MARANTZ DR-700 CD recorder - problem!

Reaction score
1.815
Καλημέρα σε όλους!
Έχω το Marantz DR-700 cd recorder. Το μηχάνημα ζήτημα είναι να έχει γράψει όλα κι όλα 10-15 δισκάκια, ας είναι καλά το βρωμοpc!
Πρόσφατα είπα να ψηφιοποιήσω κάποιες κασσέτες που θέλω να σώσω από τη λαίλαπα του χρόνου.

Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα οτι το ποτενσιόμετρο του record level, τσαφάρει κοινώς κάνει χράτσα χρούτσα (χωρίς μασελίτσα). Αντε και καλά αυτό... λέω να το προσπεράσω μιας και δε θα το πειράζω την ώρα της εγγραφής για να μου χαλάσει το αποτέλεσμα..

Το σοβαρότερο απ' όλα είναι οτι βάζω ένα δισκάκι προς εγγραφή, κι αφού τελειώσει όλη η διαδικασία, πατάω finalize και... από 2 λεπτά που πρέπει να ολοκληρώσει, προχωράει στα 4 λεπτά (ξαναμετράει) και στο τέλος δεν κάνει finalize!

Το αποτέλεσμα είναι το δισκάκι να αναγνωρίζεται μόνο από το cd recorder και από εκεί και πέρα κανένα άλλο μηχάνημα δεν το βλέπει (λογικό είναι αφού δεν έχει "κλείσει" η εγγραφή), ούτε καν ο υπολογιστής.

Μπορεί κανείς να μου πει τι δεν κάνω σωστά, πριν το πάω να του βγάλουν τα άντερα στο service?? Κι αν πάλι θα πρέπει να το πάω σε "γιατρό" ποιός είναι αυτός που θα μου το συνεφέρει, δεδομένου οτι η Marantz έχει αλλάξει χέρια??:422:

Reaction score
1
Απάντηση: MARANTZ DR-700 CD recorder - problem!

αποκλειεις να εφταιγε το δισκακι?
εκανες δοκιμη με καπιο αλλο? και δισκακι αλλης εταιριας αν χρειαστει, για τσεκαρε το.

Reaction score
0

Δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις το δισκάκι στο PC με Nero ή καποιό ανάλογο πρόγράμμα, και απλώς να κάνεις finalize ?

Reaction score
1.815
Παίδες θα σας λύσω όλες σας τις απορίες!
Κατ' αρχήν έχω χρησιμοποιήσει δισκάκι Memorex CD-R, TDK CD-R, TDK CD-RW, Maxwell CD-R και όλα αυτά τα δισκάκια έχουν πληρωμένα δικαιώματα, είναι δηλαδή "for audio".
To DR-700 της Marantz, για όσους το θυμούντε, είναι ένα πολύ ...πονηρό μηχάνημα, ίσως θα έλεγα οτι είναι φτιαγμένο για χακεράδες! Έχει τη μοναδική ιδιότητα να "κοροιδεύει" το drive του! Δηλαδή, βάζεις ένα δισκάκι "for audio" με πληρωμένα τα ...πνευματικά δικαιώματα και μετά ανοίγεις manualy το πορτάκι και του τοποθετείς ένα δίσκο data και κάνει την εγγραφή σα να είχε μέσα το δίσκο για audio!
Tη διαδικασία αυτή δεν την κάνω, δεδομένου της μικρής διαφοράς τιμής των δίσκων data με αυτών που είναι για audio. Όλα τα προαναφερθέντα δισκάκια, ήταν audio και όχι data.
Ο γραμμένος δίσκος που βγήκε από το μηχάνημα, δεν αναγνωρίζεται καθόλου από το pc!
Μόλις τον βάλω, μου λέει "εισάγετε δίσκο"... Το CD αναγνωρίζεται μόνο από το Marantz και λογικό είναι αφού το finalize δεν το έχει κλείσει ακόμα και είναι ανοιχτό προς συνέχιση εγγραφής...
Χμμμμ... που το πάω για service??:411:

Reaction score
1.815
Παίδες πήγα σήμερα το μηχάνημα στην ΕΤΥΤ στην τωρινή αντιπροσωπεία της Marantz.
Είναι όλοι τους πολύ ευγενικά παιδιά και εξυπηρετικότατοι!
Δυστυχώς πήρα μια απάντηση που δε μου άρεσε καθόλου.
Το πρόβλημα μάλλον είναι στο laser και ...δεν υπάρχει ανταλλακτικό! Δεν προμηθεύει πλέον η Marantz ούτε και υποστηρίζει με το συγκεκριμένο ανταλλακτικό το DR-700! Μετά λύπης του ο τεχνικός της μου είπε, οτι το ίδιο πρόβλημα αναφέρθηκε και σε ένα DR-17 επαγγελματικό της Marantz και κρίθηκε ανεπισκεύαστο!
Θεωρώ ανεπίτρεπτο να μην υποστηρίζει μια τόσο σοβαρή εταιρία τα προιόντα της!
Θέλω να δώσω επίσης τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά της ΕΤΥΤ που αν και δεν υπάρχει υποστήριξη υλικών από τη μαμά εταιρία, εν τούτοις μου είπαν οτι θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν το μηχάνημα στην αρχική του μορφή!!
Κρίμα πάντως γιατί ένα τέτοιο μηχάνημα είναι αμαρτία να πάει χαμένο...

Reaction score
11

Σταμάτη καλησπέρα!

Ένα καθάρισμα στον φακό του laser, όχι με οινόπνευμα αλλά με πολύ προσοχή, (σχεδόν στεγνά), μπατονέτες, νερό, σαπούνι και καλό στεγνό, (σχεδόν), ξέβγαλμα, έκανες;

Είναι το πρώτο βήμα πριν από οτιδήποτε!

:107:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: MARANTZ DR-700 CD recorder - problem!

Σταμάτη καλησπέρα!

Ένα καθάρισμα στον φακό του laser, όχι με οινόπνευμα αλλά με πολύ προσοχή, (σχεδόν στεγνά), μπατονέτες, νερό, σαπούνι και καλό στεγνό, (σχεδόν), ξέβγαλμα, έκανες;

Είναι το πρώτο βήμα πριν από οτιδήποτε!

:107:
Φίλε Χρήστο καλησπέρα!
Δεν το έχω ανοίξει καθόλου το μηχάνημα και είναι πλέον στο service.
Την εβδομάδα που μας έρχεται, θα μου πουν τι συμβαίνει και αν μπορέσουν να το επιδιορθώσουν...:122:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: MARANTZ DR-700 CD recorder - problem!

Φίλε Χρήστο καλησπέρα!
Δεν το έχω ανοίξει καθόλου το μηχάνημα και είναι πλέον στο service.
Την εβδομάδα που μας έρχεται, θα μου πουν τι συμβαίνει και αν μπορέσουν να το επιδιορθώσουν...:122:
:616:

Reaction score
1.815
Σήμερα παρέλαβα από την επίσημη αντιπροσωπεία της Marantz την ΕΤΥΤ το CD recorder μου.
Απ' ότι μου είπε ο τεχνικός που ανέλαβε την επισκευή, είναι άψογο και δε χρειάστηκε παρά μόνο καθάρισμα και ρύθμιση στο lazer!!!
Το μηχάνημα κάνει και πάλι finalize στο γραμμένο δίσκο!
Τέλος καλό όλα καλά!!!!

Reaction score
1.815
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω δημοσίως όλα τα παιδιά που δουλεύουν στην αντιπροσωπεία. Είναι καθαροί επαγγελματίες του είδους!

Το μηχάνημα αν και αγορασμένο από το 1998, με άλλη αντιπροσωπεία τότε (Adamco) και βέβαια με ληγμένη την ...πενταετή του εγγύηση(!!), εν τούτοις μπήκε στον "πάγκο" και δεν με χρέωσαν ούτε ένα ευρώ παρακαλώ!!!!
Συγχαρητήρια για την άκρως επαγγελματική τους συμπεριφορά για άλλη μια φορά!

Ας πάρουν παραδείγματα μερικοί εδώ μέσα, αλλά και αλλού, που πουλάνε χρέπια χωρίς εγγυήση και χωρίς μεταγενέστερη υποστήριξη, θεωρώντας οτι θα πρέπει ο πελάτης τους να "παντρευτεί" ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα χείριστης επισκευής!

Και πάλι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην ΕΤΥΤ για την αντιμετώπιση και τον επαγγελματισμό που διέπει όλο το προσωπικό της, δίνοντας μαθήματα στους τυχαίους σερβίστες, πωλητές, λογιστές, δικηγόρους και εξυπνόμαγκες!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan