MA GL Focal Aria Canton Kef ευσεβής πόθος να τα ακούσω μαζί...

Reaction score
46
Καλησπέρα,
Όπως λέω και στον τίτλο, θα ήθελα να ακούσω τα εξής ηχεία μαζί;
MA gx200 ή gx300
Focal Aria 926 ή 936
Canton Ref 7.2 ή Vento 890.2
KEF R500 ή R700

Σαν outsider παίζουν τα wharfedale jade 5 και Audio Spectrum Artemis.

Δυστυχώς στην Ελλάδα Canton τις ακριβές σειρές δεν τις βρίσκεις για ακρόαση, όπως και τα Wharfedale...
Μπορεί να καταφέρω σε κάποιους αντιπροσώπους να βρώ 2 από αυτά και να ακούσω, με πιο εύκολο τα ΜΑ και τα Focal....
Έχει κανείς ιδία πείρα από τα συγκεκριμένα ηχεία σε σύγκριση μεταξύ τους;

Σ.

ΥΓ το σύστημά μου για την ώρα έχει έναν lyngdorf 2200 με ένα pioneer DVD DV600 για ψηφιακή πηγή και σύντομα htpc...
ΥΓ2 όποιο και να διαλέξω πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο κεντρικό για χρήση σε 7.1 home cinema αλλά η επιλογή θα γίνει με κριτήριο το πώς ακούγονται σε πρόγραμμα μουσικής και όχι ταινίες.

Reaction score
766
καλες επιλογες στα ηχεια...

προσωπικα στα MA δεν θα πηγαινα στα 200αρια, παρα μονο στα 300ρια και ανω...
τα εχουν εδω συμφορουμιτες και μπορουν να σε πουν περισσοτερα...

εχω ακουσει τα gx300, καθως και τη μεγαλυτερη σειρα pl300...να γνωριζεις οτι τα ΜΑ στις μεγαλες σειρες, θελουν αρκετα ρευματα απο τα ενισχυτικα πισω τους...οποτε αν προοριζονται για hc, θα χρειαστουν τελικο νομιζω...
στη μουσικη τωρα, αυτο που ακουσα εγω με τα gx300-pl300, με ενισχυτικα της camridge και krell αντιστοιχα, με αρεσε...πολλοι θεωρουν τα ΜΑ γενικα σα "στειρα" ηχεια στην αναπαραγωγη της μουσικης...δεν εχουν αυτην τη "ατμοσφαιρα" ας το πουμε (για να μιλησω με ορους "reviewer" :D), που θ ακουσεις απο ενα πχ sonus faber κλπ

για hc επισης με αρεσε οτι αυτες οι σειρες ειχαν βαρβατα κεντρικα ηχεια...σημαντικο στο cinema...προσεγμενες κατασκευες γενικα, αλλα υπαρχει ενα "ναι μεν αλλα", με αυτα τα ηχεια...δε ξερω γιατι ομως...περι ορεξεως βεβαια ξερεις...αυτα για τα ΜΑ

τα Focal, τα εψαχνα και γω ενα φεγγαρι να τ ακουσω...δεν τα καταφερα, οποτε δεν ξερω να σε πω...αν πας ομως στο μεγαλο 948, νομιζω οτι το αντιστοιχο κεντρικο του, το 900, πεφτει λιγο μικρο...αποψη μου βεβαια...οποτε καλα κανεις και μενεις στο 936 σα ταβανι...γενικα, νεο focal και "πατατα", λιγο δυσκολο

για τα kef και canton, εχω μαυρα μεσανυχτα:)...reviews βεβαια, τα κατατασσουν αναμεσα στα κορυφαια στην κατηγορια τους...τα canton reference, με αρεσουν τρελα και σαν εμφανιση βεβαια:D

δυσκολο, αλλα ακουσε αυτα που βρισκεις τουλαχιστον, για να παρεις μια ιδεα...μετα υπολογισε χωρο-προτιμησεις-συνοδα και ορμα

αυτα απο μενα...ο επομενος εχει το λογο

Last edited:

Reaction score
46
Gkat, σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Τα ΜΑ είναι πάντως από τα πιο ευαίσθητα στην λίστα (εκτός ίσως των Focal).
Το συνολικό σύστημα είναι 7.1 αλλά τον ρόλο του τελικού ειδικά για τα κύρια τον έχει ο lyngdorf σεταρισμένος σαν Home Theater Pass through ο οποίος παίρνει σήμα από έναν pioneer lx56.

Δεν εξήγησες ποιο είναι αυτό το "ναι μεν αλλά" ειδικά για τα ΜΑ;!;!
Προτιμώ την "στείρα" αναπαραγωγή από την αναπαραγωγή με έξτρα "ατμόσφαιρα" όπως λες και εσύ....κάποια στιγμή είχα πάρει σπίτι έναν προενισχυτή πικαπ από την Musical Fidelity (δεν θυμάμαι μοντέλο, αλλά ήταν ο κυλινδρικός γύρω στα 500 ευρώ αν θυμάμαι καλά), μαζί με έναν black cube....o MF έκανε ακριβώς αυτό που λες, προσέθετε "ατμόσφαιρα"...όπως φαντάζεσθε κράτησα τον black cube....

Δεν ήθελα να το αναφέρω, αλλά το ανέφερες και εσύ. Το θέμα εμφάνισης. Αυτή η λίστα έχει γίνει και με βάση την εμφάνιση, και προφανώς κατόπιν τελικής έγκρισης από την σύζυγο! :) (θα έβαζα και τα pioneer s1-ex αλλά θα έψαχνα μετά πού να κρυφτώ!!!!! )

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Μ' αρέσουν πολύ τα KEF σε εμφάνιση. :)

Reaction score
46
Είχα kef πριν τα τωρινά μου (Β&W CDM1) και τα εκτιμώ πολύ....για αυτό και είναι και στην λίστα. Σαν σχεδίαση είναι τα πιο απλά και πιο "κουτιά" από όλα τα άλλα, αλλά αν μου αρέσουν ακουστικά είναι στο όριο αυτού που μπορώ να πείσω την γυναίκα μου να δεχθεί...εξ'αλλου σαν φινίρισμα φαίνονται να έχουν καλή ποιότητα... (δεν τα έχω δει ακόμα από κοντά)

Reaction score
766
απο τα συμφραζομενα, το συστημα θα παιζει σε σαλονι...οποτε αναγκαστικα, θελεις και εμφανιση ταυτοχρονα...οκ
ολα τα ηχεια που ανεφερες στεκονται επαξια...αλλα περισσοτερο και αλλα λιγοτερο

αυτο το "ναι μεν αλλα" κατ εμε, παει στο οτι η ΜΑ, δεν συγκαταλεγεται στη συνειδηση του "χαιεντα κοσμου", σαν μια εταιρια με "σπεσιαλ ηχο", οπως αντιστοιχες εδραιωμενες φιρμες στο χωρο...βλεπε B&W, Kef, SFaber, κλπ κλπ...εβγαζε παντα ηχεια που σαν βασικο τους πλεονεκτημα ηταν η πολυ καλη σχεση αποδοσης-τιμης...δλδ, ηχος για τους "πολλους" και σε καλη τιμη...οχι αυτο το "διαφορετικο", που ξεχωριζει "τ αγορια απ τους αντρες":D:)...

ετσι προσπαθει τωρα να μπει "σφηνα" στο μυαλο εκεινων που οταν ηθελαν "καλο ηχειο", απλα την προσπερνουσαν και κοιταζαν αλλου...αυτο εννοω με το "ναι μεν αλλα"...παιχνιδι του μυαλου, που ισως σε προδιαθετει αρνητικα και οταν πας να ακουσεις το ηχειο, ψυχολογικα, εχεις μεσα σου ηδη βγαλει ετυμηγορια...

και παλι κατ εμε, οταν στη συνεχεια το ακουσεις, και δεις οτι δεν εχει και πολλα να ζηλεψει απο αλλα ηχεια πολλαπλασιου κοστους, τοτε ξεπερνας αυτο το "ναι μεν αλλα" και γινεσαι ή οπαδος ή ευτυχης κατοχος:)...
και ισως αυτο εξηγει και το ποσο καλα λογια λεγονται για δαυτα γενικα...επειδη πολλοι reviewers ηξεραν τον ηχο των ΜΑ (δλδ απλα "συμπαθης"), οταν ακουσαν τη προσπαθεια της με τα μοντελα αυτα που αναφεραμε, απλα δεν το περιμεναν...δε σημαινει βεβαια οτι αν και καλυτερος σαν "ηχος", αρεσει σε ολους...περι ορεξεως τα ειπαμε...

για να εξηγουμαστε, δεν κανω διαφημιση των συγκεκριμενων...απαντω στο "ναι μεν αλλα", που το ειχα και γω στο μυαλο μου...γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε?:D

Last edited:

Reaction score
313
Καταλαβαίνω πως έχεις ζητήσει γνώμη για συγκεκριμένα ηχεία...
...ωστόσο, σκέφτηκα (με τι;
) να σε...μπερδέψω, λιγάκι!
:geek:

Συγκέντρωσα μερικά (!) ηχεία που θεωρώ πως είναι καλά και...εμφανίσιμα!
Κατά αλφαβητική σειρά (μετά από το σύνδεσμο της συγκριτικής δοκιμής):

10 Ηχεία Δαπέδου από € 1.000 μέχρι € 2.000

ΑTC SCM40
Atlantic Technology AT-1
Bluetone Kirki 25 Discovery
JBL LS80
JBL TL260BQL

Mobile Fidelity OML-2 (ρώτα, για τιμή)
Polk Audio LSiM705
Quadral Aurum Orkan VIII
Spicom F4

Yamaha NS-F901

και ένα..."μουράτο" (αλλά καλό, σύμφωνα με κριτικές):
Dali Fazon F5

Last edited:

Reaction score
46
Ευχαριστώ για τις προτάσεις....
Από την παραπάνω λίστα, τα Sonus, τα ATC και τα Yamaha μου αρέσουν...και από ότι βλέπω από το site τους τα ATC δεν έχουν το αντίστοιχο κεντρικό, οπότε βγαίνει εκτός.
Τα Yamaha έτυχε να είμαι το Σάββατο στο mall και τα έδειξα στην συμβία, η οποία και συναίνεσε οπότε πρέπει να πάω να τα ακούσω (και η Yamaha δεν από τις εταιρείες που ο χαϊεντάς κόσμος θεωρεί πολύ σπέσιαλ, μάλλον του συρμού, αλλά θα πρέπει να διαφωνήσω με αυτό. Όταν θέλουν βγάζουν καλά πράγματα)... Μιας και ο Νάκας είναι ο αντιπρόσωπος για τα Wharfedale ρώτησα και για τα Jade, και δεν τα είχε καν ακουστά....πόσο μάλλον να τα φέρει για να τα ακούσω. (είναι και τα μόνα κλειστής καμπίνας στην λίστα)
Τα Sonus Faber επίσης πέρασαν το screening της συζύγου, (νομίζω αναμενόμενο :gamer:)...αλλά θα πρέπει να τα ακούσω αν και από ότι διαβάζω είναι πιο διάφανο σε σχέση με παλαιότερες σχεδιάσεις της sonus faber...
Από διάφορα reviews καταλαβαίνω πως τα MA είναι πιο "φωτεινά" στα υψηλο-μεσαία πρίμα ενώ τα KEF είναι πιο "σκοτεινά" χωρίς βέβαια να χάνουν σε λεπτομέρεια...ενώ ΜΑ δεν έχω ακούσει ποτέ η περιγραφή των KEF μου θυμίζει πολύ αυτό που έχω ακούσει σε διάφορα παλιότερα μοντέλα της...Οπότε μία ακρόαση θα με πείσει τί ταιριάζει περισσότερο στα γούστα μου.

Θα προσπαθήσω το επόμενο ΣΚ να πάω να ακούσω MA και KEF για να αρχίζω να σχηματίζω γνώμη...

Reaction score
46
Kαι ίσως πρέπει να μπουν και τα Revel F206, 208 στην λίστα....
Αλλά ως εκεί...μετά μαζεύονται πολλά! !:o Να δω πώς θα τα ακούσω όλα!

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
τα atc 40 δεν ειναι μεσα στο οικονομικο οριο που εθεσες...

περιμενε και εσυ λιγο... θα βγει κεντρικο και στη νεα σειρα που θα παει ...

Reaction score
313
Με τίποτα στα 2 χιλιάρικα , οι τιμές έχουν μείνει απο προσφορές πρίν 2 χρόνια.
Νικ, το "10 Ηχεία Δαπέδου από € 1.000 μέχρι € 2.000"
είναι σύνδεσμος που παραπέμπει στη δοκιμή του avmentor για ηχεία αυτής της κατηγορίας τιμής.
Κατόπιν, παρέθεσα μερικά ακόμη ηχεία (όπως τα JBL), κυρίως υψηλότερης τιμής. ;)
Το skroutz προφανώς δεν είναι πάντα ενημερωμένο...o_O

Reaction score
46
Το thread είναι αρκετά παλιό, αλλά είχα πάρα πολύ καιρό να μπω στο forum. Δουλειές, μωρά και άλλα συναφή μου έφαγαν τον χρόνο....τώρα που μπήκα είπα να γράψω μία απάντηση να ενημερώσω για το τί έκανα τελικά με ηχεία.
Κατάφερα και άκουσα τα kef r900, focal aria 948, focal electra 1028, elac FS249BE στον χώρο της Golden Acoustics, και σε σαφώς χειρότερες συνθήκες στην έκθεση προπερισυ τα MA GX300 (με ενισχυτικά Cambridge Audio), quadral aurum νομίζω orkan δεν θυμάμαι τί ενισχυτικά. Τα MA που άκουσα λίγο στην έκθεση, για τα δικά μου γούστα μου φάνηκαν λίγο επιθετικά. Βέβαια ο χώρος δεν ήταν ο καλύτερος ούτε και ξέρω αν τα cambridge φταίγαν...Τα quadral ήταν λίγο πιο σκοτεινά ψηλά και λίγο βρώμικα/αργά στα μπάσα. Υποπτεύομαι πως χρειάζονται πολύ χώρο για να αναπνεύσουν πάντως...
Στην golden acoustics όλα τα άκουσα με έναν luxman 505u.
Τα KEF είναι συμπαθέστατα ηχεία, και μου αρέσαν πολύ. Τα Aria ήταν εντελώς άστρωτα, αλλά ο χαρακτήρας τους έμοιαζε πολύ στα Electra. Τα KEF είχαν πολύ σωστή ισορροπία χωρίς να τονίζουν ούτε χαμηλά ούτε ψηλά. Εκεί που έχαναν ήταν σε περιγραφή. Ειδικά ψηλά ήταν λίγο πιο "βρώμικα", σαν να άκουγες το μεταλλικό tweeter ενώ χαμηλά ενώ έχουν μεγαλύτερα woofer τα elac και elactra έδιναν καλύτερο σώμα, και σαφώς καλύτερη περιγραφή.
Τα Aria επειδή ήταν άστρωτα, φωνάζαν παραπάνω στα μεσαιουψηλά από ότι θα ήθελα.
Ήμουν ανάμεσα στα electra & elac και τελικά κατέληξα στα elac. Ο λόγος ήταν πως τα electra ήταν λίγο επιθετικά στα μεσαιο-υψηλά (τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά), αντίθετα τα elac χωρίς να θυσιάζουν ούτε δυναμικά, ούτε περιγραφή, ούτε σώμα, κατάφερναν να δώσουν ότι και τα electra. Χαμηλά και μεσαιοχαμηλά, θα έλεγα πως ήταν πολύ κοντά....

Θα μου συγχωρέσετε τις περιγραφές αλλά όπως έχει γραφτεί "writing about music is, like dancing about architecture"

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef