Mamma Mia ! - The Movie ( 2008 )

Reaction score
4.492
Λοιπόν...υπήρχαν κάποιες στιγμές γέλιου...κάποιες σκηνές τις βρήκα...γελοίες να πω...υπερβολικές να πω...για την ηλικία των ηθοποιών...2-3 σκηνές που είχαν σχέση με ομοφυλοφιλία τις βρήκα "άσχημες".

Κατά τα άλλα, η ώρα πέρασε ευχάριστα...τα τραγούδια κλασικά...και να τονίσω την πολύ καλή φωνή της πρωταγωνίστριας!

Reaction score
60

Δειτε κι ενα megamix να ειστε ετοιμοι για αυριο !!!

[youtube]L31tG5yqkNc[/youtube]

:126:

Reaction score
8.349
παιδια θα παω σημερα σφαιρατος,πισω στα νειατα μας!!!!:410:ABBA FOREVER!!!!!!!!!
ελπιζω μονο να μη απογοητευτω απο τις φωνες των ηθοποιων.........

Reaction score
8.349
ακυρον για σημερα.ειχα ραντεβου με παρεα για γνωστο θερινο σινεμα ΒΠ.αλλα οταν εφτασαν εκει οι φιλοι μου ειδαν το μισο σινεμα με τσαντες και πραγματα,ολες τις καλες θεσεις, και με πηραν για ακυρωση.Αλλο κολπο κι αυτο παλι.Παει ο ελληνας μια ωρα πριν πιανει τη θεση και φευγει και παει να φαει.!!!!!!!!!
καλα κανω που εχω να παω σινεμα κατι χρονια........:617:

Reaction score
3
Απάντηση: Mamma Mia ! - The Movie ( 2008 )

Μιας και το είδα χτες, μπορώ να πω πως μου άρεσε πολύ.
Η φωνή της πρωταγωνίστριας είναι πράγματι πολύ καλή.
Εξίσου καλή και η φωνή της Μέρυλ Στριπ.
Αντίθετα, δεν μου άρεσε η φωνή του Πιρς Μπρόσναν.
Χαρακτηριστικές σκηνές:
1. Η σκηνή που τραγουδούν το "Dancing Queen" και κατεβαίνουν όλοι μαζί στην προβλήτα.
2. Η παρουσία του Benny Anderson (παίζει πιάνο) στη παραπάνω σκηνή
και
3. Η σκηνή που τραγουδούν το "Our Last Summer".

Βέβαια να πω ότι, όσοι έχετε δει την θεατρική παράσταση, θα σας φανεί λίγο διαφορετικό, ίσως κάπως πιο πεσμένο,
αλλά αυτό δεν οφείλεται στην ταινία αλλά στο ότι έχουμε δει την θεατρική παράσταση.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα και μάλιστα όσοι δεν το είδατε στο θέατρο, έχετε μια ευκαιρία να απολαύσετε την ταινία.
Μην τη χάσετε !

Reaction score
5
ένα από τα χειρότερα έργα του καλοκαιριού, ένα βαρετό μιούζικαλ, μια αηδία και μισή.

Αυτή είναι η δικιά μου άποψη για το Μάμα Μια. Δυστυχώς δεν μου άρεσε. Πολύ δήθεν παίξιμο, ο Μπρόσναν (όπως είπε και ο Κωνσταντίνος πιο πάνω) δεν το κατέχει το άθλημα.

Και μεταξύ μας ούτε οι υπόλοιποι με ενθουσίασαν! Φοβερά τραγούδια αλλά σε άσχημα, συνολικά, εκτελέσεις. Και λέω συνολικά γιατί σε ενα μιούζικαλ δεν σε επηρρεάζει μονο η φωνή του τραγουδιστή αλλά και το όλο του στησιμο. Ε, δεν μ'αρεσε.

Εγώ θα σας έλεγα να περιμένετε να βγει σε dvd αλλά αυτή η Σκοπελος μας έκανε ζημιά και πρέπει όλη η Ελλάδα να το δει για να ξυπνήσει το εθνικό της φρόνιμα...

Irene_K

Τάγμας
Reaction score
0

Πολύ τραγούδι βρε παιδάκι μου. Δυο σειρές διάλογος και τραγούδι, δυο σειρές διάλογος και τραγούδι. Απο ένα σημείο και μετά (πρίν την μέση κιόλας) απλά βαρετό....

Δεν μου άρεσε...

Reaction score
3

Αν και έχω ήδη γράψει τη γνώμη μου, θα ήθελαν να κάνω και ορισμένες επισημάνσεις, οι οποίες μπορεί να χρησιμεύσουν και στο μέλλον για άλλες ταινίες:
- Η όλη υπόθεση του Mamma Mia διαδραματίζεται την Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι και η ταινία θα πρέπει να είναι και καλή ή πολύ καλή. Μπορεί να είναι μέτρια ή και κακή.
- Η όλη μουσική του Mamma Mia είναι των ABBA. Αυτό επίσης δεν μπορεί να κάνει την ταινία καλή, μέτρια ή κακή.
Γι αυτό και, όπως είπα πιο πάνω, όσοι είδατε τη θεατρική παράσταση θα σας φανεί πιο πεσμένη η ταινία.
Όσοι πάλι είδατε μόνο την ταινία, τότε θα σας φανεί από καλή έως (ίσως) και κακή.

Συμπέρασμα: Μην προδιατίθεστε θετικά ή αρνητικά για μια ταινία που εξελίσσεται στη χώρα μας.
Μην προδιατίθεστε θετικά ή αρνητικά για μια ταινία που η μουσική της είναι γνωστή και διάσημη.

Reaction score
50
Παιδιά τι να πω, από τις πιο χαρούμενες ταινίες που έχω δει εδώ και καιρό. Και να φανταστείτε ότι (συνήθως) δε μ' αρέσουν καθόλου τα μιούζικαλ! Αλλά αυτή η ταινία καμία σχέση! Ναι, είχε αρκετό τραγούδι αλλά δε θα έλεγα περισσότερο απ' όσο περίμενα σε κάποιο μιούζικαλ. Φυσικά το γεγονός ότι τα κομμάτια είναι super (τουλάχιστον εμένα μ' άρεσαν πολύ) είχε να κάνει με το ότι δε βαρέθηκα καθόλου. Εντάξει, οι ηθοποιοί δεν ήταν τέλειοι (ειδικά σε μερικές εκτελέσεις κομματιών), μερικές σκηνές μπορεί να ήταν υπερβολικές... αλλά τα "επισκίαζε" όλα το γενικότερο κλίμα! Πραγματικά σου φτιάχνει τη διάθεση! Ήθελες να τα παρατήσεις όλα και να φύγεις για νησί!

Η κοπελίτσα δε που έπαιζε πολύ καλή. Δεν ήταν καμιά σούπερ κουκλάρα (όχι ότι δεν είναι όμορφη) και δεν ήταν ιδιαίτερα μακιγιαρισμένη (επίτηδες φαντάζομαι) αλλά αυτό την έκανε πιο αληθινή και την έφερνε πιο κοντά στο χαρακτήρα που έπαιζε.

Από μένα συνίσταται χωρίς δεύτερη σκέψη (α και την παράσταση δεν την έχω δει)...

Reaction score
7
Πριν λίγο το είδα...Απογοήτευση...
Ο Pierce δεν το είχε.Η Μέρυλ έσωζε τα προσχήματα.Κάπου στην μέση έλεγα δεν θα τελειώσει??Και με τους φίλους το συγκρίναμε με το τελεταίο μιούζικαλ που είχαμε δει...
Το Sweeny Todd.To ένα είναι musical.Το άλλο μια συραφή τραγουδιών με στοιχειώδες στόρι που πρέπει να γράφτηκε σε ενα τεταρτάκι...Πολύ κρίμα...

Reaction score
60
Eμενα μ αρεσε !

Ηταν ενα καλοκαιρινο παραμυθακι γεματο γνωστα τραγουδια.

Με τον " χαμαιλεοντα "Μερυλ Στριπ" που οτι ρολο και να τις δωσεις ξερεις οτι θα παει καλα !

Ξεσηκωτικα τραγουδια μια ομορφη ατμοσφαιρα και ελληνικο τοπιο λουσμενο στον ηλιο !

Μια δροσερη ταινια !!!

Reaction score
14
και εμένα μου άρεσε, το είδαμε στην vmax στο village (mall) και ο ήχος ήταν δυνατός και οτι αξιζε σε ενα μιούζικαλ με μουσική που λατρεύω των ABBA.

δεν μπορώ να πώ ότι σαν στόρυ και σαν πλοκη σε κρατάει γαντζωμένο απο την καρέκλα σου, είναι ενα νερόβραστο παραμύθι παιδικό θα έλεγα, που όμως είναι ευχαριστο και σε κάνει να φευγεις απο το σινεμά με χαμόγελο χαρούμενος.

