marantz pm-15s1 vs cambridge azur 840a επι τροχαδην

Μηνύματα
1.648
Reaction score
28
επικειται αγορα, παρακαλω μονο γνωμες εχοντων αμεση εμπειρια με τα ανω μηχανηματα ,τα γεγονοτα τρεχουν οι καιροι ειναι πονηροι.
 

Μηνύματα
1.648
Reaction score
28
κανεις που να εχει εμπειρια αμεση με αυτους τους ενισχυτες η εστω σε αυτη την κατηγορια τιμης ? ανεξαρτητως με τι ηχεια θα ταιριαξουν ?
 


Μηνύματα
4.252
Reaction score
11
Βέβαια εδώ, (στο site εννοώ), υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να έχουν τεκμηριωμένες απόψεις. Εγώ μιλάω σαν άσχετος χομπίστας που απλά βρέθηκε σε παρόμοια με εσένα θέση, δηλαδή έπρεπε να υλοποιήσω την απόφασή μου για αγορά ενισχυτή, σε αυτήν την κατηγορία τιμής, και ηχεία. Ανάμεσα σε πολλά άλλα άκουσα και τον YAMAHA a2000 με ΥΑΜΑΗΑ SACD S2000 και SOAVO 1 ηχεία. Δεν κατέληξα στην αγορά του. Προτίμησα κάτι άλλο που αν θέλεις να σου πω στείλε pm, γιατί κάπου άρχισα να προβληματίζομαι ως προς το ότι η δημόσια ελεύθερη έκφραση στο site παρεξηγιέται πολύ εύκολα! Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία επαγγελματική σχέση έχω με το αντικείμενο ούτε πουλάω τίποτα!
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.259
Reaction score
8.156
caravele γραφε ελευθερα. η δυναμη του σαιτ αυτου ειναι η γνωμη ανθρωπων σαν εσενα και εμενα που ψαχνουν, ρωτανε, ανακαλυπτουν χωρις να τους "καλυπτουν" οι ειδικοι, ειδημονες,παντογνωστες. ακομα και οι εμποροι που γραφουν εδω εχουν αποψη και γραφη που περισσοτερο βοηθαει παρα πουλαει..
Νικος
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Προτίμησα κάτι άλλο που αν θέλεις να σου πω στείλε pm, γιατί κάπου άρχισα να προβληματίζομαι ως προς το ότι η δημόσια ελεύθερη έκφραση στο site παρεξηγιέται πολύ εύκολα! Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία επαγγελματική σχέση έχω με το αντικείμενο ούτε πουλάω τίποτα!
Φιλτατε caravelle, o λογος που σου γραφω δεν ειναι για να σου πω
πως κανεις λαθος, πως αυτο το site ειναι διαφορετικο κλπ κλπ
Μπουρδες και κουραστικα λογια, ετσι?
Ο μονος λογος που γραφω ειναι για να σε παρακαλεσω να δημοσιευσεις
ελευθερα την επιλογη σου.
Και ελπιζω πως με τον καιρο θα καταλαβεις...:126:
 

Μηνύματα
4.252
Reaction score
11
Kύριε Ανδρέα αλλά και κύριε Vet δεν σας κρύβω ότι ενθουσιάστηκα με τις παρεμβάσεις σας αυτές! (Αν και στα 50 μου χρόνια δεν θα έπρεπε να ενθουσιάζομαι τόσο εύκολα!). Δεν περίμενα τέτοια ευαισθησία, κάτι με ιδιαίτερο βάρος όταν προέρχεται από τον Ιδρυτή και χωρίς καμμία διάθεση υποβάθμισης της αξίας παρέμβασης ενός απλού μέλους.
 

Μηνύματα
4.252
Reaction score
11
Και μιά και είμαι σε κατάσταση εφηβικού ενθουσιασμού θα τα πω όπως μου έρχονται!
Πάντα έβλεπα ενισχυτές τύπου Μc INTOSH, GAS AMPZILLA, (παληά ιστορία), LUXMAN κ,α. και πάθαινα!
Δεν τολμούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα αποκτούσα κάτι ανάλογο! Και εννοώ την ΕΜΦΑΝΙΣΗ κατ' αρχήν. Πως να το κάνουμε για μένα μετράει πολύ! Αλλά τα μόνιμα πολύ δύσκολα οικονομικά μου δεν μου επέτρεπαν τέτοιες σκέψεις! 'Οταν λοιπόν βρέθηκα στην ανάγκη αγοράς ενός συστήματος, και μετά μία εκτεταμένη διερυνητική.... hi finteλότσαρκα διάρκειας αρκετών μηνών, ΕΝΤΕΛΩΣ τυχαία βρέθηκα να κοιτάζω εκστατικός ένα εκπληκτικής εμφάνισης μηχάνημα, που ξεπερνούσε όλα τα προηγούμενα και που δεν το είχα ξαναδεί. Και όταν λέω να κοιτάζω εννοώ ποιό πολύ με την φαντασία γιατί μόλις έπεσε η ματιά μου επάνω του αυτό... εξαφανίστηκε ακαριαία επειδή πήγαινε να επιδείξει τα... κάλη του σε κάποια προγραμματισμένη ακρόαση. Όταν έμαθα την τιμή κατάλαβα ότι αντί για ένα απλό γυαλιστερό κουτάκι που θα μπορούσα να αγοράσω με βάση τα περιορισμένα οικονομικά μου, θα μπορούσα να αγοράσω αυτό το DREAM AMPLIFIER! Το ωραιότερο, (σύμφωνοι, με τον περιορισμό της υποκειμενικότητας), ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ! Εκπροσωπούσε ότι ονειρευόμουν από παιδί αλλά και ότι σαν μεσήλικας χρειαζόμουν για να ηρεμήσω αισθητικά! Ο CAV o A-12 λοιπόν που όταν ήρθε στο σπίτι μου και με την αρχή της λειτουργίας του παρατηρήθηκαν δύο εκπληκτικά φαινόμενα που θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας:
1) Ένας σοβάς που είχε ξεκολήσει στο ταβάνι, αλλά δεν φαινόταν τίποτα, έπεσε στα κεφάλια μας όταν άρχισαν τα... ζόρια! (2 χ 250 W στα 6 ωμ που είναι τα ηχεία μου σε 30 m2 χώρο).
2) Στο σύστημα παίζει το "The Bach Book" (Jacques Loussier Trio), στα "γεμάτα", (πολύ δυνατά drums), και κτυπάει η πόρτα. Ανοίγω και βλέπω τον γείτονα, (σε σπίτι λοξά απέναντι από το δικό μου που χωρίζεται με δρόμο), με την σύζυγό του. Στα χέρια τους κάτι κρατάνε. Σκοπός της επίσκεψης: Eξευμενισμός του... θηρίου!!! Συγκεκριμένα ήρθαν με δώρα ένα σετ από 50 cd εκείνος και σπιτικό γλυκό του κουταλιού εκείνη για να παρακαλέσουν για κάτι. Για τι; Απλά να τους επιτρέψω, (πράγματι ακραία ευγενικοί άνθρωποι), να ακούνε την τηλεόραση στο σπίτι τους γιατί τους ΤΑΠΩΝΕΙ το δικό μου το μπάσσο!!!

Τα παραπάνω περιστατικά είναι 100% αληθινά!!!

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση, είναι γεγονός, ίσως πρέπει να δω τον ψυχίατρό μου...
 

Attachments


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Τι ωραίο πράγμα να έχεις γείτονες με κατανόηση.
Τι ωραίο πράγμα να απολαμβάνεις μουσική. Να είσαι πάντα γερός να χαίρεσαι τις μηχανές σου και τις μουσικές σου, φίλε caravelle. Καλύτερος ψυχίατρος από την ακρόαση μουσικής δεν υπάρχει. :126:

...
 

Μηνύματα
4.252
Reaction score
11
Kύριε Χαραλά μόλις διάβασα την αντιπάθειά σου για τα Κινέζικα! Πω! Πω! τι σου πρότεινα!
 

Μηνύματα
1.648
Reaction score
28
δεν εχω αντιπαθεια γενικως για τα κινεζικα φιλε μου ,απλως πιστευω οτι αγοραζωντας ενα κινεζικο προιον ρισκαρεις περισσοτερο απο οτι ενα παραδοσικο ευρωπαικο η αμερικανικο ,πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος και αφου προηγηθη
ψαξιμο και ξεψαχνισμα επιμονο, δεν σου κρυβω ομως οτι τα μηχανηματα της συγκεκριμενης μαρκας μου ηταν οπτικα και ακουστικα μπορω να πω μου ειναι αρκετα συμπαθη.
θα ηθελα να μου πεις εαν θελεις ποσο καιρο τον χρησιμοποιεις και εαν σου εχει παρουσιασει καποια δυσλειτουργια η κατι περιεργο τελος παντων?
 

Μηνύματα
4.252
Reaction score
11
Eυχαρίστως! Τον χρησιμοποιώ από τον περασμένο Ιούλιο και μάλιστα με άγριο τρόπο! Πολλές ώρες στο 90% περίπου της ισχύος. Θα ήθελα να πω ότι δεν παρουσίασε μέχρι τώρα το παραμικρό πρόβλημα, αν και ο χρόνος λειτουργίας του είναι μηδαμινός για να επιχαίρω! (Συγκρίνω με έναν Ιταλικό HIRTEL 2 x 45 Watt του 1975 που παίζει μέχρι σήμερα σε άλλο χώρο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, εκτός του σπρεϊ που χρειάστηκαν τα ποντεσιόμετρα). Όμως πρέπει να σημειώσω ότι την δεύτερη μέρα της λειτουργίας του σταμάτησε ο ήχος από το ένα κανάλι εντελώς ξαφνικά! Τελικά ήταν μία ψυχρή κόληση στο ποδαράκι ενός ρελέ που τακτοποιήθηκε πολύ εύκολα από εμένα χωρίς να καταφύγω στο service. Σαν άνθρωπος που έχει επαφή με τα ηλεκτρονικά, ξέρω ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σύστημα, και έχω σαν παράδειγμα τα πανάκριβα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα μεγάλης Ιαπωνικής εταιρείας που δουλεύω, όπου το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται κάποιες φορές.

Μιλάμε για ένα εκπληκτικό μηχάνημα που σε μία τιμή γύρω στα 1.200 €, που είναι η street price, δεν παίζεται! Βέβαια δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί στο κοντινό η μακρυνό μέλλον! Ωστόσο, όπως λέει και ο κ. Μαρκουλής στο test του ΗΙGH FIDELITY που επισυνάπτω, τα υλικά κατασκευής του είναι άριστα αλλά και η όλη αίσθηση που αποπνέει το μηχάνημα εμπνέει... τα μάλα! Ο ήχος του αλλά η αισθητική του αλλά και η κατασκευή του, παραπέμπουν σε αξία τουλάχιστον, (ωχ! ωχ!), πενταπλάσια! (Εμένα για δεκαπλάσια μου φαίνεται άλλά δεν τολμάω να το πω!).
 

Μηνύματα
4.252
Reaction score
11
Μην ξεχάσω να προσθέσω, ότι δύο αρνητικές παρατηρήσεις που υπάρχουν στο test του high fidelity, έχουν ξεπεραστεί από την νεώτερη έκδοση του Α-12. Συγκεκριμένα οι επαφές είναι πλέον επίχρυσες και τα, (απίθανα), ομοκεντρικά vu όμετρα, εκτός από την στάθμη του σήματος, με ένα πάτημα κουμπιού, μετράνε και την ισχύ που παρέχεται προς τα ηχεία. Kαι μία παρατήρηση ως προς τα όργανα. Είναι πραγματικά ακατανόητο κάποιοι μεγάλοι κατασκευαστές του Δυτικού κόσμου, να χρησιμοποιούν vu όμετρα ξεχωριστά για το κάθε κανάλι, αναγκάζοντας τον χρήστη να εκπέμπει... ακτίνες laser για να δει ταυτόχρονα και τα δύο και να έχει έτσι εικόνα για τις διαφορές του σήματος. Η NAGRA στα απαράμιλλα μαγνητόφωνά της και τώρα η CAV, (και ενδεχομένως και πολλοί άλλοι που δεν τους ξέρω), έχουν ομοκεντρικά, και εδώ ειδικά ηλεκτρονικά μηδενικής μάζας και μηδενικής αδράνειας, vu όμετρα, που σου δίνουν αμέσως το επίπεδο του σήματος ΚΑΙ στα δύο κανάλια με μία ματιά. Απίθανο!
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.684
Μηνύματα
2.869.895
Members
37.945
Νεότερο μέλος
konstantinos2k
Top