mac users, mac computers & media players...

Reaction score
1.460
Απάντηση: Χρήστες mac, media players & βοηθητικά προγράμματα

Θα είναι για Leopard (intel only) & Snow Leopard.Για tiger ίσως γίνει κάποια στιγμή αργότερα.2-3 μόνο το έχουν ζητήσει για tiger απ'ότι μου έχει πει ο Niko.
Γιώργο είναι καιρός να αναβαθμίσεις πλέον....

Reaction score
4

Να ρωτήσω κάτι, γιατί βλέπω ότι το νήμα αυτό το έχει μονοπωλήσει το dune...

Ξέρει κανείς τι υπάρχει για transcoding για τα μηλαράκια μας?
Καποιο προγραμαμτάκι που να μετατρέπει / φτιάχνει mkv's κτλ κτλ?

Θέλω να κάνω τα εξής πραγματάκια:
α) να μετατρέψω τις mpeg2 εγγραφές μου απο τον dreambox σε ματρόσκες.
β) σε περιπτώσεις που κάποια ματρόσκα περιέχει VC-1 video stream να μπορώ να το μετατρέπω σε x.264.

Τι υπάρχει για αυτα? βοηθάτε καλοί μου άνθρωποι!!!!

Reaction score
1.460

Υπάρχουν πολλά,ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το Handbrake είναι και free.
Μπες στο φόρουμ τους πήγαινε tech support/mac/nightly builds και κατέβασε στο link που έχει την τελευταία build.Σχεδόν κάθε μέρα βγάζουν και καινούρια και αν και beta είναι πολύ καλές.Αν πάλι φοβάσαι τις beta τότε κατέβασε από την κεντρική σελίδα του handbrake την 0.9.4 που είναι και η τελευταία stable έκδοση.
Αν βρεις κάποια δυσκολία με το Handbrake,εδώ είμαστε :126:

Reaction score
1

Mόλις ανακάλυψα το θέμα και είναι ένας χρήσιμος "μπούσουλας" ειδικά για εμένα που μόλις πήρα Mac.
Έως τώρα με Boxee για περιήγηση και preview και VLC Player για τελικό check πριν φύγει το αρχείο για τον TV & Movies δίσκο, τα έχω καταφέρει μια χαρά.

Για να δούμε τι άλλο καλό θα βρούμε εδώ :116:

Reaction score
1.460

Mόλις ανακάλυψα το θέμα και είναι ένας χρήσιμος "μπούσουλας" ειδικά για εμένα που μόλις πήρα Mac.
Έως τώρα με Boxee για περιήγηση και preview και VLC Player για τελικό check πριν φύγει το αρχείο για τον TV & Movies δίσκο, τα έχω καταφέρει μια χαρά.

Για να δούμε τι άλλο καλό θα βρούμε εδώ :116:
Αν "καταλάβεις" τη φιλοσοφία του Mac OS,θα τα λατρέψεις τα mac.
Οτι βοήθεια χρειαστείς,μη διστάσεις!:126:

Reaction score
1

Από αυτό είμαι εντάξει! Μερικές ωρίτσες το ίδιο βράδυ χρειάστηκα και αυτό ήταν.
Thanks προκαταβολικά για την όποια βοήθεια.

Reaction score
1.460

Κατά 90% το επόμενο σαββατοκύριακο θα βγει η έκδοση 0.8.0 του DuneX,κάποια μικρά bugs μένουν να διορθώσει ο Niko και θα είναι ok!

Reaction score
1.460

Υπάρχει μετά από πολύ καιρό κάποια απάντηση σε θέμα που είχα ανοίξει στο φόρουμ του DVDpedia:
Απ'ότι φαίνεται έχουν έρθει σε επαφή με τη Hdi και θα υπάρξει σύντομα (?) υποστήριξη για τα players της Hdi!:444:

Reaction score
1.460

Το DuneX 0.8.0 είναι εδώ για όλο τον κόσμο.
User Guide μόνο για 0.8.0:εδώ

Snow Leopard 64bit:http://bit.ly/9N5Elc

Snow Leopard 32bit:http://bit.ly/bykrNi

Και λίγα λόγια από το Γάλλο φίλο μας Niko34 σχετικά με το DuneX 0.8.0:

If you already use DuneX (64 bit only, not i386), in the preference, you just have to click Check updates and DuneX will automatically install the new one

please read the guide. CItoyenJ, a french user from homecinema-fr board, have written this guide for you

Special thanks to CitoyenJ, lesarros, Michael1971, Callous, Macandnews. They helped me a lot while testing this release.

If you have any problem, you will be able to go back to 0.7.9.

Hope you will enjoy this one

P.S:If you have installed the 0.8.0 Beta, before update please edit dunex.xml and replace the version to 0.7.9. If you have already install the new one before, nevermind, change the version to 0.7.9 and launch DuneX again.

Reaction score
1.460

Παιδιά κατεβάστε τη νέα έκδοση δοκιμάστε τη,και τυχόν bugs που θα βρείτε κάντε τα post εδώ και θα τα δώσουμε στον Niko34.

Η επόμενη έκδοση του DuneX που η ανάπτυξη της ξεκινάει από Δευτέρα θα έχει πλέον και index με actors,directory κλπ ώστε να μην έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τα αντίστοιχα προγράμματα των windows.
Πότε θα βγεί?.Μάλλον θα πάρει χρόνο,αλλά η καλή δουλειά αργεί να γίνει!
Φυσικά σε τυχόν bugs που θα παρουσιαστούν με την 0.8.0, θα υπάρξουν updates στο ενδιάμεσο.

Reaction score
1.460

Λοιπόν για αύριο το απόγευμα θα βάλουμε blu ray/dvd rippers για mac,καθώς και μερικά προγράμματα για video encode/transcode κλπ για mac πάντα. Επίσης θα ενημερωθεί η 1η σελίδα του νήματος με το update του DuneX και με τα άλλα προγράμματα που θα προσθέσω.

Οπως θα έχετε καταλάβει αυτό το νήμα το αγαπώ,το θεωρώ κομμάτι μου στο avsite, γιατί γουστάρω τα mac και το φροντίζω προσωπικά με πολύ μεράκι!:403:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Ελεήστε τον tigerοπληκτο..

Reaction score
1.460

Γιώργο για tiger το βλέπω απίθανο να το υποστηρίξει.Ισως κάποια στιγμή πολύ αργότερα όμως.Τώρα προσπαθεί να βγάλει και έκδοση για leopard (μόνο intel) και πιστεύω πριν το επόμενο μεγάλο update του DuneX θα την έχει έτοιμη.
Κάνε την αναβάθμιση στο 10.6 επιτέλους να βρεις την υγειά σου!

Reaction score
1.460

Εδώ οι αλλαγές του DuneX στην έκδοση 0.8.0

Warning

If you have modified any DuneX theme, make a backup. This release will delete DuneX themes and will replace theme with updated ones. If you have created your own theme with a different name (than dunex themes), it will not be deleted.

Performances

DuneX now let you manage large movie collections. At first launch, it will generat a Cache folder that will help optimize next launch. After second launch, it will be faster.

Drive scan

Drives are not anymore scan at launch time. A new feature (Reload in the toolbar) will let you scan a drive or a specific folder and let you see new movies or changes on your drives inside DuneX.

Operations

All operations (export, save, analysis) are not executed in background. You can stop any operation during execution. For example, if you export many movies and change your mind, you can now stop the export.

TV Shows

DuneX 0.8.0 manage tvshows. You have to organize your tvshows with one folder per serie, one folder per season with the title "Season 1" "Season 2" etc... and all episodes in the season folder. Each episode title must contain S01E01 (for episode 1 of season 1)...

Image Format

You can now choose the image format for the exported images from the preferences (export section) : AAI, BMP, JPG, PNG

Better results for German and Dutch with special characters

Manual Search

Manual Search let you choose any source and see your search history from the arrow on the left of the search field.

Moving your movies

DuneX will keep your movie configuration and many more situations when you move folders or movies. After moving your files or folders on you drives, use the Reload feature so DuneX will scan your drive or folders and see changes.

AFP and unix share drives

DuneX don't generate hidden files anymore. It will now work properly with AFP drives and unix shares.

Small things

A lot of small issues have been resolved. Some minor options have been added..

Reaction score
1
Re: Χρήστες mac, media players & βοηθητικά προγράμματα

Καλησπέρα .... εχω mac στα 2,4Ghz, 24άρα Οθόνη , 320άρι σκληρό.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου. Αλλά δεν έχω ασχοληθεί με το μηχάνημα. μόνο internet (βρήκε με την μια το ασύρματο ρούτερ). Γενικά μου αρέσει που ανοίγει στο μπαμ, χωρίς bios κτλ, και στα 30 δεύτερα είμαι internet. (με mozila).
είμαι αρχάριος σε αυτό, οπότε κάθε συμβουλή και οδηγία ευπρόσδεκτη.
Έχω την λεοπάρδαλη. τώρα ποιά έκδοση... σωθήκατε...

Υπάρχει κάποιο φόρουμ εξειδιευμένο για mac, έτσι για ξεκίνημα;

Ακούω ότι είναι πανεύκολο, αλλά έχω την νοοτροπία των windows στο αίμα μου! (παρότι μου την σπάνε ώρες ώρες!!!).

Thanks για το DuneX 0.8.0 και ότι άλλο προκύψει.

ήμουνα και iphonakias μέχρι που το έχασα και ησύχασα...

Πιστεύω το παρόν thred να αποτελέσει οδηγό για πολούς mac-χρήστες!

Reaction score
1.460

Θα πας στο macephemera θα σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς.
Κι εμείς βέβαια εδώ είμαστε :126:

Reaction score
1

lesarros μήπως έχεις υπόψη σου κάνενα καλό mp3 ID3 tag editor;;;

Ψάχνω να βρω έναν της προκοπής αλλά μάταια.....

Reaction score
1.460

Για ελληνικά καλύτερο είναι το Tag Converter.Θα το βρεις στο site της isquare.Είναι free αλλά θα χρειαστεί να κάνεις εγγραφή με το email σου για να το κατεβάσεις.
Εδώ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.809
Members
38.614
Νεότερο μέλος
JohnVerve81