Δεν με προβλημάτισε και δεν με εγχωσε η ταινία, το αντίθετο πήγα λίγο φορτισμένος και κουρασμένος απο την δουλειά και πράγματι με χαλάρωσε και με ταξίδεψε μέχρι την Σκόπελο και την μαγεία των Ελληνικών νερών...

3 σκηνές με αφησαν να λέω μπράβο στον διευθυντή φωτογραφίας (που έιναι Ελληνας). Η π΄ρώτη με τους χορευτές με βατραχοπέδιλα στην ξύλινη προβλήτα, η σκηνή με το does your mother know, με τον μαυρούκο και την αλογομούρα αδελφή της meryl streep, και το πολύ καλά γυρισμένο τραγούδι λίγο πρίν πάνε στην Εκκλησία για τον "γαμο" με φόντο (background) την δύση του ήλιου). Τέλειες σκηνές και οι τρείς και επίσης να βάλω και μια 4η αν και είναι πολύ πιασάρικη σκηνή στο τέλος που φευγει με την βάρκα μεσα στην νύχτα με το "I believe in angels - I have a dream!

Γενικά ευχάριστη ταινία και αν δεν εχεις δεί το θεατρικό εργο και δεν ξέρεις και την πλοκή και δεν εχεις να συγκρίνεις την βλέπεις ακόμα πιο ευχάριστα!

Reaction score
164
To είδα και εγώ προχθές. Και λέω "το είδα" και όχι "την είδα", γιατί απλά δεν το θεωρώ ταινία, αλλά video clip.
Αν αφαιρέσεις την υπέροχη μουσική των Abba, κατ' εμέ, απλά δεν μένει τίποτα.
Το σενάριο, επιπέδου τσόντας: Απλά γιατί πρέπει να υπάρχει, και γιατί κάτι πρέπει να γίνεται ανάμεσα στα πηδημ... εχμ, συγγνώμη, ανάμεσα στα τραγούδια. Η υπόθεση βολόδερνε τραβηγμένη από τα μαλλιά, για να πατήσει επάνω το επόμενο τραγούδι.
Όπως προείπε και ο Γιάννης υπήρχαν ορισμένες πολύ καλές, εικαστικά, σκηνές, όπως στα περισσότερα video clips. Οι ερμηνείες, διεκπεραιωτικές. Συμπαθείς οι φωνές, εκτός από του Brosnan, επιτέλους άκουσα κάποιον που "τραγουδάει" χειρότερα από εμένα...
Παρ' όλα αυτά το ευχαριστήθηκα. Ό,τι έπρεπε για θερινό σινεμά. Και μάλιστα θα το ξαναέβλεπα ευχαρίστως. Όπως όλα τα Video clip αγαπημένων τραγουδιών.

Reaction score
14
πολύ σωστή λέξη Βασίλη... ABBA videoclip Collection!

σωστός!!

να προσθέσω η 3η σκηνή πρός το εκκλησάκι του Αγιου Νικόλα στην σκόπελο είναι με το THE WINNER TAKES IT ALL... και με ενθουσίασε η κίνηση της κάμερας και η υποκριτική της Μέρυλ στο τραγούδι αυτό.. για τον μεσήλικα Μπόντ τι να πώ... καλύτερα να τον κοιτάς... αν είσαι γυναίκα και να του λές σκάσε μην μιλάς.... ακόμα χειρότερα σκάσε μην τραγουδάς... ειδικά αυτή η ψευτική Σκωτσέζικη προφορά ήταν αισχος...

ο Haris Zambarloukos είναι ο Director of Photography, τον γνωρίζει κανείς? Εννοώ άλλα εργα του????

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
ο Haris Zambarloukos είναι ο Director of Photography, τον γνωρίζει κανείς? Εννοώ άλλα εργα του????
Sleuth (Παιχνίδια μυαλού), με τους Michael Kaine και Jude Law, όπου έχει κάνει (ΙΜΗΟ) εξαιρετική δουλειά...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.699
Απάντηση: Re: Mamma Mia ! - The Movie ( 2008 )

Ήταν διευθυντής φωτογραφίας και στο second unit του Batman Begins.

Reaction score
0
Την είδα προχτες και ξετρελάθηκα.....μου άρεσε πάααααρα πολύ η ταινία, τα τραγούδια, η σκηνοθεσία, οι ηθοποιοι,...ΟΛΑ......
Θέλω κι άλλες τέτοιες χαρούμενες καλοκαιρινές ταινιούλες, να βγαίνεις απο το θερινό και να θες να χορέψεις και να τραγουδίσεις!!!!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp