Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458
Eδώ και περίπου 2 ώρες έχω στα χέρια μου τα παρακάτω:

Μείνετε συντονισμένοι καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει αναλυτική και εξαντλητική τους δοκιμή-παρουσίαση!
Από διάφορους και όχι μόνο απο εμένα:126:
Έτσι θα δείτε αποτυπωμένες αρκετές διαφορετικές γνώμες για όσο το δυνατόν πιό αναλυτικό συμπέρασμα.:107:

Σ αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά την Adamco για την παραχώρηση του σετ.

Η τιμή του σετ απ΄ότι θυμάμαι είναι στα 1580 ευρώ και περιλαμβάνει,σε σύνθεση 5.1,τα:
Εμπρός:Motion 4
Κεντρικό:Motion 6
Περιφεριακά:Motion 2
Sub:Dynamo 700

Εδώ θα δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε ηχείου συγκεντρωμένα για να κάνετε τις συγκρίσεις που θέλετε,ενώ εδώ υπάρχει μια γενικότερη παρουσίαση τους απ την επίσημη ιστοσελίδα της Martin Logan.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Δηλαδη τωρα θα μας αφησεις να ξεροσταλιασουμε?:139:
Δωσε λιγο τυρακι...:126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Με την παραλαβή σας θα βρεθείτε μπροστά σε αυτά τα 6 κουτιά:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Ξεπακετάροντας το sub:

Παρακάτω βλέπετε την σίτα,η οποία έρχεται χωρίς να είναι τοποθετημένη πάω του.Το γιατί θα το δείτε σε λίγο:126:

Και το sub βρίσκεται τυλιγμένο σε υφασμάτινη επένδυση:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Και τσα:

Βλέπουμε έναν κύβο διαστάσεων περίπου 30x30x30,σε μαύρο ματ χρώμα ο οποίος δεν θα είναι ιδιαίτερα αντιληπτός(οπτικά φυσικά,γιατί ακουστικά θα το δούμε παρακάτω) στο σαλόνι σας.

Περιγραφικά,το εν λόγω sub φορά έναν οδηγό 10'' και τροφοδοτείται απο ενισχυτή ισχός 300 watt RMS(προφανώς ''ψηφιακό'',αν και στο εγχειρίδιο οδηγιών δεν αναφέρει τι τύπου είναι*)-600 watt κορυφής.

*Εdit:Class D.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Εδώ βλέπουμε την πίσω πλευρά του sub με τα ρυθμιστικά,τις συνδέσεις και τον υποδοχή του ρεύματος.
Ενώ δεν λείπει και μια ωραία εκπλήξη για τις συζήγους σας:137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Το κυβάκι λοιπόν αυτό έχει 2 πολύ έξυπνες ιδέες πάνω του.

Η μία είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί με 2 τρόπους
α) Με το μεγάφωνο να κοιτά προς τα κάτω(downfiring).
Πολύ καλή επιλογή αν θέλουμε να καλύχουμε σχετικά μεγάλους χώρους μιας και έχουμε κέρδος απ την ανάκλαση του μεγαφώνου στο πάτωμα.Αν θυμάμαι καλά το κέρδος είναι περίπου 3db(αλλιώς ας με διωρθώσει κάποιος).
β)Γυρνώντας το όμως κατά 90° το μεγάφωνο κοιτά μπροστά(frontfiring) το βολεύουμε πιό ευκολα σε μικρότερους χώρους και έχουμε και το επιθυμητό κύμα αέρα στα πόδια,αν είναι κοντά μας:126:.
Φυσικά και η Martin Logan ΄χει φροντίσει έχοντας μες στην συσκευασία αντάπτορες γωνία για τα καλώδια καθώς η πλευρά που θα κοιτά στο πάτωμα είναι αυτή των ρυθμιστικών και συνδέσεων.Η αλλάγή γίνεται πολύ γρήγορα ξεβιδώνοντας τα ποδαράκια με ένα κέρμα και ξανατοποθετώντας τα στην καινούργια πλευρά.Μόνο μειονέκτημα εδώ είναι οι αρχικές ρυθμίσεις καθώς είναι λίγο πιό δύσκολο να γίνουν γιατί θα αναγκαστήτε να το σηκώνεται λίγο απ το πάτωμα για να φτάνετε τα ρυθμιστικά.
Εδώ να πώ ότι εκτός απ τα ελαστικά παρεμβάσματα που υπάρχουν κάτω απ τα ποδαράκια στην συσκευασία θα βρείτε και 4 αρκετά καλής ποιότητας ακίδες:

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνονται οι ακίδες,οι αντάπτορες και το καλώδιο του ρεύματος(μπαίνει και στην τοστιέρα αμα λάχει..)

Η δεύτερη λύση είναι η έκπληξη για την οποία η σύζηγος θα ανάψει κεράκι στην Martin Logan(λέμε τώρα..:138:).

Το σαμπ είναι ασύρματο!

Οπότε δεν χρειάζεστε καλώδιο για να το συνδέσετε!
(χαρές που θα κάνει η γυναίκα).
Βέβαια θα δώσετε κάτι παραπάνω στην Martin Logan για να προμηθευτείτε τον αναμεταδότη που μπαίνει πάνω στην έξοδο του ενισχυτή σας(αλλιώς δεν δουλεύει ασύρματα) αλλά μπρός στην γκρίνια τί είν΄τα έξοδα:137:.
Πόσο παραπάνω δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν έχω το εξάρτημα αυτό στα χέρια μου..(κρίμα).
Φυσικά αυτό σας επιτρέπει να πειραματιστείτε πιό εύκολα και με την ιδανική θέση τοποθέτησης,γιατί δεν θα υπάρχει κανά καλώδιο να διατρέχει το σαλόνι σας σαν φίδι.
Είδατε που σας σκέφτονται οι Αμερικάνοι;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Περνώντας σε πιο πεζές καταστάσεις περιγραφής:)101:) παρακάτω βλέπουμε τις διαθέσιμες συνδέσεις και ρυθμιστικά:

Έχουμε και λέμε(από αριστερά προς τα δεξία)
1)Ρυθμιστικό εκδίωξης γειτόνων ή ρυθμιστικό απόλαυσης.Βασικά το ρυθμιστικό έντασης είναι αλλά δεν μπορώ να το ρίξω έτσι ξερά σε τελείως πεζή περιγραφή(εντάξει κύριε αρχισυντάκτα,σταμάτω να λέω μλκίες..)

2)Διακόπτης φάσης.Αυτό υπάρχει για να ξέρετε πότε οι χαμηλές σας είναι σε αφασία:116:
(Αλήθεια σας λέω κε αρχισυντάκτα,τελευταία φορά που γράφω κάτι τέτοιο)

3)Διακόπτης επιλογής λειτουργίας του κροσόβερ.
Μπορείτε να το βγάλετε εκτός και να κάνει όλη την δουλεία ο ενισχυτής σας
(Και καλά θα του κάνετε γιατί τον πληρώσατε ένα περίδρομο λεφτά.Να του πιείτε το αίμα!)

4)Ρυθμιστικό αποκοπής του κροσόβερ.
Άχρηστο αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του 3.
(Να τις ακολουθήσετε,τσάμπα κάθομαι και γράφω;)

5)Εισόδοι σήματος,επίχρυσοι(ρε πως φαίνεται το καλό πράμα).
Η πιό χρήσιμη σύνδεση γιατί εκεί πάνε τα κάλωδια απ τον ενισχυτή.Οπότε αν δεν τα βάλετε το σαμπ δεν θα λαλάει.
(Βέβαια για την ψυχική σας ηρεμία καλό είναι να καταντήσουν άχρηστες και να το συνδέσετε ασύρματα).

(Όχι ρε π...τη μου ξαναήρθε ο αρχισυντάκτης:141:)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Δηλαδη τωρα θα μας αφησεις να ξεροσταλιασουμε?
Δωσε λιγο τυρακι...

Το σαμπ παίζει δυνατά:105:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Ξεπακετάρωντας τα ηχεία:

Θα δούμε μόνο το κεντρικό (System 6) μιας και η διαδιακασία είναι ίδια για όλα.

Και αυτό σε υφασμάτινο κάλυμα:

Βουαλά:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Πάνω:

Όπισθεν:

Και στην ούγια να γράφει:

(Αφού το πλέρωσα να μην φαίνεται μανδάμ;:105:)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Τα System 4(μπροστινά) και System 2(περιφεριακά),αριστερά και δεξιά αντιστοίχως:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Καλα, εγω οποτε εχω δει καποιον βιντεοπροβολεα λεω αμεσως
τις εντυπωσεις μου και δεν κρατω τον κοσμο σε αγωνια:121:
Εσυ δεν μπορεις να μας δωσεις ενα hint?
Ta tweeter ηταν οπως τα λεγαμε?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Εσυ δεν μπορεις να μας δωσεις ενα hint?
Ta tweeter ηταν οπως τα λεγαμε?
Σε γενικές γραμμές ναι*.
Δεν τα έχω εξαντλήσει όμως καθώς χθές έκανα κάποιες δομικές μόνο με τον AV.Δεν έχω βάλει τον δικάναλο τελικό επάνω για να δώ πιό αναλυτικά.

Υ.Γ.Καλά ρε σύ δεν βλέπεις ότι το έχω κλειδώσει;
Κάτσε να τελειώσω με την φωτογραφική παρουσίαση και μετά θα το ξεκλειδώσω για να γίνουν τα πρώτα σχόλια.:137:

Πάντως για να ξέρετε κανονίζω δοκιμές σε διαφορετικά συστήματα για να έχουμε πιό ασφαλή συμπεράσματα.
Και σε πολυκάναλο και σε δικάναλο(ει δυνατόν).:126:

*
Τυράκι #2:Οι καλύτερες υψηλές που έχω ακούσει σε δορυφόρους και εξαιρετικές ακόμα με παραπάνω κριτήρια!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Και σ αυτό το σημείο θα σταθώ λιγάκι στο tweeter που έχουν οι μονάδες.
Πιθανόν να είναι το μόνο σετάκι,μέχρι και αυτή την κατηγορίας τιμής,που φοράει tweeter τύπου AMT.

Η Martin Logan το ονομάζει Folded Motion™ Tweeter

Ένα δεύτερο σημείο τεχνολογικής επίδειξης(στο μέτρο του εφικτού) αφορά το εμπρόσθιο ηχείο System 4.
Εδώ έχει γίνει χρήση ενός τύπου γραμμής μεταφοράς(TLA) επιτρέποντας (κατά την εταιρία) στο ηχείο να κατεβαίνει αρκετά χαμηλά για τον όγκο του.
Η τεχνολογία αυτή ονομάζεται Folded Motion™ Cascading Bass Port και οπτικά είναι ως εξής:

Τα στοιχεία που δίνει η εταιρία για την απόκριση συχνοτήτων του είναι:70Hz-25kHz±3db.Μένει να επαληθεύσουμε(μετρικού εξοπλισμού επιτρέποντως) αν ισχύει,ειδικά για το κάτω άκρο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Και για να περάσουμε στο προκείμενο:116:.

Με πρόχειρο χθεσινοβραδυνό στήσιμο οι πρώτες εντυπώσεις έχουν ως εξής:

Πεντακάθαρος ήχος,τουλάχιστον όσον αφορά την περιοχή ευθύνης των ηχείων πέραν του σαμπ.Οι φωνές έχουν πάρα πολύ καλή διαύγεια ενώ οι υψηλές είναι χάρμα ώτων(τουλάχιστον των δικών μου).
Τα ηχεία δίνουν (ακουστικά) την αίσθηση πολύ γρήγορων,πιθανόν λόγω των μικρών μεγαφώνων και του tweeter.
H σκηνή που στήνουν είναι αρκετά μεγάλη.Λογικά καλύπτουν άνετα προβολείς μέχρι 100''-110'' χωρίς να σχηματίζονται τρύπες μεταξύ τους και μάλιστα σε κοντινή απόσταση ακρόασης(2,5-3 μέτρα).Περισσότερα επι του πρακτέου σ αυτό πολύ σύντομα:137:.
Απλά εγώ τα απομάκρυνα περί τα 2,5-3 μετρα μεταξύ τους χωρίς να εντοπίσω τρύπες μεταξύ κεντρικού και δεξιού-αριστερού.

Τα περιφεριακά θέλουν παραπάνω ισχύ σε σχέση με τα υπόλοιπα για να κελαηδήσουν σωστά λόγω χαμηλότερης ευαισθησίας(86db σε σχέση με τα 89-90 των μπροστά ηχείων).Βέβαια αυτό μπορεί να ξεπεραστεί διαμέσου του ενισχυτή με τα επιπλέον db που δίνουνκατά την ισοστάθμιση .Πάντως η παρουσία τους είναι πάρα πολύ καλή ενώ δίνουν με ακρίβεια κατευθηντικούς ήχους.Για να αποδωθουν πιο ρεαλιστικά σκηνές με βροχή θα χρειαστείτε επιπλεόν ηχεία(δλδ 4 περιφεριακά έναντι των 2) και αυτό λόγω του περιορισμού της τεχνολογίας και όχι λόγω των ηχείων.
(Περισσότερα απ αυτού θα δείτε εδώ,καθώς πλεόν μιλάμε για δίπολα vs μονόπολα).

Η όλη πάντως αίσθηση που δίνει το σέτ είναι πάρα πολύ καλή με κάποιες μικρές τρύπες στα πλάγια ή πίσω,εξαρτωμένης της θέσης τοποθέστησης τους.Αυτό βέβαια δεν αποτελεί κουσούρι των εν λόγω ηχείων αλλά είναι γενικότερο φαινόμενο που καταπολαμάται είτε με περισσότερα ήχεια είτε με χρήση διπόλων(χώρου,διαρύθμισης και συζήγου επιτρεποντως:137:).

Περνώντας στο σαμπ,βρισκόμαστε σε ένα μικρό θαύμα.
Η απόδoση του για το μέγεθος του είναι ανέλπιστα καλή!
Με την ένταση του στη μέση γέμισε,σε σχεδόν ελέυθερη τοποθέτηση, με άνεση έναν χώρο περίπου 40τμ(τυπικό ελληνικό σαλόνι διαμερίσματος).
Φυσικά θα γίνουν πειραματισμοί με την θέση τοποθέτησης του για πιό διεξοδικά συμπεράσματα.
Η απόκριση του,κατά την εταιρία,είναι 24–200 Hz ±3dB σε ανηχοϊκό θάλαμο.
Εκ πρώτης φαίνεται και αυτό να είναι αρκούντως γρήγορο.
Πιό αναλυτικά θα το δούμε στις επόμενες μέρες καθώς θα γίνουν και ακροάσεις με δικάναλο πρόγραμμα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Αυτά σε γενικές γραμμές μέχρι στγμής.

Ξεκλειδώνεται πρός το παρόν,οπότε βαράτε ελεύθερα!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Υ.Γ.Καλά ρε σύ δεν βλέπεις ότι το έχω κλειδώσει;
Χιλιες συγνωμες!Εχω την κακη συνηθεια να μην κοιτω ποτε εαν ενα
θεμα ειναι κλειδωμενο η οχι:120:

Αυτο που μας εδωσες-για αρχη-δεν ηταν τυρακι αλλα...κεφαλι ολοκληρο:142:

Αυτα που θελω να ρωτησω εγω ειναι:
1)Με δεδομενη την τιμη που μας εχεις δωσει που το κατατασσεις
σε σχεση με τα υπολοιπα συστηματα ηχειων της ιδιας κατηγοριας
τιμης?
2)Εχουν "μεγαλο" ηχο(τον ηχο δηλαδη που θα παρει καποιος
απο ενα μεγαλο ηχειο)?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