Magnepan 7 vs harbeth

Reaction score
410
Κώστα (ear) αυτά που διάβασα πριν κάποια χρόνια όταν ήμουν νεόπας τα παραθέτω ,ας ζητήσω πρώτα ένα συγνώμη για το copy paste από τον φίλο tsip που τα έγραψε.
Συντελεστη αποσβεσης : ειναι ο λογος της Αντιστασης του φορτιου (Ηχειου) προς την Αντισταση εξοδου του Ενισχυτη. Εκφραζεται με ενα καθαρο αριθμο (πχ 100) που οσο μεγαλυτερος ειναι τοσο το καλυτερο. Για παραδειγμα ενισχυτης με Αντισταση Εξοδου 0.08 Ω συνδεεται σε Ηχειο του οποιου η αντισταση ειναι 8Ω. Τοτε ο Συντελεστης Αποσβεσης του Ενισχυτη ειναι : 8 / 0.08 = 100.
Ωστοσο η Συνθετη Αντισταση (Ιmpedance) ενος μεγαφωνου, και ακομη περισσοτερο ενος συστηματος μεγαφωνων και φιλτρων, που απαρτιζουν ενα Ηχειο, δεν διατηρειται στην ονομαστικη της τιμη (πχ 8 Ωμ) σε ολο το φασμα των ακουστικων συχνοτητων. Αναλογως Ηχειου, υπαρχουν μικρες εως μεγαλες διακυμανσεις της αντιστασης πανω ή κατω απο την Oνομαστικη τιμη η οπoια τελικα ισχυει μονο για καποια τμηματα του φασματος. Αυτες οι διακυμανσεις επιρρεαζουν τον Ενισχυτη και κατ’επεκταση τον παραγομενο Ηχο. Καποιοι ενισχυτες δεν μπορουν να ανταπεξελθουν σε αυτες τις διακυμανσεις οπως αλλοι. Σπανια το προβλημα μπορει να οδηγησει σε καταστροφη του Ενισχυτη. Πλην ομως το Ηχητικο αποτελεσμα μπορει να επιρρεαστει σοβαρα. Ο ρολος του Συντελεστης Αποσβεσης (DF=Damping Factor) ειναι να περιγραψει το ποσο ενας Ενισχυτης καταφερνει να ξεπερναει απροβληματιστα (αποσβενει) τις μεταβολες του φορτιου του.
Τωρα οταν λεμε ζημια απο διακυμανσεις φορτιου στον Ηχο τι εννοουμε? Ας υποθεσουμε οτι εχουμε ενα Ηχειο με ονομαστικη τιμη Αντιστασης τα 8 Ω, που ομως σε καποιες περιοχες συχνοτητων αυτη παιρνει τιμες απο 15 εως 6 Ω. Ο ενισχυτης καλειται στις συχνοτητες που Αντισταση γινεται 6 Ω, να αποδωσει περισσοτερο Ρευμα στο φορτιο. Αλλος ενισχυτης θα τα καταφερει μια χαρα και αλλος λιγοτερο. Στον βαθμο που ο Ενισχυτης δεν τα καταφερνει, καταστρεφεται η Τονικη ισορροπια του μουσικου προγραμματος, μειωνεται η Δυναμικη Περιοχη, τα μεγαφωνα κινουνται σχετικα ανεξελεγτα, τα Μπασσα πλαδαρευουν, τα οργανα δεν δενουν ενω οι χροιες τους αλλοιωνονται, η στερεοφωνικη εικονα παει περιπατο, αλλα σημεια του φασματος καταπνιγονται και αλλα προβαλλονται, αναλογως Ηχειου. Η κατασταση Ηχητικα ειναι καλυτερη οταν η Αντισταση του Ηχειου οδευει προς υψηλοτερες τιμες αλλα εκεινο που τελικα παιζει τον σπουδαιοτερο ρολο ειναι αυτο καθαυτο το ευρος της μεταβολης του φορτιου του Ενισχυτη. Ομως ολοι οι Ενισχυτες κινδυνευουν να καταστραφουν οταν η Αντισταση φορτιου γινεται Μικροτερη μιας τιμης που εξαρταται απο την σχεδιαση του καθενος.
Συντελεστες Αποσβεσης (D.F) περι το 100 ειναι ηδη πολυ καλοι. Ενισχυτες με μοντερνα FET παραλληλισμενα στην εξοδο μπορουν να φτασουν σε D.F= 1000 και παραπανω. Οι ενισχυτες λυχνιων πασχουν εδω λογω της υψηλης Αντιστασης Εξοδου των Λυχνιων, και της αναγκης για Προσαρμογη σε φορτια λιγων Ω, που τελικα επιτυγχανεται μεσω του Μετ/στη Εξοδου. Καθε διακυμανση φορτιου στο δευτερευον του μετ/στη (Εξοδο) πολλαπλασιαζεται στην μερια του πρωτευοντος (πχ Ανοδο της Λυχνιας), επι τον λογο Μετασχηματισμου. Λαμπατοι Single Ended σε ταξη Α, χωρις Αναδραση μετα βιας φτανουν σε D.F= 4. Oι περισσοτεροι Push Pull / ταξη ΑΒ, με 2 λυχνιες στο καναλι, μπορουν να φτασουν D.F= 8 -12 και παραπανω, ενω με 4 λυχνιες στο καναλι (Push Pull και Παραλληλα) το διπλασιο. Λεπτομερεια : Λαμπατοι Ενισχυτες με το σταδιο εξοδου σε Ακολουθο Καθοδου (Cathode Follower) εχουν υψηλοτερο Συντ. Αποσβεσης απο τους υπολοιπους, ενω οι OTL (Output Transformerless – χωρις Μετ/στη Εξοδου) ακομα καλυτερο. Οπως ειπαμε και πριν, οσο μικροτερη ειναι η Αντισταση του Σταδιου Εξοδου, τοσο το καλυτερο.

Επισης αρκετα σημαντικο ρολο παιζoυν εδω τα καλωδια των Ηχειων, εξανεμιζοντας το φαινομενικο πλεονεκτημα των Ενισχυτων με εντυπωσιακα υψηλο Συντελεστη Αποσβεσης. Η συνολικη Ωμικη αντισταση του συστηματος ενος Ενισχυτη με DF = 1000 (με Αντισταση Εξοδου 0.008 Ω) σε συνδιασμο με ενα σοβαρο καλωδιο Ηχειων με αντισταση πχ 0.2 Ω, γινεται στην πραγματικοτητα 0.208 Ω. Και ο Συντελεστης Αποσβεσης του Συστηματος γινεται : 8 / 0.208 = 38.5 ή περιπου 26 φορες μικροτερος του DF του Ενισχυτη. Ενας Λαμπατος με DF=10 (με Αντισταση Εξοδου 0.8 Ω) συνδεδεμενος στο ιδιο Ηχειο μεσω του ιδιου καλωδιου, αποκτα αντιστοιχα Συντελεστη Αποσβεσης του συστηματος : 8 / 0.8 + 0.2 = 8 ή 1.25 φορες μικροτερο. Βλεπουμε εδω οτι οι σημαντικοτατη διαφορα των Συντελεστων Αποσβεσης των δυο Ενισχυτων (1000 ο πρωτος και 10 ο δευτερος), υποβιβαζεται με την χρηση του καλωδιου σε 38.5 για τον πρωτο και 8 για τον δευτερο. Αυτο σημαινει οτι πανω απο διψηφια νουμερα για τον Συντελεστη Αποσβεσης ενος Ενισχυτη εχουν μικρη σημασια. Επισης φανερωνει οτι οι αναμενομενες διαφορες λογω αλλαγης καλωδιων Ηχειων σε ενα Ενισχυτη με χαμηλο Συντελεστη Αποσβεσης οπως σε εναν Non Feedback-Single Ended-ταξη A , μαλλον εχει μικρη σημασια, τουλαχιστον σε οτι αφορα τον Συντελεστη Αποσβεσης και τα αποτελεσματα του.
Η ιστορια δεν τελειωνει εδω. Υπαρχει και αλλο εξαρτημα στην πορεια που μπορει να χαλαει τον Damping Factor ενος κατα τα αλλα εξαιρετικου συστηματος. Αυτο ειναι το πηνιο του φιλτρου διελευσης Χαμηλων του Crossover του Ηχειου, το οποιο συνδεεται εν σειρα με το Woofer. Το πηνιο αυτο, εαν ειναι αερος, πρεπει να εχει πολλες σπειρες για Υψηλη Αυτεπαγωγη, και τοτε η αντισταση του συρματος περιελιξης μπορει να φτασει και να ξεπερασει πχ το 1Ω, μειωνοντας ακομη πιο δραστικα τον Συντελεστη Αποσβεσης. Γι’ αυτο το υλικο και η κατασκευη αυτου του πηνιου ειναι πιο κρισιμη απο τα καλωδια. Εδω βιαστηκαν να χαρουν οσοι εχουν Ηχεια με μεγαφωνα Full range . Ο λογος ειναι οτι πολλες απο αυτες τις σχεδιασεις απαιτουν επισης ενα μεγαλο πηνιο σε σειρα με το μεγαφωνο, σε ρολο Baffle step reductor, καθως πολλα Full range εχουν ενα σκαλοπατι στην καμπυλη Αποκρισης που χρειαζεται σιδερωμα ! Βεβαια εδω το πηνιο εχει παραλληλα και μια αντισταση που μετριαζει την ζημια. Εξαλλου το κυκλωμα αυτο ειναι προαιρετικο, και καλυτερα αποφυγετε το, οταν στην Εξοδο του Ενισχυτη εχετε λαμπες.
Ωραίος ως εδώ... Σύνδεση παρακαλώ με τον τίτλο του post...

Reaction score
4.985
Ε πες μας και ποιο κομμάτι εννοείς
:D
Ηταν ενα κομματι του Lalo Schifrin και ξεκινουσε με ενα σολο ακουστικου μπασου.
Το αναζητησα αλλα για καποιο λογο εχει κατεβει.

Αναφερομουν περισσοτερο στην εντυπωσιακη πιστοτητα του ηχου.
Τα ηχεια επαιζαν ελευθερα σε μεγαλο σχετικα χωρο και σε δυνατες σταθμες....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.002
Ηταν ενα κομματι του Lalo Schifrin και ξεκινουσε με ενα σολο ακουστικου μπασου.
Το αναζητησα αλλα για καποιο λογο εχει κατεβει.

Αναφερομουν περισσοτερο στην εντυπωσιακη πιστοτητα του ηχου.
Τα ηχεια επαιζαν ελευθερα σε μεγαλο σχετικα χωρο και σε δυνατες σταθμες....
Πρόκειται μάλλον για το κομμάτι Blues in the Basement από το άλμπουμ Jazz meets Symphony.
[DOUBLEPOST=1527191232][/DOUBLEPOST]Κάτι θα ξέρεις από κλάμα ... Δεν μπορεί...
Όσο και να το λες για να πικάρεις υποτίθεται,έχει κάποια βάση το σχόλιο,αφού ξέρω ο ίδιος εδώ και πολύ καιρό ότι οποιοδήποτε ζεύγος ηχείων αποδίδει τελικώς τόσο καλά,όσο ο χώρος στον οποίο θα κληθεί να παίξει σε συνάρτηση κιόλας με τη διευθέτηση των ηχείων εντός εκείνου.;)

Reaction score
410
Πρόκειται μάλλον για το κομμάτι Blues in the Basement από το άλμπουμ Jazz meets Symphony.

Όσο και να το λες για να πικάρεις υποτίθεται,έχει κάποια βάση το σχόλιο,αφού ξέρω ο ίδιος εδώ και πολύ καιρό ότι οποιοδήποτε ζεύγος ηχείων αποδίδει τελικώς τόσο καλά,όσο ο χώρος στον οποίο θα κληθεί να παίξει σε συνάρτηση κιόλας με τη διευθέτηση των ηχείων εντός εκείνου.;)
Ξέχωρα με το τι νομίζεις (δεν είναι του χαρακτήρα μου να πικάρω τον συνομιλητή μου) αυτό που γράφεις είναι απόλυτα σωστό και εάν τα θέματα αναφορικά με τα ηχεία τοποθετούνταν εξ΄αρχής σε αυτή τη βάση θα μπορούσαμε, ενδεχομένως, να καταλήξουμε σε επωφελή για όλους μας συμπεράσματα. Αντ' αυτού χωρίς να ξέρουμε τη βάση των πραγμάτων και την αφετηρία τους καταλήγουμε σε εξοβελισμούς προϊόντων, ηχείων εν προκειμένω, και στην ανάδειξη άλλων ενώ, όπως σωστά προείπες, ο χώρος στον οποίο θα κληθούν να παίξουν είναι ο πλέον σημαντικός παράγοντας. Ως εκ τούτου, ενδεχομένως σε ένα κοινό ελληνικό δωμάτιο ένα μικρό ηχείο να "κουμπώνει" καλύτερα από άλλα, εντυπωσιακά μεν, αλλά ακατάλληλα δε.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
...........

Και η "δυστυχια" * ειναι μεγαλη γιατι δεν μπορουμε, οι περισσοτεροι, να επεμβουμε δραστικα στον χωρο. Το πολυ πολυ να κλωτσησουμε μια πολυθρονα ή να σπρωξουμε εναν καναπε, λιγο παραπερα. Και μας φταιει το βυθισμα ή υψωμα του ηχειου στα 152hz :(

*δεν πρεπει να το κανουμε προβλημα της ζωης μας, αλλα ειναι γ@μωτο;)

Reaction score
1.831
έχω 2 ζευγάρια μαγκνεπαν και ένα chario millenium II.
Τα τελευταία χρόνια ακούω από το chario.
Πέρασαν πολλά χρόνια για να πω ότι μπορώ να απολαύσω εξίσου καλά τη μουσική και από τους δυο κόσμους.
Αυτό συνέβη μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας μου από τα...δρώμενα του χαιφιντελισμού.
Υπέρ και κατά έχουν και τα δυο, απλά συμβιβάζεσαι και κάνεις focus στα καλά που έχει το καθένα, ακούγοντας μουσική όμως, όχι μόνο αυτά τα 6-7 δισκάκια με χαϊεντάδικες εγγραφές που είχαμε όλοι σκόρπια μπροστά από το σύστημα (πολλοί τα είχαν και χωρίς κουτί-ω μοντιέ).
Σκοπός μου είναι να στήσω τα μεγάλα μαγκς, τα mgΙΙΙa με τα οποία έχουμε περίπου την ίδια ηλικία. Θα πάρω μερικά φτηνά κιλοβάτια (βλέπε κράουν) για να πλαισιώσω τον υπέροχο λαμπάτο προενισχυταρά μου, θα τα στήσω στο σαλόνι με (πολλούς περιορισμούς αλλά τι να κάνουμε, εκεί γουστάρω να ακούω μουσική και να απολαμβάνω τη θέα).
Αφού γίνουν όλα αυτά μπορεί να χτυπήσω και κανα σαμπάκι να γιομίσω τα κάτω άκρα (αν χρειαστεί).

Είναι δύσκολες γκόμενες τα μάγκς, αλλά μη κωλώνετε, καλύτερα να πας να μιλήσεις στη γκόμενα και να φας χυλόπιτα παρά να περάσεις τη ζωή σου με what ifs...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
έχω 2 ζευγάρια μαγκνεπαν και ένα chario millenium II.
Τα τελευταία χρόνια ακούω από το chario.
Πέρασαν πολλά χρόνια για να πω ότι μπορώ να απολαύσω εξίσου καλά τη μουσική και από τους δυο κόσμους.
Αυτό συνέβη μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας μου από τα...δρώμενα του χαιφιντελισμού.
Υπέρ και κατά έχουν και τα δυο, απλά συμβιβάζεσαι και κάνεις focus στα καλά που έχει το καθένα, ακούγοντας μουσική όμως, όχι μόνο αυτά τα 6-7 δισκάκια με χαϊεντάδικες εγγραφές που είχαμε όλοι σκόρπια μπροστά από το σύστημα (πολλοί τα είχαν και χωρίς κουτί-ω μοντιέ).
Σκοπός μου είναι να στήσω τα μεγάλα μαγκς, τα mgΙΙΙa με τα οποία έχουμε περίπου την ίδια ηλικία. Θα πάρω μερικά φτηνά κιλοβάτια (βλέπε κράουν) για να πλαισιώσω τον υπέροχο λαμπάτο προενισχυταρά μου, θα τα στήσω στο σαλόνι με (πολλούς περιορισμούς αλλά τι να κάνουμε, εκεί γουστάρω να ακούω μουσική και να απολαμβάνω τη θέα).
Αφού γίνουν όλα αυτά μπορεί να χτυπήσω και κανα σαμπάκι να γιομίσω τα κάτω άκρα (αν χρειαστεί).

Είναι δύσκολες γκόμενες τα μάγκς, αλλά μη κωλώνετε, καλύτερα να πας να μιλήσεις στη γκόμενα και να φας χυλόπιτα παρά να περάσεις τη ζωή σου με what ifs...
Ελπιζω να διαβαζει ο gonis που εδωσε τις διμετρες γκομεναρες του για να παρει δυο τσουλαkiiα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.446
Ελπιζω να διαβαζει ο gonis που εδωσε τις διμετρες γκομεναρες του για να παρει δυο τσουλαkiiα.
Είδες όμως τα καινούργια τακουνάkiiα που μπορούν να φορέσουν τα τσουλάkiia?

Reaction score
410
Για τους λάτρεις των Magnepan επιμένω - πάντα καλοπροαίρετα - ακούστε τα Audio Exklusiv. Παίζουν και με10 watt. Εκτός εάν η μάρκα του ηχείου τίθεται υπεράνω του ήχου οπότε πολύ απλά δεν κάνετε καμία σύγκριση...

Reaction score
1.831
Για τους λάτρεις των Magnepan επιμένω - πάντα καλοπροαίρετα - ακούστε τα Audio Exklusiv. Παίζουν και με10 watt. Εκτός εάν η μάρκα του ηχείου τίθεται υπεράνω του ήχου οπότε πολύ απλά δεν κάνετε καμία σύγκριση...
προσωπικά δεν έχω παντρευτεί καμιά μάρκα, απλά η μαγκνεπαν είναι ο αγαπημένος μου ήχος. Αλήθεια είναι ότι πολλές φορές πήγα σε φίλους και σε εκθέσεις ακούγοντας διάφορα συστήματα φτηνά και πολύ ακριβά αλλά πάντα όταν γύριζα σπίτι και έβαζα τα μάγκνεπαν έλεγα "εδώ είσαι".
Ζόρικες γκόμενες τα μάγκνεπαν, θέλουν λίγη φροντίδα τοποθέτησης, τυπική συμμετρία απο πίσω τους και λίγο "αέρα". Α! και φυσικά θέλουν...φαϊ, όχι 100 βατ στο κανάλι....
Γι'αυτά που προσφέρουν είναι πολύ οικονομικά κατά την γνώμη μου.
Πιστεύω ότι ένα σύστημα με βάση κάποιο ηχείο της magnepan στημένο με συγκεκριμένο budget είναι στάνταρ ότι θα δώσει "περισσότερο ήχο" από κάποιο άλλη επιλογή ηχείου.
Παίρνεις πιο πολύ ηχείο με τα ίδια λεφτά για να το κάνω πιο λιανά.

Τα audio exklusiv δεν τα ξέρω και δε μπορώ να τα συγκρίνω. Φυσικά θα ήθελα πολύ να τα ακούσω και να σχηματίσω άποψη αν και...ακαδημαϊκά πλέον (καθώς έχω περισσότερα μηχανήματα από όσα μπορώ να ακούσω και καθόλου διαθέσιμο χρόνο-άλλη ιστορία αυτή)

Έχουμε κανα λινκ?

Reaction score
410
προσωπικά δεν έχω παντρευτεί καμιά μάρκα, απλά η μαγκνεπαν είναι ο αγαπημένος μου ήχος. Αλήθεια είναι ότι πολλές φορές πήγα σε φίλους και σε εκθέσεις ακούγοντας διάφορα συστήματα φτηνά και πολύ ακριβά αλλά πάντα όταν γύριζα σπίτι και έβαζα τα μάγκνεπαν έλεγα "εδώ είσαι".
Ζόρικες γκόμενες τα μάγκνεπαν, θέλουν λίγη φροντίδα τοποθέτησης, τυπική συμμετρία απο πίσω τους και λίγο "αέρα". Α! και φυσικά θέλουν...φαϊ, όχι 100 βατ στο κανάλι....
Γι'αυτά που προσφέρουν είναι πολύ οικονομικά κατά την γνώμη μου.
Πιστεύω ότι ένα σύστημα με βάση κάποιο ηχείο της magnepan στημένο με συγκεκριμένο budget είναι στάνταρ ότι θα δώσει "περισσότερο ήχο" από κάποιο άλλη επιλογή ηχείου.
Παίρνεις πιο πολύ ηχείο με τα ίδια λεφτά για να το κάνω πιο λιανά.

Τα audio exklusiv δεν τα ξέρω και δε μπορώ να τα συγκρίνω. Φυσικά θα ήθελα πολύ να τα ακούσω και να σχηματίσω άποψη αν και...ακαδημαϊκά πλέον (καθώς έχω περισσότερα μηχανήματα από όσα μπορώ να ακούσω και καθόλου διαθέσιμο χρόνο-άλλη ιστορία αυτή)

Έχουμε κανα λινκ?
Εάν σου αρέσει αυτή η φιλοσοφία σχεδίασης στην αναπαραγωγή του ήχου, με ενισχυτική απαίτηση μόνο 10 watt (και όχι 100 ή ενόςυποσταθμού της ΔΕΗ),όπερ σημαίνει δυνατότητα σύνδεσης και λαμπάτων ενισχυτών χαμηλής ισχύος, θεωρώ ότι βάσει λογικής πρέπει έστω από απλή περιέργεια να τα ακούσεις τα Audio Exklusiv και αν δεν σου αρέσουν δεν θα χάσεις τίποτα. Προσωπικά δεν ακούω τέτοια σχεδίασης ηχεία, ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι τα εν λόγω ηχεία παίζουν υπέροχα, έχουν κόστος απόκτησης πολύ χαμηλό για την αξία τους και κατά την άποψή μου είναι πολύ μα πολύ ανώτερα από τα 30άρια τα Magnepan. Σε παραπέμπω στο https://www.audio-exklusiv.de/en/classic-line/95/electrostatic-p61/ ή https://www.audio-exklusiv.de/en/classic-line/95/electrostatic-p31/ Παράλληλα σου εύχομαι να έχεις στο μέλλον διαθέσιμο υπέρ του εαυτού σου και της μουσικής ελεύθερο χρόνο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.844
πρέπει έστω από απλή περιέργεια να τα ακούσεις τα Audio Exklusiv
Τα ηλεκτροστατικά ηχεία είναι εντελώς μα εντελώς διαφορετικά από τα μαγνητοστατικά.
Άλλος τρόπος λειτουργίας.
Καμία σχέση.

Αν θες να ακούσεις ηχειάκι που να παίζει άψογα, πραγματικά σωστά, τόσο σωστά που δίπλα σε αυτό οποιοδήποτε ηλεκτροστατικό είναι τραγικά λάθος, πάνε να ακούσεις τα ενεργά Άνταμ, είναι και φτηνά. Κι ούτε 10 βατ δε θέλουν από τον ενισχυτή σου, έχουν μέσα τους ενισχυτικά κατάλληλα για τα μεγάφωνα που φοράνε. Στον προενισχυτή σου τα συνδέεις. :p

Κι άσε στην άκρη αναμμένο το λαμπάτο βιντάζ ενισχυτή σου, σα να παίζει αυτός. Κι η πίτα ολόκληρη, κι ο σκύλος χορτάτος! :D

με ενισχυτική απαίτηση μόνο 10 watt,..όπερ σημαίνει δυνατότητα σύνδεσης και λαμπάτων ενισχυτών χαμηλής ισχύος, θεωρώ ότι βάσει λογικής..
Βάσει λογικής, οποιοσδήποτε λαμπάτος ενισχυτής ισχύος 10 βατ, είναι εντελώς άχρηστος για οτιδήποτε άλλο εκτός από την οδήγηση ενός τουίτερ σε πολυενισχυόμενο (ενεργό) ηχειακι, καθότι μόνο εκεί μπορεί να αρκεί αυτή η ισχύς για απαραμόρφωτη αναπαραγωγή σύγχρονου μουσικού προγράμματος υψηλού δυναμικού εύρους, αλλά επειδή οι λαμπάτοι δεν διακρίνονται για την άριστη απόδοσή τους στα άκρα του φάσματος, συμπεραίνουμε (βάσει λογικής) ότι πλέον οποιαδήποτε λαμπάτη υλοποίηση τόσο χαμηλής ισχύος, είναι εντελώς άχρηστη, για τα σκουπίδια.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.844
Στα άνωθεν λινκ, πέραν της αντίστασης που πέφτει στα 2,5 ωμ, δεν λένε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, ούτε ευαισθησία, ούτε τίποτε.

Αν τυχόν έχεις διαθέσιμο κάποιο λινκ με μετρήσεις του εν λόγω ηχείου, που να φαίνεται απόκριση συχνότητας, ευαισθησία, παραμόρφωση, μέγιστη στάθμη, κλπ, θα είχε ενδιαφέρον να τα δω, ώστε να σε ενημερώσω τι ακριβώς μπορεί να βγάλει αυτό το ηχείο, με 10 βατ.
Χωρίς να το ακούσω. 8-)

Πάντως, το ότι δεν δημοσιεύονται στο επίσημο site τους καθόλου τεχνικές προδιαγραφές για τα ηχεία αυτά, είναι (αν μη τι άλλο) ύποπτο. >:(

Μαγικά πάντως, δεν υπάρχουν.8-)

Η ενέργεια, είναι ενέργεια, δεν φυτρώνει από το τίποτα.

Τα 10 βατ ισχύος, είναι λιγότερα από όσα βγάζει μια μπαταρία στο ηλεκτρονικό μου τσιγάρο. Που χρειάζεται 2 μπαταρίες, και συνήθως ατμίζω στα 40 βατ. :p

Πώς να κουνήσεις τον καναπέ με μπάσο με ..10 βατ; Πώς να βγάλεις μια μπότα ή ένα σετ ντράμς;8-)

Με 10 βατ ισχύος, δεν μπορείς να έχεις αξιόλογες στάθμες Μόμπι στο σπίτι σου, να κάνεις πάρτι βρε αδερφέ, η ενέργεια που χρειάζεται για να γεμίσει το σπίτι σου με ήχο, είναι μεγαλύτερη από ..10 βατ.8-)

Ομοίως το κλιματιστικό που έχεις στο σπίτι σου, με 10 βατ κατανάλωση, δε μπορεί να σου ζεστάνει ή να σου κρυώσει το δωμάτιο.
Με 10 βατ δε δουλεύει κανένας φούρνος ή μάτι κουζίνας, δεν ζεσταίνει νερό κανένας θερμοσίφωνας, δε μετακινείται κανένα αυτοκίνητο, ούτε για κινητά τηλέφωνα δεν αρκούν 10 βατ, ακόμα κι οι φορτιστές των κινητών μεγαλύτερη ισχύ βγάζουν! 8-)

Τέλος, υπάρχει κι η Χάρμαν. Που εδώ και δεκαετίες λέει (μετρημένα και λογικά) πόσα βατ χρειάζεται στο σπίτι για να ακούς τη μουσική σου.
:)

A

AKARL

Guest
Είδες όμως τα καινούργια τακουνάkiiα που μπορούν να φορέσουν τα τσουλάkiia?
Μρε ντόχτορα και 30ποντη πλατφόρμα να βάνει το κοντοπ0υτ@νάkii Σκλεναρίκοβα δε γίνεται... :D

Reaction score
410
Για μία ανέξοδη ακρόαση μιλάμε και κατέβηκε το Ε.Μ.Π. παρέα με την Σκλαρενίκοβα... Τι να πώ... Μην ακούσετε κάτι άλλο αν δεν υπάρχει τέτοια διάθεση, εξάλλου το δικό μας είναι πάντα το καλύτερο... Πάντως τα ηχεία υπάρχουν Ελλάδα και υπήρχαν απ' ότι διάβασα και στην τελευταία έκθεση... Πάρτε και τα Magnepan μαζί... Δίπλα - δίπλα καταλαβαίνεις τη διαφορά. Μου κάνει εντύπωση πάντως η αντιπάθεια που εκφράζεται από μια μερίδα του forum με όντως περισσή ενέργεια στους λαμπάτους ενισχυτές... Αν δεν αρέσουν σε κάποιους μπορούν απλά να κανουν άλλη επιλογή, καθότι σίγουρα υπάρχουν άλλες εξαίρετες... Ελπίζω ωστόσο να είναι νωπές παλιές θεϊκές κριτικές στον διεθνή και στον εγχώριο Τύπο ενισχυτικών τεράτων ισχύος - βάρους που σήμερα πωλούνται (εφόσον μπορούν να μετακινηθούν) ως λαμαρίνες... Τα 10 watt/κανάλι κατά την ταπεινή μου άποψη σε ένα διαμέρισμα 80-90 τετραγωνικών - με έναν μικρότερο εννοείται χώρο ακρόασης - μπορεί υπό όρους να είναι και πολλά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss