LIDL DVD HDMI player

Reaction score
0
Γεια σε όλους.
Είναι το πρώτο μου μύνημα αν και παρακολουθώ εδώ και κάποιο καιρό το πολύ καλό αυτό φόρουμ!
Είδα σε φυλλάδιο του Lidl ότι από 3/11 θα έχει με 55 € το εξής: http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20081103.p.dvdhdmiplayer
Εγώ τώρα έχω home theater Sony με DVD recorder το RDR-GX210 που είναι progressive scan και δεν παίζει κάτι άλλο σε ταινίες εκτός από DVD format, ενισχυτή STR-κάτι και μία Samsung LE40A457. Αν θα πάρω αυτό του Lidl θα το συνδέσω στην HDMI θύρα της TV (το Sony το έχω με component) και στον ενισχυτή με coaxial (το Sony με optical) ώστε θα τα έχω όλα μαζί.
Το ερώτημα μου είναι αν θα δω εμφανή διαφορά στην εικόνα με αυτό το DVD (ή και κάποιο άλλο) το οποίο κάνει upscale σε 720p ή 1080i στα 3,5~μέτρα απόσταση από την τηλεόραση που είμαι συνήθως, σε σχέση με αυτό που έχω τώρα, ή αν δεν αξίζει ούτε τον κόπο ούτε τα χρήματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.573
Απάντηση: LIDL DVD HDMI player

προσωπικά θα έδινα 15 ευρώ παραπάνω και θα έπαιρνα
μία γνωστή μάρκα.
Στα 70 ευρώ έχει αρκετά γνωστά μοντέλα.

Reaction score
124
το προηγούμενο dvd του lidl (μάλλον μου φαίνεται το ίδιο) έπαιζε μονο μια γραμμή υποτίτλων στα avi αρχεία.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Θα δω όμως διαφορά στην εικόνα αν πάρω ενα πχ Samsung με παρόμοια χαρακτηριστικά με του Lidl από ένα "απλό" με progressive scan όπως το δικό μου;

Reaction score
1.844
Απάντηση: LIDL DVD HDMI player

Δεν είναι μόνο η διαφορά στην εικόνα, που δεν ξέρω να πω, γιατί δεν έχω δει πως παίζει η συσκευή του Lidl. Είναι η διαφορά στην ποιότητα κατασκευής, το πόσο δηλαδή θα αντέξει στο χρόνο η κάθε συσκευή και πιθανόν περισσότερες λειτουργίες στο επώνυμο.

Reaction score
2
Έχω το συγκεκριμένο και ειδικά στην εικόνα είναι αστέρι για τα λεφτά του. Η ποιότητα κατασκευής δεν προβληματίζει. Μεγάλο ατού του, η δυνατότητα ρύθμισης φωτεινότητας, αντίθεσης στην έξοδο hdmi και το πολύ καλό upscaling που κάνει ακόμα και σε divX. Με ελληνικούς υποτίτλους και τις υπόλοιπες λειτουργίες, επίσης κανένα πρόβλημα. Συνολικά, δεν έχω δεύτερες σκέψεις για την αγορά του.

Reaction score
0
Ωραία όλα αυτά αλλά μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει ορατή ή έστω αισθητή διαφορά ανάμεσα σε ένα dvd player που κάνει upscale και σε ένα απλό progressive σαν το δικό μου;
Αν ναι θα πάρω ένα Samsung για να ταιριάζει και με την TV αλλιώς παίρνω το Silvercrest για να έχω τη δυνατότητα να βλέπω Divx!

Reaction score
2
Αυτό εξαρτάται από την παλαιότητα του υπάρχοντος player, την ποιότητα υλοποίησης του, όπως και από την αντίστοιχη ποιότητα των ενσωματωμένων ηλεκτρονικών του μέσου απεικόνισης, οπότε απόλυτη απάντηση δε μπορεί να υπάρξει. Μόνο μια επιτόπια σύγκριση μπορεί να δώσει μια σαφή εικόνα(το lidl αν δεν απατώμαι προσφέρει δυνατότητα επιστροφής, άνευ ερωτήσεων, μέχρι και ένα μήνα από την αγορά του προιόντος). Πάντως, διαφορές του τύπου μέρα-νύκτα, μην περιμένετε να δείτε.

Reaction score
0
Αυτό εξαρτάται από την παλαιότητα του υπάρχοντος player, την ποιότητα υλοποίησης του, όπως και από την αντίστοιχη ποιότητα των ενσωματωμένων ηλεκτρονικών του μέσου απεικόνισης, οπότε απόλυτη απάντηση δε μπορεί να υπάρξει. Μόνο μια επιτόπια σύγκριση μπορεί να δώσει μια σαφή εικόνα(το lidl αν δεν απατώμαι προσφέρει δυνατότητα επιστροφής, άνευ ερωτήσεων, μέχρι και ένα μήνα από την αγορά του προιόντος). Πάντως, διαφορές του τύπου μέρα-νύκτα, μην περιμένετε να δείτε.
Σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις!
Χωρίς να είμαι ειδικός, το 3ετίας Sony RDR-GX210 που έχω τώρα και χωρίς προβλήματα είναι αλλά και βγάζει πολύ καλή εικόνα από DVD dual layer στη 40'' TV.
Οπότε αν είναι να ψάχνω στο μικροσκόπιο διαφορές που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά δεν παίρνω τίποτα!

Reaction score
0
Καλησπερα παιδια,

Μια που λεμε για το Silvercrest 6517 μηπως μπορει να μου πει κανεις πως λυνεται το προβλημα με την εμφανιση της μιας και μονο σειρας των υποτιτλων.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Reaction score
1.213
Ωραία όλα αυτά αλλά μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει ορατή ή έστω αισθητή διαφορά ανάμεσα σε ένα dvd player που κάνει upscale και σε ένα απλό progressive σαν το δικό μου;
Eξαρταται... στο δικο μου ειδα αισθητες ...

Reaction score
2
Καλησπερα παιδια,

Μια που λεμε για το Silvercrest 6517 μηπως μπορει να μου πει κανεις πως λυνεται το προβλημα με την εμφανιση της μιας και μονο σειρας των υποτιτλων.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Το δικό μου δεν παρουσιάζει κάτι τέτοιο (τουλάχιστον στην έξοδο hdmi που το δουλεύω), οπότε δε μπορώ να βοηθήσω. Αν θυμάμαι καλά στο ελληνικό σέρβις ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα και περίμεναν αναβάθμιση firmware από τα κεντρικά στη Γερμανία, δεχόμενοι μάλιστα και την αντικατάσταση της συσκευής με το προηγούμενο μοντέλο μέχρι να συμβεί αυτό. Ένα τηλέφωνο προς νεώτερη ενημέρωση δε βλάπτει.

Reaction score
0
Και εγω με hdmi εξοδο το δουλευω αλλα εχω αυτο το προβλημα.Ενα καιρο ειχα καταφερει να διορθωσω το προβλημα αυτο.Αλλα δεν θυμαμαι τι ειχα κανει.

Τωρα παλι τα ιδια εχω μου τρωει την 2η σειρα των υποτιτλων.

Για να δουμε μηπως καποιος τελικα δωσει λυση.

Reaction score
0
Μου φαίνεται ότι πρέπει στις ρυθμίσεις του να βάλεις την TV στο αυτόματο και όχι στο PAL; Κάτι τέτοιο μάλλον...
Μία απορία που έχω είναι αν υπάρχουν αρχεία Divx σε 720/1080p ώστε να αξίζει να μην τα κάνω απλό dvd με το ConvertXtoDVD. Εννοώ ότι τώρα ένα βίντεο avi το μετατρέπω σε dvd ώστε να το βλέπω στην TV η οποία το κάνει upscale ή κάνω λάθος;
Αν ένα avi δεν είναι πχ 720p παίρνοντας ένα dvd player που κάνει upscale κερδίζω μόνο ότι θα το παίξω χωρίς επεξεργασία (αν φυσικά υποστηρίζει το φορμά το player) ή τα έχω μπερδέψει τελείως;

Reaction score
0
Λοιπόν εγώ είμαι πάλι!
Τελικά το πήρα τη Δευτέρα 1/12 (είναι όντως το ΚΗ-6520) που ξαναβγήκε αφού διάβασα πολύ καλές κριτικές στο διαδίκτυο και επειδή ήθελα να έχω την επιλογή "Just Scan" στην TV για να μην κόβονται δεξιά και αριστερά οι ταινίες σε 720p που τις έγραφα σε DVD.
Κάνοντας συγκρίσεις με το Sony-progressive scan SD μέσω component που έχω, κατ' αρχάς επιτέλους (με επιλογή "just scan" στην Τιβι) ΔΕΝ κόβεται τίποτα από 720/1080 ταινίες που μέσω ConvertXtoDVD περνάω σε dual layer 8,2 GB DVD !!!
Η ποιότητα επίσης στην εικόνα είναι εκπληκτική (το έχω μέσω HDMI στα 720p στην ΤιΒι και optical στον ενισχυτή) και οι υπότιτλοι πολύ καλοί τόσο από γραμματοσειρά όσο και από μέγεθος. Ο ήχος πολύ καλός (δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά από το Sony που το έχω στον ίδιο ενισχυτή μέσω coaxial).
Οι ρυθμίσεις του πολύ καλές, στα ελληνικά χωρίς όμως να έχουν ρυθμίσεις λεπτομέρειας (όπως πχ το Oppo) εκτός από φωτεινότητα και ευκρίνεια που όμως τα ρυθμίζω από την ΤιΒι ούτως ή άλλως.
Πορτάκι μια χαρά, ανοίγει, διαβάζει αλλάζει ρυθμίσεις πολύ γρήγορα. Η ποιότητα του χειριστηρίου είναι μέτρια αλλά είναι άμεσο και υπερπλήρες! Επίσης φωσφορίζει στο σκοτάδι!!!
Υπερπλήρες είναι και ως προς την συνδεσιμότητα (HDMI, VGA(!), Component, SCART, analog, S-video, coaxial, optical, USB, memory cards) μιλάμε τα έχει ΟΛΑ!!!!!!!!!
Κατά τη γνώμη μου με την τιμή που έχει (55 €) με 1 μήνα επιστροφή χρημάτων, 3 (τρία) χρόνια εγγύηση και αυτά που προσφέρει, είναι τσάμπα τουλάχιστον για κάποιον σαν και μένα που δεν κάθεται στα 5 εκατοστά από την 40'' οθόνη ψάχνοντας για διαφορές από ένα που έχει 8πλάσια τιμή και προσφέρει ούτε τα μισά από αυτό.

Reaction score
2
Παρακάτω η διαδικασία για όσους ενδιαφέρονται να το μετατρέψουν σε ελεύθερο περιοχών:

Turn on dvd player
Open the tray
On the remote control key in 9999
Wait two seconds the key in 9
the final 9 will be displayed on the tv screen
Your DVD player is now region free.

Also works for KH 6519 & KH 6520 models.

Reaction score
0
Έβαλα και ένα USB stick 4 GB με τρεις ταινίες avi και τις παίζει τέλεια! Και οι υπότιτλοι πολύ καλοί με γκρι ημιδιάφανο φόντο!
Το μόνο που δεν κάνει είναι να κρατάει την φωτεινότητα των ενδείξεων στην πρόσοψη του...το βάζω στο ελάχιστο αλλά όταν το ξανα ανοίξω είναι στο κανονικό. Τεράστιο μειονέκτημα δηλαδή :138:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873