low capacitance καλώδια ηχείων

Reaction score
60
Καλησπέρα.
Πρόσφατα απέκτησα έναν ενισχυτή που ο κατασκευαστής προτείνει καλώδια ηχείων με low capacitance.
Μπορεί κάποιος φίλος του φόρουμ να μου εξηγήσει (καθότιν άσχετος με το θέμα) ποια καλώδια ηχείων θεωρούνται low capacitance?
Τώρα χρησιμοποιώ τα Signal Project που έχουν capacitance 16,75 pF/ft. Θεωρούνται low or High?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Καλησπέρα.
Πρόσφατα απέκτησα έναν ενισχυτή που ο κατασκευαστής προτείνει καλώδια ηχείων με low capacitance.
Μπορεί κάποιος φίλος του φόρουμ να μου εξηγήσει (καθότιν άσχετος με το θέμα) ποια καλώδια ηχείων θεωρούνται low capacitance?
Τώρα χρησιμοποιώ τα Signal Project που έχουν capacitance 16,75 pF/ft. Θεωρούνται low or High?
Η τιμή θεωρείται μικρή,εφόσον πρόκειται για λογικά μήκη καλωδίων υψηλού σήματος.
http://en.wikipedia.org/wiki/Speaker_wire
Προφανώς το εν λόγω ενισχυτικό στάδιο δεν διαθέτει δικτύωμα zobel στην έξοδο.
Προσοχή επίσης στη χρήση ηχείων-λ.χ. ηλεκτροστατικών- των οποίων η εμπέδηση θα χαρακτηρίζεται από ισχυρή χωρητική συνιστώσα.
http://sound.westhost.com/cablewhitepaper.htm

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Καλησπέρα.
Αυτό που ρωτάς εδώ, όφειλε να το προσδιορίζει επακριβώς ο κατασκευαστής του ενισχυτή σου.
Δηλαδή ποια είναι η μέγιστη χωρητικότητα καλωδίωσης που δεν δημιουργεί πρόβλημα στον ενισχυτή. Δεν είναι κάτι που πρέπει να το περάσεις αψήφιστα, καθότι μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή βλάβη.

Επίσης η χωρητικότητα του καλωδίου είναι μια ενδεικτική τιμή και ανταποκρίνεται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα.
Δεν μπορείς να εξάγεις συμπέρασμα για το πως συμπεριφέρεται ένα καλώδιο στο σύνολο του ακουστικού φάσματος.

Πες μας και ποιος ενισχυτής είναι...

Reaction score
60
Καλησπέρα.
Εχω τον Lavardin Is Reference και ηχεία τα Living Voice Avatar II. Μετά από επικοινωνία με τον Κο Κορακάκη έμαθα ότι τα Signal Project Apollon που έχω έχουν χωρητικότητα 3pF/m , εξαιρετικά χαμηλή.
Τώρα έχω από φίλο και τα Nordost Heimdall (11pF.ft).

Reaction score
60
Βασικά ο κατασκευαστής συνιστά να αποφεύγονται καλώδια όπως τα Τοwnshead , Goertz και άλλα παρόμοιου τύπου. Προτείνει Nordost , Analysis Crystal Oval 8 , Kimber 8TC , Lavardin κτλ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
αν μπορεις μετρα ενα synergistic και πες μας τι βρηκες....και μετα κανε και μια ακοραση

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
βρες ποιος τα φερνει πλεον , και ζητησε (οτι αντεχεις ) για ακροαση
αν δεν τα δινει ...κακο για αυτον .........

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Καλησπέρα.
Εχω τον Lavardin Is Reference και ηχεία τα Living Voice Avatar II. Μετά από επικοινωνία με τον Κο Κορακάκη έμαθα ότι τα Signal Project Apollon που έχω έχουν χωρητικότητα 3pF/m , εξαιρετικά χαμηλή.
Τώρα έχω από φίλο και τα Nordost Heimdall (11pF.ft).
Φίλε μου εδώ λέει για το καλώδιο σου 16,75 pf/ft. Που σημαίνει επί 3,3 για το ένα μέτρο...
Τώρα τι να πω!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Να το πω διαφορετικά...
Το καινούριο καλώδιο, που φαίνεται στο σύνδεσμο που ανέβασα, εμφανισιακά είναι ίδιο με το δικό σου ή όχι?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Αυτό το καλώδιο έχεις?
Τα 3pf/m τα ξεχνάς. Με την καμία δεν είναι τόσο καλώδιο ηχείων.

Για να καταλάβεις τι εννοούσα παραπάνω για χωρητικότητα και συχνότητα δες εδώ τα χαρακτηριστικά που ανακοινώνει η Mogami. Μετράει τη χωρητικότητα του κάθε καλωδίου σε 5 συχνότητες.
http://www.mogamicable.com/category/bulk/speaker_cable/conventional_configuration/

Last edited:

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.692
Α, και μην ανησυχείς για όλα τα παραπάνω. Αν υπάρχει θέμα με τον ενισχυτή θα εμφανιστεί σε τίποτα Goertz που είναι στα 500pf/ft και πάνω!

Reaction score
60
Αυτό υπέθεσα και εγώ. Πάντως μέχρι στιγμής ούτε με τα Signal ούτε με τα Nordost είχα κάποιο πρόβλημα.
Ας συνεχίσω λοιπόν να απολαμβάνω τις μουσικές μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.131
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt