"LOST: The End" Πως σας φάνηκε?

Πως σας φάνηκε το τέλος του LOST?

• Έμεινα ικανοποιημένος με το κλείσιμο της σειράς

Votes: 5 17,9%
  • Έμεινα ικανοποιημένος αλλά θα.......

Votes: 6 21,4%
  • Ξενέρωσα. Το ήθελα ανατρεπτικό

Votes: 7 25,0%
  • Ξενέρωσα. Το ήθελα λιγότερο «νερόβραστο-συναισθηματικό»

• Ανάμεικτα συναισθήματα

• Total voters
    28
Reaction score
49
ΟΚ....
Φάγαμε 6 χρόνια για αυτή τη σειρά.
Ναι μας κράτησε στην πρίζα για πολύ καιρό, είχε ανατροπές, είχε περίεργα, είχε τραβηγμένα, είχε μερικές κοιλιές....

Και αισίως φθάσαμε στο τέλος!
Κάποιοι έμειναν ικανοποιημένοι, κάποιοι ξενέρωσαν, κάποιοι είχαν ανάμικτα συναισθήματα....

Πως σας φάνηκε το κλείσιμο αυτής της μοναδικής σειράς?

Ψηφίστε και σχολιάστε ελεύθερα.Στο σχολιασμό συμπληρώστε μια ακόμα απάντηση στο εξής:
  • Θα ξαναβλέπατε την σειρά για να ανακαλύψετε σημεία που σας διέφυγαν?
  • Ή πχ μια τηλεταινία, 2-3 3ωρων επεισοδίων με την περίληψη όλων των συμβάντων?

Reaction score
4.483
Απάντηση: "LOST: The End" Πως σας φάνηκε?

Γ Τ Π

έξι χρόνια χαμένα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
  • Ή πχ μια τηλεταινία, 2-3 3ωρων επεισοδίων με την περίληψη όλων των συμβάντων?
  1. Όχι
  2. Όχι
Περιμένω πάντως το σπέσιαλ επεισόδιο που δείχνει τι έγινε όταν έφυγαν Sayer,Kate κτλ απο το νησί με το αεροπλάνο.

minas

Πισιά
Reaction score
4.201

Δεν ψήφισα, αφού σταμάτησα να παρακολουθώ Lost κάπου στην 3η-4η σεζόν. Μου φάνηκε λίγο αστείο ότι ακολούθησαν τον εύκολο δρόμο...
Και λέω εύκολο, γιατί ήδη από πολύ νωρίς θυμάμαι να λέμε για πλάκα "Να δεις που θα είναι όλοι πεθαμένοι"
Επίσης με ενόχλησε ότι τα περισσότερα ανεξήγητα φαινόμενα έμειναν αναπάντητα και δίνουν την εντύπωση ότι απλά μπήκαν μέσα για να γεμίσουν χρόνο.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν θα ξαναέβλεπα ούτε τα επαναληπτικά επεισόδια. Ακόμα και το Battlestar Galactica σεβάστηκε περισσότερο τους θεατές του στο κλείσιμο...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Υπάρχει εναλλακτική ερμηνεία των όσων είδαμε στην οποία δεν ισχύει αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, αυτό δηλ. που λέει και ο Μηνάς στο spoiler, τουλάχιστον όχι τόσο νωρίς στην εξέλιξη της ιστορίας. ;)

Ναι μου άρεσε. Ναι θα την ξαναδώ.

Reaction score
10
Απάντηση: Re: "LOST: The End" Πως σας φάνηκε?

Υπάρχει εναλλακτική ερμηνεία των όσων είδαμε στην οποία δεν ισχύει αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, αυτό δηλ. που λέει και ο Μηνάς στο spoiler, τουλάχιστον όχι τόσο νωρίς στην εξέλιξη της ιστορίας. ;)

Ναι μου άρεσε. Ναι θα την ξαναδώ.
Συμφωνώ και επαυξάνω.
Μηνά επειδή δεν το έχεις δει βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα.
Νομίζω ότι δεν ικανοποίησε είτε αυτούς που δεν κατάλαβαν πλήρως τι έγινε,
είτε αυτούς που περίμεναν κάτι άλλο (με την κλασική άποψη - αν δεν είναι "αυτό" που γουστάρω θα ξενερώσω...).
Αλλά το ζήτημα δεν είναι πάντα η ικανοποίηση του προσωπικού γούστου του κάθε θεατή,
γιατί αυτό είναι απλά αδύνατο.

Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται να δει κάτι σχετικό με το τέλος που παρακολουθήσαμε,
μπορεί να απολαύσει την εξαιρετική:
Una pura formalità

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Και γώ δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λέει ο Μηνάς στο spoiler.

Aν θυμάμαι καλά του το λέει ο πατέρας του Jack την ώρα που τον συναντά στην εκκλησία.

Reaction score
1

Παρόλο που η ιστορία θύμισε Passengers, παρόλο που υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και κ λογικό είναι γιατί σεναριογράφοι και θεατές, γιγαντώσανε τον μύθο του LOST, εγώ Έμεινα ικανοποιημένος αλλά θα....... περιμένω το extra υλικό του DVD Box Set.
Το περίμενα το μέτριο τέλος αλλά ευτυχώς έχω βάλει τα γεγονότα σε μια σειρά και έτσι έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι τελικά έγινε. Η σειρά Νησί (τι είναι?), Χαρακτήρες (τι απέγιναν) και Γεγονότα (τι έγινε και πώς), με βοήθησε να έχω μια καλή εικόνα.

Όπως είπε πάντως και το έτερον ήμισυ: "Περίμενα να συγκινηθώ με το τέλος του LOST, και τελικά συγκινήθικα με αυτό του 24. Αυτό ήταν φινάλε" :116:

ΥΓ. Το τελευταίο το είπα και εγώ......

Reaction score
39
Θεωρώ ότι όσοι μπήκαν στη διαδικασία της τρελής ιντερνετικής αναζήτησης θεωριών, απαντήσεων στα ανεξήγητα φαινόμενα κτλ, ειναι λογικό να μην έμειναν ικανοποιημένοι.
Άλλοι αρκούνταν να παρακολουθούν τη σειρά, να δένονται με τους χαρακτήρες και να αναμένουν-αγωνιούν για την εξέλιξη.
Εγώ λοιπόν ανήκω στους δεύτερους. Η σειρά για μένα ήταν φαινόμενο και είχε το τέλος που της αρμόζει. Μέχρι ενός σημείο απαντήθηκαν κάποια βασικά ερωτήματα, έμειναν και αρκετά κενά αλλά εμένα δε με πειράζει. Η πλοκή στηρίχτηκε πάνω στους χαρακτήρες επί τόσα χρόνια, συνοδευόμενη με μία σειρά επιστημονικών-μεταφυσικών-θρησκευτικών ανεξήγητων φαινομένων. Τελείωσε δίνοντας βάρύτητα στους χαρακτήρες και τις σχέσεις τους (οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές). Η ιδέα φεύγοντας από τη ζωή να μπορούμε να προχωρήσουμε γαλήνιοι μαζί με τους ανθρώπους που μας σημάδεψαν, με καλύπτει και με συγκινεί...

Υ.Γ. Φυσικά δεν βλέπαμε επί 6 σαιζόν νεκρούς πρωταγωνιστές. Ότι έζησαν στο νησί, το έζησαν πραγματικά. Στην 6η σεζόν (ότι είχε να κάνει με το "παράλληλο σύμπαν") παρακολουθούσαμε τη μετά θάνατον πορεία προς τη λύτρωση των πρωταγωνιστών

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Όχι εις τη νιοστή δύναμη...Αν το ΄΄τέλος΄΄ καταδεικνύει κάτι,τούτο είναι η ύψιστη αναγκαιότητα της ΄΄αναχώρησης΄΄...Οφείλουν όμως να το κάνουν κατ'εξακολούθηση οι δημιουργοί της σειράς μήπως και διαπιστώσουν από την πλευρά του θεατή την αίσθηση του ανικανοποίητου εντυπωσιασμού και απορίας που προσέδωσε η άλυτη παραδοξολογία των υποπλοκών της σεναριακής εξέλιξης.

Αν μη τι άλλο,ταινίες όπως τα "Carnival of Souls" , "Jacob's Ladder" , "Abre los Ojos" , "The Others" , "Stay" και τηλεοπτικές σειρές όπως το"Life on Mars"(σε οκτώ-8!- παρακαλώ επεισόδια) μας έχουν ωθήσει να προβληματιστούμε με αρκετά πειστικότερο τρόπο.

Μιά κωμική εξέλιξη θ'αποτελούσε η διοργάνωση στο μέλλον συνεδρίων γιά εναλλακτικές εξελίξεις από τους φαν της σειράς και τη συμμετοχή ηθοποιών του καστ (στα πρότυπα των εκδηλώσεων γιά το "Star Trek") όπου τα μέλη θ'αποκαλούνται με το προσωνύμιο...΄΄Losties΄΄ :142:-σε αντιστοιχία με τους Trekkies...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Ανεξάρτητα με το εάν καθένας μας τον αντιλαμβάνεται ως ευχάριστο ή δυσάρεστο,ο επίλογος του "Lost" αφήνει μιά αύρα συμβατικότητας (υπονοήθηκε από την εισαγωγή κιόλας του 6ου κύκλου όπου και παρουσιάστηκε η νήσος καταποντισμένη),καταφεύγοντας σε προβλέψιμες ηθικοπλαστικές λύσεις με την αναγωγή τους σε πανανθρώπινα ΄΄διδάγματα΄΄.

Ίσως το ΄΄φαινόμενο΄΄ του "Lost" να έγκειται στην αναστροφή των ρόλων μεταξύ τηλεοπτικής πραγματικότητας και κοινού:Αν και η σειρά προοριζόταν να ψυχαγωγεί πρώτιστα τους θεατές της,οι συντελεστές αυτής έδιναν ταυτόχρονα την εντύπωση ότι διασκέδαζαν πάνω απ'όλους οι ίδιοι αυτάρεσκα με τα ερωτήματα και τις αντιδράσεις που προέκυπταν από τις παλινδρομήσεις σεναριακής παραδοξότητας.

Καλούμαστε εν τέλει ν'αναρωτηθούμε ποιοί ήταν οι μεγαλύτεροι ΄΄απωλεσθέντες΄΄;Οι τηλεοπτικοί χαρακτήρες,ή οι θεατές που παρατηρούσαν μέσα από την υποτιθέμενη ασφάλεια και αποστασιοποίηση της τηλεοπτικής οθόνης μιά σειρά η οποία δεν ΄΄υπήρχε΄΄(σε παραλληλισμό με το χαμένο νησί της υπόθεσης) ως συνεκτική έννοια;

Εφόσον στα πλαίσια της ατομικής και συλλογικής μυθοπλασίας είναι δυνατή η δημιουργία παραλλήλων συμπάντων μέσω νοητικών παρεκκλίσεων,δεν συντρέχει ουσιαστικός λόγος απογοήτευσης από τη συγκεκριμένη σειρά.Καθένας είναι σε θέση να θυμάται το τέλος που αρμόζει περισσότερο στην εναλλακτική πραγματικότητα που έχει ο ίδιος διαμορφώσει.

Γιά του λόγου το αληθές,το κείμενο του λινκ που ακολουθεί είχε γραφεί γι άλλη φυσικά περίσταση,περίπου έξι μήνες πριν το φινάλε του "Lost" και τρείς πριν την πρεμιέρα...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=75189

Reaction score
0
η σειρά ξεκίνησε δυνατα αλλα απο τον 3 κυκλο άρχισε να κάνει κάποια νερά.Σίγουρα μπορούσαν να το τελειώσουν σε λιγότερα επεισόδια

Reaction score
2

Με τέτοιο τέλος, δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναδώ. Get lost όπως λένε...

Reaction score
0

Πεντέμιση σεζόν γεμάτες φοβερό μυστήριο με ερωτήματα που σε βάζουν στην πρίζα αλλά ποτέ δεν απαντιούνται.

Μισή σεζόν (η εναλλακτική ζωή στον έκτο κύκλο) που είναι ανεξάρτητη από τα προηγούμενα, θα μπορούσε να αποτελεί μέρος οποιασδήποτε σειράς με πάνω από ένα πρόσωπα και μάλλον μπήκε για τους θεατές που στενοχωριούνταν όταν πέθαινε ο αγαπημένος τους ήρωας.

Είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα της φυσικής το πώς αν προσθέσεις τις δύο πάνω παραγράφους βγαίνει σαν αποτέλεσμα μια ΠΑΤΑΤΑ. Αλλά βγαίνει πατάτα.

Reaction score
2.681

Θυμάται κανείς την περιγραφή του τελευταίου επεισοδίου της 4ης σαιζόν ?

Είμαι στην φάση να δω την συνέχεια αλλά δεν θυμάμαι που είχα σταματήσει τις προβολές .
Έχω την εντύπωση πως πρέπει να έχω δει την 4 αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς .

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef