Marco Simoncelli, RIP

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
Απάντηση: Marco Simoncelli, RIP

αφού καταθέσω το δικό μου RIP,
η άποψή μου.

1. η επιμονή του Alvaro Bautista να τον περάσει.
(αργότερα δεν θα είχε καμία -σχεδόν- ελπίδα…)
2. η μη υπομονή του Simoncelli να τον αφήσει και να περιμένει να ζεσταθούν τα ελαστικά του.
(φορούσε πιό σκληρή γόμα από τους άλλους)
(πιστεύω ότι σε ένα-δύο γύρους η Suzuki -πιθανόν και ο Bautista- δεν θα μπορούσε να αντισταθεί)
3. η επιμονή του Simoncelli να σώσει αυτό που δεν σωζόταν -ήδη η Honda είχε ξαπλώσει- και να μην
αφήσει τη μηχανή να φύγει.

με συνέπεια,
να τον τραβήξει δεξιά... πάνω στην τροχιά των άλλων. (Edwards, Rossi)
(εάν είχε αφήσει τη μηχανή, αυτός θα έφευγε αριστερά...
ή τουλάχιστον δεν θα είχε βρεθεί πάνω στο δρόμο των άλλων. / Edwards, Rossi)

Όμως άσχετα με τα πιο πάνω, πιστεύω πως υπάρχει η μοίρα, το γραμμένο της ζωής
Αυτό που πάρα πολλοί χλευάζουν.

Σημ.
1. ήταν όντως "προκλητικός" και επιθετικός οδηγός. (και αυτό δεν το αναφέρω σαν κατʼ ανάγκη κακό)
2. για την Ιστορία, είμαι συμπαθών της Suzuki.

G.D. post 7: η απώλεια πρόσφυσης του μπροστινού τροχού
αν και θα έλεγα πώς είναι ʽάχρηστοʼ... και ειδικά τώρα πιά… (δηλ. ποιός τροχός γλίστρησε πρώτος κ.λπ.)
Η tv πάντως δεν έπιασε τη σκηνή απʼ την αρχή.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.752

Κρίμα.
Καλός αναβάτης και νέο παιδί.
Σκέφτομαι οτι κάτι έπαθε πρίν πέσει,γιατί το σώμα του έγερνε πολύ και άλλαξε τροχιά σαν να τούχε κλείσει το γκάζι μεσα στη χούφτα του.

Reaction score
51

G.D. post 7: η απώλεια πρόσφυσης του μπροστινού τροχού
αν και θα έλεγα πώς είναι ʽάχρηστοʼ... και ειδικά τώρα πιά… (δηλ. ποιός τροχός γλίστρησε πρώτος κ.λπ.)
Η tv πάντως δεν έπιασε τη σκηνή απʼ την αρχή.

Δεν είναι δικό μου το κείμενο.
Είναι μετάφραση του ιταλικού και έχω link :126:

Reaction score
51

Κρίμα.
Καλός αναβάτης και νέο παιδί.
Σκέφτομαι οτι κάτι έπαθε πρίν πέσει,γιατί το σώμα του έγερνε πολύ και άλλαξε τροχιά σαν να τούχε κλείσει το γκάζι μεσα στη χούφτα του.

Νικόλα και εγώ στα αρχικά videos (με το στενό κάδρο) είχα αυτή την αίσθηση.
Όμως όταν βγήκε και το on board video από την Suzuki του Bautista το πράγμα ξεκαθάρισε.
Μιλάμε για κλασικό low side (γλύστρά ο μπροστινός τροχός) και η αδρεναλίνη της στιγμής δεν αφήνει τον Simoncelli να παρατήσει τη μοτοσυκλέτα αλλά κρατιέται για να το «σώσει».
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και όταν ο μπροστινός βρίσκει πρόσφυση τον στέλνει δεξιά στην πορεία του Edwards & Vale....
Κρίμα....
Κρίμα....

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

G.D.: Δεν είναι δικό μου το κείμενο. Είναι μετάφραση του ιταλικού…

μα δεν φανταζόμουν ότι είναι δικό σου.
ούτε είπα ότι είναι λάθος αυτά που αναφέρθηκαν.

απλώς είπα ότι,
οι αιτίες, πού κατά τη γνώμη μου, οδήγησαν στη πτώση, και πρίν πιάσει και ξεπιάσει το traction control κ.λπ., που λένε οι ειδικοί, ήταν οι τρείς προαναφερόμενες στο πόστ 21.

με κυριότερη, τη σκληρή γόμα και τα κρύα λάστιχα.

Και πάνω από όλα αυτά τη μοίρα. (το πεπρωμένο)

στο πιο κάτω link από τη μετάδοση του αγώνα, (πού ρώτησα να το βρώ)
διακρίνεται η πίεση που του εξασκούσε, από την αρχή σχεδόν, ο Bautista (και ειδικά από το 6ʼ10ʼʼ έως την πτώση) και η προσπάθεια του Super Sic να κρατηθεί μπροστά.

από το 30ʼ αρχίζει η ανησυχία;
ένα ριπλέϊ από το ελικόπτερο στο 35ʼ
στο 35ʼ και 50ʼʼ ειδοποιούν για τη διακοπή του αγώνα (ο εύσωμος)
στο 36ʼ 05ʼʼ ο Stoner σκεπτικός
37ʼ 25ʼʼ αρχίζουν να μαζεύουν τις μηχανές…

http://www.woop.gr/woopgallery/44041/grand-prix-malaisias-motogp

RIP.

Reaction score
51

Tην Πέμπτη η κηδεία του Simoncelli, το μήνυμα της μαμάς Rosella

Την ερχόμενη Πέμπτη 26/10 θα τελεστεί πιθανότατα η κηδεία του Marco Simoncelli που έχασε τη ζωή του την Κυριακή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μαλαισίας.

Την ερχόμενη Πέμπτη 26/10 θα τελεστεί πιθανότατα η κηδεία του Marco Simoncelli που έχασε τη ζωή του την Κυριακή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μαλαισίας.
Η σορός του άτυχου αναβάτη θα ταξιδέψει με πτήση της Alitalia αργά το βράδυ της Δευτέρας (24/10) από τη Μαλαισία με προορισμό το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη (25/10), στις 8 το πρωί ώρα Ιταλίας.

Η τελετή, έπειτα από επιθυμία της οικογένειάς του, θα γίνει στην εκκλησία της Santa Maria, στη γενέτειρά του το Coriano και η σορός του θα ταφεί στο κοιμητήριο του Coriano Paese. Το πρωί της Τετάρτης η σορός του άτυχου αναβάτη θα μεταφερθεί στο δημοτικό θέατρο της πόλης όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Στο μεταξύ, έξω από το σπίτι της οικογένειας, στο Coriano, ο κόσμος συρρέει για να ανάψει ένα κερί και να αφήσει λουλούδια στη μνήμη του 24χρονου αναβάτη.

Το πρωί της Δευτέρας, η μητέρα του αδικοχαμένου οδηγού, Rosella έσπασε τη σιωπή της και αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη και τη συμπαράσταση που δείχνει, έστειλε ένα μήνυμα: «Μην κλαίτε, μην κλαίτε γι' αυτόν. Ο Marco δεν θα ήθελε ποτέ να σας δει να κλαίτε».

Πηγή

Reaction score
11

αναθεμα τα ανοητα ραλακια,να χανονται τοσο νεοι ανθρωποι...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.476

Ράκος ο Rossi..θα παραμείνει για τον «αδερφό»!

Τη χειρότερη νύχτα της ζωής του πέρασε χθες ο Valentino Rossi. Έχασε τον κολλητό, τον μικρό αδερφό όπως είπε ο ίδιος, τον άνθρωπο με τον οποίο πέρναγε τις περισσότερες ώρες μαζί. Ο Marco έφυγε και μαζί ένα κομμάτι της καρδιάς του Valentino. Ο ιταλός πολυπρωταθλητής, είναι ένα ράκος, καθώς ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής του θανατηφόρου ατυχήματος. Ήταν αυτός που μαζί με τον Colin Edwards «χτύπησαν» τον Simoncelli, αφότου έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και του προκάλεσαν άθελα τους και χωρίς φυσικά να φταίνε σε τίποτα τα μοιραία τραύματα.

«Για μένα ο Sic ήταν σαν μικρός αδερφός. Τόσο δυνατός στην πίστα και τόσο γλυκός στη φυσιολογική ζωή. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Θα μου λείψει πολύ», ήταν το μόνο που μπόρεσε να πει ο VR46. Όσο για τις πληροφορίες που τον ήθελαν να εγκαταλείπει την αγωνιστική δράση μετά το μοιραίο συμβάν, δεν ευσταθούν. Ο Rossi όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να αγωνίζεται, τιμώντας το κολλητό του.

Πηγή

Reaction score
89
καλα μιλαμε αν κ ασχετος με το αθλημα επαθα πλακα χθες!!! και οταν ακουσα οτι ηταν κ 24 τα ειδα ολα!!!! πανω στο ανθος της νιοτης του ρεσεις ημαρτον τι παιχνιδια παιζει η μοιρα ρε φουστη μου....

Reaction score
43
Η μοτοσυκλέτα εμφάνισε αρχικά Low Side αλλά αυτό που πραγματικά ήταν καθοριστικό για την μοιραία εξέλιξη ήταν οτι ενεργοποιήθηκε το Traction Control στον πίσω τροχό με αποτέλεσμα να μην κάνει την εμφάνισή του το -προφανώς αναμενόμενο απο τον Marco- High Side.

Αιφνιδιάστηκε, πίστεψε οτι μπορούσε να το σώσει γι' αυτό και δεν άφησε τη μοτο.

Έχοντας συνεχώς πρόσφυση ο πίσω τροχός έκλεισε την τροχιά του προς το εσωτερικό της στροφής -το αντίθετο δλδ απ' οτι θα περίμενε κανείς- με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Κατα τα λεγόμενα ειδικών ήταν ένα δυστύχημα που κανένας κανόνας ασφαλείας δεν θα μπορούσε να αποτρέψει δυστυχώς...

RIP

Reaction score
51

Μετά το θάνατο του Marco Simoncelli, ο Fausto Gresini ανακοίνωσε ότι δε θα πάρει μέρος η ομάδα του στον αγώνα της Βαλένθια, ωστόσο η μοτοσικλέτα με το νούμερο 58 θα είναι εκεί!Ο Fausto Gresini συγκλονισμένος από τον θάνατο του αναβάτη του ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται η ομάδα του να παρευρεθεί στον τελευταίο αγώνα MotoGP για φέτος που θα γίνει στην Βαλένθια. Ωστόσο, η γωνία της San Carlo Honda Gresini θα είναι ανοιχτή στην Ισπανία και θα βρίσκεται εκεί και η μοτοσικλέτα (η δεύτερη) του Marco Simoncelli με τον αριθμό 58 πάνω της.

Όπως φαίνεται, ο Gresini αναιρεί όσα είπε στην Μαλαισία, όμως από την άλλη δεν γνωρίζουμε ακόμα αν όντως θα αγωνιστεί η ομάδα με αναβάτη τον Hiroshi Aoyama. Υπάρχει πιθανότητα να βρίσκεται για την παρακολούθηση του αγώνα, ενώ η μοτοσικλέτα του Sic να θυμίζει τον αδικοχαμένο Ιταλό αναβάτη.

Πηγή

tem

Reaction score
44

Ζήτησε γνώμες , λέει, μέσω twitter και λογαριασμό του Uccio, για το τι να κάνουν στον τελευταίο αγώνα και να τιμήσουν τον Marco

πηγή

Reaction score
14

Εχω την εντύπωση ότι στο βίντεο αυτό σε κάποια στιγμή φτάνει στο σημείο και ο πατέρας του άτυχου οδηγού. Τι να πει κανείς....τραγικές στιγμές.

Και απ' ότι είδα στα νέα το Σ/Κ που πέρασε έχασε και άλλος οδηγός αγώνων τη ζωή του αυτή τη φορά στη Αμερική. :104:

Reaction score
4
Θα μπορουσε απλουστατα να κερδισει τον αγωνα στη Valencia και να ανεβαινε στο βαθρο του πρωτου με αφανα μαλι. Νομιζω οτι και ολοι θα "πιαναμε" το υπονουμενο και θα μας αναπτερωνε το ενδιαφερον για του χρονου. Δυστηχως ομως αυτα δεν γινονται, αυτες οι εποχες μαλον εχουν περασει ανεπιστρεπτι.

Καλο ταξιδι Marco

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Reaction score
153
Νομίζω ένα πένθος στην στολή του ο καθένας θα ήταν αρκετό.Ο θάνατος δεν είναι σόου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.680
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts