βρήκα χρόνο να το ψάξω, μόνο 1-2 κανάλια με υποφερτή εικόνα. Ακόμα και στα κανάλια με καλό σήμα εμφανίζεται έντονο solarize που δεν ξέρω αν οφείλεται στην TV ή στο σήμα του καναλιού. Οτι ρυθμίσεις και να κάνεις αυτό δεν αλλάζει.

HDMI : Εικόνα από ένα DV490V με upscaling 720p ή 1080i και ξαφνικά απογειωθήκαμε. Δεν είχα πολλά DVD αλλά το Sin City το έδειχνε σαν True HD από τα 3 μέτρα που καθόμαστε ενώ δοκίμασα και scart με εμφανώς υποδεέστερα αποτελέσματα. Κάποια DVD από εφημερίδες είχαν σαφώς χειρότερη εικόνα (ακόμα όμως πολύ καλή) και επίσης ενώ ισχυρίζονταν ότι ήταν 16:9 έπαιζαν με μαύρες μπάρες πάνω κάτω. Σίγουρα ο scaler του Pioneer είναι καλύτερος από της TV αφού αν έστελνα 570p και άφηνα τον scaler της TV να κάνει δουλειά, τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα (πιο έντονα artifacts) από ότι αν έστελνα κατευθείαν upscaled 720p. Και εδώ παρατηρήθηκε solarize όχι όμως τόσο έντονο όσο σε SD.

RGB (D-Sub) : Επειδή το laptop μου δεν έχει ψηφιακή έξοδο αναγκαστικά έστειλα σήμα από RGB με ένα καλό καλώδιο VGA->VGA. Μετά τις ανάλογες ρυθμίσεις είδαμε το φώς το αληθινό. 1:1 pixel mapping, άριστη εικόνα στα 720p κλιπάκια (αν και η ΑΤΙ X600 δεν βοηθάει ιδιαίτερα) με λίγα λόγια ένα σοβαρό HTPC χρειάζεται επειγόντως.

Δεν δοκίμασα ακόμα component και τις άλλες εισόδους.

Γενικές παρατηρήσεις : Πολύ καλό design, προσεγμένη στις λεπτομέρειες και με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Ασυνήθιστα καλός ήχος από τα ηχειάκια της και το PIP όλα τα λεφτά. Να έχεις σε μικρή εικόνα το ποδόσφαιρο και να μην χάνεις φάση ενώ η σύζυγος να μην παραπονιέται που θέλει να δει τη βέρα στο δεξί (λέμε τώρα...).
Στα μείον τώρα, ένας θόρυβος χαμηλής έντασης (ένα τζζζ) που είναι όμως αισθητός σε απόλυτα ήσυχο περιβάλλον έρχεται από το πίσω μέρος της συσκευής και έχω την εντύπωση ότι εμφανίζεται όταν η TV δουλεύει αρκετή ώρα. Δεν είναι ενοχλητικό σε σημείο να φωνάξω τεχνικό αλλά θα το παρατηρήσω στο μέλλον και θα δω.

Και μια ερώτηση : Στο service menu δεν μπαίνεις αν πρώτα δεν δώσεις ένα κωδικό. Δηλαδή πατάς μενού στο τηλεχειριστήριο και στην TV και αντί να εμφανιστεί service menu εμφανίζεται ένα παράθυρο που ζητάει password. Ξέρει κανείς τίποτα? Θέλω να αλλάξω τις γκρι λωρίδες σε μαύρες σε θεαση 4:3

Αυτά προς το παρόν.
Δημήτρης

Reaction score
0
Αν και δεν είμαι τεχνικός, ούτε γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει στα ενδότερα των TV, πιστεύω ότι από τη στιγμή που η TV δεχθεί σήμα στην native ανάλυσή της δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσει κανέναν scaler για να το δείξει. Αν όμως το σήμα που δέχεται είναι διαφορετικής ανάλυσης τότε αναγκαστικά πρέπει να επέμβει ο scaler. Ετσι αν το DVD κάνει το upsale και στείλει 720p τότε η TV δείχνει στην native ή τουλάχιστον πολύ κοντά στην native ανάλυσή της, ενώ αν το DVD στείλει 576p τότε ο scaler της TV κάνει όλη τη δουλειά.

Κανένας για το service menu βρεεεεεεεεε!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef