Απόψε δεν έχω κάποια καινούρια νέα για τα αγαπημένα μας προγράμματα!
Ξέρω έχω καιρό να γράψω,αλλά όσα έχουμε αναφέρει εδώ προχωράνε,δεν σταμάτησαν και πολύ σύντομα θα έχουμε σημαντικά νέα και updates!
Απλά σε αυτή τη μικρή δική μας γωνιά θα ήθελα να πω ένα αντίο και ένα τεράστιο ευχαριστώ για όσα μας πρόσφερε, στον άνθρωπο που ενέπνευσε εκατομμύρια σαν εμάς ανά τον κόσμο,με την φιλοσοφία του Think Different
Στον δημιουργό του Macintosh και ιδρυτή της Apple, οραματιστή και πρωτοπόρο Steve Jobs που τόσο άδικα έφυγε,μόλις 56 ετών από την κακιά αρρώστια!
Ποτέ δεν θα ξεχάσω όταν απόκτησα τα Χριστούγεννα του 1999 το 1ο μου imac,χρεώνοντας σε 6 άτοκες δόσεις την πιστωτική μου κάρτα.
125.000 η κάθε δόση!
Τότε που στην κυριολεξία δεν ήξερα τι είναι το ποντίκι!
Οταν μπουτάρησα για 1η φορά πελαγωμένος και είδα το χαμογελαστό ανθρωπάκι του 9.0.4 τότε ηρέμησα και χαμογέλασα κι εγώ!Ολα τα άλλα ήρθαν μόνα τους,εύκολα και γρήγορα!
Ποτέ δεν θα ξεχάσω αρκετά χρόνια μετά από την 1η επαφή μου με τα mac,την αρχική γνωριμία με τη γυναίκα μου από το forum του macrumors!
Ελληνας εγώ,κενυάτισα εκείνη,ζούσαμε και οι 2 στην Αθήνα και γνωριστήκαμε μέσα από το macrumors.
Μετά ξέρετε…ichat,text στην αρχή,μετά video chat και σε λίγο το 1ο ραντεβού.Σύντομα αρχίσαμε να συζούμε και πριν 1 χρόνο παντρευτήκαμε!!!
Ολα άρχισαν σε ένα mac!
Χωρίς τον Steve ίσως να μην είχαμε κι αυτή τη μικρή γωνιά στο avsite τώρα!
Ευχαριστώ από καρδιάς για όλα φίλε μου…
Για μένα αλλά και για εκατομμύρια άλλους σαν εμένα, τα mac με το Mac OS ποτέ δεν θα είναι απλοί άψυχοι υπολογιστές.Παραμένουν και θα είναι πάντα φιλοσοφία και στάση ζωής!
P.S:Θα γίνουμε πιο mainstream και θα βάζουμε και σημαντικά updates καθώς και προγράμματα που αφορούν γενικότερα το λειτουργικό και όχι μόνο το Mac OS με τα media players!:126:
Απάντηση: mac users, mac computers & media players...
Downgrade στο Snow Leopard ή συνδέεσαι με NFS:http://www.macupdate.com/app/mac/5984/nfs-manager
Το πρόγραμμα είναι shareware,αλλά δουλεύει κανονικά χωρίς να το αγοράσεις.Απλώς σου βγάζει μήνυμα ότα ξεκινάς το πρόγραμμα για αγορά!
Υπάρχει και λύση για να είναι όλα όπως πριν με smb,αλλά με terminal που αν δεν ξέρεις είναι επικίνδυνο και μπορείς να χάσεις αρχεία!Αν γνωρίζεις από terminal πες μου να σου πω τι θα κάνεις!
Για terminal αφού δεν ξέρεις άστο!Το Lion έχει πολλά bugs και ασυμβατότητες ακόμη!Τσέκαρε καταρχήν τα προγραμματά σου να δεις αν είναι συμβατά με το Lion και κάνε update/upgrade όπου χρειάζεται!
Το NFS είναι πανεύκολο,όταν είσαι έτοιμος και δεις με τα applications που χρειάζεσαι ότι είναι ok με το lion πες μου και θα σου πω για το nfs τι θα κάνεις.:126:
Ειναι επί πληρωμή αλλά απλά σου βγάζει μήνυμα όταν το ανοίγεις να το αγοράσεις!Είναι shareware και δουλεύει κανονικά και χωρίς αγορά!
Μόνο αυτό θες να κατεβάσεις,όχι κάτι άλλο και καμία αγορά!
OK! Πες μου σε ποιο φάκελλο/folder ΑΚΡΙΒΩΣ έχεις τις ταινίες,αρχεία που θες να δεις στο mede8er! πχ User/Public/DropBox/Movies ή ότι άλλο θες.Γράψτο ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ!!!
Πριν απ''ολα δώσε μια statick ip στο mac,είτε μέσα από το router αν έχει τέτοια δυνατότητα,είτε μέσα από το System Preferences/Network
Ανοίγεις το NFS Manager,θα σου ανοίξει παράθυρο για αγορά επιλέγεις close window και πηγαίνεις NFS Server,κλικ Share DEfintions, επιλέγεις Select και στο παράθυρο πυ θα ανοίξει επιλέγεις Volumes/MyFiles ή όπως αλλιώς σου εμφανίζει το usb δίσκο.
Δες το screen που σου βάζω,τσεκάρεις κι επιλέγεις ακριβώς τα ίδια και μετά apply, όταν είσαι ok,συνεχίζουμε!Μια φορά τα κάνεις όλα μην ανησυχείς!