MARTIN LOGAN MOTION 5.1 ή FOCAL DOME

Reaction score
0
Ηρθε η ώρα για αγορά ηχείων. Είχα προσανατολιστεί στα FOCAL DOME τα οποία και είχα ακούσει αλλά διαβάζοντας και τις κριτικές για τα MOTION 4 είπα να ακούσω και αυτά,ετσι ταακουσα το Σαββατο (με το dynamo 700 sub) . Η αλήθεια είναι ότι και αυτά μου άρεσαν ίσως και πιο πολύ.
ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ?????
ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Απάντηση: MARTIN LOGAN MOTION 5.1 ή FOCAL DOME

Αφού σου άρεσαν περισσότερο πάρε αυτά.
Εσύ θα τα ακούς.

Reaction score
0

Δικιο έχεις και ίσως δεν το διατυπωσα και τόσο σωστά .Επειδή δεν έχω ακουστική εμπειρία η γνώμη μου ίσως και να μην σημαίνει κάτι. Με λίγο πιο απόλυτα ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΆ και ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ κριτήρια σαν ηχεία ποιά θεωρούνται καλύτερα ???? Τα έχει ακουσει κάποιος με περισσότερη εμπειρία από εμένα και τα δύο σετ για να εκφέρει γνώμη ???

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
μην το ψαχνεις πολύ, πάρε αυτα που σου αρεσαν περισσότερο αρκει να τα ακουσες υπο τις ιδιες συνθήκες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Με λίγο πιο απόλυτα ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΆ και ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ κριτήρια σαν ηχεία ποιά θεωρούνται καλύτερα ????
Για να δούμε με αριθμητικά κριτήρια πρέπει να μου βρείς ένα πλήρες σετ μετρήσεων και των 2 για να δούμε που υπερτερεί το ένα του άλλου.Αλλα και πάλι δεδομένης της κατηγορίας τους το βρίσκω απίθανο το ένα να έχει καθολική υπεροχή.
Τα ακουστικά κριτήρια είναι ότι κάτσει στον καθένα.ΔΕΝ ακούμε όλοι το ίδιο.
Οπότε:
Επειδή δεν έχω ακουστική εμπειρία η γνώμη μου ίσως και να μην σημαίνει κάτι.
Μην ψαρώνεις με όσους την έχουν μεγάλη την εμπειρία.Το γούστο τους εκφράζουν και τίποτα παραπάνω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.446

πάρε αυτά που σου αρέσουν περισσότερο εσένα. κανείς δε μπορεί να σε βοηθήσει στο να καταλάβεις ποια προτιμάς περισσότερο.

Reaction score
0

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ . ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ MARTIN LOGAN.
Οσο για τιμες γυρω στα 1650 το σετ με το Dynamo 700 το βρίσκω.
Βεβαια σκεφτομαι να βαλω τα motion 4 και για πισω οποτε θα κινηθω λιγο πιο ψηλα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Reaction score
0
να ρωτησω γιατι στα μισα καταστηματα το δινουν με το dynamo 500 και στα αλλα μισα με το 700?
και στην ιδια ακριβως τιμη?
εσυ σε τι τιμη το βρηκες με το 700 sub?
και στα περιοδικα το ενα εκανε τεστ με το 500 και το αλλο με το 700

ξερει κανεις?

και κατι αλλο σε σχεση με τα focal τοβρηκες περισοτερο μπασατο η οχι?

Reaction score
0

Πήρα τηλέφωνο μουφα είναι το 700. Ολα δίνονται με το 500 εκτος αν θέλεις το 700 οπότε αλλάζει λίγο (πόσο λίγο δεν μου είπαν) η τιμή.
Ακουστικά μου άρεσαν τα ML .Το άκουσα με το 700. Μπασάτο (στακάτο μπάσο) ναι με πολύ καλό διαχωρισμό και εκπληκτικές ψηλές... Mου έδωσε μία αίσθηση πιο πληροτητας σαν συνολο μπορεί να ήταν και το στήσιμο του ενισχυτή. Σε διαφορετικά μαγαζιά ,χώρους τα άκουσα με διαφορετικούς ενισχυτές.
Για πιο πολλά στους ειδικούς του forum

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Aν είναι να το αγοράσεις,παρτο με το 700.Τουλάχιστον αυτό το σετ δοκίμασα εγω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.446

γιώργη, δώσε και το λινκ της δοκιμής σου, θα είναι χρήσιμο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

γιώργη, δώσε και το λινκ της δοκιμής σου, θα είναι χρήσιμο.
Να σου πω την αλήθεια μου απ την στιγμή που δεν περιλαμβάνει και ένα σετ μετρήσεων,ανούσιο είναι.Περισσότερο για κους-κους και θεαθήναι είναι χρήσιμο παρά για,όσο το δυνατόν,ασφαλή συμπεράσματα.

Πάντως με πρόλαβε ο Μανώλης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.446

γιώργη μου, σε αυτή την κατηγορία τιμής, συγνώμη δηλαδή, και με το συμπάθιο, αλλά μόνο το κους-κους είναι χρήσιμο, και εν τέλει, αυτό είναι και το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

στο κάτω κάτω της γραφής, το δικό σου το κους-κους έχει σημαντική αξία, ασχέτως της στάσης σου προς αυτό. (και πολύ καλά κάνεις βέβαια και το λες, και τιμάς έτσι την προσπάθειά σου, ενώ άλλα, τρανταχτά ονόματα στο χώρο, θεωρούν το δικό τους κους-κους θέσφατο, και γι'αυτό και μόνο σου αξίζουν συγχαρητήρια!)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

γιώργη μου, σε αυτή την κατηγορία τιμής, συγνώμη δηλαδή, και με το συμπάθιο, αλλά μόνο το κους-κους είναι χρήσιμο, και εν τέλει, αυτό είναι και το ζητούμενο στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Δεν το νομίζω.Σε οποιαδήποτε κατηγορία είναι χρήσιμη η μέτρηση.Για να βλέπουμε τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία εκεί που υπάρχει περιοσρισμός κόστους και margin(πολύ χρησιμότερο απο το cost no object αντικείμενα).
Είμαι πάρα πολύ περίεργος να δώ την συμπεριφορά των δορυφόρων και ''διαγραματικά''.
Ειδικά step responce,φασματική απόσβεση και απόκριση συχνοτήτων προς τα κάτω.
Φυσικά μιλάω καθαρά για τους δορυφόρους.Το sub είναι άλλη περίπτωση(αν και με ιντριγκάρει και αυτό καθότι αποκόμισα την εντύπωση ενος πετυχημένου συγκερασμού bass reflex και sealed σχεδίασης).

Reaction score
0

@gstriftos ξέρεις κάποιον απο το forum που να το έχει στην κατοχή του ?
Με το 700 το παζαρευω και με πισω επίσης motion 4 και οχι motion 2 βεβαια δεν ξερω αν το να βαλω και πισω τα ιδια ηχεια ειναι τεχνικα σωστο ή οχι.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Δεν ξέρω αν το έχει κάποιος στην κατοχή του εδώ στη Αθήνα(ξέρω στην επαρχία.Που είναι ο mamilla όταν τον θέλω;:116:)
Αν μπορέσεις να βάλεις και τα 4 πίσω ακόμα καλύτερα.
Να υποθέσω ότι σε ενδιαφέρει η lifestyle εμφάνιση στα ηχεία ή είναι πρακτικοί οι λόγοι που θές σετ με δορυφόρους;

Reaction score
0

Πρακτικοτατοι λογοι λόγω έλλειψης χώρου. Δεξιά τζάκι και αριστερά μπαλκονόπορτα δυστυχώς περιορίζουν αρκετά το στησιμο. Η συζυγος δε φίλε gstriftos ήταν να μη δει τα dome τα κοκκινα απο το πρωί έχουμε ζαλάδα για τα κόκκινα και ποσο ωραία είναι και πως ταιριάζουνε κ.λ.π. Οταν δε είδε και τα ΜL φώναξε Παναγία μου σαν μικρά φέρετρα είναι . Αντε να δω πως θα καθαρίσω . Τι ήθελα και της τα εδειξα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Μάθε να κάνεις το μειονέκτημα πλεονέκτημα.
Ένα κόκκινο ηχείο πάντα θα χτυπάει το ματι και θα τραβάει την προσοχή,άσε που είναι και χρώμα που αν περάσει η μόδα θα το βλέπει και θα σιχτιρίζει.
Ενώ το μαυράκι ML εξαφανίζεται οπτικά πιό ευκολα στον χώρο.
Και να της πείς ότι το ML έχει ασύρματο sub οπότε δεν χρειάζεται και καλώδιο(πλάκα-πλάκα αντί για τα 4 πίσω καλύτερα να πάρεις τον ασύρματο αναμεταδότη:126:)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.390
Members
38.694
Νεότερο μέλος
ysl