Manley Labs - Stingray

Reaction score
5
Ποια η γνώμη σας για αυτόν τον ενισχυτή με τα Klipsch Heresy III.
Αυτό το θέμα πιστεύω θα βοηθήσει και το μέλος ep4nder που τα έχει ήδη, αλλά και εμένα που θέλω να αποφασίσω προς ποια κατεύθυνση για απόκτηση ηχοσυστήματος θα κινηθώ.

Reaction score
5
Απάντηση: Manley Labs - Stingray

Because, λέω μήπως γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ ΕL-84, ο ήχος θα είναι σκληρός και τσιριχτός (όπως για το προσωπικό μου γούστο που τα έχω ακούσει με ΚΤ-88) και με τα Heresy κάνουν κανα διδυμάκι για να με στείλουν στο τρελάδικο; Οι προτιμήσεις μου μουσικά είναι κουβανέζικα - σουινγκ - εθνικ - μελωδική τζαζ και κλασσική μουσική, δηλαδή ως επί το πλείστον μουσική με φυσικά όργανα.

Reaction score
8

Σωτηρη δεν καταλαβα, για πεστα παλι.
Ακουσες τις ΚΤ-88 και ηταν σκληρες στα πριμα;
Και αφου δεν εχεις ακουσει ΕL-84 πως λες βρε οτι με ΕL-84, ο ήχος θα είναι σκληρός και τσιριχτός;
Τα Heresy εχουν το τσιμπιματακι τους ψιλα, με τι ενισχυτη τα ακουσες;

Reaction score
8

Eπισης η Ευα Μανλευ εκτος απο τον Stingray παραγει στην ιδια περιπου κατηγορια τιμης και τους μονομπλοκ MAHI που ειναι στην ουσια ενας Stingray μοιρασμενος στα δυο

Reaction score
2.566
Σωτήρη κοίτα όμως:
40 Watts x 2 channels 1.5% THD @ 1kHz
(του φίλου μου που ακούσαμε ήταν μετρημένη 0,8% ΤΗD και στο λέω γιατί από ότι είχες πει σε ενδιαφέρει όσο το δυνατόν χαμηλότερο THD)
και
Damping Factor: 5 (δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρει να κουνήσει το 12άρι γούφερ των ΗΕΡΕΣΥ, αλλά μπορεί να λέω και βλακείες...)

Εγώ πάντως σήμερα άκουσα και άλλους 2 ολοκλ. τρανζιστοράτους ενισχυτές των 2.500€ και αυτό που ακούσαμε προχθές στον φίλο, πάλι δεν το άκουσα...

Αυτά πάνω από περιέργια σε τί τιμές παίζουν?

Reaction score
8

οι μονομπλοκ που ειναι λιγο πιο ακριβοι στα 2.500 δολλαρια

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Manley Labs - Stingray

Σωτηρη δεν καταλαβα, για πεστα παλι.
Ακουσες τις ΚΤ-88 και ηταν σκληρες στα πριμα;
Σωστό(στα αυτιά μου πάντα).
Και αφου δεν εχεις ακουσει ΕL-84 πως λες βρε οτι με ΕL-84, ο ήχος θα είναι σκληρός και τσιριχτός;
Δεν το λέω, απλά αναρωτιέμαι, λίγο αργότερα στην πρότασή μου είχα βάλει ερωτηματικό.
Τα Heresy εχουν το τσιμπιματακι τους ψιλα, με τι ενισχυτη τα ακουσες;
DIY προ με δύο τελικούς επίσης diy 2x40W.

Σωτήρη κοίτα όμως:
40 Watts x 2 channels 1.5% THD @ 1kHz
(του φίλου μου που ακούσαμε ήταν μετρημένη 0,8% ΤΗD και στο λέω γιατί από ότι είχες πει σε ενδιαφέρει όσο το δυνατόν χαμηλότερο THD)
Δεν είπα κάτι τέτοιο γιατί δεν μπορώ να ξεχωρίσω μηχάνημα με τάδε THD και άλλο με λιγότερη THD και πιστεύω ότι διαφορές της τάξης 0,7 δεν ακούγονται από ακροατές με τη δική μου ελάχιστη εμπειρία.
και
Damping Factor: 5 (δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρει να κουνήσει το 12άρι γούφερ των ΗΕΡΕΣΥ, αλλά μπορεί να λέω και βλακείες...)
Αυτό θα το πω μόνο αν το ακούσω(ή δεν ακούσω), εμπιστεύομαι μόνο τα έστω και άπειρα αυτιά μου. Ε δεν είναι δα και "ακίνητο" το Heresy, τι να πουν και κάποια άλλα ηχεία, ονόματα να μην λέμε υπολήψεις να μην θίγουμε...

Εγώ πάντως σήμερα άκουσα και άλλους 2 ολοκλ. τρανζιστοράτους ενισχυτές των 2.500€ και αυτό που ακούσαμε προχθές στον φίλο, πάλι δεν το άκουσα...
Το περίμενα αυτό. Για να πάρεις παρόμοιο ήχο με της λάμπας αλλά να ταιριάζει και με Klipsch πρέπει να ανέβεις κατηγορία τιμολογιακά. Κώστα Κόγια ξέρω τι λες περί ποιότητας ενισχυτών, όμως εσύ έχεις εμπειρία και γνώσεις και μπορείς να ξεχωρίσεις το καλό εύκολα, εγώ όμως όχι.

Αυτά πάνω από περιέργια σε τί τιμές παίζουν?
Σε μεταχειρισμένα γύρω στα 2Κ ευρώ.

Reaction score
4.300

Οι ενισχυτες της Manley φημιζονται για την ποιοτητα τους. Προσωπικα η αισθητικη τους δεν μου αρεσει. Ο Θανασης εχει γραψει λιγα πραγματα για τους McIntosh 275 που νομιζω οτι επισης θα ταιριαξουν με τα ηχεια σου. Νομιζω οτι μεταχειρισμενους θα τους βρεις λιγο πιο πανω απο 2.000. Παντως περα απο το θεμα αισθητικης οτι λυση και να διαλεξεις (Manley-McIntosh) πιστευω οτι θα μεινεις ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.

Reaction score
2.566
Για πες μας πάντως Σωτήρη, πού μπορούμε να τους βρούμε και να τους ακούσουμε τους Manley?

Reaction score
8

http://www.musiclover.gr/hifi-audio-equipment.html

ο αντιπροσωπος εχει αλλαξει και τουλαχιστον εχει χαμηλωτερες τιμες απο τον παλαιο, απο την αλλη εχει φτηνηνει λιγο και ο MCINTOSH MC 275 που πιστευω οτι θα ταιριαξει πολυ ο ηχος του με τα Κλιπς.

Για τις KT-88 εχω λιγο διαφορετικη γνωμη, γι αυτο σε ρωτησα ποιον ενισχυτη με ΚΤ-88 ακουσες για να βγαλω καποιο συμπερασμα.
Παντως πολυ καλα θα ταιριαξουν τα κλιπς και με καποιον SE, γιατι αποτι θυμαμαι ηταν πολυ ευαισθητα. Ιδανικα θα ηταν με 300Β που κανουν ενα ελαφρυ ρολ-οφ στις υψηλες και παχαινουν καπως τα μεσαια. Τετοιυς μονομπλοκ βγαζει ο Τσακιριδης και η DARED - γυρω στο χιλιαρικο και κατι καινουργιοι το ζευγαρι, πρεπει ομως να τους δοκιμασεις για να δεις αν τα 8-9 βατς τους ειναι αρκετα για τα ηχεια σου.
Αν οχι στην παραπανω ηλεκτρονικη διευθυνση υπαρχει μεταχειρισμενος ενας OPERA CONSONANCE REFERENCE 5.5 με δυο 300Β ανα καναλι - πρωτη τιμη 2.300 ευρω, με 18 βατς που αν ειναι σε καλη κατασταση και οδηγαει τα ηχεια σου, εχει εξαιρετικο ηχο.

Reaction score
8

τελος η καλυτερη λυση για μενα μαζι με τον MCINTOSH ειναι ο dared vp 805 γυρω στα 3.000 ευρω καινουργιος, με μοναδικο ηχο και 35 βατς ανα καναλι.

Reaction score
5

Για πες μας πάντως Σωτήρη, πού μπορούμε να τους βρούμε και να τους ακούσουμε τους Manley?
Αμ εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα. Δυστυχώς δεν ξέρω καν αν διατίθεται προς ακρόαση στη χώρα μας, γιαυτό και ρώτησα αν έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία σχετικά ούτως ώστε να γίνει ευκολότερη και ασφαλέστερη η επιλογή.

Πραγματικά όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό μη διστάσει να μας διαφωτίσει.
Να επισημάνω πως δεν έχω τα ηχεία αυτά, προτίθεμε να τα αποκτήσω, κοιτάζω όμως και προς τα ATC scm19.
Όμως επειδή πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά ηχεία σε όλα, ή επιλογή το ενός από τα δύο θα καθορίσει και τη συνέχεια σχετικά με τα υπόλοιπα μέρη του ηχοσυστήματος, και σύμφωνα με το είδος των μουσικών μου προτιμήσεων θα πρέπει να είναι "συμβατά".

Reaction score
4.300

Αμ εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα. Δυστυχώς δεν ξέρω καν αν διατίθεται προς ακρόαση στη χώρα μας, γιαυτό και ρώτησα αν έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία σχετικά ούτως ώστε να γίνει ευκολότερη και ασφαλέστερη η επιλογή.

Πραγματικά όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό μη διστάσει να μας διαφωτίσει.
Να επισημάνω πως δεν έχω τα ηχεία αυτά, προτίθεμε να τα αποκτήσω, κοιτάζω όμως και προς τα ATC scm19.
Όμως επειδή πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά ηχεία σε όλα, ή επιλογή το ενός από τα δύο θα καθορίσει και τη συνέχεια σχετικά με τα υπόλοιπα μέρη του ηχοσυστήματος, και σύμφωνα με το είδος των μουσικών μου προτιμήσεων θα πρέπει να είναι "συμβατά".
Σιγουρα υπαρχει αντιπροσωπος στην Ελλαδα. Ειχα παει πριν απο κατι χρονια. Προσφατα αλλαξε απ οτι διαβασα. Πρεπει ομως να βρω το περιοδικο που το διαβασα. Μαλλον αυριο.

Reaction score
2.566
Εγώ πάντως αύριο θα πάω να ακούσω μία και τον Mcintosh και τον Opera, thanks thanasis k.:126:

Reaction score
8

δυστηχως δεν εχω ακουσει τους Μανλευ - ο αντιπροσωπος ομως την τελευταια φορα που περασα απο εκει ειχε σε ντεμο το αμεσως μεγαλυτερο μοντελο - οποτε ακουγοντας το θα σχηματισεις καποια γνωμη για τον ηχο της εταιριας.
Προσοχη ομως, με τα ηχεια που θα συνδεθουν οι ενισχυτες προς επιδειξη, δεν σημαινει οτι θα εχουν το ιδιο ηχητικο αποτελεσμα με τα δικα σας. Πατε τους ακουτε και αν ειναι να καταληξετε καπου παρακαλατε ευγενικα τον οποιο αντιπροσωπο, εφοσον και τα μηχανηματα ειναι μεταχειρισμενα η ντεμο, η τελικη ακροαση πριν την αγορα να γινει στον χωρο σας.

Τα ηχεια που αναφερεις ειναι τελειως διαφορετικα χωρις αυτο να σημαινει οτι καποιο ειναι κακο και το κυριοτερο θελουν τελειως διαφορετικους ενισχυτες.

thanks thanasis k
παρακαλω φιλε - γραψε μας εντυπωσεις απο τις ακροασεις

Reaction score
2.566
Ναι, εννοείται ότι ζητάμε να τα ακούσουμε στο χώρο μας, τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω και τις περισσότερες φορές τουλάχιστον είναι εφικτό...
Θα ενημερώσω μετά τις πρώτες εντυπώσεις...καληνύχτα!

Reaction score
8

Βρε παιδια δεν σας εβαλα παραπανω το λινκ του αντιπροσωπου;

Την Μανλευ την εχει παρει ο MUSICLOVER και οπως εγραψα και παραπανω εχει καποια μοντελα ντεμο.

Reaction score
8

παντως κι εδω στο σαιτ καποιος πουλαει δυο μονομπλοκ MCINTOSH MC 75 που ειναι η εκδοση του 275 σε μονομπλοκ, αλλα δεν ξερω ουτε ποσο, ουτε σε τι κατασταση ειναι

Reaction score
5

Τα ηχεια που αναφερεις ειναι τελειως διαφορετικα χωρις αυτο να σημαινει οτι καποιο ειναι κακο και το κυριοτερο θελουν τελειως διαφορετικους ενισχυτες.
Θανάση γνωρίζω ότι έχουν άλλες ανάγκες για ενισχυτικά και ο ήχος μου αρέσει και των δύο.
Ένας επιπλέον λόγος που το ψάχνω είναι και το μετέπειτα κόστος αναβάθμισης και το πόσο σύντομα θα χρειαστεί αυτή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.118
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON