marantz NA7004 δικτυακό player

Reaction score
1.188
Το εν λόγω μηχάνημα το έχετε υπόψην σας;

http://www.marantz.co.uk/uk/Product...&SubCatId=NetworkAudioPlayer&ProductId=NA7004

Από δυνατότητες δείχνει υπερπλήρες! Και η τιμή "χώμα" (συγκρινόμενο με άλλα δικτυακά players)

Το έχει δοκιμάσει κάποιος; Μπορεί να μάς πει εντυπώσεις κάποιος που το έχει;

Ενώ φαίνεται ότι έχει τα πάντα, στο manual που κατέβασα δεν διευκρινίζει αν "βλέπει" folders σε έναν δικτυακό δίσκο NAS.

Το γνωρίζει κανείς;

Reaction score
7.198
Απάντηση: marantz NA7004 δικτυακό player

καλο αλλα......μετραει 2 χρονια στην αγορα και ειναι πολλα για συσκευη αυτου του τυπου. Αν το ψαξεις λιγο θα δεις οτι με λιγα παραπανω αγοραζεις κατι εξισου καλο και χωρις τις παιδικες ασθενειες των πρωτων συσκευων του ειδους.

Reaction score
1.188

Υπάρχουν πολλά network players στην αγορά αλλά κανένα τόσο πλήρες και κανένα σε αυτή την τιμή.
Εχει κάποια παιδική ασθένεια; Γιατί εγώ δεν βλέπω καμμία μελετώντας το manual σε .pdf που κατέβασα.
Το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν βλέπει folders σε NAS δίσκο. Γιατί αν δεν βλέπει και θέλει οπωσδήποτε UPnP που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι αναμμένο το PC για να διαβάσει την μουσική από τον NAS αυτό θα είναι μεγάλο ελάττωμα αν ισχύει.
Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος;

Reaction score
7.198

το οτι εριξαν τοσο πολυ την τιμη δεν σου λεει κατι? τα δυο και κατι χρονια που κουβαλαει στην πλατη του ειναι παρα πολλα για συσκευη αυτου του τυπου. Ουσιαστικα ανηκει στην πρωτη γενια συσκευων και τωρα ειμαστε στην τριτη. Αν θελεις βεβαια και αναλογικο ραδιοφωνο οι επιλογες ειναι λιγες (αλλες δυο ). Αν σκεφτεσαι να το συνδεσεις με dac μπορεις να κινηθεις αρκετα πιο κατω με συσκευη νεοτερης γενιας.

Reaction score
1.188

Αν θελεις βεβαια και αναλογικο ραδιοφωνο οι επιλογες ειναι λιγες (αλλες δυο ).
Ποιές είναι οι άλλες δύο επιλογές που διαθέτουν και ραδιόφωνο;

Reaction score
7.198

Ποιές είναι οι άλλες δύο επιλογές που διαθέτουν και ραδιόφωνο;
denon dnp-720ae και nad c446,υπαρχουν βεβαια και συσκευες της naim αλλα εκει η τιμη παει στο θεο για αυτο και δεν αναφερθηκα σε αυτα. Η τιμη για το nad ειναι τσιμπημενη αρκετα,εκει νομιζω οτι μαλλον βαζεις κατι ακομα και πας στην καλυτερη συσκευη αυτη τη περιοδο με λογικο κοστος, το cambridge audio stream magic 6 και φυσικα αποκτας και ενα πολυ καλο dac για αλλες πηγες.

Reaction score
1.188

Από τα manuals όλων που έχω κατεβάσει σε .pdf και τα μελετώ εκτενώς, βλέπω ότι και το Denon και το NAD υστερούν σε σχέση με το marantz στο ότι δεν έχουν ψηφιακές εισόδους, άρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως DAC και δεν έχουν ούτε θύρα USB για σύνδεση με PC έτσι ώστε να λειτουργήσουν ως εξωτερικές κάρτες ήχου.
Και καλά το Denon στα 400€ που τιμάται, δικαιολογείται...
Αλλά το NAD στα 800€ είναι super υπερτιμημένο!!! Δεν το συζητάμε...

Το Cambridge Audio στα 1000€ φαίνεται καλό, λειτουργεί ως DAC και ως κάρτα ήχου PC, προσφέρει και balanced εξόδους αλλά δεν διαθέτει ραδιοφωνικό δέκτη AM/FM/DAB που έχουν τα άλλα...

Τελικά το marantz στα 500€ δείχνει να είναι όχι μόνο το πιο πλήρες αλλά και το πιο value for money.

Στο μόνο σημείο που φαίνεται να "υστερεί" το marantz έναντι του Pioneer είναι ότι δεν δείχνει εξώφυλλα όπως κάνει το Pioneer το οποίο όμως ούτε αυτό διαθέτει ραδιοφωνικό δέκτη AM/FM/DAB

Αν θεωρήσουμε λοιπόν την έλλειψη απεικόνισης εξωφύλλων ασήμαντη και την έλλειψη XLR εξόδων άνευ ουσίας, πάλι στο marantz καταλήγουμε...
Τι πρόβλημα μπορεί να είναι η ηλικία του marantz; Εχει κάποια συγκεκριμένη έλλειψη ή κάποιο μειονέκτημα που μού διαφεύγει;

Reaction score
296
νομίζω ότι το hifichoice το είχε κάνει review και το είχε συμπεριλάβει και σε group test. με μία αναζήτηση στο δίκτυο θα μπορείς να βρεις ποια τευχη να το κατεβάσεις.

αν θυμάμαι καλά, το πιο σοβαρό μειονέκτημα θεωρούσε το ντακ του και ότι με ένα εξωτερικό βελτιώνεται δραματικά η κατάσταση.

Reaction score
7.198

εγω βασικα ειμαι της αποψης σχετικα προσιτο media player και ενα καλο αυτονομο dac. Βεβαια το πιο προσιτο αυτης της κατηγοριας ειναι μολις 150 ευρω πιο κατω και αυτα τα χρηματα δεν φτανουν για την αγορα ενος καλου dac.

Reaction score
27

Καλημερα,

επειδη ηθελα να αγορασω και εγω mp, τα ακουσα και τρια στο συστημα μου. το καλυτερο ειναι το Ν50 μετα 7004 και τελος με διαφορα το 720. στο Ν50 η usb παει μεχρι 32/192. Τελικα αγορασα το Ν50.

Αυτα

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: marantz NA7004 δικτυακό player

νομίζω ότι το hifichoice το είχε κάνει review και το είχε συμπεριλάβει και σε group test. με μία αναζήτηση στο δίκτυο θα μπορείς να βρεις ποια τευχη να το κατεβάσεις.

αν θυμάμαι καλά, το πιο σοβαρό μειονέκτημα θεωρούσε το ντακ του και ότι με ένα εξωτερικό βελτιώνεται δραματικά η κατάσταση.
Στο link που έβαλε ο φίλος tanto στο προηγούμενο post #9 αναφέρει το DAC ως ένα από τα δυνατά σημεία του μηχανήματος.
Η marantz στο site της αναφέρει HDAM SA2 οπότε αδυνατώ να πιστέψω ότι μια εταιρεία σαν την marantz θα έβαζε ποτέ μέτριο DAC στο μηχάνημα.
Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί π.χ. ότι δεν έχει δοθεί αρκετή προσοχή στο αναλογικό τμήμα FM του ραδιοφωνικού δέκτη. Αυτό θα μού φαινόταν λογικό, γιατί δεν παίρνει κανείς ένα τέτοιο μηχάνημα για να το χρησιμοποιεί ως FM tuner.
Αλλά μέτριο DAC από την marantz δεν νομίζω ότι υπάρχει ακόμα και στο φθηνότερό της CD player...

Στο κάτω κάτω, έχω DAC Accuphase και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτό αν δεν με ικανοποιούσε η αναλογική απόδοση του player της marantz.

Aλλο είναι αυτό που με προβληματίζει με αυτά τα players...

Reaction score
1.188

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι παρόλο που έχω κατεβάσει όλα τα manuals σε .pdf και τα έχω μελετήσει, όλα μιλάνε για UPnP server αλλά κανένα δεν διευκρινίζει αν τα players αυτά βλέπουν τα folders ενός NAS δίσκου ΧΩΡΙΣ την ανάγκη ύπαρξης UPnP server...

Το γνωρίζει κανείς αυτό να μάς το πει με σιγουριά;

Γιατί αν απαιτείται UPnP server αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι αναμμένο και ένα PC προκειμένου να μπορεί το player να "δει" τα μουσικά αρχεία. Αν ισχύει αυτό είναι ΜΕΓΑΛΟ μειονέκτημα.

Αν όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με σβηστό το PC και αναμμένο μόνο τον NAS δίσκο θα μπορούμε να βλέπουμε την μουσική μας όπως ακριβώς την έχουμε ταξινομήσει μέσα στα folders του.

Γνωρίζει κανείς να μάς πει με σιγουριά αν λειτουργούν και με τον δεύτερο τρόπο;

Reaction score
7.198

εγω δεν το γνωριζω αυτο,αλλα απο τη στιγμη που εχεις τοσο καλο dac απλα πηγαινε σε οποιο μηχανημα σε καλυπτει λειτουργικα και ασε στην ακρη το τι dac φοραει ή ποσο καλη τροφοδοσια εχει σταο αναλογικο σταδιο. Κοιτα βασικα ποσο γρηγορα διαβαζει απο την usb και το αν βλεπει και σκληρους δικους, γιατι αυτο ειναι το πιο σημαντικο μιας και δεν θα χρειαζεσαι να μπλεκεις με υπολογιστες,nas κλπ.

Reaction score
30.045

Τάσο απ"οσο ξέρω το upnp κάνει αυτό ακριβώς. Διαβάζει folders, μέσα απο κάποιο δίσκο.Τουλάχιστον αυτό κάνει το dune που εχω εγω. Ο πλέον κατάλληλος για απάντηση είναι ο κοντολέτας.

Reaction score
7.198

εγω με το foobar και upnp βλεπω folders σε δισκους που ειναι σε αλλες συσκευες (wdtv,music server denon) αλλα ο φιλος ρωταει το αναποδο,αν μπορει να βλεπει απο το μηχανημα folders σε καποιο δικτυακο δισκο χωρις να εχει ανοικτο τον υπολογιστη.Το touch για παραδειγμα το κανει αρκει να τρεχει ο nas το squeezebox προγραμματακι.

Απλα του ειπα να κοιταξει και ποσο ευκολα διαβαζει δισκους που απλα βαζεις στην usb εισοδο γιατι ετσι δεν χρειαζεσαι καν δικτυο αν και εκει συνηθως η αναλυση σταματαει στα 24/96

Reaction score
30.045

Ναι και εγω αυτό κατάλαβα και αυτό εννοώ. Δεν έγινε κάποιου είδους παρανόηση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@