Mικρά έναντι μεγάλων

Μηνύματα
155
Reaction score
13
Μια απορία η οποία χρονολογείται:
Mπορούν τα ηχεία-δορυφόροι να συναγωνιστούν στην αναπαραγωγή μουσικής τα ηχεία βάσης ή δαπέδου;
Πάντως, ορισμένοι κατασκευαστές(canton, jamo κ.α.) ανακοινώνουν ότι τα μικρά τους ηχεία ''κατεβαίνουν'' αρκετά χαμηλά. Οι τεκμηριωμένες απόψεις σας θα με διαφώτιζαν αρκετά.
 

Μηνύματα
220
Reaction score
1
Νομίζω πως το πόσο χαμηλά κατεβαίνει ένα ηχείο, εξαρτάται κυρίως από τον όγκο της καμπίνας του, αλλά και το μέγεθος του/των woofer. Οι δορυφόροι στερούνται κυρίως βάθους (σε σχέση με τα ηχεία βάσης), άρα όγκου καμπίνας, επομένως δεν κατεβαίνουν και πάρα πολύ. Τα ηχεία βάσης στερούνται κυρίως ύψους (σε σχέση με τα ηχεία δαπέδου), επομένως πάλι δεν κατεβαίνουν τόσο (κατεβαίνουν όμως πιο χαμηλά από τους δορυφόρους). Τα ηχεία δαπέδου κατά κανόνα κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά, χαμηλότερα από ηχεία βάσης και δορυφόρους.
 

Μηνύματα
155
Reaction score
13
Απάντηση: Mικρά έναντι μεγάλων

Δηλαδή πιστεύεις ότι αν συνδυάσουμε αυτά τα μικρά ηχεία με ένα ικανό σαμπ, δεν θα πάρουμε καλό αποτέλεσμα; Το λέω αυτό γιατί έχω ακούσει συνδυασμούς δορυφόρων-σαμπ και μπορώ να πώ ότι, εάν εκλεινες τα μάτια, νόμιζες ότι έπαιζαν μεγάλα ηχεία.
Και δεν μιλάω για ακριβά ηχεία...
 

Μηνύματα
220
Reaction score
1
Δεν ξέρω τον συνδυασμό δορυφόρων-υπογούφερ που άκουσες, ούτε σε τι εντάσεις τα άκουσες... Το σίγουρο είναι πως στις φθηνές υλοποιήσεις, στις υψηλές εντάσεις, οι δορυφόροι δεν μπορούν να κατέβουν χαμηλά, κι έτσι υπάρχει ένα χάσμα στις συχνότητες 100-150hz, καθώς το υπογουρερ επικεντρώνεται κάτω από τα 100hz...

Αν ακούς μουσική, τα ηχεία δαπέδου δεν συγκρίνονται σε συνολική απόδοση ούτε με ηχεία βάσης, ούτε με δορυφόρους+υπογούφερ.

Βέβαια, γούστα είναι αυτά, αν ακούς πολύ ηλεκτρονική μουσική, με έντονες μπότες, και έχεις συνηθήσει το υπογούφερ, τότε στρέψου εκεί.
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.260
Reaction score
8.158
Αν ακούς μουσική, τα ηχεία δαπέδου δεν συγκρίνονται σε συνολική απόδοση ούτε με ηχεία βάσης, ούτε με δορυφόρους+υπογούφερ.
ηχεια βασης και 2 σαμπγουφερ = ηχεια δαπεδου (οπως παντα υπο προυποθεσεις). ηχεια βασης και 1 σαμπγουφερ.. ποιο δυσκολες προυποθεσεις...
 

Μηνύματα
220
Reaction score
1
Εντάξει, έτσι συμφωνούμε, όλα υπό προϋποθέσεις είναι. Απλά στις μεγάλες εντάσεις, το δαπέδου δεν κατεβαίνει τόσο χαμηλά, κάτι που δεν είναι τόσο κακό όσο το κενό που παρατηρείται με sub και μικρούς δορυφόρους - κατά τη γνώμη μου.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.655
Μηνύματα
2.870.981
Members
37.929
Νεότερο μέλος
axil
Top