Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Nαι ένα παθητικό που έχει βάλει η ίδια η εταιρία για το συγκεκριμένο μηχάνημα ώστε να ταιριάζει πιο εύκολα με όλα τα ηχεία ανεξαρτήτου ευαισθησίας!

Οπότε γιατί να βάλω άλλον ένα? Αυτό λέω...
ΔΕΝ βαζεις αλλον ενα. αφαιρεις αυτον που εχεις (βαζοντας τον στο τερμα) και προσθετεις εναν καλυτερο IMHO.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Κώστα φυσικά και το ενεργό κύκλωμα είναι υπεράνω υποψίας στην οδήγηση. Έλα όμως που βάζει την φυσιογνωμία του πάντα, χώρια το μεγάλο έξοδο ώστε αυτή η φυσιογνωμία να είναι όσο διακριτική γίνεται. Οι απλοί παθητικοί με το μειονέκτημα να παίζουν ιδανικά μόνον σε μία και μόνη ένταση, έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά σ'αυτή την ένταση είναι το βέλτιστο σε διαφάνεια.
Οι παθητικοί με μετασχηματιστές, άρουν εν πολλοίς αυτό το πρόβλημα και κατά τη γνώμη μου, έχουν την λιγότερη επέμβαση στις χροιές από οποινδήποτε ενεργό προενισχυτή.
Αυτά μετά από πολλές συγκρικές ακροάσεις.

Όσο για τις επαγγελματικές κονσόλες, δεν γίνεται φυσικά παρά να είναι ενεργές στις είσόδους, λόγω προενισχυτών μικροφώνων.

Reaction score
684
Απάντηση: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Το γιατί δεν ξέρω....:133:
γιατι ολοι οι πυκνωτες οπως και ολα τα εξαρτηματα (αντιστασεις, τελεστικοι κλπ) εχουν χαρακτηρα εκ κατασκευης δηλαδη δεν ειναι απολυτως ουδετερα οπως ενα απλο συρμα

η διαφοροποιηση στους πυκνωτες δεν εχει να κανει με τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα αλλα με τον τροπο κατασκευης τους. Παρε 5 διαφορετικους πυκνωτες με την ιδια χωρητικοτητα και περνα απο μεσα το μουσικο σημα. Αν ακουστουν το ιδιο εμενα τρυπα μου τη μυτη....

Reaction score
10

αφου απαντας μονος σου σωστα, τι ρωτας βρε;

Σε ενα ιδανικο συστημα, ο προενισχυτης ειναι αχρηστος. Επειδη ομως αυτο δεν υπαρχει, απλα στα δικα μας συστηματα καλυπτει καποιες αδυναμιες τους, η καποιες δικες μας ιδιαιτερες προτιμησεις.

Γιατί έχει ενδιαφέρον η συζήτηση. :137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Τελικά ο πρό μάλλον είναι σαν το λεμόνι στα πα'ί'δάκια....

Αν είναι σωστά δεν χρειάζεται.
Σε μερικούς όμως αρέσει.
Άλλοι δεν θέλουν να το βλέπουν.

Άμα δεν είναι σωστά.....στείλτα πίσω και σύκω φύγε..

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Τελικά ο πρό μάλλον είναι σαν το λεμόνι στα πα'ί'δάκια....

Αν είναι σωστά δεν χρειάζεται.
Σε μερικούς όμως αρέσει.
..
Μπορείς να πεις όμως, ότι η μείωση του pH τα κάνει πιο εύπεπτα :138:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Re: Απάντηση: Re: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Μπορείς να πεις όμως, ότι η μείωση του pH τα κάνει πιο εύπεπτα :138:
Α,όλα κι όλα.Εγώ στα πα'ί'δακια είμαι ultra hi endας.Θα κουραστώ αλλά θα τα νικήσω..:137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Κάπου πήρε το αυτί μου πως κάποιοι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν τα ενισχυτικά της IcePower, παρεμβάλλουν μετασχηματιστή προσαρμογής, ώστε να αυξήσουν τη χαμηλή αντίσταση εισόδου (κάπου 8ΚΩ, αν θυμάμαι καλά), ώστε το τελικό προϊόν να μπορεί να οδηγηθεί πιο εύκολα.
Να σου πω εγώ από ποιούς κατασκευαστές ψηφιακών ενισχυτικών το πήρε το αυτί σου (ο πρώτος με ice power και ο δεύτερος με tripath).
1. Jeff Rowland
2. CostasEAR

:114::114:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.622
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

Μια εντελως θεωρητικη προσεγγιση που ουδεποτε εχει αποδειχτει στη πραξη. Και για να χρησιμοποιησω τν εκφραση σου, εσυ κανεις λαθος:102:.
όχι, εσύ κάνεις λάθος.
:135::135:

Γειά σου ρε φίλε! :142:

Reaction score
10
Θα σας παραθεσω μερικα αποσπασματα απο mail που ειχα με την ADA, σχετικα με αυτο το θεμα.
Μιλαγαμε λοιπον για τη συνδεση του Oppo κατ'ευθειαν σε ενα τελικο της ADA.

Διαβαστε :

In my experience it's bad practice, generally speaking, to connect any source directly to any amp, due to the fact that you, typically, do not have any volume control.

Since the Oppo can do it then what's the point of a pre-amp? One source, one amp. OK I guess. Even if I could I still wouldn't do it!

The big thing on the ADA amps is the bandwidth. They are running from 5Hz to 150Khz, so the potential for driving the amp into oscillation is there.

Anyway, do what you want. I can't stop you. If the amp toasts itself then at least you have been warned.

Τι ειδα εγω με τα μηχανηματα που εχω, μεχρι στιγμης :
Κανενα προβλημα οδηγησης του ενισχυτη κατ ευθειαν απο τη πηγη. Βεβαια το προβλημα της ταλαντωσης ( oscillation ) που αναφερεται, μια φορα θα γινει και θα κλαις....
Φαινεται οτι, απο πλευρας κατασκευαστη, δεν ειναι και οτι καλυτερο μια τετοια συνδεση. Τονιζω οτι οι κουβεντα εγινε μεταξυ μας και δεν περιεχει στοιχεια πωλησης, ωστε να θελει να μου πασαρει προενισχυτη και να με βαλει να φοβηθω μη τα καψω.

Θελει ομως μεγαλη προσοχη, να κλεινεις παντα την ενταση στο player για να μη γινει τιποτα οταν θα ανοιξεις το συστημα.
Η ενταση ειναι αρκετα χαμηλοτερη απ οτι οταν συνδεεται με προενισχυτη, προφανως λογω διαφορας στο input. Ειδικα σε HDCD η διαφορα ειναι αισθητη. Αλλα και 5.1 αναλογικα στο home cinema, δεν εχεις πληρη ισχυ.
Ποιοτητα ηχου τωρα : Οσο καλο και να ειναι το player, για τα δικα μου μιλαω αφου αυτα εχω και κανω τεστ, η ακουστικη διαφορα οταν μπαινει ο προενισχυτης ειναι και παλι εμφανεστατη και καλυτερη.

Σαν συμπερασμα αυτο που εχω να πω ειναι οτι μια δοκιμη θα σε πεισει.
Δοκιμασε με προ και χωρις, και αποφασισε μονος σου αν τον χρειαζεσαι η οχι.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Παίδες εγώ έχω αποφασίσει ότι δεν χρειάζομαι, ρωτάω για να κάνουμε κουβεντούλα! :126:

Και το έχω αποφασίσει βασιζόμενος στη κοινή λογική που λέει "περισσότερα εξαρτήματα-μεγαλύτερη αλλοίωση του σήματος".
Μάλιστα.
Να σε ''ερεθίσω'' λιγάκι.Μου επιτρέπεις ε?
Αφού ''περισσότερα εξαρτήματα=μεγαλυτερη αλλοίωση'' γιατί δεν ακούς από ηχείο χωρίς x-over?Έχει λιγότερα εξαρτήματα,σωστά?
Γιατί δεν χρησιμοποιείς ενισχυτή tripath?
Aντ΄αυτού έχεις επιλέξει κάτι εντελώς αντίθετο.

Θα μου πείς βεβαίως ότι δεν είναι ανάγκη να επιβαρύνεις το,ήδη επιβαρυμένο,σήμα.

Θα σου πώ:Γιατί επέλεξες να το επιβαρύνεις εξ΄ αρχης?

Reaction score
10
Μάλιστα.
Να σε ''ερεθίσω'' λιγάκι.Μου επιτρέπεις ε?
Αφού ''περισσότερα εξαρτήματα=μεγαλυτερη αλλοίωση'' γιατί δεν ακούς από ηχείο χωρίς x-over?Έχει λιγότερα εξαρτήματα,σωστά?
Γιατί δεν χρησιμοποιείς ενισχυτή tripath?
Aντ΄αυτού έχεις επιλέξει κάτι εντελώς αντίθετο.

Θα μου πείς βεβαίως ότι δεν είναι ανάγκη να επιβαρύνεις το,ήδη επιβαρυμένο,σήμα.

Θα σου πώ:Γιατί επέλεξες να το επιβαρύνεις εξ΄ αρχης?
Να σου απαντήσω! :137:

Γιατί τα ηχεία χωρίς crossover έχουν πολύ περισσότερα μείον παρά συν!
Χρησιμοποιώ ένα λαμπάτο ενισχυτή που δεν έχει καν πυκνωτές που για λαμπάτο είναι ότι πιο "pure" υπάρχει...:126:

Reaction score
8
Απάντηση: Mε προ ή χωρίς προ. Ιδού η απορία

γιατι κανενα μεγαφωνο δεν μπορει να αναπαραγαγει μονο του ικανοποιητικα, ολο το ακουστο μερος του φασματος.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

γιατι κανενα μεγαφωνο δεν μπορει να αναπαραγαγει μονο του ικανοποιητικα, ολο το ακουστο μερος του φασματος.
+1

Reaction score
5.615
ισχυει ακομα η αποψη σου αγαπητε houston η αλλαξες γνωμη ?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Εγώ είχα προτείνει στον Μιχάλη πριν καταλήξει σε προ να δοκιμάσει
το τελειότερο ίσως παθητικό που κυκλοφορεί τον WEISS ATN202.
Δεν νομίζω όμως οτι με πίστεψε.

Reaction score
10
Δεν ξέρω - Δεν απαντώ. :116:

κ. Θέμη το ξέρετε ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας είναι δεδομένη, από κει και πέρα είναι και τυχερά (ή άτυχα) κάποια πράγματα! :123:

D

deleted user 10898

Guest
Εγώ είχα προτείνει στον Μιχάλη πριν καταλήξει σε προ να δοκιμάσει
το τελειότερο ίσως παθητικό που κυκλοφορεί τον WEISS ATN202.
Δεν νομίζω όμως οτι με πίστεψε.
και γιατι ειναι τελειοτερος ο weiss απο τον musicfirst?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.759
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili