marantz vp 12 S3

Reaction score
0
Γεια σας "παιδιά"του AV Forum.Έγινα σήμερα και εγώ μέλος της καλής παρέας σας.
συγχαρητήρια καταρχήν στους υπεύθυνους για το καταπληκτικό site.Είμαι και εγώ ένας
φανατικός του είδους,και παρότι έχω ξoδεψει οπος όλοι εσείς μια μικρή (τη μικρή δηλαδή
όλα μας τα έσοδα εκεί πάνε)περιούσια,έχω ακόμα πολλά(ελπίζω με την βοήθεια σας) να
μάθω.Είμαι ευτυχείς κάτοχος Marant S3 αλλά αν με βοηθούσε κάποιος να τον "συνδέσω"
"ρυθμίσω" σωστά,θα ήμουν σίγουρα ακόμα ποιο ευτυχείς.Είμαι πολύ ευχαριστημένος
από τον S3,αλλά από ότι διαβάζω και γράφεται στο av site περί "απογειώσεις" της εικόνας
με της σωστές ρύθμισης και σύνδεσης από τον "maitr"της εικόνας κ.Λάμπρου,μπήκα στον πειρασμό
να σας γράψω.Διάβασα ένα σχετικό άρθρο στο "av site" για το πως πρέπει να είναι η "τέλεια"
εικόνα ενός προβολέα (κοντά στην κινηματογραφικοί,ξεκούραστη,...κ.τ.λ)η ερώτηση μου είναι
πως θα το πετύχω αυτό από τον marantz???πηγή είναι το denon 3910.και τα δυο όπως γνωρίζεται
διαθέτουν ατελείωτες ρύθμισης εικόνας,αλλά ποιες είναι η σωστές?υπάγει κάποιο "σοβαρό"
ρυθμιστικό dvd δισκάκι?,η κάτι άλλο,η θα πρέπει να αρκεσθώ στον πειραματισμό??
χαιρετισματα απο Κρητη!!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Καλως ήρθες Γιάννη

στη μεγάλη παρέα μας.
Εδώ μου επιτρέπεις να διορθώσω ένα μικρό σου λαθάκι, οτι το avforum είναι ένα αλλο site που ασχολείτε με το AV. Στο συγκεκριμένο που έγραψες το μήνυμα σου και διαβάζεις την απάντηση μου ονομάζεται AV-SITE.

Λοιπόν επί των ερωτήσεων σου:

O Marantz VP12-S3 είναι αναμφίβολα ένα καταπληκτικό μηχανήμα και ο συνδιασμός του με το Denon 3910 σίγουρα θα αναβει φωτιές.
Εγώ έιχα τη τύχη να ρυθμίσω μόνο ένα S3 ενός φίλου του AV-SITE του Γιάννη Θεοδόση στη Πάτρα, σε συνδιασμό όμως με το Denon A11.

Να τον συνδέσεις τόσο με Component αλλά και DVI και να πειραματιστείς με τις επιλογές του. Μονο έτσι θα ανακλύψεις τι κρύβει αυτό το διαμάντι.

Τα αποτλέσματα ήταν καταπληκτικά. Αν εξαιρέσεις λίγο την επιμονή της marantz σε πιο PAL χρώματα με βάση τις δυνατότητες του DMD, (προφανώς για να δημιουργήσει ισοτονική συμπεριφορά στα Βασικά χρώματα RGB) θα έλεγα οτι o S3 είναι Μοναδικός Βασιλιάς.

Το κοντραστ του είναι φαινομενικά καλό και η κίνηση εξαιρετική.

Λοιπόν, σχετικά με τις ρυθμίσεις, θα σου έλεγα να αγοράσεις το δίασημο δισκάκι του Joe Kane DVE (Disk Video Essentials) για PAL μέσω κάποιου καταστήματος του εξωτερικού όπως το PLAY (www.play.com) που τιμάτε μάλιστα αρκετά φθηνα.

Με αυτό θα μπορέσεις να διορθώσεις αφενός τη γεωμετρία και να ανακαλύψεις τυχόν λάθη εγκατάστασης, που να σε προιειδοποιήσω έχουν πολύ βασικό λόγο στη τελική απόδοση της εικόνας που παρακολουθείς.

Μετα με το δισκάκι αυτό, θα μπορέσεις ακόμη να διορθώσεις ακολουθώντας τις οδηγίες του, το Brightness, Contrast, Color και Hue της συσκευής σου.
Η ρύθμιση του Grayscale απαιτεί ακριβά εργαλεία και γνώσεις που δεν συναντώνται εύκολα.

Επειδή όπως ίσως έχεις ακουστα για τις ρυθμίσεις μου, έχω στη κατοχή μου οχι μόνο τριχρωματικό αναλυτή αλλά και φασματογράφο που έιναι υπεραναλυτικός σε χρωματικές αποκλίσεις και λάθη.

Επειδή υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα να κατέβω στη Κρήτη σε κάποια συνάντηση φίλων με CRT και θα έχω αρκετή δουλεία αν επιθυμείς να ρυθμίσεις τον S3, άσε μου αν θέλεις το πλήρες όνομα σου, τηλέφωνο και διέυθυνση να σε ειδοποιήσω για τη χρονική περίοδο.

Απόλαυσε το θηριάκι σου και οτι απορίες έχεις εδώ είμαι.[/u]

ΥΓ. Στο νέο τεύχος του περιοδικού ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ που θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου, θα βρείς πλήρες Review για τον αντικαταστάτη του s3, Marantz VP12-s4, όπως και μετρήσεις και σχόλια από τα μηχανήματα που μετράω. Ισως σε ενδιαφέρει να κρατήσεις το τεύχος στη περίπτωση που βρεθούμε και μετρήσουμε το δικό σου για να εστιάσουμε τις διαφορές.

Reaction score
0
sorry for the mistake Βαγγελη, AV-site.Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση σου και της πληροφορίες. Και βέβαια θα χαρώ να σε δω στην Κρήτη.θα με βρεις στο τη 6976789699 Γιάννης Μεσσαριτακης,
μέχρι τότε σε χαιρετώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.742
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88