Lm3886 handmade amplifier

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.231
...δυστηχως, η γνωση (τοσο των ηλεκτρονικων οσο κ πολλα πολλα αλλα) δεν εχει περασει στην νεοτερες γενιες..
Βασιλευει δε η αγνοια κ τα σχετικα επακολουθα αυτης..
Αληθεια με στεναχωρει οποτε το σκεφτομαι, συμπεριλαμβανω κ τον εαυτο μου σε αυτο..
:(

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Αυτη τη στιγμή έχω μία μονοκόμματι με διαστάσεις 20cm X 7cm X 2.8cm. Θα κοιτάξω για μεγαλύτερη ή να την κόψω στα 2 για καλύτερη χωροταξία?
Αν χωράει στο κουτί σου μονοκομμάτι χρησιμοποίησε την έτσι μην την κόψεις.

Reaction score
52
...δυστηχως, η γνωση (τοσο των ηλεκτρονικων οσο κ πολλα πολλα αλλα) δεν εχει περασει στην νεοτερες γενιες..
Βασιλευει δε η αγνοια κ τα σχετικα επακολουθα αυτης..
Αληθεια με στεναχωρει οποτε το σκεφτομαι, συμπεριλαμβανω κ τον εαυτο μου σε αυτο..
:(
Ευχαριστούμε. Πολυ στοχευμενη η παρατήρησή σου με την γενικότητα ως προς όλους και κανέναν, απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως βοηθάει στο συγκεκριμένο θέμα. Εκτός αν μας βοηθάει στο..... "ως άσχετοι", σταματάμε να ασχολούμαστε.

Reaction score
52
Αν χωράει στο κουτί σου μονοκομμάτι χρησιμοποίησε την έτσι μην την κόψεις.
Μου χωράει ολόκληρη, οριακά μεν, αλλά χωράει. Είναι μεγαλύτερη απο αυτη που πρότεινε ο πωλητης με το LM. Θα μετρηθεί η θερμοκρασία και βλέποντας και κάνοντας.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.231
Ευχαριστούμε. Πολυ στοχευμενη η παρατήρησή σου με την γενικότητα ως προς όλους και κανέναν, απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως βοηθάει στο συγκεκριμένο θέμα. Εκτός αν μας βοηθάει στο..... "ως άσχετοι", σταματάμε να ασχολούμαστε.
ε κοιτα, οπως το παρει κανεις. δεν ειναι τελειως εκτος ενοτητας (diy).
Να δοσω ενα παραδειγμα, πριν μερικες δεκαετιες αρκετος κοσμος γνωριζε το κολιτηρι το καλαι ,ή λιγο πολυ την χρηση πυκνοτων , αντιστασεων ενα νομο του Ohm τελως παντων κτλ. πλεων αμφιβαλω.
Η γνωση επειδη ειναι ανεξαντλητη, ποιος ειναι σχετικος ? (ρητωρικο)
ροκ ν ρολ νεβερ στοπς!

Reaction score
52
Να δοσω ενα παραδειγμα, πριν μερικες δεκαετιες αρκετος κοσμος γνωριζε το κολιτηρι το καλαι ,ή λιγο πολυ την χρηση πυκνοτων , αντιστασεων ενα νομο του Ohm τελως παντων κτλ. πλεων αμφιβαλω.
ροκ ν ρολ νεβερ στοπς!
Προφανώς το σχετικός - άσχετος, ισχύει σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις επί καθημερινής βάσης. Πας να αγοράσεις κάτι απο ένα κατάστημα και επίσης είσαι σχετικός - άσχετος σε αυτό που θες να αγοράσεις. Δεν με βοηθάς όμως να καταλάβω που βοηθάει το σχόλιό σου στο θέμα και στην κουβέντα που γίνεται εδώ? Μήπως είναι απλά για να πεις οτι σχολίασες και εσύ? Ευχαριστούμε αλλά εμένα προσωπικά μου είναι αδιάφορο το post σου (πάντα με σεβασμό απέναντί σου, διότι δεν σε γνωρίζω προσωπικά) :)

Y

Yiannis_B

Guest
ροκ ν ρολ νεβερ στοπς!
:rolleyes:

Βάλε έναν ορθογράφο, βρε, μπορεί να μην μάθεις να κολλάς, αλλά θα σε βοηθήσει στην ορθογραφία. :roflmao:

Όσο για το DIY, με τόση πληροφορία στο νετ, και τόσα βιντεάκια, γίνεσαι ξεφτέρι.

Reaction score
1.147
ροκ ν ρολ νεβερ στοπς!
Η γραφή της Ελληνικής γλώσσας επίσης υποφέρει ...

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Μου χωράει ολόκληρη, οριακά μεν, αλλά χωράει. Είναι μεγαλύτερη απο αυτη που πρότεινε ο πωλητης με το LM. Θα μετρηθεί η θερμοκρασία και βλέποντας και κάνοντας.
Ωραία τότε, θα πρέπει όμως να σου πω πως παίζει σημαντικό ρόλο ο τρόπος που θα προσαρμόσεις τα LM επάνω στην ψύκτρα ώστε να πετύχεις την μέγιστη δυνατή απαγωγή θερμοκρασίας.

Αρχικά με ένα πάρα πολύ ψιλό ντουκόχαρτο, τρίβεις ελαφρά την πλάτη των LM και τα σημεία τις ψήκτρας που θα αναρτηθούν ώστε οι δύο επιφάνειες να είναι λείες.
Μετά καθαρίζεις τις δύο επιφάνειες με οινόπνευμα και τις αφήνεις να στεγνώσουν χωρίς να τις ακουμπάς με γυμνά χέρια.

Θα πρέπει να φτιάξεις δύο μικρές μπάρες (clamp) από αλουμίνιο η χαλκό με πλάτος 2 cm περίπου και μήκος 11-12 cm με τις οποίες θα σταθεροποιήσεις τα LM επάνω στην ψύκτρα.

κάπως έτσι δηλαδή
upload_2017-1-19_11-49-42.png

Δηλαδή πέρα από την είδη υπάρχουσα τρύπα του LM θα χρησιμοποιήσεις τα clamp για να πετύχεις καλύτερη απαγωγή θερμοκρασία κάτι που θα βοηθήσει το γεγονός ότι οι ψύκτρες σου θα είναι μικρές.

Εννοείται ότι θα βάλεις θερμοαγώγιμη πάστα μεταξύ LM και ψήκτρας, αλλά και μεταξύ της ψήκτρας και του κουτιού.

Τέλος θα πρέπει να ανοίξεις τρύπες στον πάτο και το καπάκι του κουτιού σου (αν δεν υπάρχουν) στα σημεία που θα μπει η ψήκτρα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.231
οπως και οι κατοικοι αυτης, appropriate, dont you think? (απο την ταινια 7η σφραγιδα) λογικο και επομενο..
Λυπαμαι για τα ορθογραφικα λαθη στα γραφομενα μου .. :/ αληθεια κανω μεγαλη προσπαθεια.. αλλα σκεψου μονο ποσο δυσκολευτικα πολυ στην προσπαθεια μου να περασω απο το δημοτικο στο γυμνασιο.. περισσοτερο απο το δημοτικο στο λαικο..η απο το χεβι μεταλ στα μπλουζ..
Περα απο το αστειο της υποθεσης, ειναι μια σκεψη και ενας προβληματισμος :)
Ξερεις.. παλαιοτερα ειχαμε αρκετα χομπι.. πλεων ειναι ισοπεδομενα ολα... και σιρικνομενα πισω απο μια οθονη υπολογιστη.. πισω απο το γυαλι το χαος απο μικροηλεκτρονικα... ;-D μπλαντι χελ. ξερεις το χρησιμοποιουμε ...αλλα καπως φτασαμε ως εδω :)
Αναμφιβολα ειναι ψηφιακη εποχη (vs αναλογικη) και οφειλουμε να την αποδεκτουμε.
Μπραβο και απο την πλευρα μου στα παιδια που συνεχιζουν να ασχολουνται με φτιαχτω μονος σου, για να μην υπεκφευγω του θεματως :)

Reaction score
52
Επειδή μάλλον τον πέτυχε το σκοπό του... θα προτιμήσω αν υπάρχουν άλλα σχόλια, μονο επι του θέματος. Ευχαριστώ.
Και ένα λινκ που έχει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα LM που πιστεύω θα σου φανούν χρήσιμες.

http://www.circuitbasics.com/design-hi-fi-audio-amplifier-lm3886/#Find-the-Maximum-Power-Dissipation
Με εχεις υπερκαλύψει με τις απαντήσεις σου. Χθες ψαχνόμουν το πως θα βαλω μπάρα... Thanks!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Απ ' οτι βλεπω ειναι με μονωση τα ολοκληρωμενα , ολα τα μονωμενα τρανζιστορ και ολοκληρωμενα βγαζουν λιγοτερη ισχυ απο τα τα μη μονωμενα , οποτε την ισχυ που θελεις δεν θα την παρεις με αυτα τα κιτ ! .
Η έκδοση TF είναι είδη μονωμένη και δεν χρειάζεσαι μίκες κτλ. Έχει λίγο μικρότερη απαγωγή θερμοκρασίας από το απλό LM και κατά συνέπεια λιγότερα watt.

Δεν έχει όμως αυτό τόση σημασία, σημασία έχει ότι τα περισσότερα LM που κυκλοφορούν στα ιντερνετομάγαζα τύπου ebay, είναι αντίγραφα και όχι original LM. Το ίδιο ισχύει και για τους πυκνωτές που έχουν αυτές οι πλακέτες. Συνήθως λειτουργούνε αλλά μην περιμένεις και πολλά, από πλευράς απόδοσης.
Σε γενικές γραμμές ισχύει αυτό που λέτε αλλά...
Για ένα ολοκληρωμένο του μεγέθους του LM3886 και την χαμηλή του κατανάλωση, δεν νομίζω να επηρεάζει η μόνωση ή όχι.
Άλλωστε στις πληροφορίες της εταιρίας και οι δύο τύποι έχουν την ίδια ακριβώς ισχύ.

Reaction score
1.147
οπως και οι κατοικοι αυτης, appropriate, dont you think? (απο την ταινια 7η σφραγιδα) λογικο και επομενο..
Λυπαμαι για τα ορθογραφικα λαθη στα γραφομενα μου .. :/ αληθεια κανω μεγαλη προσπαθεια.. αλλα σκεψου μονο ποσο δυσκολευτικα πολυ στην προσπαθεια μου να περασω απο το δημοτικο στο γυμνασιο.. περισσοτερο απο το δημοτικο στο λαικο..η απο το χεβι μεταλ στα μπλουζ..
Περα απο το αστειο της υποθεσης, ειναι μια σκεψη και ενας προβληματισμος :)
Ξερεις.. παλαιοτερα ειχαμε αρκετα χομπι.. πλεων ειναι ισοπεδομενα ολα... και σιρικνομενα πισω απο μια οθονη υπολογιστη.. πισω απο το γυαλι το χαος απο μικροηλεκτρονικα... ;-D μπλαντι χελ. ξερεις το χρησιμοποιουμε ...αλλα καπως φτασαμε ως εδω :)
Αναμφιβολα ειναι ψηφιακη εποχη (vs αναλογικη) και οφειλουμε να την αποδεκτουμε.
Μπραβο και απο την πλευρα μου στα παιδια που συνεχιζουν να ασχολουνται με φτιαχτω μονος σου, για να μην υπεκφευγω του θεματως :)
:);)
[DOUBLEPOST=1484823275][/DOUBLEPOST]
Επειδή μάλλον τον πέτυχε το σκοπό του... θα προτιμήσω αν υπάρχουν άλλα σχόλια, μονο επι του θέματος. Ευχαριστώ.

Με εχεις υπερκαλύψει με τις απαντήσεις σου. Χθες ψαχνόμουν το πως θα βαλω μπάρα... Thanks!!!
Με βάλατε στη θέση μου , δεν θα ξαναπασχολήσω το νήμα σας .:)

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Ωραία αφού έχεις πλέον λάβει γνώση για κάποια βασικά, είναι καλό να αρχίσεις να σκέφτεσαι και για τα παρακάτω θέματα.

1. Gain structure
θα πρέπει να ρυθμίσεις το gain του ενισχυτή σου έτσι ώστε να είναι τόσο όσο χρειάζεται, ούτε λιγότερο, ούτε πολύ παραπάνω.

2. Ground scheme
Είναι πολύ πιθανό με ντακ, προενισχυτή και τελικό να βρίσκονται όλα σε ένα κουτί να αντιμετωπίσεις προβλήματα με ground loops.

Reaction score
52
Σχετικα με τα VU meters που έχω, υπάρχει κάποιος διαφορετικός τρόπος ρύθμισης εκτος απο τα τριμερακια που εχουν στην πλακετα? Τα vu δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, ειναι απλα και τα εχω παρει απο ebay. Εψαξα για αντιστοιχο θεμα αλλα δεν βρηκα κάτι.

Reaction score
52
Ο λαμπάτος τι λέει αξίζει; Ρωτάω γιατί το σκέφτομαι για αντίστοιχο πρότζεκτ.
Βασικα το λαμπατο ειναι του Dac. Ο ενισχυτής δουλεύει κανα 2ωρο οποτε θέλει λιγο στρώσιμο πιστεύω. Αλλα για την ωρα αυτο που ακουω ειναι κατι πολυ καθαρο και ζεστο σαν ηχο!

Reaction score
52
Πολυ ευχαριστημενος με τον ήχο του τελικά!!!
Στις φωτογραφίες ειναι το τελικό αποτέλεσμα.
Σαν εισοδους εχει 2 ζευγαρια με RCA και το DAC (usb & optic).

Attachments

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.825
Members
38.502
Νεότερο μέλος
Saitama