Lipinski L-70

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lipinski L-70

πιασάρικο είναι αγόρι μου το "Α" στον κοσμάκη, τι ρωτάς τώρα, δε καταλαβαίνεις?:143::138::137:
γμτ αφτο λεω κ εγω, αλλα ειναι ανοιγμα στον λαο? συγκινουνται και οι στουντιακοι με τετχοια?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.974
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lipinski L-70

γμτ αφτο λεω κ εγω, αλλα ειναι ανοιγμα στον λαο? συγκινουνται και οι στουντιακοι με τετχοια?
εννοείται! παντού επέρχεται συγκίνησις, κι οι "στουντιακοί" άνθρωποι είναι, δεν είναι κουμπάκια...:126:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Lipinski L-70

Να πω κι εγω το στραβο μου.

Αν ενα αξιολογο ηχειο δαπεδου κοστιζει π.χ. 6.000 το ζευγος. Στην συνεχεια ενα ηχειο βασης παιζει λιγο καλυτερα απο το δαπεδου και κοστολογειται τα ιδια χρηματα. Θεωρω οτι παρ ολο που παιζει καλυτερα μας κλεβει ο τυπος με την μικρη καμπινα. Γιατι κοστολογικα το ηχειο του ειναι πολυ φθηνοτερο ασχετως το πως παιζει. Και για μενα αυτο εχει σημασια. Θεωρω οτι σ αυτην την περιπτωση μια αυξηση συναγωνισμου θα εριχνε οπωσδηποτε τις τιμες γιατι απλα υπαρχει μεγαλο περιθωριο κερδους.

Αν τωρα ο χ κατασκευαστης φωναζει για την τεχνογνωσια του και αλλα παρομοια τα ακουω βερεσε. Δεν πουλαει πυρηνικη φυσικη, και η τεχνολογια σε χρονο ντ τε κανει τον γυρο του κοσμου.

Και φυσικα - φυσικα διαφωνω τελειως με τον τροπο που υπολογισε ο Κωστας (εστω και χοντρικα) τα εξοδα ενος ενεργου ηχειου.

Τελος παντων, ξερω σ αυτο θα ειμαι παντα μειοψηφια, αλλα αν πουλουσε καποιος αλλος τα ηχεια σ αυτην τιμη θα τον λεγαμε ενδεχομενως και τρελλο, ο μονσιε Λιπινσκυ ομως εχει αλλη εκτιμηση στα τεκτενομενα.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Lipinski L-70

Να πω κι εγω το στραβο μου.

Αν ενα αξιολογο ηχειο δαπεδου κοστιζει π.χ. 6.000 το ζευγος. Στην συνεχεια ενα ηχειο βασης παιζει λιγο καλυτερα απο το δαπεδου και κοστολογειται τα ιδια χρηματα. Θεωρω οτι παρ ολο που παιζει καλυτερα μας κλεβει ο τυπος με την μικρη καμπινα. Γιατι κοστολογικα το ηχειο του ειναι πολυ φθηνοτερο ασχετως το πως παιζει. Και για μενα αυτο εχει σημασια. Θεωρω οτι σ αυτην την περιπτωση μια αυξηση συναγωνισμου θα εριχνε οπωσδηποτε τις τιμες γιατι απλα υπαρχει μεγαλο περιθωριο κερδους.

Αν τωρα ο χ κατασκευαστης φωναζει για την τεχνογνωσια του και αλλα παρομοια τα ακουω βερεσε. Δεν πουλαει πυρηνικη φυσικη, και η τεχνολογια σε χρονο ντ τε κανει τον γυρο του κοσμου.

Και φυσικα - φυσικα διαφωνω τελειως με τον τροπο που υπολογισε ο Κωστας (εστω και χοντρικα) τα εξοδα ενος ενεργου ηχειου.

Τελος παντων, ξερω σ αυτο θα ειμαι παντα μειοψηφια, αλλα αν πουλουσε καποιος αλλος τα ηχεια σ αυτην τιμη θα τον λεγαμε ενδεχομενως και τρελλο, ο μονσιε Λιπινσκυ ομως εχει αλλη εκτιμηση στα τεκτενομενα.
Δηλαδή με τη λογική σου ένα DAC ας πούμε έπρεπε να έχει το πολύ 1000Ε. Και ας έχει φάει ο Daniel 30 χρόνια από τη ζωή του για έρευνα. :121:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Lipinski L-70

Δηλαδή με τη λογική σου ένα DAC ας πούμε έπρεπε να έχει το πολύ 1000Ε. Και ας έχει φάει ο Daniel 30 χρόνια από τη ζωή του για έρευνα. :121:
Ναι, και δεν με πειθει οτι εφαγε 30 χρονια πανω στα ντακ μονο. Μαλιστα η Musical Fidelity ειναι η εταιρια που περηφανευεται οτι ειναι η εταιρια που εφερε τα ντακ στον κοσμο του οντιο και εχουν ε αυτου οπως οι ιδιοι λενε την μεγαλυτερη τεχνογνωσια απο οποιαδηποτε αλλη εταιρια. Τις τιμες τους ειναι νομιζω περιτο να σου τις γραψω :142:

Αν πας στους υπολογιστες που ενα σωρο κοσμος εφαγε μια ζωη στα κομπιουτερ, και προσπαθουνε να πουλησουν κατι σε μια χ τιμη και βγαινει ενα παιδακι, ανακαλυπτει κατι νεο καλυτερο το πουλαει 10 φορες φθηνοτερο και η προηγουμενη τεχνολογια παει στα αζητητα. Ετσι ειναι στο περιπου με τα ντακ.

Reaction score
10

Αν πας στους υπολογιστες που ενα σωρο κοσμος εφαγε μια ζωη στα κομπιουτερ, και προσπαθουνε να πουλησουν κατι σε μια χ τιμη και βγαινει ενα παιδακι, ανακαλυπτει κατι νεο καλυτερο το πουλαει 10 φορες φθηνοτερο και η προηγουμενη τεχνολογια παει στα αζητητα. Ετσι ειναι στο περιπου με τα ντακ.
Δεν είναι και έτσι αν σκεφτείς ότι το Medea από το 2002 παραμένει στη κορυφή. Anyway έχουμε τεράστια διάσταση απόψεων εδώ...:143:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Ναι, και δεν με πειθει οτι εφαγε 30 χρονια πανω στα ντακ μονο. Μαλιστα η Musical Fidelity ειναι η εταιρια που περηφανευεται οτι ειναι η εταιρια που εφερε τα ντακ στον κοσμο του οντιο και εχουν ε αυτου οπως οι ιδιοι λενε την μεγαλυτερη τεχνογνωσια απο οποιαδηποτε αλλη εταιρια. Τις τιμες τους ειναι νομιζω περιτο να σου τις γραψω :142:

Βρε Βασίλη, το οτι βγαίνει κάτι νέο καλό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη οτι σβήνει τίποτα. Η θεωρία αυτή συντηρείται λόγω του ότι οι διαφορές στα ψηφιακά είναι γενικά μικρότερες και διότι γενικά υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες ανάλυσης του συστήματός μας και το τι μας δείχνει.

Reaction score
4.250

Θεμη δεν διαφωνω σ αυτα που γραφεις, αλλα στα ντακ προσωπικα ειμαι πεισμενος οτι οι περισσοτερες εταιριες δουλευουν με μεγαλα ποσοστα κερδους . Τωρα θα μου πεις εφορια εισαι και νοιαζεσαι? Αλλα απο εμας τα ζητανε τα λεφτα, οποτε γιατι να μην νοιαστω?

Και λεω, δεν μου αρκει κατι να ειναι καλο για να πουληθει ακριβα. Θα πρεπει και κοστολογικα σε καποιο βαθμο να μπορει να το αποδειξει. Απλα ειναι θεμα πολιτικης της εκαστοτε εταιριας αν θελει να πουλησει κατι φθηνα η οχι. Και φυσικα για παραδειγμα η XTZ θα μπορουσε να πουλησει το ηχειο της στα διπλασια και τριπλασια χρηματα και θα ελεγε οτι χρησιμοποιω ακριβα υλικα.

Τελος παντων λεμε περισσοτερα απ οσα θα επρεπε για την τιμη. Σε τελικη αναλυση ο καθενας κρινει απο μονος του και αναλογως προχωραει η οχι σε μια αγορα.

Το σιγουρο ειναι ο Λιπινσκυ εβγαλε ενα καινουριο προιον το οποιο θα συζητηθει για αλλη μια φορα παρα πολυ. Με τα σπεκ που εχει δε νομιζω η Κ+Η να στεναχωρηθει ιδιαιτερα :142:. Οποτε ο Κωστας θα συνεχιζει το τραγουδι του η λυση που ειχε προτεινει καποτε παραμενει η πιο λογικη.

Reaction score
498

γενικά υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες ανάλυσης του συστήματός μας και το τι μας δείχνει.
+1

Μην τρελαίνεστε για τα dacs εάν δεν έχετε καλύψει όλα τα υπόλοιπα σε κάποιο υψηλό επίπεδο.Και ο Bob Katz σε επικοινωνία που είχαμε πέρυσι μου είχε πει πως τις διαφορές στα dacs όσο καλύτερο μόνιτορ έχεις τόσο περισσότερο τις βλέπεις και για το αν αξίζει η αγορά για να πας σε κάτι καλύτερο/ακριβότερο έχει να κάνει και με τα υπόλοιπα συνοδά (το αυτονόητο δηλαδή είπε..)

Reaction score
498
Αυτό είναι νέο για μένα Lemarchand, που το διάβασες, να το δώ κι εγώ?
The MDF cabinet is made in the Far-East to keep costs down, allowing more budget for the drivers -- September 18th, 2006 -- by Roy Gregory --Source: HiFi+
http://www.avguide.com/review/atc-scm19-loudspeaker

Το έχω διαβάσει και σε κανά 2 άλλα μέρη.Τελικά ήτανε περιοδικά και φόρουμς του εξωτερικού..

D

deleted user 10898

Guest

Το σιγουρο ειναι ο Λιπινσκυ εβγαλε ενα καινουριο προιον το οποιο θα συζητηθει για αλλη μια φορα παρα πολυ. Με τα σπεκ που εχει δε νομιζω η Κ+Η να στεναχωρηθει ιδιαιτερα :142:. Οποτε ο Κωστας θα συνεχιζει το τραγουδι του η λυση που ειχε προτεινει καποτε παραμενει η πιο λογικη.
το νεο K+H υπο την neumann.

ΚΗ 120D

-3 dB free field frequency response 52 Hz … 21 kHz, ± 3 dB
Pass band free field frequency response 54 Hz … 20 kHz, ± 2 dB

Woofer amplifier, cont.(peak) output power* 50 W (80 W)
Tweeter amplifier, cont.(peak) output power* 50 W (80 W)
Controller design Analog, active
Crossover Frequency 2.0 kHz
Crossover Slope (dB/oct.) 24, 4th order

για λεγε....

Reaction score
28

το νεο K+H υπο την neumann.

ΚΗ 120D

-3 dB free field frequency response 52 Hz … 21 kHz, ± 3 dB
Pass band free field frequency response 54 Hz … 20 kHz, ± 2 dB

Woofer amplifier, cont.(peak) output power* 50 W (80 W)
Tweeter amplifier, cont.(peak) output power* 50 W (80 W)
Controller design Analog, active
Crossover Frequency 2.0 kHz
Crossover Slope (dB/oct.) 24, 4th order

για λεγε....
αυτο μ'αρεσει για λεγε παρακατω !!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.974

μη του λες τίποτα.

σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ........

D

deleted user 10898

Guest
γιαπε ρε κοτσοαυτακια γιατι το d εχει αναλογικο ενεργο cross?
για να αρκει ενα μονο dac?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.974

είναι θέμα κατασκευαστικό.

εφόσον η πλακέτα ψηφιακής εισόδου είναι "option", το ηχείο σχεδιάζεται αναλογικό.

ταυτόχρονα, η χρήση φίλτρων FIR και ΙΙR συνδυασμένα (βέλτιστη λύση κρος) απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, κάτι που αποτελεί ακόμα πρόβλημα.

εσύ όμως δε θά'πρεπε να ρωτάς, αυτά είναι ευκόλως εννοούμενα....

D

deleted user 10898

Guest

είναι θέμα κατασκευαστικό.

εφόσον η πλακέτα ψηφιακής εισόδου είναι "option", το ηχείο σχεδιάζεται αναλογικό.

ταυτόχρονα, η χρήση φίλτρων FIR και ΙΙR συνδυασμένα (βέλτιστη λύση κρος) απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, κάτι που αποτελεί ακόμα πρόβλημα.

εσύ όμως δε θά'πρεπε να ρωτάς, αυτά είναι ευκόλως εννοούμενα....
αυτα τα ψιλιαστηκα, αλλα δεν ειναι μεγαλο το πλεονεκτημα του ψηφιακου χ-οβερ? κριμα δεν ειναι να εχεις 2 ενισχυτακια αλλά αναλογικο κροσσ? καλα ποση ισχυ θελει το ρημαδι?

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Lipinski L-70

Όταν για 20 χρόνια και ακόμα και σήμερα πάω στην AES βλέπουν ταμπελάκι "... mastering " στο στήθος διάφοροι κατασκευαστές και προσπαθούν να πουλήσουν την πραγμάτεια τους. Κάποια στιγμή ρωτάνε "... εσύ τι έχεις στο studio ?" , "... έχω ένα σύστημα Weiss απαντώ ..." .

Με κοιτάνε με ζήλια και αποσύρονται "... ε , αφού έχεις Weiss ... τι να σου πουλήσουμε εμείς .... "

Αυτά με το Daniel γι'αυτό λίγα, λόγια μετρημένα ....

Και τα παιδάκια αν αποκτήσουν πληροφορίες - εμπειρία - γνώση -
-κουλτούρα - σοφία σε καμμιά 10ρια χρόνια θα καταφέρουν κάτι.

Μην μπερδεύουμε λόγω εποχής το ποντίκι την πληροφορία και το google με την σοφία ανθρώπων που είναι guru.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Πάλι συγκρίνουμε 2CV με Ferrari ?

Σήμερα ανακοινώνεται ο πραγματικός αντίπαλος του Lipinski στην AES στο San Francisco ....

Reaction score
4.250

Πάλι συγκρίνουμε 2CV με Ferrari ?

Σήμερα ανακοινώνεται ο πραγματικός αντίπαλος του Lipinski στην AES στο San Francisco ....
Αν δενκανω λαθος υπονοεις οτι το 2cv στην προκειμενη περιπτωση ειναι το Κ+Η. Και η Ferrari και η Ferrari το Lipinsky. Γιατι εχω την εντυπωση οτι στην πραγματικοτητα συμβαινει ακριβως το αντιστροφο?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89