Marantz 7400 με Monitor Audio! Συνδέσεις?

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Καλησπέρα σας!! Σε λίγο καιρό θα έρθει στα χέρια μου ένα μεταχειρισμενος Marantz SR-7400, ο οποίος θα οδηγήσει μια πεντάδα από Monitor Audio silver ηχεία, (S8, S1, SLCR). Καταρχάς θα ήθελα τη γνώμη σας για το setup, και αν αξιζουν κατα την άποψη σας τα μηχανήματα για ένα χώρο γύρω στα 30 τ.μ, και με αρκετή ακρόαση μουσικής..

Εκτός από αυτό θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις ως προς τη συνδεσμολογία.
Το DVD μου έχει εξόδους εικόνας S-video, Component, Composite, και 5.1 αναλογικές, Stereo αναλογικές, οπτική και ομοαξονική για ήχο! Αυτό πουν καταλαβαίνω είναι ποιο ρόλο μπορεί να παίξουν οι είσοδοι εικόνας του ενισχυτή.. Δηλαδή τι κέρδος μπορώ να έχω αν συνδεσω DVD-ενισχυτής-τηλεόραση, σε σχέση με τη συνδεσμολογία dvd-τηλεοραση, ενισχυτής-τηλεόραση?

Η βοήθειά σας θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Εχουμε και λεμε...
Οσα λιγοτερα κυκλωματα παρεμβαλονται στην πορεια ενος σηματος (εικονας-ηχου) τοσο το καλυτερο, γιατι υπαρχουν λιγοτερες απωλειες και μικροτερες πιθανοτητες να περασει θορυβος.

Οι συνδεσεις εικονας σε εναν ενισχυτη ειναι (τις περισσοτερες φορες) για εικολια διασυνδεσης αφου ο ενισχυτης γινεται ο διαχειριστης των σηματων.
Φαντασου να ειχες...
1 DVDp
1 Video
1 Laser Disc
1 Δορυφορικο δεκτη
1 DVD Recorder
και επρεπε ολα αυτα να τα συνδεσεις στην TV, αλλα και μεταξυ τους για να κανεις εγγραφες. Και ακομα η TV να ηταν και απεναντι στο δωματιο μακρυα απο τα μηχανηματα... Ακομα και αν ειχε η TV ολες τις απαιτουμενες εισοδους σκεψου ποσα καλωδια θα ηθελες. Οποτε ολα πανε στον ενισχυτη και αυτος κανει τη μοιρασια...

Παντως αν εχεις μονο ενα DVDp καλυτερα να το συνδεσεις κατευθειαν στην TV.

Οσο για το set up πιστευω οτι ειναι αρκετο για το χωρο σου και ταιριαζουν μεταξυ τους.
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Γιώργο ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλές!!

Κάποιες ακόμα απορίες σχετικά με τη συνδεσμολογία και την εμπέδηση των ηχείων αν δεν κουράζω?

α) Το dvd στον ενισχυτή ηχητικά πώς προτείνετε να το συνδέσω? Ψηφιακά (και αν ναι, καλύτερη ειναι η coaxial ή η otpical) ή αναλογικά?

β) Το dvd θα κληθει να παίζει και τα μουσικά cd, επομένως να λειτουργεί και ως cd-player! Αρα στον ενισχυτή αν συνδεθει ψηφιακά πως το δηλώνω? Σαν dvd ή σαν cd?

γ) Τα ηχεία είναι ονομαστικής αντίστασης 6 ohm! Έχω ακούσει όμως οτι πιο "ξεκούραστα" και αβίαστα οδηγούνται τα 8ωμα ηχεία, ισχύει αυτο? Γενικά πρέπει να ανησυχώ μήπως αρχίζει να αναβει με τα 6ωμα ο Marantz? (Υπερβολή..!!)
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
α) Ψηφιακα. Ασε που ειναι και πιο ''ευχρηστο'' αφου ο ενισχυτης αναγνωριζει αμεσως το σημα και ''κανονιζει'' τα καναλια αυτοματα.

β) Προτιμω με οπτικη ινα. Το σημα που περναει ειναι ακριβως το ιδιο (σε θεμα δεδομενων) αλλα το οπτικο μοι μοιαζει (υποσυνειδητα) πιο ''ψηφιακο'', ενω το coaxial καλωδιο μου θυμιζει αναλογικη εποχη. Διαφορα παντως δε θα ακουσεις.

γ) Τα 8Ω ηχεια και τα παλιοτερα 16Ω οδηγουνται πιο ευκολα επειδη λογω της αντιστασης τους δεν εχουν πολλες απαιτησεις σε ρευμα. Απο εναν αγωγο 4Ω περναει διπλασιο ρευμα σε σχεση απο εναν 8Ω. Το θεμα ειναι οτι η αντισταση ειναι ονομαστικη και δηλωνει την αντισταση του πηνιου σε DC ρευμα και αν το μετρησεις με πολυμετρο. Στο μεταβαλλομενο ρευμα η αντισταση δεν μενει σταθερη καθολου, αλλα αναλογα με τη συχνοτητα ανεβαινει και πεφτει.
Εγω εχω τον 7300 και ξεσταινεται ακομα και χωρις να παιζει, επειδη στα πρωτα Watt (8W αν θυμαμαι καλα) λειτουργει σε ταξη Α. Αλλα γενικοτερα οι AV ζεσταινονται και μονο που ειναι αναμμενοι. Τα 2 μπροστα μου ειναι 4Ω, το κεντρικο ειναι (ηταν, γιατι ψαχνω γι αλλο) 6Ω και τα 2 πισω 8Ω, αλλα δεν ειχε προβλημα οδηγησης. Οσο για τη θερμοκρασια του εχω συστημα ψυξης.
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Γιωργο ειλικρινα μου κανει εντυπωση η υπομονή σου, που κάθεσαι και γράφεις όλοκληρη έκθεση κάθε φορά, και έτσι δε φαντάζεσαι πόσο βοηθάς εμάς τους καινούργιους!!!

Πάλι λοιπόν με βοήθησες πάρα πάρα πολύ!! Και πάλι σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Μια τελευταία ερώτηση..
Είσαι ευχαριστημένος από τον 7300? Σε τι χώρο τον έχεις και με τι ηχεία? Από στάθμες πως πάς? Ανεβαίνει ικανοποιητικά?
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Χαιρομαι να βοηθω οπου μπορω. Αλλωστε αυτο κανω και στη δουλεια μου, οποτε ειναι πλεον συνηθεια (καλη).
Ο 7300 ειναι καλος και σε μουσικη και σε ταινια. Και οι σταθμες ειναι ικανοποιητικες και σε stereo και σε multi προγραμμα.
Ο χωρος ειναι κατι λιγοτερο απο 30τμ.
Τα front ηχεια ειναι τα AudioPro Avantek 6 (floor stand) που ειναι ευαισθητα (92dB/1W/1m) και εκτος προδιαγραφων του 7300, αφου ειναι 4Ω, αλλα δεν μασαει. Τα υπολοιπα ειναι Energy (ή μαλλον ήταν, αφου μονο οι καμπινες εχουν μεινει ιδιες).
Σταθμες εχω μετρησει 105dB στα 3m, και μπορει να πηγαινε και λιγο πιο πανω αλλα τα αυτια μου βγηκαν εκτος προδιαγραφων.
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Μαλιστα!! Οφειλω να πω πως χαιρομαι που τετοια ωρα υπαρχει και άλλος hobbιστας που "ξενυχτάει" στο avsite!! {{{edit, ειχες αλλο ονομα :? :) ]]]
Οι εντυπωσεις που μου λες ειναι πολύ ευχάριστες!! Ανυπομονώ να έρθουν τα ηχεία (την άλλη Δευτέρα έρχονται!!) και να τα συνδεσω επιτελους για να αρχισω να παιζω με τις ρυθμίσεις!!

Θα κάτσω να σκεφτώ λίγο τις συνδέσεις και θα επανελθω αύριο ή μεθαύριο!! Και πάλι ευχαριστώ!!
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Καλησπέρα και πάλι!! Καθισα και σκέφτκα τις συνδεσεις λίγο, και κατέληξα στην αρχική μου ιδέα η οποία είναι:

1. scart TV-αναλογική είσοδος Left-Right του ενισχυτή με RCA!

2. To DVD με scart_to_scart κατευθείαν στην τηλεόραση, στην άλλη είσοδο scart, και ψηφιακά (οπτική ίνα) για τον ήχο στον ενισχυτή

3.Τον ενισχυτή (για τα menu του) με s-video στο ανταπτοράκι του αμφίδρομου scart.

Όλα αυτά έχουν κάποια βάση? Είναι καλές σύνδέσεις κατα τη γνώμη σας? Από λειτουργικότητα πως θα είναι?
 


Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Νομίζω μάλλον πρέπει να συνδέσεις και ήχο και εικόνα αναλογικά στον ενισχυτή στην περίπτωση που ίσως καμία φορά μπορεί να ηχογραφήσεις κάτι σε βίντεο η κασετόφωνο.

Αν δεν σου είναι απαραίτητο μια χαρά είναι και έτσι. :D
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Αν συνδεσω όπως είπα και πιο π.ανω τον ήχο φηφιακά στον ενισχυτή, δε μπορώ να ηχογραφήσω κάτι σε κασετόφωνο?

Αν τα συνδεσω όλα στον ενισχυτή η απώλεια στην ποιότητα εικόνας θα είναι αισθητή?
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Αν υπάρχουν οι απαραίτητες έξοδοι εικόνας και ήχου στο dvd σου μπορείς να της συνδέσεις και στον ενισχυτή και να κρατήσεις της άλλες συνδέσεις όπως έχουν.
Έτσι ο ενισχυτής γίνετε κέντρο έλεγχου εικόνας και ήχου για όλες της πηγές και θα μπορείς να ηχογραφείς.

Αν θα υπάρξει μείωση στην ποιότητα εξαρτάτε και από την ποιότητα του ενισχυτή και του dvd.

Όπως είναι τώρα η συνδεσμολογία με μόνο την οπτική ίνα στον ενισχυτή δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ τον δύο μηχανημάτων, αν όμως συνδέσεις και καλώδια θα υπάρξει και κάποια αλληλεπίδραση στην ποιότητα που δεν σημαίνει όμως ότι θα είναι απαραίτητα και προς το χειρότερο η ότι είναι εύκολα αντιληπτή.
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Κυριε Αντωνη σας ευχαριστω πολύ για τη βοηθεια και συγγνώμη για την ταλαιπωρία! Θα σας κουρασω λιγο ακομα ομως..

1) Αν συνδεσω το dvd οπτικά με τον ενισχυτή δε γίνεται να ηχογραφήσω σε κασετόφωνο?

2) Όταν λέτε οτι με καλώδια (φαντάζομαι αννοείτε αναλογικά) θα υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των μηχανημάτων τι εννοείτε?

3) Επειδη η τηλεοραση εχει εισοδο μονο από scart (έχει δυο scart, ενα αμφιδρομο και ενα όχι) προκύπτει το προβλημα της συνδεσής της με τον ενισχυτή, επειδη εγω θελω να εχω και ηχο απο τα ηχεια του ενισχυτη. Επομενως σκεφτομαι με ενα ανταπτοράκι απο scart σε RCA ηχου και s-video να πάρω τον ηχο απο την τηλεοραση αναλογικά (απο τα RCA του ανταπτορα) και να το στειλω στην εισοδο ηχου TV του ενισχυτή.

Βιντεο απο την τηλεοραση στον ενισχυτή για ποιο λόγο να στειλω? Τι κερδος θα εχω? Απο οτι καταλαβα οτι θα μπορω με κεντρο ελεγχου τον ενισχυτη να στειλω βιντεο-σημα σε ενα βιντεο και να γραψω, σωστα?
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι όχι επειδή ο ενισχυτής μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό και το στέλνει κατευθείαν στους ενισχυτές. Μπορείς όμως να πάρεις αυτό το σήμα και να το οδηγήσεις για εγγραφή από το pre out του πολυκάναλου όμως θα πρέπει να ρυθμίσεις και την ένταση του σήματος από το master volume.

Στο δεύτερο ερώτημα αυτό που εννοώ είναι όταν δύο συσκευές είναι ενωμένες με καλώδιο μεταφέρετε θόρυβος RF ο οποίος δεν είναι ακουστός αλλά έχει επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα μεταξύ τον συσκευών. Συνήθως αυτό τον θόρυβο τον αντιλαμβανόμαστε σαν λέπτυνση η πάχυνση του ήχου. Και κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην εικόνα..
Επίσης μεταφέρονται ηλεκτρομαγνητικά πεδία τα οποία σε κακής ποιότητας συσκευές μπορεί να τονίσουν διάφορες συχνότητες σε ήχο και εικόνα ακόμα και σε ψηφιακές συνδέσεις. Αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι επηρεάζουν τα αναλογικά σταδία τον μηχανημάτων που είναι σε κύριο λόγο υπεύθυνα για την απόδοση.

Το scart της τηλεόρασης παρέχει όλες της εισόδους και εξόδους εικόνας και ήχου με το κατάλληλο scart to rca μπορείς από το ένα scart της τηλεόρασης να πάρεις είσοδο και έξοδο εικόνας και ήχου για τον ενισχυτή σου και να χρησιμοποιήσεις το άλλο scart για είσοδο s-video από το dvd.

Εικόνα από την τηλεόραση στον ενισχυτή δεν χρειάζεται να στείλεις διότι αν είναι να γράψεις ένα πρόγραμμα αυτό θα το αναλάβει το video.

Ααα.. και Αντώνη σκέτο.. το κύριε αποφασίζω εγώ ποιοι είναι αυτοί που θα μου το απευθύνουν.:wink:
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Επομενως αν τα κατάλαβα καλά:

1. Απο το αμφίδρομο scart της τηλεόρασης με ενα καλώδιο scart_to_rca/s-video μπορώ να δώσω ήχο στον ενισχυτή (απο τα RCA) και να στείλω τα μενού του ενισχυτή στην τηλεόραση μέσω του s-video καλωδίου, τα λέω σωστά?

2. Στο άλλο scart της τηλεόρασης (όχι το αμφίδρομο) θα δώσω εικόνα απευθείας από το dvd με scart_to_scart καλώδιο

3. Τέλος συνδέω το dvd με οπτική ίνα και με αναλογικά καλώδια στις εντίστοιχες εισόδους του ενισχυτή και επιλέγω από τα μενού του ποια είσοδος θα είναι ενεργή ανάλογα με το τί θέλω να κάνω.

Έτσι στρώνει κάπως το πράγμα?

Υ.Γ: Αντώνη ευχαριστώ και για τις απαντήσεις και για την ελευθερία του ενικού! Οπωσδήποτε είναι αμοιβαία!!
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Καλησπέρα και πάλι!! Καθισα και σκέφτκα τις συνδεσεις λίγο, και κατέληξα στην αρχική μου ιδέα η οποία είναι:

1. scart TV-αναλογική είσοδος Left-Right του ενισχυτή με RCA!

2. To DVD με scart_to_scart κατευθείαν στην τηλεόραση, στην άλλη είσοδο scart, και ψηφιακά (οπτική ίνα) για τον ήχο στον ενισχυτή

3.Τον ενισχυτή (για τα menu του) με s-video στο ανταπτοράκι του αμφίδρομου scart.

Όλα αυτά έχουν κάποια βάση? Είναι καλές σύνδέσεις κατα τη γνώμη σας? Από λειτουργικότητα πως θα είναι?
3. Για να βλεπεις τα μενου θα πρεπει να επιλεγεις την αντιστοιχη εισοδο της TV. Το αμφιδρομο scart λειτουργει μονιμα ως εξοδος αλλα για να αναπαραξει το σημα του η TV πρεπει να το επιλεξεις. δηλαδη οταν θα βλεπεις dvd δεν θα μπορεις να δεις το μενου του ενισχυτη.

2. Θα πρεπει να χαμηλωνεις τον ηχο της TV, και να ακους μονο απο τα ηχεια του ενισχυτη. DVDp - scart -TV.

1. Παντως καποιες TV εχουν και εκτος scart εξοδους ηχου μονο με 2 rca.


Μπορεις να συνδεσεις το DVDp στην ιδια εισοδο του ενισχυτη (με το ιδιο ονομα, DVD) με οπτικη ινα και αναλογικα και να επιλεγεις την εισοδο του απο το κουμπι (που λογικα εχει και ο 7400 A/D (αναλογικη/ψηφιακη)
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Ρε παιδιά αρχίζω να πιστεύω οτι είμαι στόκος!! Εσείς μια χαρα τα λέτε, εγώ δε μπορώ να τα καταλάβω!!! Χίλια συγγνώμη!!

Γιώργο λες "Μπορεις να συνδεσεις το DVDp στην ιδια εισοδο του ενισχυτη (με το ιδιο ονομα, DVD) με οπτικη ινα και αναλογικα και να επιλεγεις την εισοδο του απο το κουμπι (που λογικα εχει και ο 7400 A/D (αναλογικη/ψηφιακη)".

Όταν λες στην ίδια είσοδο τι εννοείς? Προφανώς,αν τα ξέρω καλά, ο ενισχυτής έχει άλλες εισόδους για οπτικές συνδέσεις, και άλλες για αναλογικές, σωστά? Όποτε το "στην ίδια είσοδο του ενισχυτή και οπτικά και αναλογικά" πως ερμηνεύεται?

Τώρα, ως προς το

"3. Για να βλεπεις τα μενου θα πρεπει να επιλεγεις την αντιστοιχη εισοδο της TV. Το αμφιδρομο scart λειτουργει μονιμα ως εξοδος αλλα για να αναπαραξει το σημα του η TV πρεπει να το επιλεξεις. δηλαδη οταν θα βλεπεις dvd δεν θα μπορεις να δεις το μενου του ενισχυτη. "

Η τηλεόραση έχει απο το remote της επιλογή για AV1 και AV2, που αντιστοιχούν στις δύο εισόδους scart που έχει, εκ των οποίων η μία είναι αμφίδρομη. Όποτε αν την αμφίδρομη τη χρησιμοποιήσω και ως έξοδο ήχου, αλλά και ως είσοδο των μενου του ενισχυτή δε δουλεύει? Ή κάτι πιάνω λάθος??

Γιώργο λες ότι " Το αμφιδρομο scart λειτουργει μονιμα ως εξοδος ". Οπότε αν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί λέγεται αμφίδρομο? Εκτός κι αν έχει διακοπτάκι πάνω στον αντάπτορα (in/out) οπότε δε βολεύει! Ταυτόχρονα ως είσοδος και έξοδος δε μπορεί να λειτουργήσει?
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Ρε παιδιά αρχίζω να πιστεύω οτι είμαι στόκος!! Εσείς μια χαρα τα λέτε, εγώ δε μπορώ να τα καταλάβω!!! Χίλια συγγνώμη!!

Γιώργο λες "Μπορεις να συνδεσεις το DVDp στην ιδια εισοδο του ενισχυτη (με το ιδιο ονομα, DVD) με οπτικη ινα και αναλογικα και να επιλεγεις την εισοδο του απο το κουμπι (που λογικα εχει και ο 7400 A/D (αναλογικη/ψηφιακη)".

Όταν λες στην ίδια είσοδο τι εννοείς? Προφανώς,αν τα ξέρω καλά, ο ενισχυτής έχει άλλες εισόδους για οπτικές συνδέσεις, και άλλες για αναλογικές, σωστά? Όποτε το "στην ίδια είσοδο του ενισχυτή και οπτικά και αναλογικά"  πως ερμηνεύεται?

Τώρα, ως προς το

"3. Για να βλεπεις τα μενου θα πρεπει να επιλεγεις την αντιστοιχη εισοδο της TV. Το αμφιδρομο scart λειτουργει μονιμα ως εξοδος αλλα για να αναπαραξει το σημα του η TV πρεπει να το επιλεξεις. δηλαδη οταν θα βλεπεις dvd δεν θα μπορεις να δεις το μενου του ενισχυτη. "

Η τηλεόραση έχει απο το remote της επιλογή για AV1 και AV2, που αντιστοιχούν στις δύο εισόδους scart που έχει, εκ των οποίων η μία είναι αμφίδρομη. Όποτε αν την αμφίδρομη τη χρησιμοποιήσω και ως έξοδο ήχου, αλλά και ως είσοδο των μενου του ενισχυτή δε δουλεύει? Ή κάτι πιάνω λάθος??

Γιώργο λες ότι " Το αμφιδρομο scart λειτουργει μονιμα ως εξοδος ".  Οπότε αν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί λέγεται αμφίδρομο? Εκτός κι αν έχει διακοπτάκι πάνω στον αντάπτορα (in/out) οπότε δε βολεύει! Ταυτόχρονα ως είσοδος και έξοδος δε μπορεί να λειτουργήσει?

Λοιπον.... καταρχην στοκος ειναι αυτος που νομιζει οτι τα ξερει και οχι αυτος που θελει να μαθει ή να κατανοησει κατι.
Επισης στοκος ειναι και αυτο που βαζουν στα μεταλλα και στα ξυλα :lol: :lol:

Το αμφιδρομο scart...
ειναι εισοδος και εξοδος ηχου και εικονας.
ΕΞΟΔΟΣ : Ο,τι και να παιζει η TV (εικονα απο καποιο καναλι τηλεοπτικο, απο το AV1 ή το AV2) το αμφιδρομο scart ειναι αυτοματα real time εξοδος του σηματος, που βλεπεις στην οθονη και ακους, χωρις να χρειαζεται ή να μπορεις να επιλεξεις με καποιν τροπο ή να δηλωσεις αν θα ειναι εξοδος ή οχι.
ΕΙΣΟΔΟΣ: Απο το remote της TV επιλεγεις ποια εισοδο (AV1 - AV2) θες να βλεπεις στην οθονη.
Οποτε αν το AV1 ειναι αμφιδρομο και εχεις συνδεσει τον ενισχυτη για τα μενου και το DVDp το εχεις συνδεμενο στο AV2, αν βλεπεις DVD (επιλεγμενη εισοδος το AV2) ΔΕΝ θα μπορεις να δεις το μενου του ενισχυτη (ουτε on screen display του με την ενταση του ηχου) εκεινη τη στιγμη, αφου ειναι συνδεμενο στο AV1. Παρολα αυτα το αμφιδρομο θα εξακολουθει να βγαζει το σημα που βλεπεις στην οθονη.

Καποιοι ενισχυτες εχουν και στις αναλογικες εισοδους και στις ψηφιακες τυπωμενο το ονομα της καθε εισοδου (dvd analog in, DVD digital in, κλπ). Ο 7400 εχει τα ονοματα στο αναλογικο τμημα και στο ψηφιακο (οπτικο ή ομοαξονικο) εχει ''optical 1,2,3'' κλπ τα οποια τα κανεις απο το μενου assign σε καποια εισοδο που θες (πχ την οπτικη εισοδο 1 την αντιστοιχεις στο DVD). Με το ''στην ίδια είσοδο του ενισχυτή και οπτικά και αναλογικά'' εννοω οτι μπορεις, οταν επιλεγεις λειτουργια ''DVD'', να διαλεγεις αν θα σου παιξει αναλογικο ή ψηφιακο σημα, επιλεγοντας αντιστοιχα analog/digital input.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.696
Μηνύματα
2.870.153
Members
37.941
Νεότερο μέλος
daemon76
Top