LG 49SK8000 - Γκριζάρισμα οθόνης (LED Local Dimming)

Μηνύματα
152
Reaction score
8
Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

πρόσφατα αγόρασα μια LG 49SK8000 και σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της για την χρήση που την θέλω. Επέλεξα IPS panel γιατί με ενδιαφέρει πολύ η γωνία θέασης και γιατί την χρησιμοποιώ πολύ με υπολογιστή. Στις λίγες ταινίες που έχω δει όμως στην συγκεκριμένη τηλεόραση έχω παρατηρήσει ότι όταν υπάρχει λευκό overlay πχ ενεργοποιώ το μενού/mouse της τηλεόρασης ή υπότίτλους σε ταινία κτλ η εικόνα γίνετε κάθετα από πάνω ως κάτω και όσο είναι περίπου το πλάτος του λευκού overlay πιο γκρίζα από την υπόλοιπη οθόνη.

Γνωρίζω ότι οι IPS σε σχέση με τις VA έχουν γενικά θέμα με το μαύρο και ψάχνοντας το λίγο βρήκα ότι αν απενεργοποιήσω την επιλογή LED local dimming το πρόβλημα "διορθώνεται" όμως απ΄ότι είδα ουσιαστικά γίνετε λίγο πιο γκρι όλο το panel και όχι μέρος του, κάνοντας το στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον λιγότερο εμφανές (plasebo).

Όποια πληροφορία για το συγκεκιρμένο θέμα και ενδεχόμενη βελτίωση του θα την εκτιμούσα.

last but not least έχω το συγκεκριμένο calibrator, το είχα πάρει για την Plasma και τον προβολέα μου και ακόμα αυτές τις ρυθμίσεις έχω για ταινίες σε σκοτεινό δωμάτιο, πιστέυετε ότι θα βοηθούσε την κατάσταση και με την LG ή όχι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

Μηνύματα
152
Reaction score
8
Ψάχνοντάς το λίγο ακόμα βρήκα αυτό το ενδιαφέρον link επίσης έμαθα ότι η δική μου είναι full array TV οπότε το local dimming υποτείθεται ότι κάνει σοβαρή δουλειά... μήπως είναι κάτι άλλο που παραβλέπω ρε παιδιά ή μήπως το local dimming είναι marketing μούφα? Όντως το μαύρο είναι πιο βαθύ με αυτό ON αλλά το on the fly γκριζάρισμα κατά περιοχές είναι πολύ πιο ενοχλητικό IMO τουλάχιστον σε σκοτεινό δωμάτιο
 

Μηνύματα
241
Reaction score
131
Full Array λογικά είναι η 8500 και ή 9500.

Εγώ πήρα περσυ στην προσφορά της LG την SJ800. Η 8000 είναι υποτίθεται η αντικατάσταση της δικιάς μου. Και εχει και χειρότερο PMI απο την δικιά μου που είναι του 2017.
Full array και τότε ηταν η 850V και η 950V.

Εχω κι εγώ το ιδιο πρόβλημα ας πουμε με σενα. Αλλα δεν με νοιάζει και τόσο γιατι δεν βλέπω τοσες πολλές ταινίες τώρα. Οταν την πρωτοπήρα ενοχλούσε αρκετά.

Ριξε μια ματιά εδω. Εχεις πολλές μετρήσεις,uniformity κτλπ.

Και εδώ


Επισης στην LG υπάρχει Edge,Full Array και Full Array Pro.

Επισης η 49άρα δεν είναι true 120ΗΖ μονο η 55 και η 65 της δικής σου σειράς.

Γενικά η LG πουλάει πολύ παπάτζα. Τα πάνελ στις σειρές 800/8000 ήταν όλα RGBW και όχι RGB. Πρέπει να νας οπωσδήποτε στην 8500 ή στην 9500 για trueRGB και full array με πιο πολλές ζώνες. Μετά ξεκινάνε η OLED τιμολογιακά.

"Local dimming performance is poor. This is due to the way local dimming is performed on this TV. The zones are vertical and thus it can not work effectively with images that interchange bright dark areas vertically.

We recommend that you leave the local dimming setting to medium and if you find that the screen brightness changes are bothering you, then you should turn it to off."
 
Last edited:

Μηνύματα
152
Reaction score
8
Ευχαριστώ για τα σχόλια και τα link θα τα μελετήσω με την πρώτη ευκαιρία. Όπως είπα η επιλογή της συγκεκριμένης έγινε εσκεμένα μιας και οι ταινίες σε αυτήν την TV δεν είναι το κύριο task... πάντως απενεργοποίησα το local dimming και είναι πολύ καλύτερα.

Μια άσχετη ερώτηση αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, προσπάθησα να συνδέσω την τηλεόραση μέσω Optical με τον παλίο Yamaha A5 που έχω αλλά δεν ακούω τίποτα. Δοκίμασα και το Optical out μονο του και το Internal Speaker + Optical αλλά ενώ έχω ήχο από τα ενσωματωμένα ηχεία δεν περνάει τίποτα στον A5. Το Link της οπτικής αν το βγάλω από τον A5 έχει το κόκκινο φως οπότε το σήμα περνάει, προφανός κάποια ασυμβατότητα είναι. Το out το δοκίμασα και σε PCM και σε Auto χωρίς καμία τύχη δυστυχώς

Ευχαριστώ προκαταβολικά και πάλι
 

Μηνύματα
241
Reaction score
131
Δες τα format που βγαζει απο την οπτική η τηλεόραση σου. Μπορεί να μην τα υποστηρίζει ο ενισχυτής. Η δες αν μπορεις να κανεις κανένα downmix.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.637
Μηνύματα
2.868.636
Members
37.944
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top